24-jarige rijbewijzen ‘vervaardiger’ aangehouden in Suriname

8

De politie in Suriname heeft de 24-jarige Xavier E., aangehouden ter zake valsheid in geschrifte. Dit nadat aan het licht kwam dat hij rijbewijzen vervaardigt en verkoopt voor bedragen tussen SRD 1000 en 2000 aan zij die dat willen.

Bij een onderzoek in de woning van  Xavier zijn een printer, een laptop, een aantal blanco pvc kaarten en een aantal valse rijbewijzen aangetroffen. Xavier heeft toegegeven dat hij valse rijbewijzen vervaardigt en verkoopt.

De zaak kwam aan het rollen nadat de 24-jarige autobestuurder Chesron P. tijdens een verkeerscontrole op zondag 23 juni is aangehouden, nadat bleek dat hij met een vals Surinaams rijbewijs deelnam aan het verkeer. Voor het verdere onderzoek werd Chesron P. en het vals rijbewijs overgedragen aan de collega’s van de afdeling Fraude

Na de aanhouding van Chesron werden twee kompanen van Chesron zichtbaar gemaakt en aangehouden. Het gaat om de 24-jarige vervaardiger en de 21-jarige Ogelvi K. Bij Ogelvi is ook een vals rijbewijs op zijn naam aangetroffen en in beslag genomen. Het is niet uitgesloten dat er meer aanhoudingen en opsluitingen zullen volgen, meldt de politie Public Relations.

8 REACTIES

 1. Dat verklaart een hoop. Gezien de vele ongelukken denk ik dat hij een zeer grote klantenkring heeft.

  Het rijbewijs op zich is dan ook niet deugdelijk als het zo makkelijk te vervalsen is!


  Maak melding

 2. In het leven zijn bijna alles heel makkelijk….alleen moet jij niet gaan doen wat niet mag,maar mensen gaan toch doen zonder consequenties ervan.Voorbeeld…jij mag ook geen mensen doden of in drugs handelen en toch gebeurd er hier in Suriname.1 hoop gebeurd nog dat men niet weet.


  Maak melding

 3. De situatie is nooit de reden reden van onrechtmatig en/of crimineel handelen.
  Iedereen weet wat wel en wat niet mag.

  Bewustwording is de sleutel tot verandering.


  Maak melding

 4. Misschien ook de buschauffeurs gaan controleren. En natuurlijk een fraude bestendig rijbewijs ontwikkelen . En oh Nigerianen zijn meester oplichters.


  Maak melding

 5. Afrikanen staan bekend als meester oplichters. Deinzen voor niets terug. Hij heeft intussen flink verdient aan de domme Surinamers door hun een vals rijbewijs te verkopen. Deze Surinamers zijn nu de four wheel killers op de weg. Schaamteloos.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.