donderdag, mei 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname zendt signaal in strijd wereld drugsprobleem

Suriname zendt signaal in strijd wereld drugsprobleem

-

Does Travel - naar Suriname

“Het feit dat Suriname de EU-Celac High level meeting organiseert, is een signaal naar de internationale gemeenschap dat wij als land daadwerkelijk willen vechten tegen de drugscriminaliteit.” Dit zegt Gwendoline Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid in gesprek met het Nationaal Informatie Instituut.

De veiligheidsdeskundige neemt namens Suriname deel aan de EU-Celac High level meeting. Bij dit congres staat centraal het aanscherpen van het beleid om het wereldwijde drugsproblematiek het hoofd te bieden. “Alle actoren moeten samenwerken, die zorg moeten dragen voor een stuk veiligheid. Wanneer we als Suriname een duidelijke strategie hebben, welke vervat is in ons Nationaal Drugs Masterplan, dan kunnen we verder op regionaal en internationaal niveau”.

De onderdirecteur zegt verder dat er meer dan ooit tevoren de nodige entiteiten in het leven dienen te worden geroepen. Ook zullen systemen, mechanismen en de capaciteiten versterkt moeten worden om ervoor te zorgen dat de doorvoer van drugs zoveel als mogelijk wordt geëlimineerd.

“Suriname wordt geclassificeerd als doorvoerland. Om zo een imago weg te werken moet je alles binnen je macht doen om ervoor te zorgen dat je de wereld kan tonen dat je er alles aan doet om geen doorvoerland te zijn. Geloof me het gaat niet zo makkelijk, want je hebt geld en human capital nodig. De capaciteit moet er zijn. Mensen moeten begrijpen wat wij allemaal moeten doen, om met de weinige middelen zoveel als mogelijk de illegale drugshandel te elimineren.”

Babel laat weten dat informatie van landen waar drugs geproduceerd wordt relevant is, maar dat Suriname zich meer moet gaan focussen op landen die hetzelfde probleem hebben. De onderdirecteur doelt daarmee op landen als Trinidad en Tobago en andere landen in het Caraïbisch gebied die ook geclassificeerd worden als doorvoerland.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
 1. Eerste goede signaal zou zijn uitleveren van pleesident bouta om zijn straf uit te zitten. The rest is BS cheap talk om aandacht af te lijden.


  Maak melding
 2. Lul toch niet over Bouta. Over een paar jaartjes is zijn veroordeling vanwege drugssmokkel verjaard. Wat gaat men daarna doen? Bouta staat ook niet meer op de lijst van DEA. Dat was in het verleden, dus wat lult men?
  Het is goed dat Suriname bij deze een krachtig signaal afgeeft tegen drugs, het gebruik daarvan en de verspreiding. Maar ja, drugs is zo lekker dat men het maar voor lief aanneemt. Soms moet je het probleem niet zoeken bij de aanbieder maar juist degenen die er zo gretig gebruik van maken. Europa en Amerika, wat een ellendige weg hebben jullie af te leggen. Jullie maken mensen het hoofd zo moe dat ze hun toevlucht zoeken tot drugs. Zelfs in islamitische landen krioelt het van de drugs ook al zijn ze daar veel strenger. Ook daar zijn de mensen moe geworden. Kennelijk moet je mensen eerst moe maken om ze daarna van drugs te voorzien.


  Maak melding
 3. Het feit dat Suriname de EU-Celac High level meeting organiseert, is een signaal naar de internationale gemeenschap dat wij als land daadwerkelijk willen vechten tegen de drugscriminaliteit.”

  Het klinkt allemaal zo chique, maar ik werkelijkheid is het gewoon kut met peren.


  Maak melding
 4. Lekker geloofwaardig, eerder een afleidingsmanurvre, terwijl achter de schermen de leiding van het land, zich bezig blijft houden met drugsdoorvoer .


  Maak melding
 5. Suriname zendt idd mooie signalen uit. Maar als je boodschap decodeert dan kom je helaas tot de conclusie, dat de regering zegt houd de dief, terwijl de boevenbende een en dezelfde kleur vertegenwooordigd. Regering Venitiaan had op de begroting 20 miljoen uitgetrokken voor drugs-criminaliteitbestrijding. Zij had goede banden met DEA en andere internationale organisaties. In negen jaar de tijd is door firma list en bedrog alles wat opgezet was ontmanteld, de begroting gereduceerd tot 1miljoen dollar. De vele vangsten en de wijze waarop de drugs Suriname binnenkomt, kan niet anders geinterpreteerd worden dat leden van de paarse coalitie met hun “lijder” op de voorgrond 100% debet is aan de imago narcostaat Suriname. Bestrijden kunnen ze beter overlaten aan dhr Santokhi.


  Maak melding
 6. @ pakiratigri
  U redeneert wel heel erg krom. Omdat in u mening een vonnis zou kunnen verjaren is het vonnis van Bouterse plotseling niet relevant.
  Het idee dat verjaring het misdrijf doet verdwijnen als probleem voor Bouterse is banaal.


  Maak melding
 7. Het feit dat Suriname de EU-Celac High level meeting organiseert, is een signaal naar de internationale gemeenschap dat wij als land daadwerkelijk willen vechten tegen de drugscriminaliteit.”

  Het klinkt allemaal zo chique maar in werkelijkheid is het gewoon kut met peren.


  Maak melding
 8. Het is ook zielig gesteld met WK.
  Reacties worden verwijderd als.he kritieke opmerkingen plaatst. Ger Lijkt een staatsbedrijf.

  Pakiratigri is net als een dweil, hij dweilt als wat vies is schoon.


  Maak melding
 9. Drugscriminalitiet aanpakken ?

  Politiek Suriname heeft het lef niet !

  De grote jongens zijn internationaal bekend maar hebben een dikke vinger in de regering.

  Zodra Bouterse en Brunswijk met hun criminele netwerken zijn opgerold is het drugsprobleem in Suriname al voor het grootste deel aangepakt en een groot deel van de corruptie.

  De verkiezingen zijn nog ver, er kan nog heel veel gebeuren. Nu al worden de termen “nationale veiligheid” gebruikt.

  Het is nog maar de vraag of de verkiezingen doorgaan.
  En behalve dat nu al wordt er gezocht welke niet gebruikte stemmen gestolen kunnen worden.

  Succes en heel veel sterkte slim Suriname !


  Maak melding
 10. Zonde van het geld. Weer zo een snoepreisje. Eerst moeten ze diep in het binnenland de laboratorium`s zien te vinden anders blijft het een grote probleem in Suriname. Brunswijk gaat NPS met de grond gelijk maken .
  Brunswijk is ook met drug`s bezig waar denk je dat hij zij geld vandaan haalt.


  Maak melding
 11. Kunnen ze in Suriname geen betere grappen maken dan aanpakken van de drugshandel.
  Alle signalen wijzen eerder op stimulering dan aanpakken van de drugshandel.
  Leuke grapjassen in Suriname die president, Vice president, minister en dergelijk te spelen.


  Maak melding
 12. wat een lul vergelijking. Slaat nergens op.
  omdat je workshop organiseert ben je bezig te bestrijden.
  Wat beter zou zijn is dat je geld insteekt in de bestrijding om te tonen dat je van goede wil bent en dus niet van 20 miljoen te verlagen naar 1 miljoen.

  Je hebt 20 velletjes om je poep af te vegen en ineens moet je dat doe met 1 vel moet je zien hoeveel poep nog aan je bil kleeft.


  Maak melding
 13. Er wordt van alles verzonnen om de geloofwaardigheid van deze regering te bevestigen, echter is alles tevergeefse moeite. Ik neem de intenties om drugscriminaliteit pas serieus wanneer dr grootste dealer DDB zichzelf meldt om zijn opgelegde staf van 11 jaar in Nederland uit te zitten.
  En dat ene pakiratigri Bouterse te vuur en te zwaard blijft verdedigen is erg stuitend . Deze gast heeft nog nooit gehoord van zelfreflectie . Je hebt recht op je eigen mening maar om ook in dit geval te stellen dat er niks aan de hand is en dat je idool niks verkeerd doet getuigd van of domheid van het ergste soort of doen alsof je neus bloed.


  Maak melding
 14. men zou het aantal gebruikers hier ten lande moeten aanpakken en natuurlyk de handelaren in den lande
  want dat is Surinaams Probleem ,wat elders een probleem is niet ons probleem, elk land heefd er last van en elk landt moet het maar voorzich gaan oplossen (een wereld PROBLEEM) is geen Surinaams probleem


  Maak melding
 15. Zoland de twee bij verstekveroordeelde drugscriminelen door dwaze debiele idiote aanhangers worden beschermd en aanbeden voor een bordje BB@R, zolang men stilzwijgend het onrecht en de misdaden door deze twee misdadigers begaan aan land en volk nalaat te onderzoeken en hen te berechten, zolang zullen moord, drugs, roof schering en inslag zijn. Opa taki, mooi initiatief, echter zonder inhoud. Oma taki ieja, na leki wang kogroe zonder kruit ini a huls. Alleen dwazen geloven dat er verbetering gaat komen met onberechte moordenaars, bij verstekveroordeelde drugsbonzen en staatskas/bankrovers aan de macht. Ai ndpsma na dongdongdong sma sa e volg en lobi a onrecht en de misdaad in de personen van ddb en lon, miera sreef moro koni.


