zondag, juni 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameTelesur kijkt al uit richting 5G-netwerk

Telesur kijkt al uit richting 5G-netwerk

-

Does Travel - naar Suriname

Het Telecommunicatiebedrijf Suriname (Telesur) houdt de ontwikkelingen op het gebied van een nieuwere en snellere data technologie genaamd 5G, goed in de gaten. Dit ondanks het bedrijf recentelijk begonnen is met het verlenen van nieuwe snellere mobiele verbinding genaamd Long Term Evolution (LTE). Deze technologie garandeert verbindingen die 10x sneller zijn dan wat recentelijk werd aangeboden.

In eerste aanleg is begonnen met Paramaribo Noord en Paramaribo Centrum waar deze nieuwe technologie beschikbaar een gaande weg komen de overige delen van het land aan de beurt. Directeur Mike Antonius zegt aan het Nationaal Informatie Instituut (NII) dat in eerste instantie gekozen is voor de implementatie in dit deel van het land omdat daar het commercieel en politiekcentrum van het land is.

Deze breedbandverbindingen zijn noodzakelijk voor de ontwikkeling van het land. Het maakt als onderdeel van de e-Suriname visie zaken als online payments waarmee de digitale toekomst veiligesteld wordt, stelt de directeur. De eerste reacties zijn volgens Antonius erg positief te noemen. Men heeft vaker geroepen om snellere mobiele breedband verbinding en is deze op de markt gebracht, zegt de directeur.

Voorheen werd de focus gelegd op het vaste net waar het bedrijf een achterstand had. Nu is het de beurt aan de mobiele data diensten om een upgrade te krijgen wat nu is gerealiseerd met de introductie van LTE. Het bieden van meer snelheden en capaciteit is ook noodzakelijk gebleken omdat vanwege de de steeds veranderde technologie de behoefte ook toeneemt bij de burgers.

Antonius wenst geen streefdatum voor een 5G-netwerk te noemen maar gaf aan, dat de medewerkers van het bedrijf hard werken om de beschikbaarheid van LTE in geheel Suriname binnen niet al te lange tijd mogelijk te maken. Telesur speelt een wezenlijke rol binnen de uitvoering van de e-Suriname visie. De initiatieven die er zijn moeten omarmd worden omdat het de hele samenleving ten goede komt.

E- Suriname is de verzamelnaam van de verschillende e-services welke Telesur aan de Surinaamse gemeenschap ter beschikking wilt stellen en zodoende bijdragen aan de sociaal-economische ontwikkeling van Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. In 2016 had Telesur een giga bedrag geleend voor modernisering van apparatuur. Lening Telesur kent een looptijd van 20 jaar. Die is nog niet afbetaald. Was hier al bang voor. Nu kijkt men naar 5G terwijl de oude lening nog niet is afbetaald.
  Abonnementen zullen straks onbetaalbaar worden. Uitrol 5G in Europa zal niet eerder dan 2023 beginnen.


  Maak melding
 2. LTE is gebaseerd op 4G technologie en leverbaar in de smaken 4G LTE, LTE A en LTE-A.
  Antonius maakt niet kenbaar welke van de 3 versies of alle versies uitgerold worden. Hedendaagse smartphones kunnen de LTE technologie wel aan maar voor gebruik van 5G zal je moeten upgraden naar een nieuwe Phone
  (IOS of Android) die 5G ondersteunt.


  Maak melding
 3. Gedeeltelijk wordt het gefinancierd door gestolen geld van de nedsuri”s
  Je wordt afgeroomd door personeel van teleur.
  3 weken kost het je € 48 zonder noemenswaardige opties..

  Tjee


  Maak melding
 4. Laten ze eerst het standaard internet (thuis, etc) inorde maken.
  Glasvezelkabel is op straat gedeeltelijk getrokken maar naar de woningen HoMaar.
  Maandtarief hebben ze wel omhoog gegooid maar diensten worden tot op heden niet geleverd.
  Situatie momenteel: 1. bij regen valt het internet uit, 2. een schilpad is sneller dan het internet momenteel, 3. service daar moet je opwachten.


  Maak melding
 5. LEVENS GEVAARLIJK EN KANKER VERWEKKEND, MEN HEEFT TOTAAL NIKS GEKEKEN NAAR DE GEZONDHEIDS GEVAREN OF GEVOLGEN. ALLEEN MAAR SNELLER, SNELLER IS NOG LANG NIET BELANGRIJK, WE MOETEN OOK GEZOND KUNNEN BLIJVEN NATUURLIJK… ZEER ENGE ONTWIKKELING…!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES