Brandweer voorkomt erger bij brand in binnenstad van Suriname

13

Manschappen van het Korps Brandweer Suriname hebben zaterdagmiddag door snel optreden voorkomen dat een kledingzaak op de hoek van de Klipstenen en de Keizerstraat in de binnenstad volledig afbrandde.

De brandweer kreeg een melding van een beginnende brand in de kledingzaak. De brandweer nam het zekere voor het onzekere en rukte zwaar uit. Bij aankomst op de locatie konden de manschappen het gebouw moeilijk betreden vanwege de goede beveiliging. Het traliewerk werd open gesneden en de brand was snel onder controle.

Hoe de brand precies is ontstaan is nog onduidelijk. Het onderzoek naar de oorzaak is gaande.

13 REACTIES

 1. Alweer brand!!? Ik denk dat de tijd rijp is om alle kabels van oude gebouwen te vervangen. Ooit een keer had ik een risico analyse gemaakt voor hoofd kantoor van CBB aan de coppename straat. Helaas is het in dovemansoren gestopt. Tip voor het personeel…zorg dat je weet waar alle vluchtroutes zijn om te kunnen vluchten als er brand uitbreekt. Brandweer no go mang yippy drape !! Levensgevaarlijke gebouw.


  Maak melding

 2. Wonder tak walo sabi so no reageer baka hoe ze het beter zouden kunnen doen was het gebouw plat gebrand. Want ala ka weten bepaalde suries beter. Na ung wies mang mofo mik beoaalde san e kong uit ien a kondre dja. Un go was ung smoel anga wang iedoe faja want a tja peki gi kondre en voor jullie zelf.😏


  Maak melding

 3. Bij een zaak horen toch bradblus apparaten om beginnend brand te blussen. Zelfs een brandslang is nodig. Op een centrale plaats moet een electronische board zijn waar afgelezen kan worden waar de brand is. Staff kan dan met de brandblus tanks naar toe gaan voor eerste hulp. Er moet geoefend worden anders lukt het niet. Verder moet iemand deur open doen voor de brandweer en de manschappen naar hrt vuur brengen als het veilig is.De centrale belt de brandweer met locatie information. De sprinklers op de locatie moeten al werken als de vlammen groot zijn. De vlucht route moet men kennen.


  Maak melding

 4. @tunggak. Dat zou inderdaad een goede preventieve maatregel zijn. Jou omschrijving is één van de procedure die nageleefd zou kunnen worden ja. Maar sommigen willen geen goede en veilige advies toepassen. Berouw komt meestal als het te laat is, met helaas dramatische gevolgen. 😥


  Maak melding

 5. @Mike T, hahaha. Dat’s lachen. Gelijk heb je. Nee, ze zijn NDP’ers. Ze moeten niets hebben van Nederland, alleen geld en een pakket.


  Maak melding

 6. Er moet er onderzoek komen naar belasting van de stroom. Veel gebouwen hebben oude bedrading en zijn niet berekend op airco en hoop andere zaken. En de zaken worden zo vol gepropt dat je in hun magazijn niet eens kan lopen. Geen brandmelders. Maar ook EBS zou moeten kunnen zien hoeveel stroom de zaken gebruiken en is het ok


  Maak melding

 7. Als het aan mij ligt kunnen al die vervallen en slechtonderhouden panden met de grond gelijk gemaakt worden. Mag allemaal historisch en authentiek zijn, maar als men het niet kan of wil onderhouden is het een gevaar en vloek, is ook totaal geen gezicht. Zodra zwervers en junks die leegstaande panden behuizen is het alleen maar een last voor de omgeving en nog meer risico voor brandstichting.


  Maak melding

 8. Mexicaanse rijstmagnaat 7 juli 2019 at 16:57
  De gatlikkers van de bakra’s zijn weer aan de gang.

  ————————————————————–
  Bouterses gatlikker, jij bent ook aan de gang.


  Maak melding

 9. Prabier 7 juli 2019 at 19:30

  Bouta na pres ja. A regering werk ja. Ga koeienpis drinken dan voel je beter chutia. We gaan voor nog 5, nee, nog 10, nee nog 30.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.