Boliviaanse president Evo Morales brengt kort bezoek aan Suriname

32
Boliviaanse president Evo Morales brengt kort bezoek aan Suriname
Photo credit: Eneas Evo Morales Ayma via photopin (license)

De president van Bolivia, Evo Morales, heeft toegezegd op woensdag 10 juli 2019 een kort bezoek te brengen aan Suriname, om president Desiré Bouterse te spreken. Dit weekend worden alle puntjes op de i gezet voor de komst van Morales, zegt Ramon Abrahams, voorzitter van de Voorbereidingscommissie tegenover het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Abrahams geeft aan dat de president van Bolivia op woensdag omstreeks 00.00 uur, verwelkomt zal worden te Zanderij. Vandaar uit vertrekt hij richting Torarica om even te rusten. In de ochtend uren zal hij welkom worden geheten in het presidentieel paleis door president Bouterse, alwaar de gesprekken zullen plaatsvinden, alsook het bilaterale overleg.

Suriname en Bolivia zijn diplomatieke betrekkingen aangegaan op 23 juni 1978. De komst van president Morales zal voordelen opleveren voor ons land. “Zolang zo iemand  contact opneemt en aangeeft de president te willen ontmoeten, geeft al aan  dat het alleen maar voordelen kan opleveren. Je maakt zo alleen maar meer vrienden”, vervolgt Abrahams.

Als wij kijken naar Zuid-Amerika, waar wij ook deel van zijn en hij dus onze president speciaal wil spreken,  zal sowieso zijn vruchten afwerpen, vooral wat betreft het stukje geo-politiek. Kort na de gesprekken zal Morales zich weer begeven richting Zanderij om vervolgens zijn reis voort te zetten.

32 REACTIES

 1. Je maakt zo alleen maar meer vrienden volgens nietszeggende Abrahams, die van zwerver 9 jaar geleden, nu als miljonair leeft van al hetgeen hij van het volk gestolen heeft, en niet goed beseft, dat hij met zijn paarse criminele partij alleen maar minder vrienden hebben gekregen vanwege hun reputatie, waar alleen landen die geen betekenis hebben, en landen zoals China, Rusland en Turkije, waar mensenrechtenschendingen plaats vinden, de zogenaamde vrienden zijn van dit regiem.


  Maak melding

 2. Sinds juni 1978 is niets van de grond gekomen en waarom nu dan wel. Het is net als de lamme leidt de blinde. Beiden zijn handophouders en hebben elkaar niets te bieden. Mogelijk dat Morales komt de band te versterken voor de coca doorvoer. Ik kan niet anders bedenken.


  Maak melding

 3. Beste Waterkant lezers en ook lezers van andere Surinaamse kranten. Is het jullie opgevallen dat Dagblad Suriname uit alle lijsten en waarschijnlijk ook van de ether is gehaald? Is er iemand in de gelegenheid om uit te kunnen leggen of genoemde krant door de overheid van Suriname of
  wegens andere redenen weg is?
  GAARNE EEN REACTIE VAN EEN VAN DE LEZERS.


  Maak melding

 4. Wat een dom gezwets van die Abrahams met zijn goede vrienden, alleen landen die geen betekenis hebben voor Suriname, en landen die bekend staan om mensenrechtenschendingen zoals, China, Rusland en Turkije, deze zwerver heeft zelf ook veel vrienden gemaakt in Suriname, met hetgeen hij allemaal gestolen heeft van het volk.


  Maak melding

 5. In this life, in this life, oh sweet life,
  we’re coming in from the cold.
  Why do you look so sad and forsaken?
  When one door is closed, don’t you know another is open?
  En zo kan het gebeuren dat president Morales een bezoek aflegt aan Suriname. Aan Bouterse. So, another door is open. So, he doesn`t have to look so sad and forsaken.


  Maak melding

 6. Bolivia is een belangrijke cocaïne producent. Door de inheemse bevolking wordt het veel gebruikt om de honger en vermoeidheid te verdrijven. Men kauwt op de coca bladeren. Het is te vergelijken met het gebruik van thee en koffie in andere landen.
  President Morales heeft de teelt in een deel van het land en het gebruik gelegaliseerd. Bolivia is de derde producent na Colombia en Peru met bijna 31.000 hectare (310 vierkante kilometer!) cocaplanten.

  Misschien dat Morales op bezoek komt om ervaringen uit te wisselen en samenwerkingsovereenkomsten af te sluiten.


  Maak melding

 7. soort zoekt soort..
  de ene indiaan komt op bezoek bij de andere dogla indiaan

  zo gaat dat in het donkere wereld..

  en ze worden er niet beter van , jammer voor het poep domme volk

  nog 5..


  Maak melding

 8. En wanneer gaat de president van Suriname op buitenlands bezoek ? Wanneer brengt hij een bezoek aan Turkije, China, Ghana, Bolivia enz ? 😁


  Maak melding

 9. Schande voor land en volk, continue nietszeggende presidnten, ambassadeurs op kosten van het volk het land meer in dan problemen komen brengen. Azerbedjan, Bolivia, Cuba, Columbia etc, etc. Wat hebben deze landen aan Suriname te bieden en wat heeft Suriname bij hun te halen. Zo duister allemaal, zal voor het belang van een persoon bedoeld zijn. Geldverslindende bezigheid, maar geen salaris, subsidie, betalingen aan bedrijven. Shame on you!


  Maak melding

 10. Klopt@Koos, en daarvoor heeft Santhoki de beste papieren. Het gaat geen enkele p politieke leider/partij om Suriname uit ce slop te halen, dan VHP met Santhoki in samenwerking met Nederland. Nog een paars en eten surinamers Mars.


  Maak melding

 11. Suriname en Bolivia zijn diplomatieke betrekkingen aangegaan op 23 juni 1978. De komst van president Morales zal voordelen opleveren voor ons land. “Zolang zo iemand contact opneemt en aangeeft de president te willen ontmoeten, geeft al aan dat het alleen maar voordelen kan opleveren. Je maakt zo alleen maar meer vrienden”, vervolgt Abrahams
  Abrahams jij bent ook een fucking profiteur net als de rest.Wat voor voordelen????Bolivia is een zeer arm land wat hebben zij Suriname te bieden. Coca-bladeren?? Kunnen jullie met z’n allen op kauwen. De Boliviaanse bevolking pinaart verschrikkelijk, ze zijn afhankelijk van kraaltjes en kleedjes verkopen. Altijd maar weer die over enthousiasme van regeringsleden. Wat een kul is dit. Denken het volk blij te maken met een dode mus. Er zal zeker gesproken worden hoe zij samen drugs kunnen doorvoeren. Niks nieuws onder de zon.


  Maak melding

 12. abrahams die boef weer in de nieuws, voordeel voor suriname is dat de groothandelsprijs van coca gaat dalen van 5000 USD/kg naar 4000USD/kg. n amsterdam kost dezelfde kg 60000 USD. Tel je winst als pablo de columbiaan uit de supply chain wordt gezet.


  Maak melding

 13. Hij komt om 00:00. Wil hij soms uilen zien? Uilskuikens genoeg in Suriname!
  Zijn bezoek gaat voordelen opleveren? Welke dan? Hij gaat juist erop hameren dat Suriname haar Indianen slecht behandelt en voortaan beter moet behandelen. De Surinaamse regering heeft Indiaans grond ingepikt en wil het maar niet teruggeven.


  Maak melding

 14. Koos je heb gelijk alleen Nederland kan Suriname helpen ,hoe heet jij voorbeeld jan ,Anton of een familie naam landveld ,zolang jij een Nederlandse naam heb dat wil zeggen jou groot ,groot ouders hebben als slaven voor de Nederlanders gewerk,jou familie leden werden continu verkracht wanneer die Nederlandse baas zin in had en trouwens zo kwam jij aan jou Nederlandse naam.die dachten dat hun ons hadden leeg geplukt of berooft tot de dacht van vandaag hebben hun onze goudstaffen in hun bezit jij wil hun nog meer geven.wij hadden Afrikaanse namen en Afrikaanse rituelen niet de bijbel,die kregen wij van hun om rustig teblijven. Dus die Nederland hebben nooit iets goeds voor ons betekent.moet je nagaan Suriname was gewoon stuk land van Nederland wij werden uitgebuit niet ons land ,ik denk jij weet niet eens van waar jou groot groot ouders vandaan komt,vraag die Nederlanders maar die zullen jou zeggen.

  Hypocriet Koos


  Maak melding

 15. Wat ik hier mis en wat op andere nieuws sites te lezen is dat de visumplicht tussen deze 2 landen wordt opgeheven. Je weet al wat voor ellende je naar binnen haalt.


  Maak melding

 16. Tigriebarba,
  Kraaltjes, spiegeltjes, kralen, jou historisch besef stopt bij 1868, waar stamm jij dan vanaf.
  Begrotings tekorten werden aan gevuld miljoenen per jaar ontwikkelings hulp bin ONAFHANKELIJKHEID. 3..2 miljard 1950 – 60-70 2 nederlandse gulden voor 1 suri gulden ,gezondheid zorg uitstekende, onderwijs van hoog niveau studie mogelijkheden in Nederland, rijst floreerde SUIKERRIET ging uit stekend,
  Bruynzeel hout verwerking, huizen bouw ze staan er heden ter dagen nog en van goede kwaliteit, verkocht aan Suriname voor een vrienden prijs waar is het nou .
  Zelf bestuur vanaf 1954 die bakra’s keken over de schouders , vanwaar die stomme verhaalen je hebt alleen in kop geprent wat jou goed uitkomt voor de rest een grootte luchtballon vraag maar aan Henk Aaron


  Maak melding

 17. Het ambt van president in Su is in vergelijking met andere landen waar recht en wet voor een ieder gelden, gedevalueerd als dat van deze man. neks no fout krijsen de paars zombies, soso lobi efoe baas onderdruk en verarm oenoe leki a mang disi.


  Maak melding

 18. Morales is een zeer respectabele leider. Hij heeft Amerikaanse ambassade en de DEA de laan uitgestuurd. Bolivia is een voorbeeld voor vele naties. Viva Morales!


  Maak melding

 19. Welkom in Suriname kameraad Morales.

  Off Topic:
  Staatsziekenfonds daagt de Vereniging van Apothekers (VvA) uit om hun stellingname tegen de Cubaanse artsen met harde feiten te onderbouwen. Het bevreemd Staatsziekenfonds dat deze beschuldigingen worden geuit tegen de Cubaanse artsen terwijl de farmaceutische inspectie van Suriname voor het overgrote deel wordt bemenst door Surinaamse farmaceuten die in Cuba hebben gestudeerd en Cubaanse Farmaceuten die in dienst zijn van de Surinaamse overheid. Daarnaast zegt het Staatsziekenfonds dat reeds 30 jaar of meer tientallen Cubaanse artsen in Suriname werkzaam zijn. De Vereniging van Apothekers worden voor een uitdaging geplaatst. Zij moeten met harde bewijzen voor de dag komen.


  Maak melding

 20. als Morales zulke spierballen heeft, om Amerika uit zijn land uit te gooien, moet bouta en zijn zondergeschikten het ook proberen de Amerikanen één vinger aan te wijzen..

  dan krijg je echte toneel in surbo..

  hij wordt zelf in Leonsberg opgehaald, zonder b likken of blozenom nooit meer terug te keren….


  Maak melding

 21. Zolang er een persconferentie bij het bezoek belegd gaat worden is er niets aan de hand. Ze zullen het volk uitleg moeten geven wat er zo belangrijk te bespreken is. Doen ze dat niet dan weten wij wat er speelt, DDB heeft een drugsverleden en is zo nu en dan betrokken bij diverse zaken ( waar is zijn Zoon?).
  Dus Surinamers scherp blijven in een Democratie kan veel dus maak er gebruik van de tijd van Uzzi’s is voorbij. Laat Desi durven om wapens naar het volk te richten, hij wordt door heel de wereld in de gaten gehouden.


  Maak melding

 22. OP JE VERSTAND ZITTEN:

  Min. van buitenlandse krijgen gratis computers van China, welk merk laat ik aan de algemene kennis over, de Amerikanen, en een hoop andere toon aangevende landen willen geen zaken doen i.v.m banden met Chinese spionage dienst. Waarom doet Suriname wel open voor dit merk?


  Maak melding

 23. Ook deze k. ingie booyk. is plee si dent in Bolivia en vernietigt zijn land en volk. hij mag bij di k. bouter in Su langs komen die er zorg een overeenkomst tekenen dat arme coca bolivianen visumvrij naar Suriname kunnen komen om via Suriname en Frans-Guyana hun weg naar het Caribischgebied, USA en de EU te vinden en zoeken. DEA weet wel raar met ze.

  De CIA op de Amerikaanse Ambassade in Paramaribo noord volgt al de ontwikkelingen, Boliviaanse vliegtuig van k. plee si dent. hij kan instructies komen halen bij ingi k.bouter dat ze samen met poetin van rusland willen samen werken, maar het zal niets opleveren. poetin wilde ook met ma duro samen werken. Zie het resultaat: 0, nada notie, nul, neks, notie, po(o)r lai.

  Wat heeft de samenwerking rusland met cuba opgeleverd?, resultaat: 0, neks, po(o)r lai, notie, nada, negatief!

  USA zal never, nooit, nada, nul, negatief!, notie toestaan dat rusland voet krijgt op het Amerikaanse continent.

  Wat deze k.plee sidenten willen zal niks worden. Ook Brazilie, Columbia, zullen dat niet willen. De belangen van USA met hun belangen in Guyana en op het Amerikaanse continent zullen beschermd worden.

  Cuba ligt op enkele km van Florida/USA en de Cubanen verlangen naar heel veel Yankee dollars van de USA, maar krijgen ze niet zolang daar het communisme niet verdwenen is. Het communisme op Cuba loopt op zijn laatste benen en is meer dood dan levend. USA heeft ze op dit moment de duimschroeven stevig aangedraaid. Ze zitten aan de beademingsapparaat, maar zijn hersendood. Het apparaat zal binnen 10 jaar worden stop gezet.

  Wat ddb en die plee si dent van Bolivia willen, zal niet werken. Volk van Suriname kijkt u naar uw eigen belangen. ddb slaat nu opnieuw een doodlopende weg op en is bezig met zijn eigen belang en niet met het Surinaams Volksbelang.

  Wo k. als jullie dat niet in willen zien.

  Time4Change!

  25 mei 2020 bij de Algemene Verkiezingen van de DNA stemt u daarom massaal op de huidige oppositie partijen in de DNA en die er buiten zijn.

  Het communisme is overal in de wereld dood, wat heeft poetin Suriname te bieden, dat andere landen in de regio/Caribischgebied, EU/Frankrijk, Frans-Guyana, Brazilië, Nederland/Antillen, USA, Canada, China, Indonesië, India te bieden heeft.

  Suriname heeft poetin helemaal niet nodig. Waar heeft poetin. Zie het gedrag van Poeting bij de neerstorting van het Malaysische Airport in Oekraine in 2014. Zie hoe dat afloop voor de nabestaanden. Rusland ontkent alle betrokkenheid.

  Weg met:
  – Rusland, Bolivia, Cuba, Venezuela, het extreem communisme, dictatuur.

  Het communisme en dictatuur is overal al dood en ontneemt iedere burger zijn mensenrechten, maakt mensen monddood, geen vrij heden, er wordt voor je gedacht en jij mag niet meer denken. Zie hoe ddb nu al met u omgaat.

  ddb: Tek joe bondroe dai hoepel op!

  Surinamers let op uw (inter)nationale belangen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.