woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit NederlandSLM least Boeing 777-200ER voor Mid-Atlantische route

SLM least Boeing 777-200ER voor Mid-Atlantische route

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) zal een Boeing 777-200ER toestel leasen bij vliegtuigbouwer Boeing voor de onderhoud van de Mid-Atlantische route. Hiermee zal de maatschappij de huidige Airbus A340-313 vervangen, welke in 2015 is binnengehaald. De Airbus is inmiddels twintig jaar oud en het lease-contract verloopt dit jaar december.

De Surinaamse nieuwssite Starnieuws meldt, dat na intensieve onderhandelingen gisteren een overeenkomst getekend is met Boeing. Het is de bedoeling dat de SLM uiteindelijk een Boeing 787 Dreamliner aanschaft.

Volgens het contract zal het complete onderhoud van het ‘nieuw’ toestel plaatsvinden door Boeing. De nieuwssite verneemt dat het toestel in oktober in Suriname moet aankomen. Het gaat om een vliegtuig van Singapore Airlines, dat vloog onder registratie 9V-SVL. 

De Boeing 777-200 is een tweemotorig toestel. De SLM dient daarvoor in het bezit te zijn van een ETOPS-certificaat. Dat is een certificering van het toestel in geval een motor boven land of boven zee uitvalt, het toestel zichzelf op een motor in veiligheid en balans kan brengen om vervolgens te landen op de dichtstbijzijnde luchthaven. De SLM heeft die nog niet, maar volgens bronnen is dat binnenkort wel een feit.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

43 REACTIES
 1. Wat een waardeloze directie bij de SLM, nadat er miljoenen euro’s is besteed aan de Airbus, (onderstel vernieuwd, interieur vernieuwd en grote onderhoudsbeurt), het toestel 5 maanden uit de vaart was, wordt nu gekozen voor een ander toestei van Boeing. Al de reparaties zijn gedaan ten gunste van de verhuurder. De piloten, het cabine personeel, maintanance department en grondpersoneel moet een herscholing krijgen op het nieuwe toestel.
  De SLM CEO doet zijn naam eer aan, hij is echt knettergek. op zo’n manier komt onze nationale carrier echt niet uit de rode cijfer, maar raakt dieper in de put.
  Het wordt tijd dat leden van de DNA kritische vragen stellen over de SLM en zich niet langer laten zoethouden met vrije tickets voor zichzelf, familie en vrienden.
  Van de BPSLM, de VSV en de staf van de SLM hoeven wij niks te verwachten, die zijn allang monddood gemaakt. De enige redding voor de SLM is weer eens een klokkenluider die de beerput opentrekt


  Maak melding
 2. Ai migado, wat gebeurt er in d a t land. Ze kunnen niet eens een oude toestel onderhouden dan gaan ze met boeing ineens samenwerken . Of wacht even ,de verkiezingen komen eraan! Hoe wil je een dreamliner naar su halen? Keep on dreaming!


  Maak melding
 3. Om als SLM toestel (in SLM kleuren?) te kunnen viegen moet det SLM crew omgeschoold worden en moet de SLM volledig worden gereorganiseerd en gecertificeerd voor ETOPS (met twee motorige vliegtuigen lange afstanden afleggen boven water) Een enorme organisatorische en financiele uitdaging! Het is de vraag of dat in zo’n korte tijd gaat lukken. Het is waarschijnlijker dat het toestel met bemanning en al gehuurd zal worden en op een vliegvergunning van een andere maatschappij gaat vliegen. Wat dat betreft is er geen verschil met de situatie toen de airbus van de SLM langdurig in onderhoud was en de lijn Paramaribo-Amsterdam (v.v.) door meerder invallers werd gevlogen.


  Maak melding
 4. Lees goed vliegtuig is van Singapore airlines, weer een oude toestel maar slm gaat leasen van Boeing. Boeing verkoopt nieuwe toestellen en niet leasen van oude toestellen.
  Allemaal leugens


  Maak melding
 5. Bizar. Nu ineens kiezen voor een us machine. Zal een koopje zijn of is personeel, directie omgekocht. Bij de laatste vliegtuig show zijn de Amerikanen op hum bek gegaan in het boeken van orders. Wat zij wel gedaan hebben is moedwillig 100de mensen de dood in gejaagd met de 737. Hoeveel doden zullen er nu vallen met de 787 serie.
  Zijn ze te vertrouwen.
  Dus zou ik kiezen voor de Airbus. Zekerheid

  Tjee


  Maak melding
 6. @@@Perdiep
  Helemaal waar.

  Boeing is een vliegtuig bouwer en geen lease maatschappij. Dus een grote leugen.
  Ik heb meer het vermoeden dat de vliegtuig van Singapur Airlines wordt onderhouden met certificaat van Boeing en dat deze oude kist wordt gehuurd van Singapur Airlines. Zit zo de vork in de steel? Of toch niet?


  Maak melding
 7. Weer zo’n oud dingetje. Dus die is nu helemaal afgeschreven. Waarde nul komma nul. Deze vliegtuigen hingen dagelijks 20 uur in de lucht. Tel maar over één jaar. Zal steeds grote onderhoud nodig hebben, anders dondert ie omlaag. Ik zie eerder verliezen opleveren dan winsten te genereren. Deze kist voldoet niet meer aan de huidige specificaties anno 2019. Het zal voor SLM een grote prestatie zijn als ze maandelijks kiet kunnen spelen.


  Maak melding
 8. @@@Mie Mofo
  Correctie geen 100 mensen moedwillig de dood ingejaagd, maar meer dan 400 mensen. Het gaat om 2 rampen.

  Dit is de grootste vliegtuigschandaal van de 21 eeuw. Vliegtuig is toch geen auto dat je even parkeert langs de weg. Het risico is door Boeing bewust genomen ondanks het feit dat ze over de manco’s van de veiligheid wisten. Een ieder ander vliegtuigbouwer van een andere land zou direct failliet zijn verklaard. Maar dit is een USA onderneming en veel wordt onder de pet gehouden. En de FAA heeft ook bloed aan z’n handen.


  Maak melding
 9. De SLM was gelukkig al achter de schermen bezig om een 2 motorig toestel aan te schaffen. Het is grote stap voor de maatschappij. Dat het een ex Singapore Airlines is maakt eigenlijk niet veel uit. Singapore Airlines staat bekent als een goed gecertificeerd maatschappij. Ook kwa onderhoud. Zelfs beter dan de bekende Europese maatschappijen. Dat de SLM bezig is met zijn etops verklaring is alleen maar gunstig. Geeft slm alleen maar kans op de markt en is daarbij ook nog eens groen bezig.


  Maak melding
 10. een niet te vermijden keuze. Hoewel ik er van overtuigd ben dat de overgang naar een A330 verstandiger geweest zou zijn omdat zoals boeroe aangeeft de overgang naar 2 motorig langeafstand vliegen de hele SLM op haar kop zal zetten. Het wordt een extreme klus voor een maatschappij die het al moeilijk had om B737 -200 te vervangen door B737 700 vliegtuigen

  Dromen om ooit een B787 te kopen is illusionair te noemen.


  Maak melding
 11. @@@John Jag
  Heb je ook al de totale kosten van deze kist en de opbrengsten al uitgerekend?
  Het is een 20 jaar oude toestel, dus zal veel timmeren worden.


  Maak melding
 12. Het is nooit goed vr sommige mensen. Altijd negatief. Velen kunnen niet een in een vliegtuig stappen. Vlieg dan Klm en betaal vr je koffer. Daar hoorde ik geen gelul over. Nederlanders met Surinaamse roots doen ht minst voor hun land maar kletsen het meest. Kijk wat de afrikanen en anderen doen voor hun land en mensen. Zo ook velen anderen. Bouwen in hun land want op een dag willen ze weg uit Nl. Die die van Suriname zijn de krabboe’s


  Maak melding
 13. Wendy ik ben het 100 procent eens met je. Ik wens SLM veel succes!
  Ik houdt van me land en zal er ook blijven. God zal dit land rijkelijk zegenen.
  We hebben nog een lange weg te gaan, maar w’o doro.
  Peace! 👍


  Maak melding
 14. Liever achteruitvliegend met KLM, dan vooruit vliegend met SLM ! Service, vriendelijkheid, en zekerheid zijn bij KLM inclusief. Dat je bij KLM tegenwoordig apart moet betalen voor je koffer (ruimbagage) mag je weg strepen tegen de lagere ticketprijs. Gemiddelde prijzen van KLM en SLM zijn precies hetzelfde!


  Maak melding
 15. Wat jammer dat de grote slm 4 motorish vliegtuig waar in het groot staat geschreven SURINAM AIRWAYS in ruil gaat voor een kleine vliegtuig wat 2 motoren heeft . Nou als de afstand niet zo ver was van su en nl dan had ik er echt geen problemen mee maar dit is geen meer zekerheid voor een veilige vlucht.

  Ik vind het prachtig als er een mooie grote vliegtuig zoals de huidige toestel op schiphol straalt met tropishe culturele kleuren en groot staat dat het surinam airways is.

