Ook KLM personeel stond stil bij Keti Koti viering

24
KLM personeel staat stil bij Keti Koti viering
Enkele medewerkers van de KLM op Schiphol met de vlag van Suriname en Anjisa's op hun hoofd.

In verband met Keti Koti hebben medewerkers van de KLM op hun manier stil gestaan bij de herdenking van de afschaffing van de slavernij 156 jaar geleden in Suriname. In onderstaand filmpje dat via social media werd gedeeld, is te zien dat de gate op Amsterdam, vanwaar uit het KLM vliegtuig vertrekt naar Suriname, van een extra Surinaams tintje was voorzien.

Zo werden er diverse Surinaamse hapjes uitgedeeld en was er een grote Surinaamse vlag opgehangen bij de incheckbalie. Een leuk detail was dat de medewerkers aan die balie een zogenoemde Surinaamse anjisa droegen in KLM kleuren. Een leuk en uniek initiatief van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij.

Bekijk de beelden hieronder op ons Instagram account en volg ons ook daar:

https://www.instagram.com/p/BzZBX_CBAXH/?utm_source=ig_web_copy_link

Ook de SLM had een warm welkom voor passagiers op Zanderij getuige deze posting van het bedrijf:

24 REACTIES

 1. Echt belachelijke “cultural appropriation” vertoning van de KLM. Laat ze maar meer Surinamers eerst in dienst nemen. En waarom heeft die man op de achtergrond geen angisa aan?


  Maak melding

 2. daarom staat wit witte zijde en sranang mangs andere zijde.
  Hoeveel suries zijn afgelopen tijd d.m.v. vast stellings overeenkomst eruit gewerkt door deze trotse club onderdrukkers, mensen zien wat ze willen zien.


  Maak melding

 3. Het is ook nooit goed he!!
  Ik vind het een mooie actie dat KLM aandacht aan de herdenking van de afschaffing van de slavernij aandacht besteed.
  De bewustwording groeit, ook op diverse andere activiteiten was te zien dat het feest steeds multiculti wordt.
  Er zijn tal van Surinaamse ondernemers die dit feest aan zich voorbij laten gaan.
  Wat heeft de SLM om maar een groot Surinaams bedrijf te noemen?


  Maak melding

 4. Brid, je bent top. Waar blijft de slm. Die had zeker weer een mankement. Gistren in het oosterpark waren de mensen aan het feesten vooral van zuidafrikaanse komaf. Even de tijd gehad om te laten zien dat ze getraumatiseert zijn en daarna was het hek van de dam. Want daarna was het weer tijd om te zien en gezien worden. Even later vielen zoals gewoonlijk weer wat schoten en ruzies onderling. Een geluk het was goed weer en daarom bleven velen om verder te feesten.


  Maak melding

 5. Oh ja , de KLM moet natuurlijk witte voetjes maken bij het domme volk van su. De KLM wil natuurlijk nog lang de s urinamers uitbuiten met hun dure tickets. Wanneer gaan ze die verlagen, dus nooit. En zgn laten zien dat het afschaffing is van de slavernij. Mensen ga maar kijken wie het zware werk doet bij de KLM!


  Maak melding

 6. @ Kolibri 2 juli 2019 at 08:47
  Mensen ga maar kijken wie het zware werk doet bij de KLM!

  Doen ze niet onder dwang! Maar in vrijheid, om brood op de plank te hebben.
  Van hard werken is nog nooit iemand dood gegaan. Als ze hun schoolopleiding hadden afgemaakt of verder hadden gestudeerd konden ze hun geld op een andere wijze verdienen.


  Maak melding

 7. De KLM is met haar eigen belang bezig en heeft de Surinaamse reiziger nodig. Dit moet men zien als marketing. Dit soort zaken zullen ze blijven doen voor alle etniciteiten om gebruik te maken van hun maatschappij. De Klant is koning/in.

  KLM bedankt! en vele andere ondernemingen moeten dit naar hun klanten en consumenten blijven doen, vooral bij bepaalde gebeurtenissen, zoals 1 juli, moslim suikerfeest, joodse feestdagen, Hindoestaanse feestdagen/Dewali, enz. Goed voor de ondernemingen en hun klanten.

  Marketing en klantenbinding en je zelf verkopen aan je klanten, strategisch en tactisch je produkt goed op de markt zetten en nog bekender worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Met mijn AMS diploma jarenlang tot mijn pensioen “zwaar werk” verricht bij de KLM in Nederland, tewerkgesteld in Zwitserland, Noorwegen en Polen.
  Was mijn eigen keuze en samen met mij heel veel witte Nederlanders toentertijd.
  Het salaris en voorzieningen waren prima en bovendien het was leuk werk.
  Heel veel mensen aardige buitenlandse mensen leren kennen, waarmee nu nog steeds contact hebt.

  Nu nog fit, reis ik als het kan naar heel veel mooie vakantiebestemmingen tegen gering bedrag.

  Als je ergens komt te werken moet je je aanpassen en niet altijd gaan zeuren.
  Nooit enig gevoel van uitbuiting en discriminatie gehad in Nederland, KLM.

  Door minder te zeuren voel je je lichter en vrolijker denk ik!
  Met je hoed in de hand…..


  Maak melding

 9. Kolibrie,
  Je kan ook gaan zwemmen ben je lekker in beweging ,hebt je ook geen tijd on zeuren, goedkopen tickets krijg neet zoiets als de SLM 16 jaar oude vliegtuigen die niet goed onderhouden kunnen worden en continu aan grond staan .
  Alleen om prestigieuze geneuzel


  Maak melding

 10. Kolibrie,
  jij in elk geval niet. Lamlendig thuis hangen in je hangmat. Jij weet amper hoe je “werkwoord” schrijft. Paranoïde mafkees.


  Maak melding

 11. Het zijn die Surinamers in Suriname die het meest zitten te fokken. Niks te doen, gaan ze de blanke.. zeg geen witte het zijn blanke mensen zoals wij ook geen zwarte mensen mogen zeggen. Zitten neer te halen, wat heeft deze generatie na fokking eeuw lang geleden hiermee te maken. Wat kan deze generatie Nederlanders eraan doen dat toen die tijd zo is gelopen. Het is zoals het was en het is gelopen zoals het verleden moest zijn. We leven in de heden, en nog en nog zijn die zure Surinamers in Suriname die het huidige generatie uitschelden.

  On topic: vind het heel nobel, zo hoort het! Samenlevend, want daar draait het in het hedendaagse wereld. Als dit niet word gewaardeerd wat dan wel? En zie ik sommige reacties wanneer gaan de ticket omlaag. Flikker op, sta op van je luie mars en ga werken en sparen. Als je echt van je land houd, dan staat daar geen prijs op! En vind je het duur? Ga dan lekker naar de Veluwen, lekker dicht bij huis en goedkoper.. met die nonsens over wanneer gaan ze de ticket verlagen en dat ze Surinamers nodig hebben.


  Maak melding

 12. Op zich leuk, Surinamers paaien, maat wat dachten jullie van ticketprijzen van en naar Suriname omlaag brengen. Duurste ticket ter wereld en we accepteren dat.


  Maak melding

 13. Surinamers moeten zich goed realiseren dat na 25 November 1975 het Koninkrijk Der Nederlanden hen een land heeft gegeven, met heel veel natuurlijke rijkdommen en ongeveer 1,7 miljard euro voor een periode van 15 jaar.

  Dat is niet niks dat ongeveer 400.000 Surinamers zoveel bezit/goederen, grond, natuurlijke hulpbronnen/rijkdommen krijgen en er toch niets van bakken.

  Zie hoe rijk iedere Surinamer wel niet is, het totale landoppervlakte delen door het totaal aantal Surinamers/ zie hoeveel ha dan iedere Surinamer bezit. De verdragsmiddelen buiten beschouwing laten.

  Er zijn Surinamers, vaak die aan de touwtjes trekken die honderden ha domeingrond bezitten en grote massa’s die niet eens 1 mm grond bezitten. Waar zou dat toch aan liggen? Waarom moeten Surinamers grond kopen, terwijl zij die grond verkopen gewoon domeingrond gratis en voor niets hebben gekregen van de overheid.

  Iedere Surinamers moet domeingrond vragen en krijgen. Er mag in Suriname geen domeingrond die mensen gekregen hebben, verkocht worden voor andere Surinamers. Dat is gewoon oplichterij als het plaats gebeurt

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.