  Maak melding
 16. Men moet maar eens ophouden om president Bouterse bij alles te betrekken wat met drugshandel te maken heeft. Tot heden heeft men geen 1 op 1 bewijs tegen Bouterse kunnen inbrengen m.b.t. handel drugs. Toen zelfs de hoofdgetuige toegaf dat hij de naam Bouterse simpelweg gebruikte om zijn straf te ontlopen of om strafvermindering te krijgen. Deze feiten kwamen door rechtsvinding aan het licht en toch lapte de Nederlandse regering en haar rechterarm justitie de rechtsregels aan haar klompen. Het is allemaal zo doorzichtig wat de Nederlandse regering doet. Maar volksvijand nummer een van de Nederlandse regering wil men laten boeten voor een delict die een ander heeft begaan.


  Maak melding
 17. “Deze feiten door rechtsvinding aan het licht”, er komt echt geen zinnig woord meer uit RobG, Surinaams krom wordt recht gedraaid en Nederlands recht wordt krom gedraaid door deze mafketel.


  Maak melding
 18. Die hele conferentie was niets meer dan een fistie prodo. De bedoeling was om de schone schijn op te houden en te doen alsof SU zogenaamd serieus bezig is met de drugsbestrijding terwijl iedereen met gezond verstand weet dat dat 1 grote grap is zolang een veroordeelde drugscrimineel als desi bouterse hier nog president mag spelen. Onder deze regering hoeft er niet veel verwacht te worden van drugsbestrijding.


  Maak melding
 19. Ten eerste moet die brunswijk opgepakt worden voor drugscriminaliteit en dan die Bouterse ook.
  Al hun bezittingen moeten afgepakt worden.gelijk nieuwe verkiezing uitschrijven,leden van een politieke partij worden goed gescreend want als jij iets op je naam heb binne of buitenland komt je niet in aanmerking .trouwens al die bezittingen gaat terug naar de staat van Desi en bruns.met een goeie schone lui beginnen dan kijken we verder.


  Maak melding
 20. Alleen die ndper in hart en nieren zijn, zijn in feite voorstanders van moorden, drugs, roof, armoede en onderdrukking in al haar vormen, van eigen land,volk en zichzelf. Wat hadden deze geliefde onberechte mensenrechen schenders, moordenaars, drugscriminelen, bank- en staatskasrovers van land en volk voor ze aan de macht kwamen, dankzij debiele, dwaze, idiote oerdomme stommelingen? Neks, niets, nada. Ene Abram woonde ooit in het kleinste type Brynzeelwoning aan de Florastraat. Zo ook velen die baas en Lon met raad en daad bijstaan, ze hadden neks, niets, nada , nothing aan materieele rijkdom. Daarom zal ook alles wat gestolen is van land en volk wederom vroeg of laat terugkeren in de boezem van de staat, WANNEER DE WAARHEID EN DE GERECHTIGHEID een einde zullen maken aan veertig jaren duivels paars mislukte revo wanbeleid. Maar eerst moeten al die dwaze paarse idioten de paarse gevolgen eerst voelen en lijden onder en voor hun leiders om hun dwaze paarse stemkeuze. Daarom nogmaals, wee uw paars broos gebeente en dat van uw generatie, paarse stommelingen voor een derde maal, de paars duivels bezeten verderver en verdelger, die jullie samen met zijn trawanten met haar en huid levend zullen verderven en verdelgen. Stem dus moedwillig volhardend oerdom dwaas debiel idioot met de slogan ” neks no fout ‘ voor alle paarse weeen vol onrechtvaardige misdadige kommer en kwel. No bribi no? Doe dan stem bakka na dagoepoepe partij voor gratis dagoeballen in blik made in China.


  Maak melding
 21. @ astaman,
  Hoe je het draait of keert, links om of rechts om, het bewijs van de beschuldigingen tegen de heer Bouterse is zeer twijfelachtig, onbetrouwbaar en in elkaar gezet.


  Maak melding
 22. Met voorstanders van NDP, lees mensen die geen verstand hebben of niet gebruiken, is het heeeel moeilijk praten. Ze weten niets en leren nooit iets.


