13-jarige rover aangehouden in Suriname

28

De politie in Suriname heeft donderdag een 13-jarige jongen aangehouden en in verzekering gesteld. Dit nadat hij gepoogd heeft een 74-jarige vrouw onder bedreiging van een mes tegen haar hals te beroven in haar woning aan de Verlengde Magentaweg in het district Wanica.

De redactie verneemt dat de senioren burger zich hevig verzette en de dader wist af te schudden. Hij rende de woning hierna uit zonder iets buit te maken. De vrouw vertelde de politie dat de dader een buurjongen van haar is.

Het slachtoffer liep enkele snijwonden op door het verzet. De ingeschakelde politie wist na goed speurwerk de dader in de kraag te vatten. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld.

28 REACTIES

 1. Deze kleine bandiet een aantal jaren dwang arbeid laten verrichten, en behandelen als een volwassene, jong geleerd oud gedaan. Pas 13 jaar en in staat zulke criminele activiteiten te plegen, en als mijnheertje 18 jaar is, is hij een beroeps bandiet !!!! Voor zulke teringleijer heb ik geen respect
  en als hij mijn kleinkind was, zou ik hem verstoten …..
  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 2. De rovers worden steeds jonger. In de oude tijd verdient deze jonge rover een fikse pakslaag. De armoede moet zijn toegenomen.De ndp regering is gewoon onmachtig om iets zinnig te doen.


  Maak melding

 3. Waarom bouwd de regering niet een heel groot gevangenis van stalen muren met daarin een gat waar je je behoefte in kunt doen en dat midden in een middel of noe where en vervolgens vraag je de gevangene wie de familie is en vervolgens stel je hun op de hoogte . Vertel hun dan dat ze voor hun zoon of dochter of wie het ook mag zijn te komen zorgen. Willen ze dat niet dan heeft de gevangene pech. En geloof me in su kan d a t makkelijk.


  Maak melding

 4. En nu eventjes “logeren” in 4-sterren hotel “Opa Doeli !!!
  Wat gebeurd er allemaal in het “Magenta-Sunnypoint,Santo-Boma gebied en omgeving” waar de binnenlandbewoners, aanhanger van Misiekabba zijn neergestreken ??
  Bouta had gelijk”Ik wens jullie slapeloze nachten toe !!! Ete-5 dang wie-e-go=ka morro-fara ” !!


  Maak melding

 5. O, wat zijn wij in Suriname zwaar gedegradeerd. Als 13 jarige jongen deed ik van alles en nog wat om mijn armoedig leven te overbruggen. Ondanks dat zou ik één ding zeker nooit doen en dat is een oudje beroven. Dank je wel Bouterse.
  Wat wij deden? Ik woonde toen op Ephraïmzegen. Samen met mijn vrienden hielden we wedstrijden wie de grootste tollie had of wie het verst kon plassen en tussen de kieren van de planken van de brug over de Wanicakreek gluurden we onder de rokken van de meisjes.


  Maak melding

 6. De laatste tijd zie je steeds meer van dit soort dingen gebeuren, waarbij je denkt, is het nog wel prettig om in Suriname te wonen, het lijkt wel, of er steeds meer mensen ontsporen, elke dag weer word je weer geconfronteerd met criminaliteit, waardoor je iedere dag alert moet zijn, om zelf geen slachtoffer te worden van de criminaliteit, en die paarse criminele partij heeft daar zeker de afgelopen 9 jaar, in bijgedragen, d.m.v. corruptie, wanbeleid, vriendjespolitiek, het verarmen van het volk, het land is in die 9 jaar,afgegleden naar een bedenkelijk niveau van failed state.


  Maak melding

 7. Ai baja @ john > Ondanks je kwajongensstreken heb je het toch vergeschopt op het “rechte pad” !!Zo kan het
  ook !!
  Uiteraard mede dank zij de “goede voorgangers” van de diverse religieuze stromingen in Suriname.Dank zij deze personen is er ook vrede tussen alle religieuze stromingen !!


  Maak melding

 8. Zo jong en nu al zulk een ernstige criminele daad. Niet normaal. Sterkte oma, het volk had het beter moeten weten. Als thuis geen normen en waarden heerst, dan krijg je een losbandig systeem, dat totaal ontwricht raakt, geen boodschap heeft voor de mainstream normen en waarden. Jammer dat de jinge generatie zo verziekt is door de situatie in het land.


  Maak melding

 9. Diampolo 6 juli 2019 at 09:15
  @bert van marron wijk,

  Kijk eens vaker in de spiegel !!!”

  @ Diampolo 6 juli 2019 at 09:15

  Doe ik een aantal keren per dag dan zie ik debiele Diampolo achter me staan.
  Een Diampolo die zijn familie uit de wind probeert te houden.
  Racist!!!!


  Maak melding

 10. Wat had wijlen Lachmon toch een vooruitziende blik toen hij ons waarschuwde voor de plannen van Ferrier , de racisten Bruna en Arron. Deze wilden de inlanders zo snel mogelijk naar Paramaribo overhevelen en om hen een behoorlijke ontwikkeling te geven. Lachmon vond het een gevaarlijk idee om deze mensen kennis te laten maken met de beschaafde wereld. Hij was voorstander van om dit in etappes te laten plaatsvinden want waarvoor hij ons waarschuwde wordt dagelijks bevestigd. Het centrum van Paramaribo zal een broeinest worden van berovingen, geweld en verkrachtingen. Volgens de drie creoolse leiders was Lachmon een racist. Zijn er nog mensen van creoolse afkomst die Lachmon als racist zien ? Wellicht was Lachmon intelligenter dan deze drieën bin elkaar maar wat vaststaat is dat hij groot gelijk heeft.


  Maak melding

 11. Nauwelijks a boi mang “spier” da ai doe sani keba sa bigi mang e doe.
  Wat een wereld toch en wat een toekomst biedt Suriname de jeugd die de toekomst is van een land.
  Coke dope etc en vooral casino hoeren maar nergens meer een rustig leven wara je geen dievenmijzer meer hebt en vooral veel sociale controle en res[pect voor ouderen.
  Dit alles wat is opgebouwd in vele tientallen jaren is afgebroken in enkele jaren.
  Iedere vader en of moeder en broer en of zus en de buurt zouden deze jonge crimineel in spé een halt toeroepen hardhandig de normen en waarden bijbrengen en opvoeden.
  Maar anno heden tja neks no fout en heel veel zand erover


  Maak melding

 12. Cheffrey) inderdaad mag men bedenkingen hebben ten opzichte van de politiek die wylen menr Lachman gevoerd heefd,om een voorbeeld tenoemen de afkorting VHP ga daar maar over nadenken
  ik wil het woordt niet gebruiken want het laat my nasmaak in de mondt,maar als ik het goedt heb betekend het een afzondering in culturele en politieke zin van de rest,wat riekt naar Apartheidt .en dat stamt niet uit africa maar uit india(kasten) wordt het daar genoemt. en ano 2019 bespeur ik het zelfde in Suriname
  ik stel ook vast dat tussen 1955 en 1975 weinig is verwezenlykt door de regeringen ,alles wat toen werdt verwezenlykt hebben buitenlandse multy nationals gebouwd , veelal waren de regeringen corupt en rara de VHP met als voorzitter menr Lachman heefd vrywel in alle regeringen vanaf 1955 tot 1975 deelgenomen,details zal ik je onthouden ,maar oordeel zelf


  Maak melding

 13. Ik lees nergens in het verhaal een naam of bevolkingsgroep maar hoop verhalen.
  Deze jongen moet tot zn 21 ste de bak in en als hij er weer uit komt moet hij een opleiding hebben of een vak hebben geleerd. Dan gaat hij werken. Zn ouders mogen voor mijn part betalen voor zijn tijd in de bak want hij moet scholing


  Maak melding

 14. Ze worden overal jonger, wat denk je van Nederland elke week raak. Kijk maar naar opsporingverzocht. Jonger en gewelddadig. Eerst een stevig pakslaag geven als ouders of buur en dan naar de politie. Zal het dan geen tweede keer doen.


  Maak melding

 15. @ Rbrown 6 juli 2019 at 12:06. Dan heb je de bijdrage totaal niet begrepen en je vergeet bewust een belangrijk feit. In 1963 won Lachmon de verkiezingen grandioos ten faveure van Pengel. Pengel stelde echter een etnische oorlog als Lachmon in Suriname regeringsleider zou worden. Om een burgeroorlog te voorkomen deed Lachmon een stap terug en liet Pengel , ook zo een import Afrikaan met dictatoriale maniertjes, regeringsleider worden. Lachmon verzette zich hevig tegen de onafhankelijkheid omdat Suriname nog niet klaar was. Maar een bevolkingsgroep wilde ten koste van alles de miljarden in hun eigen zak steken en kijk wat deze mensen met Suriname hebben gedaan. Eerst was het Nederland die Suriname uitbuitte maar wie buit nu Suriname uit ? Zijn het nog steeds de Nederlanders if zijn het de Creolen ?


  Maak melding

 16. Beste Waterkant lezers en ook lezers van andere Surinaamse kranten. Is het jullie opgevallen dat Dagblad Suriname uit alle lijsten en waarschijnlijk ook van de ether is gehaald? Is er iemand in de gelegenheid om uit te kunnen leggen of genoemde krant door de overheid van Suriname of
  wegens andere redenen weg is?
  GAARNE EEN REACTIE VAN EEN VAN DE LEZERS.


  Maak melding

 17. Het is opvallend hoeveel bejaarden er beroofd zijn geworden sinds de regering bouterse is aangetreden. Ik kan me niet herinneren dat dit ook gebeurde op deze schaal onder voorgaande regeringen. Met een president als bouterse aan de macht is het moreel verval en de criminaliteit duidelijk toegenomen tot schrikbare proporties. Natuurlijk zullen zijn billenlikkers dat ontkennen maar zij zijn dan ook stommer dan het achtereind van een varken dus ik neem hun onzinnige reacties helemaal niet serieus.

  Men zou lijfstraffen en dwangarbeid weer moeten invoeren net als de doodstraf dan zal je zien hoe snel de criminaliteit zal gaan dalen. Die softe, weekhartige en linkse mensenrechtentypes met hun zachte heelmeesters aanpak zullen daar wel een probleem mee hebben maar ze kunnen de pot op. Wanneer zij zelf het slachtoffer worden van criminaliteit dan piepen ze wel anders.


  Maak melding

 18. Je bent jong en je wilt wat. Je bent ook dom. In dit soort exceptionele gevallen zou het leuk zijn zo een gast in alle beslotenheid een herinnering te geven die hij wellicht niet zal vergeten. Niks geen camera’s erbij, niks geen sporen achterlaten, maar de herinnering blijft er. Van daaruit gaan we verder. Je bent immers jong en je wilt wat en bent tevens dom. Maar er is hoop.


  Maak melding

 19. Het zou goed zijn deze 13-jarige knul een kerkhof laten schoonmaken, samen met een paar soortgenoten.
  Of een nacht laten overnachten. Dan leren zij het af. Het had zijn eigen Oma kunnen zijn.


  Maak melding

 20. Lachman has het goed gezien. De ratten van NPS hebben netals de boeven van NDP het land geroofd, vernietigd en voor dood achtergelaten. Het zullen de Aziaten weer lukken om het land back on track te krijgen en niet een of andere Mie-sie – kaba of een andere paarse paria of Redi Moesje!


  Maak melding

 21. Deze jongeman is zeker afkomstig van een vhp gezin. VHP gezinnen hebben geen waarden en normen. Levenlang opsluiten net als hoe Balesar van de VHP opgesloten was .
  Eigenlijk de hele top van de vhp opsluiten.


  Maak melding

 22. Kijk eens aan. Sommigen zoeken bevestiging van etniciteit. Iedereen in Suriname en Nederland weet toch dat alleen de (bos)creolen roven en moorden? Waarom moet je dan nog om etniciteit vragen? Om mensen zand in de ogen te strooien natuurlijk en ook uit schaamte: alweer een van ons! (Bos)creolen kunnen intussen hun gezicht nergens meer laten zien. Iedereen ziet rovers in hen.


  Maak melding

 23. Weet niet waarom mensen politiek hierbij moet halen.
  Hebben jullie niet anders tedoen of met een oplossing te komen.
  Ze hebben een gezegde de mens is een moeilijk wezen , ze moeste het anders zeggen de mens is een moeilijk volk.
  Mijn kind zou dat of die gedachten niet eens gehebben ,maar het moet mijn kind zijn was het een ander verhaal vader mishandeld principe in kind


  Maak melding

 24. Deze jong verworden rover is een fervente bewonderaar van Boefdraad. ik wil ook worden als een paarse boef, dan kan ik een ook de bank beroven. Ik begin alvast te oefenen op oma.


  Maak melding

 25. Dus een aantal mensen hier kijken naar de achtergrond en niet naar het feit die gepleegd is .
  Zegt toch veel over hun i.q.
  Ps.
  John kan je aub ophouden over wat jij vroeger deed. 13 jaar en ging je je tolie vergelijken? En onder rokjes kijken,En ver plassen?
  Jij bent waarschijnlijk een seksueel gefrustreerde eng mannetje geworden die nog steeds bij kleine meisjes onder rokjes wilt kijken. Time change


  Maak melding

 26. Mokro waarom verlaag je je zelf door je zo te noemen ten eerste, en dan het over het Aziatisch ras te hebben.
  Zit je in een identiteitscrisis ofzo??? Dombo zou een geschikte naam zijn voor jou.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.