Minister Parmessar heractiveert relatie met Wageningen University & Research

16

De Surinaamse minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Rabin Parmessar, heeft gisteren een beleefheidsbezoek gebracht aan de Wageningen University & Research in Nederland. Suriname had jarenlang een goede relatie met dit instituut. De minister wilt deze relatie terug.

Er was voor dit bezoek een lijvig programma opgesteld. Tijdens de uitvoering van dit programma waren diverse bezoeken binnen het instituut opgenomen. Enkele onderwerpen waarover gesproken zijn: glastuinbouw, Food Safety Research en rijstveredeling. Naast breedvoerige gesprekken zijn er presentaties gehouden.

De minister geeft aan te werken aan de institutionele versterking van het ministerie van LVV en dat alle mogelijkheden benut zullen worden, ook met het buitenland. De Wageningen UR heeft verschillende mogelijkheden die benut kunnen worden, laat de minister weten. 

16 REACTIES

 1. De Surinaamse minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Rabin Parmessar, is altijd bezig geweest land en volk te dienen, zie in het verleden ook, toen onze AZ ziekenhuis bouwvallig was geworden en het matuarium van het ziekenhuis, dankzij deze mister is het een volwaardig ziekenhuis geworden. goo job Rabin Parmessar. and go for it, voor de landbouwers.


  Maak melding

 2. En zo hoort het !!!!! Wageningen universiteit beschikt over veel kennis en kunde. Waarom dan geen samenwerking aangaan ? Wellicht dat Surinaamse politici zich in de toekomst wat volwassener kunnen gedragen t.o.v. Nederland .Het is veel efficiënter om kennis op te doen in Nederland vanwege de taal dan landen waar de taal een barrière kan zijn .


  Maak melding

 3. Een zeer prijzenswaardig initiatief van deze NDP minister, namelijk het herstellen van de relatie met deze universiteit. Ik denk dat men bij deze universiteit ook zit te springen om een samenwerking met Suriname aan te gaan. Men kan met Suriname samenwerken op basis van een win-win relatie.


  Maak melding

 4. Nederland heeft geen enkele probleem met Suriname, de Surinamers. Het is ddb die een probleem heeft met de Noordzee en Suriname en de Surinamers daarin wil betrekken en de ontwikkeling van Suriname daarmee tegen te houden.

  Tra Was No Dé, daarom ddb, ndp, ndp-kliek moes tek din bondroe dan dé hoepel op.

  Time4Change

  Suriname en Nederland zijn met elkaar verbonden als een ruiter op een paard. Er wonen in Nederland net zo veel SuriNeds als Surinamers in Suriname. Deze landen zijn al eeuwen historisch met elkaar verbonden, zie de Nederlandse taal, familie relaties, Surinamers in Nederland, enz.
  Er is geen land in de wereld voor Suriname dat beter is voor de vooruitgang, welvaart en welzijn dan Nederland. Dit omdat beide volkeren elkaar kennen, elkaar taal spreken, Nederland is het moederland geweest, gezorgd heeft voor de onafhankelijkheid, weet wat er speelt en nodig is voor het handjevol Surinamers in een land met natuurlijke rijkdommen. Natuurlijk kan men zeggen dat ze in het verleden niets gedaan hebben, maar van de fouten kunnen ze leren. Het is te hopen dat die tijd om goed met elkaar komt, zodra ddb, ndp (-kliek) weg zijn.

  Surinamers, de kiezers van zullen daarom op 25 mei 2020 bij de Algemene Verkiezingen van de DNA massaal moeten gaan stemmen. iedere stem telt. Surinamers moeten Suriname redden en ddb, ndp weg stemmen. Surinamers stemmen jullie op de oppositie politieke partijen in de DNA en er buiten.
  Denk aan de toekomst van uw (klein)kids en uw zelf en van de republiek Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 5. Begin jaren 70 kwamen met enige regelmaat studenten van wat toen nog de landbouw hogeschool was stage lopen bij de SML in Wageningen.
  Of na de onafhankelijkheid de relatie is verbroken, weet ik niet maar het zou mij niet verbazen.


  Maak melding

 6. Als rabin dit wil voortzetten, mag hij voor mij de president van Suriname gaan solliciteren. Bouterse en zijn schoothondjes wil alleen president blijven voor de geld en zijn eigen belangen, maar de slimme NDPers willen ontwikkeling zien en andere partijen zullen niet met echte plannen komen die ons waar willen maken.


  Maak melding

 7. Eerst zien en dan geloven. Parmessar kan ook heel goed zand in de ogen strooien om zodoende stemmen te winnen.
  Over 11 maanden zal dit plan weer ergens in de onderste la van zijn bureau zijn verdwenen.


  Maak melding

 8. Waarom durft bouterse niet naar Holland te gaan om Rutte te ontmoeten en vragen voor hulp???
  Waarom stuurt hij zijn marionetten poppen naar Holland voor hulp?


  Maak melding

 9. De minister heeft het alleen over benut kunnen worden. Juist is dit ver van m’n bedshow. Reken maar dat het nooit zal worden gerealiseerd. En als er iets van de grond komt dan zal die als aalmoes zijn gegeven door de Wageningen Universiteit.
  En natuurlijk is het ophouden van zijn hand vooraf gegaan.

  Jammerlijk genoeg heeft de minister het niet over hoeveel sur studenten zullen worden toegelaten tot de landbouw Universiteit. Hij geeft ook geen uiteenzetting over de aanpak en selectie van de sur studenten, die de toekomst zullen worden voor de landbouw, waarbij voor de boeren een welcome ondersteuning zou zijn.

  Het gaat weer in de ijskast omdat sur niet in staat is de lasten te betalen.
  FAILLIET STATE!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Wie heeft die relatie met Wageningen verziekt? Juis ja, Bouta. Ik denk de boodschap van de Wageningse Universiteit luid en duidelijk zal zijn: “Bouta eerst weg en dan kunnen we praten”


  Maak melding

 11. Lekker wegblijven uit Nederland deze corrupte criminele paarse maffia-bende. Altijd een grote bek vanuit Ocer over de witte mannen aan de Noordzee. Maar als ze denken dat er iets te halen valt buitelen ze over elkaar heen om als eerste naar Nederland te gaan. De navelstreng is door de drugsveroordeelde meervoudig moordenaar definitief doorgeknipt door de Nederlandse ambassadeur schaamteloos en onbeschoft te weigeren. Wegblijven dat volk. .we lusten ze hier niet meer.


  Maak melding

 12. De arrogantie van politieke opportunisten heeft gemaakt dat bijkans alle productiebedrijven in Suriname naar de Filistijnen zijn. Ikzelf heb op Wageningen gewoond en gewerkt en het was goed vertoeven. Er was efficiëntie en productie. Toen namen onze eigen Surinaamse klojo’s de leiding over en quess what? Foefoeroe; ondeskundigheid en gewoon gerommel.

  Wij hebben het helaas nog niet. Samenwerken met anderen is geen indicatie dat je minder bent. Maar als wij in Suriname oude ezels hebben die denken dat dit land van hen is, dan zal het niet gaan.
  Tijd dat deze klojo’s gewoon oprotten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.