zondag, maart 3, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappij'Comité voor de Waarheid' zorgt dat Sandew Hira's lezing door kan gaan

‘Comité voor de Waarheid’ zorgt dat Sandew Hira’s lezing door kan gaan

-

De Nationale Carrierebeurs

Het zogenoemde ‘Comité voor de Waarheid’ bestaande uit Glenn Codfried (voorzitter), Perez Jong Loi en Martha Koenders heeft de taak op zich genomen om een manifestatie voor de verdediging van de vrijheid van meningsuiting en diversiteit te organiseren. Op die manifestatie zal Sandew Hira alsnog zijn eerder geschrapte lezing houden, meldt het comité in een persbericht.

Begin januari ontving Hira een uitnodiging van het Nationaal Instituut Nederlands slavernij verleden en erfenis (NiNsee) om de keynote lezing te geven op 29 juni 2019 over zwarte filosofen, spiritualiteit en slavernij in het Scheepvaartmuseum. Het comité zegt in haar persbericht dat ‘een groep extremisten onder leiding van Theo Para een intimidatiecampagne in de Surinaamse gemeenschap heeft opgezet om te verhinderen dat Hira de lezing over zwarte filosofen en slavernij kon houden‘.

Columnist Theo Para schreef 2 weken geleden dit stuk waarin hij stelt dat de directeur van NiNsee de Keti Koti lezing compromitteert. “Het Scheepvaartmuseum is onder grote druk gezet om de zaal op te zeggen. Het bestuur van NiNsee is vervolgens onder enorme druk gezet om de lezing af te zeggen. Het bestuur van NiNsee is onder die druk bezweken” aldus het comité dat zegt te bestaan uit ‘activisten van het eerste uur die aan de wieg stonden van de oprichting van NiNsee en het slavernijmonument in het Oosterpark’.

De manifestatie die het comité organiseert wordt gehouden in Podium Zuid Oost (Kwakoe gebouw), Frissenstein 78, 1102 AP Amsterdamvan 14.00-17.00 uur (inloop 13.30 uur). De toegang is gratis. 

Lees ook:

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

32 REACTIES
 1. Dien uw versie van Waarheid in bij de Sranan KRIJGSRAAD !

  Deze Rechters oordelen op basis van het strafdossier wie
  de DADERS zijn en welke STRAFFEN zij krijgen opgelegd !

  Gebabbel van buiten de rechtszaal telt niet mee, immers
  de advocaten van de DADERS hebben nauwelijks nieuwe
  feiten kunnen aandragen bij de Krijgsraad !

  Alle ingebrachte leugens zijn door de Krijgsraad doorzien,
  een van de leiders beweert op het toilet e hebben gezeten
  gedurende martelingen en de moorden !

  Er zullen FORSE straffen worden opgelegd door Krijgsraad
  aan de daders en uitvoerders van EEN van de GROOTSTE
  MISDADEN in de geschiedenis van Sranan !

  BINNENKORT KOMT DE KRIJGSRAAD MET DE WAARHEID VOOR
  DE ONMENSELIJKE DADERS DIE DE SLACHTING HEBBEN
  AANGERICHT IN FORT ZEELANDIA !

  WAT EXTRA MEETELT IS HET FEIT DAT GAAT OM SLACHTOFFERS,
  SURINAAMSE STAATSBURGERS, ONGEWAPENDE EN
  ONSCHULDIGE MENSEN !

  PS : LEZINGEN VAN HIRA OF ANDERE DOOR DE MOORDENAARS
  INGEHUURDE KRACHTEN, KUNNEN AAN DE KEIHARDE WAARHEID,
  DE MARTELING EN DE MOORDEN OP ONSCHULDIGE BURGERS,
  NIETS VERANDEREN ! A SRANAN VOLK NO LAW !

  LEVE DE GRONDWET ! LEVE DE RECHTSSTAAT SRANAN !
  LEVE ONZE STRAFWETTEN !

  Wetenschapper HIRA wordt betaald om een andere waarheid
  te verspreiden. De wetenschapper moet toch weten dat de
  GRONDWET, HET EEN IEDER VERBIEDT, zich met een LOPENDE
  STRAFZAAK TE BEMOEIEN !


  Maak melding
 2. Als Hira zijn bloedeigen broer verraden heeft dan zal hij zijn geloof ook wel verloochenen. Daarom wordt na afkoop van de meeting aan Hira een bord bruine bonen met rundvlees aangeboden.


  Maak melding
 3. De waarheid blijft moeilijk om aan te horen. Een zeldzaam niveau zal je moeten bereiken. Hierbij treden ook andere krachten naar voren.


  Maak melding
 4. Naar aanleiding van een HERDENKING van Slachtoffers van
  ERNSTIGE MENSENRECHTENSCHENDINGEN tijdens de periode
  van Slavernij,
  kun je geen BETAALDE HANDLANGER van NOTOIRE
  MENSENRECHTENSCHENDERS IN SRANAN,
  (PLEGERS VAN oa DE 8 DEC FOLTERINGEN EN MASSAMOORD),
  UITNODIGEN een LEZING TE VERZORGEN !

  ONKAN !!!

  LEVE ALLE SRANAN-HELDEN DIE HEBBEN GELDEN ONDER
  DE MENSENRECHTENSCHENDINGEN TIJDENS DE SLAVERNIJ !

  LEVE DE SRANAN HELDEN DIE HELAAS ZIJN GEMARTELD EN
  VERMOORD, TIJDENS DE 8 DECEMBER SLACHTING !

  LEVE DE HELDEN, ONGEWAPENDE DORPELINGEN VAN MOIWANA,
  DIE MET BRUUT MILITAIR GEWELD ZIJN GEDOOD !


  Maak melding
 5. Als ik lees wie de voorzitter is van het comité voor de waarheid moet ik heel hard lachen. Wie neemt Glenn Codfried nou serieus ? Een man die in alle discussies terug grijpt naar de slavernij . Om echt moe van te worden. Hij behoort tot de mislukte groep Surinamers in deze maatschappij een zonde bok moeten aanwijzen voor hun falen . Dan is het makkelijk om naar de slavernij als oorzaak te wijzen. Flikker toch lekker op man Samen met die judas Sandew Hira. Ik ken heel veel hardwerkende Surinamers hier waaronder mijn vrouw die helemaal niks moeten hebben van de onzin die uitgekraaid wordt.


  Maak melding
 6. Hoog “wij van wc eend” gehalte. Hira krijgt zijn gewenste paarse podium in de bijlmer Na afloop borrelen in Cafe 100% en daarna een eten bij KamYin. Met een beetje mazzel neemt hij een snodder terug naar huis. Als of iemand wakker ligt van zijn gebler.


  Maak melding
 7. Pakiraboeriki het is geen gratie. Sterker nog er amnestie verleend terwijl de rechter niet eens uitspraak heeft gedaan. Met andere woorden het is een schuldbekentenis.


  Maak melding
 8. Ik behoor ook tot de Surinaamse gemeenschap in Nederland. Maar ik kan niet zeggen dat erbij onrust heerst vanwege het niet doorgaan van Hiras lezing. Noch bij mijn omgeving.

  Ik vraag mij af wie en wat de bron is van Hira en zijn aanhangers om dit zo te stellen.

  Of is dit fake, fake comité, fake Hira. Fake informatie.

  Shame!!!!!!!!!!


  Maak melding
 9. Ten minste gaat hij een taal praten die velen verstaan.
  Als ik kijk naar al die hindustaanse televisie stations in Suriname waar er uitsluitend hindi gesproken wordt. Soms kan je 1 film tegenkomen met engelse ondertitel.
  Nu willen jullie deze man vermoorden. Hij heeft lak aan jullie


  Maak melding
 10. Het zogenoemde ‘Comité voor de Paars misdadige Waarheid’ dient slechts het belang van de allergrootste misdadiger, zijn meedogenloze en gewetenloze trawanten en dwazen die hun zielen voor miljoenen hebben verkocht om de paarse roversbende aan de macht te houden, en die letterlijk en figuurlijk alles wat deze beesten van mensen land en volk hebben aangedaan in naam van nationalisme, goed te praten en te beschermen. Nooit zullen deze criminele aanbeden en vereerde lafaards die deze dwazen zover hebben gekregen om als spreekbuis fungeren in naam van ddb, de schuld bij zichzelf zoeken. De aanbeden misdadiger en trawanten hebben kinderen tot wees gemaakt, mensen vermoord, gedrogeerd, vergiftigd, onderdrukt, land en volk is wederom gegijzeld door de paars duistere macht die ze uitoefenen en misbruiken om zichzelf te verrijken, ook middels leningen. Vervloekt zijn alle misdadigers, maar nog meer vervloekt zijn de dwazen die hun zielen hebben verkocht voor aardse slijk en vertrouwen in deze duivelse zonen en dochters die het volk al bijna veertig jaren lang in de didibri woestenij doen leven. Opa taki ai a boi Hiera, duidelijke verdwaasde paars verdoemde zielepoot, samen met die paarse dwaze zombies. oma taki, ach neks no fout, laat dwazen, dwazen.


  Maak melding
 11. Deze charlatan toucheert 25000 euro per maand als voorzitter van DekoSur. Dekolonisatie van Suriname? Suriname heeft geen witte Universiteit, waar geen zwarten toegelaten worden. Dit geldt ook voor ziekenhuizen, verpleeghuizen, opvanhuizen, scholen, internaten, zwembaden, overheidsinstellingen etc. Een paar plaatsen met een Hollandse naam, een paar Hollandse straatnamen doet idd denken aan de koloniale relatie met Nederland. Echter, Suriname is geen Zuid-Afrika waar een apartheidsregime gold, Suriname is ook geen Zimbabwe waar alleen witte grote arealen grond hebben om gewassen te telen, op de Surinaamse scholen wordt geen Mein Kampf gelezen of een ideologie als rascime gepredikt. Dat Hira en zijn holmaten gebrand zijn om met het koloniale verleden af te rekenen moeten ze eerst zien te bewerkstelligen dat er sprake is van waarheidsvinding. Kortom: als de decembermoorden gepolitiseerd is, waarom zit Hira dan op de stoel van de rechter en of de PG. Wie geeft Hira het recht om belastinggelden van het Surinaamse volk zonder een tastbare tegenprestatie 25000 euro per maand in zijn broekzak te stoppen. Wie gelooft deze barbaar nog. Hang yourself embeciel!


