Russische donatie medisch apparatuur aan ‘s Lands Hospitaal Suriname

27
Russische donatie medisch apparatuur aan ‘s Lands Hospitaal Suriname

De Couveuse afdeling van ‘s Lands Hospitaal beschikt nu over ge-updated apparatuur om de kwaliteit van het leven te verhogen van baby’s die op deze afdeling verpleegd worden. Dit is mogelijk gemaakt door een donatie van de Russische overheid aan ‘s Lands Hospitaal. Ook de Operatiekamer profiteert van deze geste.

De voorbereiding tot de schenking die sinds vorig jaar november werd opgestart, werd deze week een feit nadat de medische apparaturen door de Russische technici in elkaar werden gezet, het personeel in het gebruik ervan werd getraind en de overdracht vandaag, vrijdag 5 juli plaatsvond. Het gaat exact om 4 baby incubators met weegschaal, 4 neonatale fototherapie bestralers, 4 neonatale infrarood verwarmingen, een kunstmatig longventilatie-apparaat voor neonants dat is gedoneerd aan het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) en een multifunctioneel apparaat voor inhalatie-anesthesie. De schenking vertegenwoordigd een waarde van USD 136.350,-.

Algemeen directeur, drs. Dayansankar Mathoera is niet uitgesproken over de ontvangen geste. “Omdat ’s Lands Hospital in de eerste plaats een gespecialiseerd ziekenhuis voor moeder en kindzorg is, ontvingen we dit aanbod met open armen en binnen de kortste keren (zelfs geen week) hadden we het formele verzoek om donatie van de neonatale uitrusting ingediend, inclusief medische uitrusting zoals CPAP, neonatale patiëntmonitoren, pediatrische patiëntenmonitors en neonatale blaasbalgstroopapparaat”.

Bij de symbolische overdracht van een warmte lampapparaat waren aanwezig de minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, de vertegenwoordiger van de Russische ambassade voor Brazilie en Suriname, Jenna Chekova, de onderdirecteur van Volksgezondheid, drs. Robert Mohamed, de vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlandse Zaken (Buza), Sachi Soekhoe, de medisch directeuren van ‘s Lands Hospitaal en AZP, respectievelijk  Soenita Nannan Panday-Gopisingh en Lindy Liauw Kie Fa en de Russische technici Andrey Gordin en Ivan Pogudin, hoofd Technische Ondersteuning en Service. Deze technici hebben naast het in mekaar zetten van de apparaten ook een presentatie verzorgd in ‘s Lands Hospitaal over medische equipment en andere producten waaronder stalen bruggen en gebouwen die hun bedrijf fabriceert en aanbiedt. Dit gebeurde op vrijdag 5 juli.

Directeur Mathoera bedankte alle actoren van de Russische delegatie, Volksgezondheid en Buza, Marc Waaldijk, honorair consul van Suriname voor Rusland en de eigen medewerkers van de Technische afdeling en Inkoop, in het bijzonder de manager van Inkoop Marvin Madikson en manager Angela Sluisdom van de Projectafdeling. Directeur Mathoera verzekert dat de gedoneerde medische apparatuur in hoge mate zal bijdragen tot de uiterste professionele zorg die in ons ziekenhuis wordt geëist. “Het zal zeker onze capaciteiten verbeteren, met name de neonatale zorg, maar ook de zorg in de operatiekamer. We kunnen u verzekeren dat we goed gebruik zullen maken van de apparatuur. Bedankt voor de donatie. Spasibo za podarok”, (Russisch) besloot hij. Directeur Nannan Panday-Gopisingh overhandigde houten plaquetten met daarin het relief van het logo van ‘s Lands Hospitaal aan de Russische delegatie die heel verrast en blij hiermee zijn.

27 REACTIES

 1. Suriname een land met heel veel natuurlijke rijkdommen laat duidelijk zien, dat als het land niet geleid wordt door een capabele president een een regeringscoalitie van technocraten, directeuren op de ministeries met de juiste mensen dan moeten ze het hebben van donaties, ao deze.

  Het Surinaamse kiezers zullen keuzes moeten maken, de juiste keus moeten voor een andere regeringscoalitie op 25 mei 2020 bij de Algemene Verkiezingen van de DNA of zo door gaan en in heel grote armoede en heel grote ellende leven onder de grootste en gevaarlijkste crimineel die Suriname heeft gehad sinds 25 november 1975.

  Let op! Niet alleen ddb is een gevaarlijke crimineel, maar al de mensen die top posities en heel hoge salarissen hebben en er zorg voor dragen dat hij in het zadel gehouden blijft. Deze mensen zijn de vijanden van het Surinaamse Volk, die bezig zijn met hun enige eigen belang en niet met het nationale volksbelang/algemene doelen van de republiek Suriname en de Surinamers.

  Iedere stem telt. Iedereen zal moeten gaan stemmen als men een andere regeringscoalitie wilt hebben na 25 mei 2020.

  Boen Sari (his)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. De Surinaamse kiezers zullen keuzes moeten maken, de juiste keus moeten maken voor een andere regeringscoalitie op 25 mei 2020 bij de Algemene Verkiezingen van de DNA of zo door gaan en in heel grote armoede en heel grote ellende leven onder de grootste en gevaarlijkste crimineel die Suriname heeft gehad sinds 25 november 1975.


  Maak melding

 3. @passant
  Je hebt groot gelijk. Het blijft maar bedelen naar apparatuur en donaties. Wanneer gaat Suriname echt op eigen benen leren staan???? Medische apparatuur kunnen zij zelf niet aanschaffen. Pe a monie de????
  Suriname is afhankelijker dan ooit.
  Sarie Torie


  Maak melding

 4. Goed voor het ziekenhuis en de pasgeborene. Alleen schande voor de 17e rijkste land ter wereld dat schittert in het ophouden van het handje…begie begie…goedkoop is altijd duurkoop vooral bij de paarse ratten.


  Maak melding

 5. De donatie op zich is niet van belang. Het feit dat er aandacht geschonken wordt aan moeder en kindzorg en de operatiekamer telt des temeer. Vervolgens gaan we aandachtig kijken naar de donateur. Rusland in dit geval. Mooi toch? De snoepreisjes zijn niet voor niets geweest. Voor de moeders en de kinderen en de operatiekamers telt het. Omdat zij ook deel uit maken van de Surinaamse gemeenschap telt het nog meer. Al met al, een vooruitgang voor Suriname.


  Maak melding

 6. @@@Pakira tigri
  Mag ik uit jou teksten de conclusie trekken, dat het ziekenhuis deze o zo belangrijke genoemde apparaturen nooit in bezit heeft gehad. Hoe is het dan al die tijd de zorgverlening geweest. Is toch logisch dat het ziekenhuis dit al lang had moeten aanschaffen. Lees boven een bedrag van US 136.350 dollar. Waar praten we het dan nog over.

  Het is ook een lachertje dat de minister persoonlijk acte de presence geeft. Er is gewoon niks belangrijks meer voor hun te doen voor het land. Enfan.


  Maak melding

 7. Ik hoop dat Suriname niet te veel afhankelijk wordt van Rusland. Een samenwerkings band met Rusland is goed voor economie zoals medische kennis en toerisme, maar voor politiek wil je geen problemen komen met Amerika. Zij zullen alles aan doen om een land vernietigen zoals ze in Venezuela en Syrië doen. Daarnaast zijn Nederland politiek erg anti Russisch als het om MH17 en levenstijl gaat terwijl ze geen onderzoek deden aan Oekraïne en zelf als watjes gedragen.


  Maak melding

 8. Mag ik een dubbeltje hier, een kwartje daar.
  Zo gaat het toe in Su en laatst nog hoor ik in de Assemblee dat NDP de enige partij is die Su in staat is te redden.
  Op die manier hebben ze groot gelijk ja, alleen maar handjes openhouden en blijven bedelen.
  MIJN MARS PAPA!!!


  Maak melding

 9. 200 miljard in de grond, maar gewoon wereldwijd door blijven leuren en bedelen. Dat land overleefd door aalmoezen van de witte mens. Wat een treurige, kansloze bende.


  Maak melding

 10. Apparatuur uit Rusland voor Cubaanse artsen in het ziekenhuis, immers de Cubanen hebben ervaring met Russische apparatuur. Bedelen in Rusland, en wiite voetjes maken bij VS door haar te feliciteren met de maanlandung. Laat me niet lachen, krijgt Dino nu gratie van Trump, denk het niet. Het is een ware poppenkast in DNA, viswijfen bij elkaar zonder verstand en gevoel, maar veel inzicht hoe elke keer nyang te maken. Al het geleende geld wordt nu met showprojecten over de balk gesmeten, ja ja NDP heeft het volk weer nodig voor het mandaat om na mei 2020 volop weer te roven, en in mei 2025 te schreeuwen: Alleen maar holle frasen, zet geen zode aan dijk.


  Maak melding

 11. Suriname is heel goed in bedelen,moeten gewoon schamen.De president charter Airbus om een bezoek naar China,vice president charter ook een vliegtuig richting Afrika…..


  Maak melding

 12. Het probleem met charity,s dat het nooit zo vryblyvend is als het lykt er staat altydt wat tegenover
  is dat nog niet bekend dan komt dat nog ,het is beter zelf onderhoudt te plegen dan onderhoudt teworden
  niks is gratis in deze wereld,er wordt vast iets terug verwacht (concessies ) byvoorbeeldt


  Maak melding

 13. Niks mis met de donaties van de Russen. Het is in het belang van de gezondheidszorg in Suriname.
  Uiteraard ben ik het mee eens dat het triest is dat Suriname niet haar eigen broek kan ophouden.

  Wat betreft het gebruik van de apparatuur kan ik @ Mokro zeggen dat de Cubaanse artsen geen kinderartsen zijn en vooralsnog nergens heb gelezen dat ze in “s Lands Hospitaal te werk gesteld zullen worden
  De apparatuur is bedoeld voor kinderartsen om te vroeg geboren babies “optimaal” te behandelen. Bovendien hebben dit soort schenkingen altijd een “marketingwerking”, met hoopt dat ze goed bevallen en in de toekomst leveringsorden te ontvangen.

  Het is de hopen dat men niet alleen en te veel op de cijfertjes en alarmen van de apparaten let ls ze zijn aangesloten maar de patiëntjes goed blijft observeren.


  Maak melding

 14. -Ik hoop dat die apparaten goed werken, omdat deze regering verwaarloosde hersenen hebben.

  Lees hier hoe men te werk gaat zonder eerst goede controle uit te voeren over zaken. Alles accepteren totdat men inziet dat dat het niet goed is.;:::::

  ==Honderden e-ID-kaarten (identiteitskaarten) zijn al afgekeurd. Personen moeten zich vier tot vijf keer aanmelden voor het maken van de elektronische ID-kaart. De reden daartoe is dat de ID-kaarten overbelicht of te donker zijn, waardoor de burgers niet te herkennen zijn op de foto.


  Maak melding

 15. @Bert v asn Marwijk, bedankt voor de attendering. Er zullen meer komen ook kinderartsen. Deze lichting is voor de binnengebieden bedoelt. De volgende lichting zal uit specialisten bestaan. Immers, we hebben een tekort aan specialisten o.a kinderartsen, gynaecoloog en veel meer. Het idee is al geopperd, onze specialisten zijn te duur, frauderen en al dies in de naam van goddelijke status dien. Zou het niet goedkoper zijn om de echte zieken in Cuba te laten behandelen. Die ervaring wordt nu ingezet om de ziekenzorg de grond in te boren. Dat is politiek bedrijven op de rug van de mensen in de binnengebieden bedoelt dus de dyuka’s en de ingi’s.


  Maak melding

 16. @ Mokro 6 juli 2019 at 23:05

  Er bestaat reeds een regeling cq samenwerking met Columbia (heeft St. Maarten ook) sommige patienten die niet in Suriname kunnen worden behandeld worden daar naar toe gestuurd. (Vroeger gingen zulke patiënten naar Nederland.)
  De familie moet echter verblijfkosten en eigen reis gedeeltelijk of geheel betalen (ik weer dat niet precies)
  Stichting twee vandaag ondersteunt deze mensen door geldinzamelingsacties.
  Eerlijk gezegd heb ik nooit iets gelezen over het slagingspercentage van deze patiënten.

  Voor kleine kinderen zijn er regelmatig missie’s van hartchirurgische team uit Leiden, die goed samenwerken met cardiologen.
  Cuba richt zich op het opleiden van basisartsen naar landen die een tekort aan artsen hebben.

  Ik denk dat jou voorstel niet uitvoerbaar is, te hoge kosten.


  Maak melding

 17. Deze gift maakt duidelijk dat Suriname meer gebruik moet kunnen maken van de mogelijkheden die Rusland te bieden heeft. Ik ga daarom ervan uit dat dit maar het begin is van een goede samenwerking en vriendschapsband tussen beide landen. Ik denk dat de Russische overheid aan de Surinaamse regering kenbaar heeft gemaakt dat er meer mogelijkheden zijn voor Russische bijstand aan Suriname. De autoriteiten in Suriname moeten van deze mogelijkheid zeker gebruikmaken. Suriname zou van Rusland ondersteuning kunnen vragen op het gebied van mijnbouw onderzoek, de oliewinning, het afwateringsvraagstuk van groot Paramaribo, de energievoorziening,enz.


  Maak melding

 18. De donatie heeft een waarde van ongeveer 1,5 Prado. De volksvertegenwoordigers en leiders zullen hier trots op zijn, weer geld bespaard met een gift uit het buitenland.


  Maak melding

 19. Ddb zal wel trots zijn met de rusische belangstelling. Bij de volgende VN stemming moet Su voor het russische voorstel stemmen. Ik wil graag zien dat Su haar eigen instrumenten kocht met het geld dat de olie opbrengt. Jammer die zit al in iemands zak.


  Maak melding

 20. Algemeen gezien is Russische apparatuur heel degelijk. Echter als het kapotgaat zijn onderdelen en reparatie heel moeilijk te organiseren.
  Uit ervaring weet ik dat het voor Suriname al heel moeilijk is om westerse apparatuur met betere serviceorganisaties in bedrijf te houden.


  Maak melding

 21. @jojo, ik ben het volkomen met u eens.Het heeft allemaal met onderhoud en scholing te maken.Maar ik ga ervan uit dat de directie er goed op zal toezien dat het hightech materiaal op de juiste manier wordt gebruikt en wordt onderhouden.


  Maak melding

 22. Hoop op een goede samenwerking met Rusland. Alles wat goed is voor de surinaamse bevolking steun ik. Fuck Amerika, fuck Nederland and fuck alle randdebielen hier op waterkant die sabi mang spelen en alleen maar negatieve shit uit hun bomboclaat hersen spuien.


  Maak melding

 23. zoooo het is weer niet goed te horen aan de reacties van de azijn pissers en de gasoline gooiers
  De regering is goed bezig ze bedelen tenminste geen laptop of een tweedehandse computer


  Maak melding

 24. NDP gaat in Ruimtevaart dat zij BoBo Bouterse die op bezoek ging naar de Ambassadeur van America .
  President trek paars kleding tijdens een avond met de familie van de kinderen die verleden zijn .
  Waarom had hij bij de bezoek aan de Ambassadeur geen paars aan .

  President wel praten dat je van ruimte vaart houd waarom had je dan geen raket Basis in Suriname samen met Rusland .

  Ga maar kijken hoe Suriname er uit ziet waar President werk locatie is tegen over Kabinet van President gebouw .
  Ga kijken waar Ministerie van Arbeid is gehuisvest ook Sociale Zaken van Misikaka .

  Ik met mijn Basis school opleiding heb ik gewerkt als leerling Timmerman bij Openbare werken ons werk was onderhouden van OVERHEID Gebouwen .

  Men lul maar er is geen werk er is Grisis er is geen geld dat zeg NDP.

  Mijn vaste stand plaats als leerling Timmerman was waar Van der San nu werk de omgeving daar was de burgerlijke stand de gebouw daar heeft een kelder .

  Ik was tot 16 juni 2019 in Suriname voor de 32 ste keer niemand moet mij komen vertellen over de centrum van Paramaribo VEEL STRAAT tegels vooral Heillegeweg omgeving Revo plein van NDP zitten los of zijn er niet moeilijk om te lopen vooral voor ouderen .

  Wat Rusland betreft ik moet zelf een Stenen pers gaan kopen in Kazachstan moet dit jaar nog .

  Wij van NPS staan klaar om Paramaribo weer te zitten hoe het was gebouwen dus .

  Limbo je had een paarse trui voor Henk Aaron aan getrokken .
  Oom Henkie Aaron heeft NPS Centrum nooit ingezet om pakketten te delen of verkopen .

  Pengel en Pa Lachmon hebben nooit pakketten lopen verkopen als NDP .

  Waar is Hooghart en Doehkie hebben jullie nog pakketten vraag Limbo en Van Der San hebben nog pakketten kom bij OCER .


  Maak melding

 25. Wereldwijd staat deze regering berucht om haar wanbeleid en gebedel. Oma taki: daarom is het geen onder dat het gros der paarse debielen, bedelaars zijn geworden in hart en nieren. Opa taki: overal waar je gaat of staat, eeh meester, eeh baas, e stanga, eeh lobiwang, eeh metre, ehh basi, eeh ie ahbi wang lekkers gi joe boi of meiske.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.