Kanalen Alkmaar en Zorgvliet opgeschoond

25

Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) in Suriname heeft de kanalen te Alkmaar en Zorgvliet in het district Commewijne laten opschonen. Het werk is afgelopen vrijdag uitgevoerd. Het onderhoud van de kanalen liet te wensen over met als gevolg dat deze waterwegen dicht begroeid raakten. Hierdoor liepen de ressortgebieden Alkmaar en Zorgvliet onder water.

Minister Rabin Parmessar van LVV heeft aan het onderdirectoraat Landbouw de opdracht gegeven om zo snel als mogelijk een inventarisatie te maken van alle landbouwgebieden waar dringende aanpak vereist is. Het kan volgens de minister niet zo zijn dat de waterwegen en andere broodnodige infrastructuur er verwaarloosd bij liggen.

Ook is de minister van oordeel dat de samenleving, en in het bijzonder de landbouwers van die gebieden, niet de dupe mogen worden van slecht onderhoud. Het ministerie zal daarom al haar ten dienste staande middelen aanwenden casu quo inzetten om aan de slag te gaan. Het onderdirectoraat Landbouw is gevraagd om wekelijks verslag te doen over haar bestaande landbouw infrastructuur.

Met het opschonen en ophalen van de kanalen worden de landbouwers enigszins ondersteund en wordt voorkomen dat zij hun aanplant en of gewassen verliezen. Het ministerie is er om de landbouwsector te stimuleren en waar nodig de helpende hand te bieden.

25 REACTIES

 1. Ze geven het geld met opzet niet uit in de eerste 3 jaar, stoppen de rente in eigen zak en dan in het vierde jaar gaan ze projekten opstarten om stemmen te winnen.


  Maak melding

 2. Verkiezing staat voor de deur dus wordt er hard ge(klopt)werkt om schijnbaar klaasvaak langs te laten komen met zijn zak met zand. Zoals de voorman van de NDP het zegt “zand erover”
  Over 1 jaar weten wij of dit allemaal heeft geholpen :
  Torenhoge schuld
  Fraude graaien en draaien aangepakt bij EBS, SPSB, Hakrinbank SBB etc etc
  Schuldig verklaring door de rechtbank van de dader(s) van 8 december
  Vele beloften zoals Fly over, 18.000 woningen
  etc etc etc


  Maak melding

 3. Zodra een verkiezingen komen word er zogenaamd veel gedaan.
  Waarom niet de afgelopen 5 jaren, waarom opeens nu ??

  SRANANG mang oe ai tap été no ?


  Maak melding

 4. Is dat niet normale werkzaamheden die een regering moet onderhouden, moet alle witwas op media komen.zielig hoor Bouterse en zijn boevenbende tijd is geteld..goodbay


  Maak melding

 5. Onderhoud van het afwatering systeem moet routine gebeuren. Om iedere bedrijf en zijn arbeiders eten te geven (geen pakketten)moet de ministerie de aanbestedingen openbaar houden. Niet zoals nu onderhands aan een ndp onderneming gunnen met kickback aan minister of een andere functionaris. Onderhoud moet ook in niet ndp plantages geschieden. Zo draait de economie goed en kan iedereen leven.


  Maak melding

 6. Hopelijk dat de aannemer betaald zal worden zonder 10% aftrek voor de LVV-ambtenaar die de declaratie moet goedkeuren en daarna ook 10% aan de ambtenaar op Financien die de betaalbaarstelling moet doorsturen naar de bank !!!


  Maak melding

 7. In geen enkele land word zoveel ophef gemaakt over het opschonen van kanalen, alsof het zo bijzonder is, maar deze paarse bende is zo doorzichtig, dat ze het volk zo vlak voor de verkiezingen, de indruk willen geven, dat ze zo geweldig bezig zijn voor het volk, terwijl het allemaal activiteiten zijn, die door de overheid dienen uitgevoerd te worden, stelletje misleiders.


  Maak melding

 8. @Brid, de weg van Alkmaar naar Tameredjo zal niet geasfalteerd worden omdat in dit gebied voornamelijk aanhangers van VHP en andere niet aan NDP gelieerde partijen bestaat. Dat is de strategie van de dictator Bouterse en trawanten. In feite beschouwt hij het gebied van Alkmaar als de periferie van Suriname. Ach, wat wil je nog meer aan een president die geen educatie heeft genoten en afhankelijk is van het buitenland ?


  Maak melding

 9. Als het alleen gras is zou ik zeggen. Ga kijken wat uit de goten komen. Koelkasten, bankstellen, autobanden en hoop plastiek.

  PS. Slecht nieuws voor Chan. Roger Khan komt maandag uit de bak. Ze zullen hem naar Guyana posten en hij is zo in Su.


  Maak melding

 10. De verkiezingen komen eraan vandaar dat de bevolking getrakteerd wordt op allerlei verkiezingsstunts. Zodra de criminele NDP de buit binnen heeft bij de verkiezingen zal de bevolking prompt weer vergeten worden. Het was immers Bouta die met z’n eigen bek had uitgekraaid dat hij gewoon rustig zou door slapen al zou de hele stad in brand staan. M.a.w. hij geeft GEEN ene moer om het volk.


  Maak melding

 11. Alweer een zogenaamd verkiezing stunt!Kanalen worden opgeschoond enzovoort,enzovoort.Grote drugsbaron op bezoek uit Bolivia.Chan.Santokhie zal heel blij zijn dat Roger Khan maandag vrij komt,zo kunnen ze dan aan tafel na een lange tijd weer en onderhandelen,want deze drugsbaron zal 5 jaren onder toezicht zijn.


  Maak melding

 12. En ondertussen wordt er op grote schaal geroofd en gemoord omdat het volk honger lijdt. De overheid heeft geen oog voor het volk maar investeert liever in openbare projecten voor de goede sier. Een zwakke president met dictatoriale neigingen kan het land niet vooruit brengen evenmin de meelopers die hem steunen.


  Maak melding

 13. Wanneer die paarse rioolrat/bouta’s billenlikker Rabin de knieler zit te blaten dat waterwegen en andere broodnodige infrastructuur er verwaarloos bij ligt dan geeft hij eigenlijk toe dat zijn ndp regering die al 9 jaren aan de macht is al die tijd geen moer heeft uitgevoerd.


  Maak melding

 14. Het wordt weer vissen, vooral onder de javanen, echter is er geen enkele afstammeling van Afrika, want het gros van hen zijn ndper’ s en die gaan het liefst roofvissen op anderman’s terreinen en goederen.


  Maak melding

 15. Hoezo heeft dit nieuwswaarde, is het niet iets dat gewoon regelmatig aangepakt moet worden, waarom nu dit nu speciaal uitvergroten, zijn de verkiezingen weer in aantocht?😉.
  De luchtballonen worden weer opgelaten🎈


  Maak melding

 16. @Mica
  Je hebt gelijk
  Dit hoort 1x per maand te gebeuren.
  Ik kan er met mijn pet niet bij dat men
  1x per 4 jaar aan het werk is en dit inderdaad breed uitgemeten moet worden
  In de media. Wat doen deze gasten dan dagelijks zeker op hun luie reet zitten?


  Maak melding

 17. 3 per maand lijkt me een betere plan👌want men gooit van alles en nog wat in die trensen.
  Zelf dode honden etc vind je in zulke trensen.
  Er is zoveel werkloosheid in Suriname.
  Laten ze die rovers zetten om die trensen op tijd GRATIS schoon te maken onder zware bewaking.
  Wie weg rent tijdens het werk🔫🔫🔫


  Maak melding

 18. Er zal wel weer een flinke njang gemaakt zijn geworden. Daarom houdt deze regering van infrastructurele projecten want men kan dan onderhands gunnen aan een bevriende aannemer en de eigen zakken flink vullen met uit de staatskas geroofde gelden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.