  Maak melding
 12. De verdeeldheid ettert nu nog meer naar buiten. Maar wie denkt dat ik op deze voor ons heilige dag van 14:00-17:00 mijn kostbare tijd ga slijten met ene lulverhaal moet zich zo nodig en dringend laten nakijken.


  Maak melding
 13. Opnieuw delven de extremisten het onderspit. De waarheid en oprechtheid zal altijd overwinnen. Dit zouden de zuurpruimers op waterkant.net nu wel moeten weten. Al hun gezwets helpt niet, de NDP blijft winnen en wordt steeds groter. De zwijgzame meerderheid van de waarachtige Surinamers draagt Suriname een warm hart toe, jullie kleine haatdragende minderheid kan daar niets aan veranderen, jullie worden gehaat en bespuugd.


  Maak melding
 14. @ Wendy, weet u wel waarover het onderwerp gaat ? Het komt mij namelijk voor dat u te impulsief en emotioneel reageert door het aanhaken van argumenten die totaal niets met het onderwerp van doen heeft. Wat heeft het uitzenden van Hindoestaanse films te maken met de speech van Hira ?


  Maak melding
 15. WENDY zegt over HIRA :
  Ten minste gaat hij een taal praten die velen verstaan.

  Hier wat extra TAAL die ALLEN VERSTAAN :
  Massamoord op Onschuldigen !

  FOLTERING van Onschuldigen !

  ONTVOERING van Onschuldigen !

  LEVENSLANG VOOR DE ONMENSELIJKE ZICH
  SURINAAMSE MILITAIREN NOEMENDE DADERS !

  RECHTSTAAT-TAAL !!!


  Maak melding
 16. He Robert. Nog ste3s aangesloten bij de club leugenaars? Volgend jaar om deze tijd ga je wakker worden en merk je dat je lange tijd als een leugenaar hebt behandelt. Gelukkig schrijf je zo ongelofelijk onrealistisch dat het lachwekkend is. Hou nog even vol want je wordt dat over 11 manden met al,je leugen geconfronteerd.


  Maak melding
 17. Het zogenoemde ‘Comité voor de Waarheid’ bestaande uit Glenn Codfried (voorzitter), Perez Jong Loi en Martha Koenders heeft de taak op zich genomen om een manifestatie voor de verdediging van de vrijheid van meningsuiting en diversiteit te organiseren??? Deze mensen hebben een afgedonderd pakslaag nodig……hopelijk krijgen ze die ook!!!


  Maak melding
 18. @ Wendy 27 juni 2019 at 00:24
  Ten minste gaat hij een taal praten die velen verstaan.”

  Welke taal hij gaat spreken is (nog) niet bekend.
  Hangt helemaal vanaf welke van zijn meervoudige persoonlijkheden voorrang krijgt.

  We benne benieuwd.


  Maak melding
 19. Vrijheid van meningsuiting is een grondrecht die voor iedereen geldt, ook voor Sandew Hira. Het is juist een eer dat iemand als de heer Hira gaat spreken op een dergelijke bijeenkomst. Dat betekent alleen maar dat hij zich in het tamelijk zwaar beladen onderwerp heeft verdiept en een bepaalde visie wilt delen met anderen. Respect voor de heer Hira.


  Maak melding
 20. Niet alleen Hira is schaamteloos ook die idioten die hem een podium geven om zijn afzichtelijke leugens te verspreiden. Dus ook:

  Glenn Codfried van Mart Radio die zijn huis in SR te koop heeft gezet.
  Perez Jong Loi met zijn ‘De dag van Elieser’
  Martha Koenders met de St. Eer en herstel

  Gewoon een stel uitvreters die alles en iedereen misbruiken voor hun eigen gewin en daarbij niet schromen om leugens, laster, onzin en ka te spuien. NEEM AFSTAND VAN DIT SOORT MENSEN.


  Maak melding
 21. @ Klaas de groot

  Helemaal gelijk heb je met betrekking tot de leden van comité voor de waarheid. Daar moeten de Surinamers duidelijk afstand van nemen.


  Maak melding
 22. Ze doen maar. Maar met kontlikker Sandew Hira kunnen ze dan liever hun naam veranderen naar Comite van de leugen want dat is wat je gaat krijgen met psychiatrisch geval sandew hira, alleen maar leugen en bullshit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES