Franse Douane oriëntatie missie brengt bezoek aan Suriname

8

Minister Gillmore Hoefdraad heeft in april van dit jaar een bespreking gehad met vertegenwoordigers van het Ministerie van Economie en Financien en o.a. de Douane in Frankrijk. Tijdens deze bespreking is er van gedachten gewisseld over ondersteuning en mogelijke samenwerking bij het aanschaffen van scanners ten behoeve van de Douane. Naar aanleiding hiervan werd er een tegenbezoek in de week van 24 juni jl. gebracht aan Suriname door een Franse orientatie missie met aan het hoofd de heer Thomas Marx, Regional financial counsellor.

Verder bestond deze missie uit: de heren Alexis LOPES, Regional Director of Customs French Guiana en Patrick MIHOUB, non-resident Customs Attaché. Vanuit de Franse Ambassade werd deze delegatie ondersteund door de Ambassadeur, Antoine Joly, en de heer Etienne de SOUZA.

De missie had als eerste een bespreking gehad met Minister Hoefdraad. Verder zijn ook besprekingen gevoerd met de leiding van de Douane, de Ministeries van Buitenlandse Zaken en Handel, Industrie en Toerisme, Veiligheidsdiensten en de Centrale Bank van Suriname. Het ligt in de bedoeling dat partijen de geplande samenwerking verder zullen uitwerken.

8 REACTIES

 1. De scanners zijn zeker nodig om de drugstransporten in ons land te controleren. Vooral de douane en onze luchthaven hebben het hard nodig. Al die containers die veelvuldig het land uitgaan met kilo drugs. Drugstransporten via de onbekende wegen. Gezien wij in Suriname heel ver achterlopen ook wat dit soort zaken betreft is het zeker een goed plan. Wanneer je serieus drugs en andere malafide praktijken wil bestrijden heb je de juiste apparatuur nodig. Columbia, Dubai, Italie, Frankrijk de airports in andere landen hebben dit soort apparatuur al langer dan 30 jaar. Goed plan. Het zou fijn zijn om Suriname van de kaart af te halen als drugs doorvoer land. De poppetjes om de werkvloer als zij eerlijk en oprecht zijn, kunnen met dit soort apparatuur veel van dit soort zaken onderscheppen en aan banden leggen.


  Maak melding

 2. Die scanners werken toch met ziekmakende gamma straling? Stuur ze terug naar Frankrijk. Fransen zijn een van de meest verwende en calculerende volkeren in de wereld. Kijk maar naar hun heethoofdige boeren.


  Maak melding

 3. Suriname is een probleemgrensgebied voor de fransen criminele kleptocray aan de macht, cocaine doorvoerland, geldwitwasserij, mensensmokkel en twee petit cons, bouta en brunsie.


  Maak melding

 4. Gelijk gelul over verwende fransen en scanners gaan niet lang werken of functioneren en weer ene die vind gelijk dat de fransen heel suriname willen controleren.Wel beter zo dan maar zo want jullie gestoirde bendeleden willen niet werken maar gauw rijk worden met jullie gestoorde zielen.Groor doen,groot geld maken en het investeren in dure auto”s en vrouwen die echt bij jullie soort passen.De hindoe zoals wat ik vaak hoor dat ze in drugs handelen maar investeren in percelen,bedrijven,huizen en hij loopt niet met 46 gram goud om zijn nek of prada schoenen…dus de fransen ben ik blj mee want hoeveel geld jullie bende rovers toch maken word toch geen goeie investering…de zwarte amerikaan nadoen past niet bij jullie.


  Maak melding

 5. Ram Singh je hebt gelijk dat bedoel ik.
  Zelfs bouta en brunsie smokkelen drugs via frans guyana…maar dit doorsnee creoolse volk is zo negstief als het om hulp gaat of bestrijding van wat dan ook.Olie dom sommgen van ze .Ik ben zelfs creool maar ze mogen zeggen wat ze willen over de hindoes met hun drugs dan zeg ik nogmaals de hindoes met drugs investerrn hun geld niet in hoertjes of ongeschoolde vrouwen en morgen is je geld op…van nul naar nul dat is de creool en dasrom zijn ze niet blij met de fransen…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.