Nederlandse vakantieganger onderweg van Surinaamse luchthaven naar familielid beroofd

45

Een Nederlandse vrouw die op vakantie in Suriname is, is afgelopen weekend samen met haar neefje dat haar afgehaald heeft van de luchthaven, onderweg naar de woning van een familielid onder schot gehouden en beroofd door een crimineel.

De slachtoffers vertelden aan de politie dat zij vanuit de luchthaven reden richting een familielid in de buurt van Hanna’s Lust. Het neefje wist niet precies waar het adres is wat zijn tante hem had doorgegeven. Tijdens het rijden stopte hij de auto ergens aan de Indira Ghandiweg om een man advies te vragen. De man gaf het neefje de nodige advies en vroeg om mee te rijden gezien hij ook die kant moest gaan. De tante en neefje stemden in en de man stapte in het voertuig.

Aan de Magentakanaalweg ter hoogte van de Hanna’s Lustweg hield de man de tante en haar neefje plotseling onder schot. Onder bedreiging van het wapen werden zij beroofd van hun sieraden en een horloge. Na de daad stapte de rover uit het voertuig en rende weg. De slachtoffers bleven ongedeerd. De politie van Santo Boma kreeg de melding en ging ter plaatse voor onderzoek. De dader was echter nergens meer in het gebied te bespeuren. De politie werkt aan zijn aanhouding.

45 REACTIES

 1. Welkom in het wilde westen. Waar er geen wetten gelden. Iedereen en dan ook iedereen is los geslagen!

  Bah wat een mensen zeg. Walg ik van.


  Maak melding

 2. Ma mi Gado ,
  Wie moet je in Godsnaam nog vertrouwen?
  Vakantiegangers die ons land bezoeken,kom met weinig contant geld, sieraden en electronica ,want de luie beesten willen niet gaan werken , maar STELEN.

  Overheid pakt ze harder aan. Dies no kan


  Maak melding

 3. Je kan geen wild vreemde man meenemen in de avondt ook nog in een onbekende buurt buiten de stadt en door de spaning niet in de gaten hebben gehadt dat er storm opkomst was,dit moet dan een pynlyke les zyn voor deze twee mensen ,ik vraag me af hadden zy geen telefoon? want ik zou bellen voor uitleg daar hoef niemandt voor mee te ryden


  Maak melding

 4. Nee neen ze werden niet met een geweer onder schot gehouden maar met een blokfluit waarop het deuntje Vader Jacob vader Jacob slaapt gij nog ? Slaapt gij nog ik heb alle @@@@ horen luiden hoor, gespeeld werd.
  Ik wil niet racistisch overkomen aangezien ik ook tot de bevolkingsgroep behoor maar het zal wel een uit de jungle zijn. Oppakken deze Saka Saka en benen en armen breken !


  Maak melding

 5. En maar lullen om het toerisme te promoten….
  Mensen….blijf weg uit dat criminele, corrupte en levensgevaarlijke narcoland. Er wonen uitsluitend, leugenaars, oplichters, bedriegers, bankrovers en moordenaars.!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 6. Niet op je mobiel zoeken naar het adres maar een wild vreemde liften??? Niet de persoon bellen waar je naartoe gaat. Nee natuurlijk niet.
  Zijn het achtetlijke mensen???


  Maak melding

 7. Heel erg dom of het is een afgesproken zaak ju no sabi a sma maar hij neemt plaats in je auto nou nou nou hoe dom kon je zijn op dat moment…zelf uitzoeken te doorzichtig


  Maak melding

 8. Ik neem deze mevrouw niet kwalijk, want ze is alleen op reis tegen haar beter weten en dan nog een neef die zo achterlijk is in zijn topografische oriëntatie . Lijk wel een spelletje tussen neef en die crimineel ! Ik vind dat alle reis bureaus in Nederland iedereen goed instrueert en goede tips geven die Suriname aandoet om zulke calamiteiten te voorkomen . Suriname hoort in de tip 10 te staan v.w.b. Crime scène . Toen ik naar zuid Afrika ging op vakantie kreeg jk voldoende info en tips O.a. Deze : stop niet voor wild vreemden !!! En inderdaad ik heb een auto gehuurd en reed het hele zuid gedeelte ; ik ben 4 keren benaderd voor een lift. En dikke lul voor ze…


  Maak melding

 9. Natuurlijk neem ik deze Surined heel erg kwalijk. Als nederlander hoort zij het te weten hoe gevaarlijk het is in Sur voor een toerist en laat staan ook nog ‘s-avonds om van de luchthaven naar bestemmingsplaats te gaan. En dan nogeens door een lul van neef op te laten halen. Het is algemeen bekend dat fam leden van surineds in sur niet meer te vertrouwen zijn. Gelet op de hele situatie van gebeuren heeft meer de schijn dat dit een geregelde zaak is. Hoe kan zo’n debiel niet weten wat de bestemmings adres is. Hij was toch van tevoren ingelicht wie hij moest ophalen en wat het bestemmingsadres was. En dan ga je voor jezelf uitzoeken hoe hier naartoe te rijden. Ik neem aan dat hij ook contacten had met de fam van bestemmingsadres. Ook ga ik ervan uit dat op z’n minst iemand van de fam telefonisch bereikbaar was om nader uitleg te geven van de rijroute. En dan ga je toch niet vragen aan een vreemde stellen, aan iemand die tot van deze soort groep thuis hoort. Dan hoor je direct naar de galg te worden gestuurd.
  Sorry ik heb geen andere mening wanneer je je eigen familie in gevaar brengt.

  En waarom waren er geen andere familie leden erbij om haar op te halen?


  Maak melding

 10. Helaas leven we in een wereld vol van geweld, roof en agressie waardoor we steeds minder mensen kunnen vertrouwen. Terwijl we eigenlijk als een grote “familie” zouden moeten leven met elkaar. Maar die harteloze rover maakt misbruik van iemand goodwill . A mang lagi yere !!


  Maak melding

 11. Dat soort gebieden, uitkammen en vervolgens alles met de grond gelijk maken, meer overzicht en minder schuilende criminelen.


  Maak melding

 12. Armoe was troef en is troef bij een heel groot deel van de Surinamers in het 17 e rijkste land van de wereld. Je zal maar aan zo’n arme hongerige en dorstige zwerver in een arme wijk van de Indira Gandhiweg ’s -avonds laat met je/een hete aardappel in je mond in een vette auto en je koffers erin vragen hoe je op je vakantieadres kan komen en dat je verdwaald bent. De domme en van uit gaan het zijn maar eenvoudige mensen weet niet dat hij over enkele momenten het slachtoffer is.

  De hongerige, dorstige zwervers hersenen draaien op volle toeren, zijn ogen zien, zijn oren horen en worden snelle conclusies gemaakt.

  Plan van aanpak, strategie en tactic wordt in stelling gebracht.

  Gevolg, je bent gezien.

  Holland vrouwtje en pikin nevo mogen van geluk spreken dat ze zo goed van deze sebi boesoe in het donker zijn afgekomen.

  Hun vakantie is goed begonnen en hopelijk dat dit hun heel scherp heeft gemaakt. Eens maar nooit weer Suri’s in het 17 de rijkste land van de wereld in het donker de weg vragen.

  Holland man meti hongerige, dorstige zwerver na ini bakka birtie foe Indira Gandhiweg.

  Welke les kunnen de vakantiegangers uit Nederland hieruit leren?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 13. @diampolo
  Klop het zijn die mensen die op mij lijken ja,
  Het moest mijn tante zijn dan zou die neefje wel alles en ook alles terug brengen.
  Nooit meer had hij zo iets in zijn hoofd gehaald om te doen.


  Maak melding

 14. Het ontvangst comite was al samengesteld blykbaar, het valt moeilyk aantenemen dat dit toeval was .
  als ingezetene weet je dat je snach,s niet in bepaalde woongebieden heen moet als je daar onbekend ben
  en dat je dan nog stopt om een onbekende in telaten stappen om je wegwys temaken is vragen om beroofd teworden .Sorry


  Maak melding

 15. passant 8 juli 2019 at 13:45
  Het domme vrouwtje en pikin nevo en van uit gaan het zijn maar eenvoudige mensen weet niet dat zij over enkele momenten het slachtoffer zijn.”

  Wedden dat die vrouw slimmer is dan passant en de rovende Surinamers (Diampolo??)
  die mevrouw is te goed van vertrouwen geweest, is gast in een ander land en verwacht niet dat ze beroofd zou worden.
  Na deze traumatische ervaring zal een nieuwe reis richting Suriname wel lang op zich laten wachten.
  En de regering maar denken dat toeristen Suriname als “shopping country” zullen zien.
  Suriname is not the place to be!!


  Maak melding

 16. In Nederland werd een programma uitgezonden opgelicht in het Buitenland.
  Waarom kijken mensen niet naar dit soort programma’s
  Je krijgt zoveel nuttige tips hoe je voorkomen dat je wordt gescamd of overvallen.
  Als iemand je vraagt waar kom je vandaan?
  Hoe lang blijf je hier? Wanneer ga je terug? Dit zijn standaard vragen wat criminelen stellen.
  Weet je wat ik doe in het buitenland ( dus niet in Suriname) als mensen mij vragen where you from?
  Ik spreek dan Surinaams, ik zeg mi ne verstang. mi ne verstang. Dan laten ze met rust.
  Zodra iemand je benadert en je kent die persoon niet, die persoon wil je geld hebben of ze willen je vrouw en dochter versieren.
  Dus mensen dit is mijn tip: spreek Sranang tongo met hen.


  Maak melding

 17. Opa taki, mi denki, dat het ndp paars geestelijk en moreel vervallen ddb virus, de zgn neef in bezit heeft genoemen en dat hij en de rover deze roof op hun gewten hebben. Die hele tori klopt van geen enkele kant.


  Maak melding

 18. Jongens alle getto`s risico gebieden en schuilplaatsen van criminelen uitkammen, en vervolgens met de grond gelijk maken, overzichtelijk en schoonschip. Dan pas zeg ik NDP is goed bezig.


  Maak melding

 19. @bvw

  zie maar je oerdomme posting.

  Op grond van dat mensen die eens in eigen land of als toeristen in een andere land nare ervaringen hebben gehad, denk jij dat die nooit meer naar dat land op vakantie gaan?

  In heel veel landen worden toeristen beroofd. In alle landen doen regeringen aan preventie en criminaliteitsbestrijding, is er justitie en politie, proces-verbaal, opsporing, rechtssysteem, enz, enz.

  Deze mevrouw heeft wellicht een band met Su, is familie van nevo, moeder van nevo is haar familie, is familie van broers en zussen, ooms, tante van nev, enz, denk je dat ze hierdoor niet meer naar Sur zal gaan?

  Er zijn vele mensen die in eigen land, buitenlanden waar ze vaak zijn beroofd zijn en ze gaan er toch naar toe, waarom zou iemand die in Suriname of elders beroofd is niet meer naar zo’n land gaan. Stel dat je in Nederland beroofd zou worden, zou je dan weggaan uit Nederland? Denk je dat je in Nederland of andere landen dit niet kan meemaken?

  Ze heeft hier wel een wijze les uit geleerd. Een leven lang leren. Een mens is nooit te oud om te leren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. Wat moet je hiervan denken? Het lijkt op een gelegenheidsoverval. Het neefje hoefde niet te stoppen. Maar vroeg de weg en trapte in de val. Alleen maar van sieraden en horloges beroofd. Geen contanten dus. Iemand kan je vanuit JAP-luchthaven in de gaten houden. Maar niet op deze manier. Het lijkt me gewoon dikke pech. En toch kan je de rol van het neefje niet uitsluiten. Hopend dat de mevrouw alsnog een goede vakantie in Su beleeft. Nare ervaring is dat.


  Maak melding

 21. In Suriname families begint nu elkaar meer te benadelen. Familie soms erger dan vreemde, alleen maar vechten om geld en huis en percelen. Wanneer je gaat dood dan komt al die dingens ook met jou mee?


  Maak melding

 22. een neef die in su woont en de weg niet weet ? en vervolgens een volkomen onbekende in zijn auto laat instappen om de weg te wijzen ??? ik weet niet wie er in su nog in sprookjes geloofd, maar dit lijkt mij een doorgestoken kaart. snelle njang. vers vlees uit tata.


  Maak melding

 23. Gebeurt dagelijks hier in ons land. Alleen maakt men er niet altijd melding van. Bekende gezegde mie e libie ding djie Gado


  Maak melding

 24. Paki-RAT-igri,
  Wat je hier van moet denken ?????? Dat het de zoveelste bevestiging is, dat Suriname 1 groot ghetto is van dieven, bankrovers, corruptelingen, leugenaars, bedelaars en moordenaars van paarse signatuur. Het wil naar niet tot die ene paars geindoctrineerde hersencel van je doordringen.


  Maak melding

 25. De moraal van het verhaal. Vertrouw niemand in Suriname. Wantrouw alles en iedereen. Wees niet aardig. Ook niet behulpzaam.

  In zo een samenleving wonen, noemen we a Switi foe libi inie Swiet Sranan. De samenleving waar je een ieder moet wantrouwen, waarop je. constant op je hoede moet zijn. Prettig wonen


  Maak melding

 26. Go na kerki no e meki joe wang waarachtige christen. Ook baas, Dinoka en Meriba, en het gros der paars elite corrupte trawanten ook toe. Kijk naar hun paars wanbeleid vol onrecht, oneerlijkheid en corruptie. Zegen nooit sa de met de ndp aan de macht, ma soso vloek.


  Maak melding

 27. passant 8 juli 2019 at 14:39: schreef onder anderen:

  zie maar je oerdomme posting.

  Op grond van dat mensen die eens in eigen land of als toeristen in een andere land nare ervaringen hebben gehad, denk jij dat die nooit meer naar dat land op vakantie gaan?

  Ze heeft hier wel een wijze les uit geleerd. Een leven lang leren. Een mens is nooit te oud om te leren.”

  Natuurlijk ga ik op vakantie in landen waarvan ik weet dat de politie iets doet aan preventie en bestrijding van de criminaliteit.
  Maar ik zou nooit naar Suriname gaan omdat er niets wordt gedaan aan preventie, de criminaliteit al lang welig tiert en bestrijding van criminaliteit al meer dan 2 jaar niets oplevert.
  Zelf scholen worden door boeven beroofd terwijl de kinderen en de juf les volgen/geven.
  En we hebben een witte boorden bende die van het volk jat en de “volkspresident zegt zand erover en ik wens u slapeloze nachten?

  Vertel me wat ik in zo een land te zoeken heb? Waarom zou ik mijn geld en mijn leven op het spel zetten met zulke “gastheren” Waar alles te duur is voeding, excursies, etc en de kwaliteit te wensen over laat.
  Slechte wegen, dure vliegtickets, onvriendelijke mensen in winkels en bars, dronken bestuurders die je kapot kunnen rijden. Vind je dat normaal??

  Het is dat de Surineds en familieleden van Stagiaires graag hun familie willen zien anders waren de vliegtuigen richting Paramaribo al lang leeg.


  Maak melding

 28. “Ze heeft hier wel een wijze les uit geleerd. Een leven lang leren. Een mens is nooit te oud om te leren.”

  Ze kwam niet om een wijze les te leren, maar om te genieten van haar vakantie en haar familie etc.
  Dus de boeven in Suriname moeten met hun tengels van haar afblijven, JA?


  Maak melding

 29. Er is geen land in de wereld die volmaakt is en alles ok is. In alle landen op de wereld gebeurt rotzooi, waar mensen het slachtoffer van worden met alle gevolgen van dien.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 30. Afgesproken zaak want in de meeste gevallen blijft het niet alleen bij het beroven maar ook mishandeling! En zo zie je maar dat de laatste tijd heel weinig Nederlanders in Su met vakantie komen..dit is echt jammer mevrouw zal nu wel een traumatische patiënt zijn…die criminelen moeten vooral zo doorgaan met Nederlanders ..geloof me dat Nederland niet stil gaat zitten….juist de vakantiegangers brengen geld binnen dan naar die ook beroven en bang maken..Suriname kan alleen door vakantiegangers rijk worden want er zijn prachtige vakantieoord in het binnenland..wel heel EEG jammer dat de regering er niets mee doet


  Maak melding

 31. Inderdaad, er is geen land in deze wereld dat volmaakt is.
  Maar zulke berovingen vinden in Suriname, vele malen meer dan elders.
  De vakantieganger is dom geweest om een Surinamer te vertrouwen.

  Voor 1977, was het anders. Mensen die de weg kwijt raakten, werden netjes naar de juiste richting geholpen.

  Mensen, zeker in de omgeving, die hulp nodig hadden, werden door de hele buurt geholpen zonder iets tegen over te stellen. Als iemand iets goed deed kreeg hij /zij een compliment en als iemand die iets verkeerds deed werd geholpen.
  Het volk vertrouwt de regering niet en de regering vertrouwt haar ambtenaren niet en smijt met belastinggeld om zich overeind te houden. Onderlinge vertrouwen, heeft Suriname verlaten.

  De groeten en heel veel gezondheid en vrede.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.