  Maak melding
 23. Bouterse is een grote bekende bij vele drugshandelaren ! Het gaat niet om die ene zaak waarbij hij veroordeeld is, maar het gaat veel verder.

  Het probleem is dat Bouterse zich schuil weet te houden binnen / dankzij de politiek van Suriname. En Bouterse maakt misbruik van het Nationaal leger van Suriname.

  Bouterse is geen kleine jongen in de drugswereld !


  Maak melding
 24. BOUTA en BRUNSIE hebben beiden een onherroepelijk
  strafvonnis om hun nek hangen !

  Indien de wil er zou zijn om drugs echt te bestrijden dan
  kan Sranan doodeenvoudig de STRAFUITVOERING, wat
  betreft deze twee vonnissen, overnemen van de
  betreffende Europese landen !

  BEIDE HEREN KUNNEN DEZE OPGELEGDE STRAFFEN, GEWOON IN
  EEN SRANAN-JAIL UITZITTEN !

  NEKS NO FOUT !

  PS : Het Paarse regiem zal dit nooit doen, vandaar dat
  Sranan, helaas, een belangrijk doorvoerland is geworden !
  Wanneer je als land CRIMINELEN BESCHERMD, trekt
  dat automatisch andere criminelen aan !

  Meneer de Paarse huisslaaf, Robje-G , kraamt nu strafrechtelijke
  onzin uit om zijn baasje te verdedigen !


  Maak melding
 25. RobG
  Predikt jij niet “waar er rook is is er vuur”
  Man je likt als het je uitkomt en je spuwt als het je smaak niet is.
  20 velletjes toiletpapier om je te verschonen dat moet je nu met 1 velletje natuurlijk is het resultaat zichtbaar en ruikbaar en voelbaar en proefbaar (zintuigelijke waarneming). Precies pseude econoom met 1 miljoen voor criminaliteitbestrijding is het effect, volgens RobG de echte pseude econoom, dus eerder voelbaar dat er verbetering optreed dan het handhaven van de 20 miljoen in de begroting


  Maak melding
 26. @Pakiratigrie
  Jij hebt een ernstig zieke geest. Zoals jij tekeer gaat wanneer iemand zijn mening geeft. Schizofrenie vermengd met borderliner gedrag. Dit is niet met medicatie te genezen, wel te onderdrukken. Dus neem je antipsychotica in.


  Maak melding
 27. Citaat van Gwendoline Babel.
  “Het feit dat Suriname de EU-Celac High level meeting organiseert, is een signaal naar de internationale gemeenschap dat wij als land daadwerkelijk willen vechten tegen de drugscriminaliteit.” 

  O ja!
  Als de duivel in de problemen zit dan citeerd die ook uit de bijbel als het hem/haar goed uit komt.
  Oftewel op z’n Surinaams. Huichelachtig praatjes van een awarie dominee.
  Nog niet duidelijk?
  Iemand die diefstal openlijk afkeurd en zegt dat dieven zo zwaar mogelijk gestraft moeten worden, maar ondertussen zelf van diefstal leeft.
  Hoopt Bouterse met de EU-Celac meeting dat het buitenland vergeet dat hij als drugshandelaar met een veroordeling op zijn naam in Nederland (13 jaar) te boek staat?

  Hoopt Bouterse de moordenaar van onschuldige mensen dat ook dit afschuwelijk feit vergeten zal worden?
  Denkt Bouterse die geen kaas heeft gegeten van staatszaken, staatsfinanciën, opvoeding van zijn ontspoorde kinderen en rovende familieleden dat mensen hem hierdoor serieus nemen?

  Bouterses adviseurs hebben hem wijsgemaakt dat slagers die hun eigen slachtvlees keuren (i.p.v. de dienst die dit namens de overheid doen) altijd goed en veilig vlees afleveren.
  Hun broodheer is nogal dom en goedgelovig. Die kun je dus van alles wijs maken.
  Bij crimineel Bouterse gaat het liegen en bedriegen gewoon door.
  Hij grijpt elk middel aan om maar zijn straffen in Nederland, Suriname en de VS te ontlopen.

  Gwendoline Babel jij moet je heel diep schamen dat jij je voor een paar centen en wat luxe laat gebruiken door iets dat de omschrijving mens niet verdient.
  Door de hand en span diensten van jou en een legertje kortzichtige personen maak je het mogelijk dat het lijstje met misdrijven van Bouterse blijft groeien.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES