Eerste vlucht van Copa Airlines vanuit Panama naar Suriname

18
Eerste vlucht van Copa Airlines vanuit Panama naar Suriname

Op zaterdag 7 juli om precies 15.25 uur is een vliegtuig van Copa Airlines geland op de Johan Adolf Pengel luchthaven in Suriname. Bemanning en passagiers werden welkom geheten door diverse functionarissen. Met deze vlucht zijn onder andere de ministers Chotkan en Tsang van respectievelijk Openbare Werken, Transport en Communicatie en van Handel, Industrie en Toerisme meegereisd.

Copa Airlines is een van de grootste spelers binnen de luchtvaartsector in de Americas en gebruik Panama als een hub. Ze vervoeren meer dan veertien miljoen passagiers op jaarbasis. Vanuit Panama kunnen passagiers meer dan 80 bestemmingen bereiken.

De Panamese luchtvaartmaatschappij zal wekelijks op de woensdag en zaterdag rechtsreeks van Suriname naar Panama (visa-versa) vliegen.

Het vliegtuig kreeg zaterdag een spetterend welkom met een watersaluut van de brandweer:

De Copa vlucht die met een ‘shower of affection’ werd onthaald.

18 REACTIES

 1. Suriname is dusdanig beperkt/geisoleerd wat het luchtverkeer betreft dat zij deze vliegtuig een watersaluut geven.Wij zullen zien hoe lang deze maatschappij het volhoudt om de route naar ons klein landje. Wanneer de toeristen beroofd of vermoord worden zal het tzt ook einde verhaal zijn. SLM heeft het nakijken. Niets gaat goed in ons land ook het aller belangrijkste wordt verkeerd aangepakt. Nu kunnen de leden van de regering meer snoepreisjes maken. A no so.

  Sarie Torie


  Maak melding

 2. Meer concurentie naar de USA. Dit zal de handel tussen Suriname en vele andere landen verbeteren.

  Het voordeel hiervan is, is dat suriname op langere termijn goedkoper en sneller met se rest van de wereld kan inporteren en exporteren.


  Maak melding

 3. John
  Dus de naam wordt in Suriname herdoopt met de waterstralen.
  Deze zal zijn “Coca airlines” in plaats van “Copa airlines”
  No lafoe mi dé serieus


  Maak melding

 4. @Jon….mee eens; ad rest, jullie snapen niks van connectivity.
  Als het alleen om smokkel of concurrentie, kan Sr de genzen liever dicht doen; laat alleen SLM vliegen…prijzen gaan omhoog, toeristen komen niet en import producten wordt duurder. Bovenal meer corruptie bij SLM…denk aan IPB’ers.

  Dus extra verbinding die uitwaaierd naar de regoo is altijd goed; beter qas het als SLM het initiatiefnaar zich toe kon trekken, bijvb zelf de verbinding opzetten, co-share vloegen of anderzinds.

  Maar goed, zo is ook goed; nu de rest vd keten wo toetistische attracties, visa, veiligheid, klantvriendelijkheid bij afhandeling, etc..

  Dat laatste is om te huilen….


  Maak melding

 5. “Maar goed, zo is ook goed; nu de rest vd keten wo toetistische attracties, visa, veiligheid, klantvriendelijkheid bij afhandeling, etc..”

  Volgens mij beginnen ze dan aan de verkeerde kant van het probleem.
  alle bovengenoemde zaken moet eerst, lees goed, eerst in place zijn voor je “grote groepen toeristen kan verwachten”.
  De toeristen willen geen proefkonijn zijn, of onderdeel zijn van een jaren durende pilot project.

  En vergeet niet je kan concurrentie willen maar dan moet je service (op tijd vertrekken, betrouwbaarheid, etc) op z’n minst gelijk zijn aan dat van andere luchtvaartmaatschappijen


  Maak melding

 6. @Bert…volgens mij heb je meer verstand van voetbal😉…edoch, je hebt tendele gelijk. Sommige infrastructurele werken moeten nou eenmaal eerst in de plaats zijn; denk aan vliegvelden, havens, wegen….daar horen ook vliegtuigen, etc. bij.
  De dilema voor de toerisne sector is “waarom zou ik nu investeren als er te weinig toeriste komen?” Een vd tekortkoming is zondermeer slechte verbindingen (connectivity) dus. Als je kijkt naar de doelgroep, nl. Toeristen/zakenlui die van oost naar west of noord-zuid willen reizen, dan verlies je in de regio teveel tijd.
  Deze verbinding kan het sneller en gerievelijker maken (lees: minder overstap).

  Tav toeristische gelegenheden, vind ik dat er al ruim voldoende is; kijk maar naar de bezettingsgraad…op TOR na en Mariott, zijn alle accomodaties onderbezet.

  Die bezettingsgrad resulteert dat de prijzen relatief hoog zijn;

  Een goede ontw. Is de wegen naar zanderij en de luchthaven zelf…is een stuk beter (maar kan nog meer).

  Ook de bezetting van vliegveld; na de SLM en KLM vlucht is het akelig stil….dus met drukte valt reuze mee.

  Het goede van verbeterde connectiviteit en carriers, is dat per saldo meer passagiers de luchthaven en dus SR aandoen.

  Ik vind alleen jammer dat SLM niet het initiatief neemt; maar ja, ze gaan liever met elkaar bakkelijen…korte lontjes en visieloos.


  Maak melding

 7. Ik heb al die reactie van jullie allemaal gelezen ,maar wat jullie niet eraan toevoegen dat hier in Nederland waar jullie wonen dat hier de Grootste Coca Fabriek was op IJmuiden daar hoor ik jullie niet over praten . Wat zijn jullie toch Hypocriet ,bah


  Maak melding

 8. Laat het duidelijk zijn dat Suriname 1 van de LAATSTE bestemmingen is binnen de Amerika’s die aangesloten wordt op het netwerk van Copa Airlines. Dus zo belangrijk is SU ook weer niet voor ze.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.