dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTraining van ministerie SoZaVo voor startende ondernemers in Suriname

Training van ministerie SoZaVo voor startende ondernemers in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse minister van van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo), André Misiekaba, heeft afgelopen zaterdag certificaten uitgereikt aan startende ondernemers te Latour. De dienst Maatschappelijk Opbouw Werk van SoZaVo had hiervoor een training georganiseerd op zaterdag 22 juni 2019. Zowel jongeren als ouderen namen deel aan de training. De participanten zijn tools aangereikt voor een succesvolle onderneming.

De minister geeft aan het belang van ondernemerschap voor land en persoonlijke ontwikkeling te onderkennen. Zoals hij onlangs in De Nationale Assemblee aangaf benadrukt hij dat het ministerie zich niet alleen wil toeleggen op het geven van ondersteuning aan personen in nood, maar zich actief wil inzetten om deze personen handvatten aan te reiken om duurzaam uit hun situatie te komen.

Tijdens de certificaat uitreiking was er ook een mini expo van producten die gemaakt zijn door de participanten.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Trainingen aan startende ondernemingen moeten worden verzorgd door het ministerie van Handel & Industrie want daar moet de relevante expertise zitten mbt (stimulering van) ondernemerschap. Ik weet dus niet waar Sociale Zaken zich mee bemoeit. Schoenmaker hou je bij je leest.


  Maak melding
 2. @Jay
  Klopt wat je schrijft. Hopelijk heben de cursisten ook het onderdeel hygiëne en sociale hygiëne gehad. Want wat hygiëne betreft wat het bereiden van voedsel betreft hebben zij geen kaas van gegeten. Op welke temperatuur moet bepaalde voedsel gekoeld worden en de houdbaarheid hiervan. Sociale zaken heeft wat de opleiding betreft hier niets mee te maken.
  Financieel kan Sociale zaken de beginners ondersteuning tot op zekere hoogte
  Misiekeba mist de nodige kennis
  Hopelijk wast hij zelf zijn.onderbroek of doet.mama het nog steeds voor hem
  Waar blijft onze Dubai?


  Maak melding
 3. De participanten zijn tools aangereikt voor een succesvolle onderneming. Oma taki ai, a wiens tools de, ma moni e mankeri nanga ervaring dang fa. Opa taki ach alla sani sa deng ndp elite corrupte rovers en misleidende adviseurs land en volk voorhouden olv van de baas der paars falende reshuffelende ministers, na soso foe roof a volk. Een paarse certificaat, hoe te verworden een rovende ondernemer zou beter passen in het straatje van de na dagoepoepe partij en deze bedrieger.


  Maak melding
 4. @@@Jay
  Het is toch een lachertje dat je met een training van één dag al een certificaat in ontvangst mag nemen. Welke kennis en ervaring heb je al in 1 dag opgebouwd. Het lijkt alsof je alleen maar super mensen in sur heb wonen. Ik heb al 2 jaren een opleiding voor de middenstand al achter de rug. Maar om een onderneming te beginnen heb je een business plan voor nodig.
  Hier lijkt het meer op van een paar zinkplaten een dak bouwen en eronder gaan zitten met je verkoopwaar.
  Heb je dan hiervoor een certificaat voor nodig. Dacht van niet!!


  Maak melding
 5. @@@Baboe Bit Sjorie
  Helemaal waar, maar het is maar 1 dag geweest voor de training. Ik vraag mij af; wat heb je dan allemaal in één dag opgestoken. Lijkt me totaal onvoldoende.

  En wij een opleiding volgen en dan wil het niet lukken. En wanneer de mensen geen geld hebben, wie gaat dan nog je koopwaar kopen. Bedenkelijke zaken.


  Maak melding
 6. deze djoeka mini/ster, moet niet alleen de blaka faciliteren met allerlei opleidingen, financièle tegemoetkomingen, maar moet ook verplicht de andere delen van het land het zelfde te doen , met name Nickerie, Coroni, Saramacca, Commewijne, Wanica enz ..

  anders lijkt het op racisme discriminatie van de anderen..

  die hele bende regering is al zo´n tering zooi bij elkaar, gunt een andere niet veel.. roven dagelijks de staats kas leeg..

  kan iemand mij even uitleggen wat er met de visa opbrengsten gebeurt op Schiphol.., volgens mij verdwijnt het regel recht in de zakken van de luilakken aldaar..

  die tijger is even wakker geweest om wat lawaai te maken , maar direct weer inslaap gevallen, want hij kan niks..
  nu, resten en nog 11 maanden dan zijn zijn dagen geteld of toch nog eerder.., hangt van de billen likkers de 26 ja knikkers..


  Maak melding
 7. Handel en Industrie en de Kamer van koophandel zijn de juiste instanties voor het ondersteunen van ondernemerschap. Ik zie ook graag dat ondernemerschap niet alleen blijft bij de standaard ondernemingen zoals catering en eetgelegenheden. Mensen moeten ook iets groter en innovatiever durven denken. De meeste supermarkten en importeurs verkopen allerlei rommel, zijn ook ondernemers, maar de maatschappelijke en intellectuele bijdrage aan de samenleving is nihil. Kijk maar naar een Silicon valley en de Hollywood industrie, ze maken veel geld, maar zorgen ook voor heel veel werkgelegenheid en dragen veel meer bij aan de maatschappij. Die Zuckerberg van Facebook was gewoon een onbelangrijke nerd en zie wat voor impact Facebook nu heeft op de wereld, ze willen nu zelfs een eigen betaalsysteem opzetten.


  Maak melding
 8. Je bent een waardeloze gast @Marcell. Het bestaat niet dat jij iemand van iets kan betichten waarbij jezelf in de overtreding gaat. Kijk eens naar de woorden die je uit? Is dat netjes? Hebben ouders en andere verwanten, werk, de overheid etc., jou geleerd om mensen zo te behandelen? Hoe staat het met je eigen socialisatie? Misplaatst ben je!


  Maak melding
 9. @pakiratigri
  Je lult alweer in iemands zijn achterwerk. Wat ben jij een respectloze dwaas. Gelukkig heb jij geen vrouw en kinderen, want daar zou ik medelijden mee hebben. Boeler je bent een exper in kontjes likken van deze hele rot corrupte boevenbende regering. Jij wordt zeker ook gesponsord met geld van de criminelen. Rot op man.
  Er komt niets nuttigs uit je pakira gogo. Je leeft in Holland van een uitkering. Ga je daar nuttig maken in de maatschappij, waardeloze lummel.
  @Marcel je hebt groot gelijk. Je mag voor je eigen mening uitkomen. Het is zeker herkenbaar wat je schrijft.


  Maak melding
 10. Certificaat voor deelname aan eendaagse training is gebruikelijk. Hopelijk sloot de training aan bij verworvenheden van de cursisten en het van hoofdbureau meerwaarde is geweest voor nu en de verdere toekomst. Niks mis mee, ware het niet dat dit door een lid van firma list en bedrog gedaan wordt. Jij certificaat, ik stem@ndp.


  Maak melding
 11. @Boeboe Jantje. Jouw domheid is zeldzaam. Ik heb echt lang moeten zoeken alvorens ik bij je terecht kwam. Je bent echt een exotisch dier dat men toevallig ergens vindt. Wetenschappers moeten nu gaan nadenken tot welke diersoort jij behoort. In dat opzicht maak je het leven wel moeilijk voor wetenschappers die hun uiterste best doen.


  Maak melding
 12. @pakiratagri
  Kruip maar weer in de hol van anderen.
  Ashole. Met je kinderachtigheid en dom geleuter. Als je niets te doen heb doe het dan niet hier. Ga met je pindadopje spelen
  en denk aan Bouta. Smeerlap.


  Maak melding
 13. Elke ndper is en staat voor het onrecht, de misdaad, drugs, staatskasroof, armoede. Allen die ndp in hart en nieren zijn, zijn dwazen.


  Maak melding
 14. @Boeboe, het enige hol dat nog te bekruipen valt, is jouw hol. Graag sleur ik je als een pakiratigri uit je hol.Genoeg eten voor een paar dagen. De rest mogen de aasgieren van gebruikmaken.


  Maak melding
 15. @Boeboe. Wat ben je toch onwetend. Een pakiratigri maakt geen gebruik van een hol. Jij hoeft alleen maar getriggerd te worden en je laat je ware aard zien. Welkom in de wereld van pakiratigri.


  Maak melding
 16. Dit is een heel moeilijk onderwerp in Suriname. Het trainen van je landgenoten tot succesvolle ondernemers. Mijn probleem: alle goede zaken op het gebied van ondernemerschap zijn in Suriname tot dusverre mislukt. Waar ligt het aan?. Als ik dit kan ontdekken kan ik mijn landgenoten vertellen hoe ze zaken moeten doen en ook wat ze niet moeten doen. Ik heb de volgende bedrijven bestudeerd of ze zijn onder studie. De N.V. Emergo, De O.R.G. Vervuurts Bank, stichtingen, verenigingen en cooperatieve verenigingen en Surocto N.V. Waarom zijn al deze gingen mislukt?
  Mijn voorlopige conclusies zijn: mentaliteit (jaloezie, haat, afgunst) en tegenwerking door de politiek ook op basis van dezelfde tekortkomingen. Mijn eindconclusie is dat Suriname toen en nog steeds wordt geregeerd door figuren, die hun hart niet op de juiste plaats voor het belang van Suriname hebben. Goede initiatieven zijn prachtig, maar zodra je te succesvol bent wordt je de grond ingeboord. Mijn vervolgonderzoek zal zijn hoe jij je als ondernemer moet opstellen en gedragen om geen last van al deze negatieve elementen te hebben. Ja, Suriname is Suriname. Pas als je geschiedenis gaat onderzoeken kom je hier achter. Wie zijn verleden niet kent, heeft geen toekomst. Fouten uit het verleden moeten voor ons een waarschuwing zijn. Jammer dat ik geen beter nieuws heb.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES