Dronken automobilist negeert stopteken, rijdt in op agent en vlucht

7
politie controle in Suriname
Waterkant archieffoto van een politie controle in Suriname.

De politie in Suriname heeft een 35-jarige man opgesloten en zijn rijbewijs ingevorderd, nadat de man onder invloed van alcohol inreed op een agent. De man, Giovanni H., werd bij een snelheidscontrole aan de Saramaccaweg gesommeerd om te stoppen. In plaats van te stoppen, reed hij op de agent af.  De wetsdienaar wist  zichzelf in veiligheid te brengen door opzij te springen, waarna de automobilist in zijn auto weg vluchtte.

Het gelukte de politie om Giovanni te Uitkijk tot stoppen te brengen en aan te houden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Giovanni werd overgebracht naar het politiebureau en werd onderworpen aan een blaastest en ademanalyse. Daarbij bleek dat hij ver boven de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had. Hij blies 500 microgram per uitgeademde liter lucht, terwijl het toegestane alcoholpromillage 220 microgram is.

Na overleg met het Openbaar Ministerie is Giovanni door de politie in verzekering gesteld en is zijn rijbewijs ook ingevorderd, meldt het Korps Politie Suriname in een officieel bericht op haar site.

7 REACTIES

 1. Ach wat heeft het nog voor zin om hier een reactie op te geven. Het aantal drankrijders is zo groot dat misschien wel 20% van de bestuurders uit de auto gehaald kan worden.
  Willen ze ander gedrag gaan vertonen?? Misschien als ze vijf jaren geen auto mogen besturen dat zal afschrikken. Anders blijven we dit soort berichten nog lang houden.


  Maak melding

 2. Rijden met een slokop in Suriname is meer regel dan uitzondering. Ze staan aan masse voor de Chinese winkels te chillen met een fles Parbo op de motorkap van de auto.

  Het is meer regel dat men naar een buitensport gaat en zuipend terug rijdt richting Paramaribo.

  De pakkans op rijden met een borrel op is te gering.


  Maak melding

 3. Alle rijbewijzen invorderen, Surinamers kunnen niet rijden, ze zijn aan Boeriekie wagie. Laat ze daarop eerste ervaring nemen.Het gaat te snel met de ontwikkelingen in Suriname, Telesur heeft net 4G getest, en meteen een stap verder richting 5G, klakkeloze ontwikkelingen.


  Maak melding

 4. Achtervolgen en een kogel door zijn gekke hoofd jagen, dat lijkt me de ideale straf voor debielen als deze kolére hond !!!!!!!!!!

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding

 5. Agent, koop een fles whisky en laat hem flink drinken en de whisky fles in zijn reet stoppen.
  En geloof mij, hij leert het voor goed af. Anders zijn deze gasten niet meer op het rechte spoor te krijgen.


  Maak melding

 6. @@@Johan
  De beste oplossing zou zijn, bij drugsgebruik en met alcohol achter het stuur, ook de auto voor altijd in beslag nemen met rijontzegging zoals jij het voorstelt.
  Anders houdt het nooit op.
  Wel triest!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.