  Dat zal dus nooit meer gebeuren..ik had wel wat anders verwacht. Come onn 2 motoren zo.n grote afstand boven de ocean???

  Ik ga voortaan wel met klm ookal betaal ik wat meer voor mijn ticket en koffers maar ik weet dat ik veilig arriveer.


  Maak melding
 16. Velen hebben geen kaas gegeten van luchtvaart. Bijna alle maatschappijen stappen over of zijn al lang overgestapt op twee motorig toestellen. De SLM mag dus niet achter blijven. Deze tripple seven is een van de meest betrouwbare twins van deze tijd en ook nog jong vrij jong(16,5 jaar oud) Binnenkort vervangt klm ook z’n 747 (bijna 30 jaar oud) daarover hoor je niks hé. Zij gaan hoogstwaarschijnlijk ook met de tripple seven vliegen naar Suriname. Mensen die vier motoren gewend zijn of willen zien…. Sorry jere… Da ie now frey… (check Flightradar24 voor de gein… 90 % twee motorig)


  Maak melding
 17. Wendy als wij surinamers niks uit
  Holland zouden sturen had men geen kah te vreten. Laat mij dan 2 euro betalen voor een koffie en lekker veilig vliegen met KlM en een super service,inplaats door een paar chagerijnige apen te worden bediend. Dat jij geen kop koffie kan betalen zegt al genoeg. Jij bent een persoon die baalt dat je de boot hebt gemist naar Holland. Open je ogen en kijk naar wat voor waardeloos land Suriname is geworden. Kijk eerst in de spiegel. Trots van Suriname is weg en vooral door mensen als jij denken wij in Holland stik lekker in je ellende.


  Maak melding
 18. Slm wilde een vrachtkist, nu willen ze een 787, SU heeft niets eens een betrouwbare internet, hoe willen ze ooit alle software updates binnen halen?
  In midden oosten, doet een maatschappij al haar A330 pax en freighters de deur uit als ook hun 787, ze gaan over naar 787-9/10, slm sla daar je slag koop 4 A330, 3x pax en 1 freighter. Dan kan je pas concurrend vliegen. Vraag weet je hoe je snel miljonair wordt? Door als miljardair in de luchtvaart te stappen.


  Maak melding
 19. @@@Chelala
  Helemaal gelijk.

  En de medicijnen gestuurd worden naar Sur. Iedere maand een vol boot met goederen van sirineds. Anders zouden ze nu al gras moeten eten.
  Tjè potie💔💔💔


  Maak melding
 20. 4 motorig is gewoonweg niet rendabel te krijgen. Dus ik snap de wens voor de 777-200er. Het is de concurrent van de A340-3xx. Alleen goedkoper in gebruik. De besparing zou op termijn idd een 787 kunnen opleveren. Qua veiligheid is deze net zo betrouwbaar als de Airbus. Type vliegt al vanaf 1995 en er zijn er vele in de lucht. Voor Su verwacht ik dat de KLM de 747 vervangt voor een 787. Alleen maar beter voor ondersteuning en dus kosten reductie.

  Enige wat ik echt hoop is dat ETOPS in orde komt, anders heeft SLM een kapitaal probleem.


  Maak melding
 21. Ik zal altijd mijn grote mond opzetten. Ik hoef en wil niets uit Nederland.
  Ik ga niet eens op vakantie naar Nederland. Als Nederland jullie geen geld geeft hebben jullie een ka probleem. Mi lobie mi kondre en zal altijd mijn land hoog houden.
  Is mijn land.
  Wie geen SLM wilt vliegen doet dat maar niet.
  De nieuwste vliegtuigen zijn het afgelopen jaar gecrashed maar altijd negatief kletsen om Suriname.
  Ik ken ook Surinamers die geld sturen naar Suriname om hun eigen huis te bouwen maar zo veel zijn dat niet.
  Ze sturen geld voor hun zaken.


  Maak melding
 22. @wendy:

  Helemaal eens met je!!!

  @redskin;

  Het maakt me niet uit aan wie je bericht gericht is. Maar ik voel me aangesproken als Surinamer.
  Één moet je weten: dat je jezelf “Redskin” noemt, geeft alvast aan dat je er geen moeite mee hebt om als “kleurling” genoemd te worden. Je hebt ermee leren leven. Je leeft dus onder de voeten van die blanken. Als ik jou was, zou ik maar terug in me hol kruipen en me smoel dichthouden.
  En hoe bedoel je “geen ka te vreten”
  Wij Surinamers zijn landbouwers. Het maakt niet uit of je maar 1 peperboom hebt geplant of wat dan ook. Van Hollanders leven we niet. Omgekeerd gaan onze groenten naar Holland.
  En wat brand het jou dan als we er wat voor krijgen dan? Want als die Hollanders hier komen, verwachten ze ook alles gratis van ons.
  Je naam spreekt al boekdelen over jezelf. Dus met jou in discussie gaan heeft geen zin. I rest my case.


