SRD 150 duizend gestolen uit kluis Rubim Markt

12

Inbrekers hebben in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in het gebouw van Rubim Markt aan de Kwattaweg in Suriname. Daarbij hebben zij de kluisdeur opengebroken en zowel geld als waardebonnen buitgemaakt ter waarde van SRD 150.000.

Een supervisor van het bedrijf laat weten dat de inbrekers ook enorme schade hebben aangericht aan het gebouw om zich toegang naar binnen te verschaffen. Onder andere een zinkplaat en een deel van het plafond is beschadigd. De schade van de vernieling wordt geschat op SRD 30.000.

De supervisor laat verder optekenen dat vorig maand inbrekers al hadden ingebroken in het gebouw. Daarbij hadden ze al getracht om de kluis open te breken, maar was hun echter niet gelukt. Dat het hun bij de 2e poging is gelukt zonder dat buren iets hebben gehoord,is verrassend. Dit omdat de kluis volledig van staal is en rondom het slot gebijteld is en dat veel lawaai moet hebben gemaakt.

De politie van bureau Kwatta heeft de aangifte opgenomen. De Forensische Opsporing is langs geweest om de inbraaksporen veilig te stellen. De supervisor roept een ieder op die iets afweet van de inbraak en- of daders om contact te maken met de politie of de directie van Rubim Markt.

12 REACTIES

 1. Maar zo grote winkel niet hebben 24 hr camera’s in ruimte en ook geen alarm installatie? Als is verzekerd dan verekering die fingens toch ook vragen. En hoe kluis zo forceren dan zonder weten buurtje dat geluid maken. Dan buurtje wel diep slapen of geboefte werkende met djoembie en duistere machten. Vermoeden mijner zijde is dat inside job gedaan met medewetenheid van sleutelfunctie medewerkenden.


  Maak melding

 2. De bank heeft ook een kluis of niet soms??? Hoe dom kun je zijn om zoveel geld onbemand achter te laten.
  Ik heb geen medelijden met deze hersenloze gasten. Het was reeds 1 keer voorgekomen en poging mislukt.
  Dan had men al moeten denken, dat de dieven een 2e keer zeker gaan komen en nog laat men de kluis staan. Is vragen om problemen, dus nu moet men iet gaan piepen. De Centrale Bank, Surinaamsebank etc,
  Wat een dommies.


  Maak melding

 3. Nou ik zou zeggen kisi ju mooi want als er al een poging was gedaan waarom is dat geld dan niet op de bank gestort dwz dat het een insight job is en net wat Wendy zei wie weet dat er zoveel geld in de kluis was no wang foefoeroemang degene die het ontdekt heeft is de schuldige en moeten de buren steeds luisteren waar er geluiden vandaan komen….flauwe kul


  Maak melding

 4. als je het geldt tegenwoordig niet kan verklaren kan je het ook niet meer by de bank onderbrengen dat zou makelyk wit wassen in de hand werken


  Maak melding

 5. meneertje heeft dit opgezet klaar punt uit!!
  Verzekering geld opstrijken he meneertje🤣ZOKENAAMD inbraak🙄 deze toneel is te doorzichtig orrrrr ZOKENAAMD DIEFSTAL!!!!!


  Maak melding

 6. Vorige maand ook al een poging gewaagd, maar vooral niet anticiperen en het geld aan het eind van de dag veilig stellen. Achterlijk hersenloos volk.


  Maak melding

 7. brandkast van staal??????????
  Ik zie wel een staalplaat met een stuk beton tussen de twee staalplaten.
  Zo eenvoudig lijkt het te zijn om een staalplaat met een blikkenopener open te krijgen


  Maak melding

 8. Ach kom. Dan ken je het verhaal van Aage M. niet. Deze man was een meester met de thermische lans. Hij kon elke brandkast probleemloos open branden. En hoe meer staal in de brandkast hoe makkelijker het ging . Suriname loopt dus zwaar achter op dit gebied, de daders zullen zeker van Aage M. hebben gehoord en geleerd. De thermische lans is dus in Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.