Truckchauffeur overleden aan verwondingen na ongeval in West-Suriname

8
Rachid
Rachid Tjon Affo

De 31-jarige truckchauffeur Rachid Tjon Affo is overleden in het Academisch Ziekenhuis te Paramaribo. Dit nadat hij afgelopen dinsdag bekneld raakte in de cabine van zijn truck toen het voertuig daalde van de Van Amsberg en de remmen het begaven.

Op het moment van dalen reed een ander voertuig voor de vrachtwagen uit. Om een aanrijding te voorkomen maakte de bestuurder een uitwijk manoeuvre naar links met het gevolg dat de vrachtwagen op de oever van de Mozeskreek terecht kwam. Brandweerlieden wisten Rashied uit het voertuig te krijgen.Hij had een rechter onderbeen fractuur opgelopen.

Hierna werd hij in de pro wagen overgebracht naar de polikliniek van Apoera voor het krijgen van medische hulp. Na het bieden van eerste hulp werd hij overgebracht naar het ziekenhuis waar hij is komen te overlijden. Met de dood van deze verkeersdeelnemer is het aantal overleden verkeersslachtoffers tot nu toe voor dit jaar in Suriname gestegen tot 38.

8 REACTIES

 1. Ten eerste heel triest en sterkte aan de nabestaanden. Maar wat mij opvalt aan dit trieste geval is dat de slachtoffer een onderbeenfractuur had opgelopen, daarvoor naar de ziekenhuis is gebracht en toch is komen te overlijden…dat je alleen al doordoor kan overlijden ondanks medische zorg is heel zorgelijk in Suriname.


  Maak melding

 2. Sterkte voor de familie.
  Inderdaad in Suriname kun je overlijden aan een benebreuk. Waarschijnlijk bloedverlies.
  Hopelijk wordt het bedrijf en dan vooral de direkteur dood door schuld aangerekend want hij is er verantwoordelijk voor dat zijn mensen met deugdelijk materiaal van een berg af kan rijden.
  “ Deugdelijk”??? Zijn baas zal de dans wel ontspringen.


  Maak melding

 3. Het vorige bericht over dit ongeval was nog hoopgevend. Chauffeur alsnog overleden. Triest om op zo’n jonge leeftijd op deze manier het leven te moeten laten. Sterkte aan de nabestaanden toegewenst.


  Maak melding

 4. Er moet strengere controle komen voor vrachtwagens. Hun remmen laten ze te vaak in de steek.
  Ik denk dat de patient inwendige beschadiging had. Waarom niet met heli naar de stad gebracht????
  R.i.p. jonge man. Sterkte aan de familie


  Maak melding

 5. Sterkte aan de familie!!
  Terwijl de VMS en RGD-artsen protesteren tegen de komst van ervaren basisartsen, overlijd een patient aan een beenbreuk en naar waarschijnlijkheid aan een inwendige bloeding.(deel 2 , bloeding,eigen mening)

  Je vraagt je af hoe dit mogelijk is? Hebben de artsen/specialist niet de juiste diagnose gesteld?
  Wie heeft EHBO aan de patient verleend en hoe is hij naar Paramaribo vervoerd; onder welke begeleiding?
  Waren er onvoldoende middelen om deze jongeman de juiste behandeling te geven?
  Lag hij op de Intensive Care of op een gewone verpleegafdeling? Kort gezegd: wat is waar er fout gegaan?
  Hoe het ook zij het is in en in triest dat de inspanningen die wel geleverd zijn, zijn leven niet heeft kunnen redden.
  Ik hoop dat men uit de voorval lessen leert om dit in de toekomst te voorkomen.

  P.S.
  Las net dat de 50 jarige man van het ongeval in mei aan de Anamoestraat (doorrijder) ook is overleden
  R.I.P.


  Maak melding

 6. Bert van Marwijk
  Vervoerd in een politie auto van Apoera naar Paramaribo.
  Weet je wat dat wil zeggen?
  een rit van zeker 6 uurtjes over een laterietweg vol met gaten. Liggend krijg je het gevoel dat je darmen heen en weer worden geschut.
  Is geen pretje om zo vervoerd te worden. Was er geen vliegtuig om de patient te vervoeren?
  Zeker te duur voor SZF en de werkgever


  Maak melding

 7. Sorry. Is zijn dood te wijten aan het ongeval of de slechte medische verzorging in het ziekenhuis. De dood moet een oorzaak hebben. Ik wil niet pessimistisch zijn, maar de ziekenhuizen in Su.zijn zwaar gedaald in mijn aanzien. na wat enkele familieleden van mij is overkomen.


  Maak melding

 8. Deze ongelukken kunnen voorkomen worden mits er voor zwaarmaterieel andere normen gelden als personenauto’s.kwam onlangs van albina naar paramaribo,en by een rotonde(er is maar een)naby een politiepost zag ik een truck wier voorwielen 60 graden naar buiten wezen ! Resultaat: truck kan niet verser.conclusie lang geen keuring ondergaan. Het aannemen van tyukus by de keuring van zwaarmaterieel kan nare gevolgen hebben. Aan de franse kant zou de politie na onderzoek niet de eigenaar maar de man die de keuring uitvoerde in staat van beschuldiging stellen,want by de keuring zie je gelijk wat in orde gemaakt dient te worden. Doordat t wiel 60graden naar links wijst betekent dit dat de stuurinrichting defekt is en niet meer reageert op commando van de chauffeur. Een voorbeeld ter overname?weet niet vraag t maar aan de zonen van hermandad of……


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.