  Maak melding
 23. Ongelofelijk idote reacties hier te lezen. Het is duidelijk dat velen geen kaas hebben gegeten van luchtvaart (of überhaupt ergens van). De keuze voor een B777-200ER is een zeer goede beslissing. Ook al vlieg ik bijvoorkeur KLM vanwege de toch net iets betere service in de breedste zin van t woord (EU claim, Loyalty program etc) wens ik de SLM heel veel succes! Als de B777 er is zal ik zeker een keer meevliegen!


  Maak melding
 24. Hoor ze weer die Azijn pissers en gasoline gooiers Niks is goed in hun ogen ,maar ze zijn bij elkaar nog niet eens in staat een bacoven winkel te runnen .Hun partijen bestaan bij elkaar langer dan 200 jaar en ze hebben NIks en dan ook NIKS gedaan .Nu keuren ze alles af ..wat een zielepoten bij elkaar


  Maak melding
 25. Aan de vele reactie’s vanaf de eerste al heb ik kunnen merken dat mensen het niet begrijpen en kennen ze de positie van de SLM niet waarom deze keuze. Voor de SLM is het momenteel 1 van die beste optie’s kwa besparing, onderhoud in handen van de vliegtuigen bouwer self n.l Boeing. Om zo te werken naar hun eigen vloot de Boeing 787 dreamliner die zuiniger is in brandstof.


  Maak melding
 26. Soma, als je een beetje verstand had van luchtvaart dan had je geweten dat driekwart van de langeafstandsvluchten tegenwoordig met 2-motorige toestellen worden uitgevoerd. 4-motorige toestellen zijn op zijn retour doordat 2-motorige toestellen zuiniger, veiliger en geavanceerder zijn geworden.

  Enkele van de langste vluchten ter wereld worden nu 2-motorig gevlogen zonder problemen, dus ik vraag me af waar jij je veiligheidspraatje op baseert? Jij denkt dat vliegtuigfabrikanten niet in staat zijn te innoveren en hun huiswerk te doen?

  Oh en succes met KLM. Binnen nu en 3 jaar sturen zij hun 4-motorige 747 met pensioen, dus 2-motorig is straks nog de enige manier om in Su te geraken.

  Is de boot een optie voor je? 😀


  Maak melding
 27. Nina dat is wat ik bedoel,die grote bek van jullie. En we zijn allemaal kleurlingen en ingi riod is het mooist. Ik vind jullie zielig en jaloers zijn jullie dat jullie de boot hebben gemist,Wendy zou een boot kapen om naar Holland te komen.


  Maak melding
 28. alles wat dit soort berichten op tafel komt, moet je met een korrel zout nemen..
  dit horen we al meer dan 30 jaar, maar gebeurt niks..
  de k l m tu i lacht zich dood in hun vuistje, maken dagelijks winst groeien bloeien worden groot, alleen die rotzooi die s l m heet, leeft op randje failliet sement..

  ik weet zeker dat als s l m een hindoestaan bedrijf was, zonder in menging van een blaka, deze winst gevend zou draaien..


  Maak melding
 29. Wel knap dat SLM zich na zoveel jaren staande houdt. Zegt wel wat over de organisatie.

  Ik vlieg altijd SLM als ik naar Suriname ga. Zou iedere Surinamer moeten doen.


  Maak melding
 30. Waarom wordt de CodeShare met Tui niet voortgezet. Het is vele malen goedkoper, dat willen wij toch (goedkope tickets). Ik kan mij best voorstellen, dat in zo’n situatie de helft van het SLM personeel thuis uit hun neus zal gaan eten in plaats van op de Luchthaven. Op de luchthaven (kost het mij geld) hoeven zij mij niet te vertellen dat ik binnen de lijnen moet lopen. Deze eenzijdige gekleurde, nutteloze lieden drukken de kosten van SLM verder omhoog, die ik als passagier moet meebetalen. Met Tui vlieg je op gunstige tijden en je komt ook op een fatsoenlijke tijd op je eindbestemming. Passagiers zijn ook wederzijds beschermd- tegen de vele vertragingen waarmee de SLM te kampen zal hebben- door de Europese regelgeving. Op de Service aanboord na, is het een uitstekende oplossing/vlucht.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES