Personeel universiteit Suriname stelt bestuur ultimatum

3

Het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) heeft dinsdag het universiteitsbestuur een ultimatum gesteld om woensdag alle zaken in orde te maken omtrent de uitbetalingen van de TWK tegoeden en de overeengekomen afkoopregeling. Als dat niet gebeurd wordt donderdagochtend het werk massaal neergelegd door de leden van BP MWI,CWO en Bond TAPU. Naar verluidt zullen de poorten gesloten blijven.

Suneel Soekhnandan, woordvoeder van de bond Werknemers Federatie Universiteit die de actie heeft overgenomen, zegt dat er onder protest woensdag tot 13:00 uur gewerkt zal worden. “Wij hebben vandaag met onze actie alvast een duidelijk signaal gestuurd naar het bestuur. Onder geen enkele voorwaarde gaan wij toelaten dat het bestuur ons in de maling neemt”.

Naar de redactie van Waterkant.Net verneemt worden momenteel tentamen afgelegd van de verschillende studierichtingen. De woordvoerder laat weten dat zij niet onaangenaam willen zijn, maar het bestuur de situatie steeds duwt in de richting waarbij studenten de dupe van worden. “Wij zijn niet verantwoordelijk daarvoor, maar het bestuur van de universiteit. De bal ligt nu op hun helft, dus zij bepalen wat er verder zal gebeuren”.

3 REACTIES

  1. Juist ja “Ultimatum” dat werkt niet is Suriname. Kijk maar naar de Ultimatum van de vissersboten om als voorbeeld te noemen.

    En trouwens het waren juist de jongeren die massaal op NDP hadden gestemd. Ik zie ze nog met vlaggetjes en paarse t’shirts lopen.


    Maak melding

  2. Het zijn weer de studenten die de dupe hiervan worden. Vinden wij het gek, dat sommige studenten de school vaarwel zeggen en het criminele pad opgaan??? Lekker motiverend bezig. Schandelijk.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.