Pentavalent-vaccin weer op voorraad in Suriname

5
vaccin

Het veel besproken Pentavalent-vaccin is weer op voorraad in Suriname. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid vandaag bekend gemaakt. Sinds maart 2019 bleek dit vaccin landelijk niet op voorraad te zijn waardoor kinderen niet gevaccineerd konden worden. De overheid heeft er alles aan gedaan om dit weer binnen te krijgen en herhaling van schaarste te voorkomen.

Het pentavalent vaccin en IPV/OPV maken deel uit van het landelijk kindervaccinatie programma, bestemd voor kinderen van 0 tot 5 jaar. Deze vaccins beschermen kinderen respectievelijk tegen difterie, tetanus, kinkhoest, hepatitis B, haemophilusinfluenzae type B en polio.

De schaarste is inmiddels verholpen en ouders waarvan de kinderen hun vaccinatie hebben gemist, zullen volgens de voorgeschreven protocollen worden opgeroepen voor hun inhaalschema meldt het ministerie.


5 REACTIES

 1. Veel volkomen gezonde kinderen worden juist ziek na een vaccinatie.
  Niemand weet welke stoffen er allemaal zitten in die vaccinatieprik. Misschien ook iets waar je kind allergisch voor is.


  Maak melding

 2. Welke medicatie dan ook er hoort altijd een buffervoorraad te zijn. Niet wachten totdat de laatste fles/tablet op is en dan gaan piepen dat het er niet is. Wanneer men weet dat de bevolking een medicatie nodig heeft dan hoort het managementteam te zorgen dat er voorraden zijn die op tijd geleverd wordt. Niet wachten tot het kalf verdronken is en dan gaan piepen.Er bestaat voorraad en noodvoorraad. Zeker nog nooit van gehoord.

  Sarie Torie


  Maak melding

 3. Zeker in maart iemand geen tjoekoe betaalf en heeft geen toestemming om te orderen. Toen de kranten er achter kwamen dat de meficijn er niet was ging de minister er achter aan. Wat een corrupte bende.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.