VIDEO: Truck raakt te water nadat brug instort

29
Truck valt in het water door kapotte brug in Suriname

Een truck is donderdag in de vooravond te water geraakt in het district Nickerie in Suriname. Dit nadat de verbindingsbrug tussen de Parabiersinghweg en het gebied van de dam van Baitali NV is ingestort ten tijde de truck overheen reed. Niemand raakte gewond en de chauffeur kwam met de schrik vrij.

Bewoners van het gebied melden aan de redactie, dat zij meerdere malen aan de bel hebben getrokken over de slechte staat van de brug. Echter hebben de autoriteiten hun steeds te kennen gegeven, dat de overheid geen middelen vrij heeft om de brug te repareren en dat de onderhoud geen prioriteit geniet.

Door het voorval zijn momenteel drie gezinnen geïsoleerd omdat er geen alternatieve route is. De geïsoleerde bewoners zitten nu met de handen in het haar omdat zij zich afvragen hoe zij het werk en hun kinderen de school zullen bereiken. Bronnen melden dat de autoriteiten in de ochtend noodmaatregelen zullen treffen tegen de isolatie. Filmpje:

https://www.facebook.com/ActionnieuwsSuriname/videos/198692364385843/

29 REACTIES

 1. Bruggen, wegen, gebouwen, diensten, nutsbedrijven, ziekenhuizen, financiele instellingen donderen in elkaar. Suriname wankelt op de rand van de afgrond en zal net als de vrachtwagen van de brug naar beneden donderen. Waar een krabita anoe regeert blijft niets heel en wordt niets opgebouwd. De hebi van al de moorden, leugens en verdraaiingen achtervolgt het volk. Zij is even schuldig als de hoofdverdachte van de moorden….en zal nimmer rust hebben, totdat het recht zegevierd. Dan pas, zal Suriname kunnen bouwen naar een stabiele toekomst. Nu draait het allemaal om het redden van het hachje van een persoon. Hoe dom kan je als kiezer zijn als je weer op paars stemt.


  Maak melding

 2. Nou nou. Kijk toch eens. Dit is toch geen brug. Het is een loopplank die thuishoort in een speeltuin. Na bun bun dek’ati i mus’ abi fu rij tap so wan planga.


  Maak melding

 3. Geen Nood. Bouterse is Nickerie momenteel aan het vertroetelen. Ten bewijze van zijn goede wil wordt deze brug binnen twee weken gerepareerd. Mijn oordeel: Weg met deze president. Nickerianen Ik zou mij zeer beledigd voelen als de overheid (President Bouterse) slechts 1 keer in de 5 jaren aandacht aan mij schenkt. Stem deze man weg!!!!!


  Maak melding

 4. Wie niet horen wil moet maar voelen. De issue is dat de overheid geen middelen heeft om de brug te repareren. Dat is een goed kope argument om de eigen verantwoordelijkheid van de overtreders te ontlopen. Sinds jaar en dag overtreden truckbestuurders de maximum overschreiding van de brug. Het draaggewicht van de houtenbrug is er niet op berekend om vrachtwagens te dragen. Maar de heren bestuurders lappen deze regels aan hun lars.


  Maak melding

 5. @Mokro en John
  Jullie hebben groot gelijk. Weg met deze hele regering.Denken aan hun eigen luxe leventje en de bevolking mag weg rotten.


  Maak melding

 6. De pres heeft beloofd dat alles goed komt in Naikirie..dus blijf maar geloven…deze brug stelt niks voor..er komen fly-overs..😝


  Maak melding

 7. @ pakiratigri
  Wie is de afgelopen 9 jaren verantwoordelijk voor het beheer.

  @RobG
  U schuift verantwoordelijkheid af. Hout is een degelijk constructie materiaal.
  Helaas onderhoud de staat sinds 2010 niets meer en maakt zij goede sier met het plaatsen van bouwborden en loze beloften.
  De Chauffeurs zijn cowboys maar ze moeten wel want anders verdienen ze niets of wordt alles veem te duur als vracht in veel kleinere eenheden verdeeld moet worden.
  Het is rond uit schandalig dat de staat dit soort bruggen open houdt voor het publieke gebruik.

  Pakiratigri drukt zich correct uit. Het is banaal dat dit kan gebeuren. Dit gebeurt alleen kn het binnenland van Afrika en SURINAME


  Maak melding

 8. De brug zag er gammel uit maar deze truck gaat er vrolijk over. Maar get zijn de gasten mt zwaar materieel die geen voertuigenbelasting willen betalen. Ook deze gasten rijden met zware ladingen en vernielen de wegen. Laat hij het probleem van de gezinnen nu oplossen.


  Maak melding

 9. Er zijn geen middelen, om een goede brug te bouwen, want deze middelen, ondanks de invoering van de wegenbelasting, zitten in de zakken van die paarse rovers.


  Maak melding

 10. @ Rob G
  Een uitdrukking die je regelmatig bezigt:
  ” laten we eerlijk wezen” en vervolgens een hoop gebla
  Welnu, laten we eerlijk wezen;
  wegen en bruggen vallen toch onder collectieve goederen!
  Wie dient ervoor te zorgen dat deze goederen worden voortgebracht en onderhouden.
  Dit is een retorische vraag

  Het grote probleem met de overheid is dat men pas wakker wordt als het kalf is verdronken.
  Maar zoals de minister pleegt te zeggen: het heeft onze aandacht


  Maak melding

 11. Nou soms a capaciteit fu a truck hebi moro a heri broki en daarop wordt er niet gelet en wat ga je dan krijgen..watra nomo fi go baaa


  Maak melding

 12. Eerste belofte van “de volkspresident Desie” aan de Nickerianen is al ingelost !! De instorting van de brug, zoals de hele rijstsector is ingestort. Ook de veerboot Sur-Guyana is al ingestort !
  Nu nog de kade aan de Nickrie rivier; dan pas uitbageren ! Werk zal gegund worden an Mahespalsinh !!!


  Maak melding

 13. Als ik dat hoopje hout zo zie, lijkt mij dit geen brug waarover een auto kan rijden, laat staan een vrachtwagen.
  De chauffeur van de vrachtwagen heeft kennelijk stront in de ogen gehad.
  Dit is toch vragen om moeilijkheden?!

  Meneer de president heeft Nickerie onlangs bezocht. En nu al twee erge ongevallen. Toeval?


  Maak melding

 14. @Jojo,
  Ook dit keer ben ik het weer volkomen oneens met u. U doet me denken aan het standpunt van de Nederlandse regering en het JIT over de MH17 kwestie. Bij voorbaat moet Rusland de schuld krijgen voor het neerhalen van het vliegtuig. Alle bewijs wordt zodanig inelkaar geconstrueerd zodat er maar een aangewezen kan worden terwijl velen twijfels hebben over de manier hoe men aan waarheidsvinding komt.

  U staat net als Nederland niet open voor een andere kijk op de zaken. Voor U staat alles bij voorbaat vast. De regering Bouterse moet voor u alle schuld krijgen. Maar een ding is wel opvallend duidelijk. Als u goed naar het materiaal kijkt waar de brug van gemaakt is valt duidelijk op dat deze brug gemaakt is om fietsen, bromfietsen, motorfietsen, ossenkarren en ezelkarren een veilge overtocht naar de andere oever van het kanaal te bieden. Deze brug is niet gemaakt voor personenauto’s en vrachtwagens. Maar u weet in uw achterhoofd dat de bestuurders de regels aan hun lars lappen. Ze nemen de regels, wet en voorschiften niet in acht. Ik ben van mening dat U een objectief oordeel moet geven over dit vraagstuk en u moet zich niet laten leiden door foute emoties.


  Maak melding

 15. @pakiratigri 21 juni 2019 at 07:39
  Zo zie ja maar, er is totaal geen controle, de toegankelijk is zoek in Suriname..geen waarschuwingsborden.
  Wie moet je nou hier de schuld van geven. Het is overleven in Suriname.


  Maak melding

 16. @Pico,
  Jouw reactie spreekt boekdelen. Waar is jouw verantwoordelijkheidsgevoel. Regels zijn er om na te leven en niet om te overtreden. Maar natuurlijk zijn wegen en bruggen collectieve goederen. Het is gemeenschapsbezit. Maar het gebruik van deze collectieve goederen is duidelijk aan regels geboden. Jij wil beweren dat de bestuurder zich aan de regels heeft gehouden. De bestuurder dacht ammehoela…….., overheid. Met andere woorden; ik geef niets om je collectief bezit’, ‘ik luister niet naar je overheid ’. Jij weet zoals velen dat het een nationale sport is bij velen om lak te hebben regels. Vooral de aanhang van de oppositie maakt er gretig gebruik van om collectieve goederen die onder deze regering vallen te vernietigen. Foei toch………..! Jij nam het ook op voor de roofartsen die met spookdeclaraties miljoenen declareerden bij het staats ziekenfornds.Het staats ziekenfonds is ook een collectieve voorziening. Jij stelt velen telleur door zulke primitieve standpunten in te nemen en om partij te kiezen voor de mensen die geen verantwoordelijkheidsgvoel hebben. Die vrachtwagen zal naast het eigen gewicht ook nog overbeladen zijn geweest. Kijk maar naar de weg waarop de wagen reed. Het is gewoon een karrespoor.


  Maak melding

 17. Trouwens Pico, heb je ook dat bord gezien. Het draaggewicht van de brug is 2 ton. Deze vrachtwagen had zeker een draaggewicht van op zijn minst 15 ton. Pico, het lijkt alsof ik en de andere NDP sympathisanten de enige zijn die deskundig commentaar leveren en verantwoordelijkheidsgevoel dragen.


  Maak melding

 18. Baitali en omliggende ondernemers kunnen gezamelijk een betonnen brug (laten) bouwen, probleem opgelost. Is maar een smal stuk, kan niet langer dan 2 of 3 dagen duren. Subema, Vabi of Kuldipsing hebben de expertise, is kinderspel voor die bedrijven.


  Maak melding

 19. het was beter geweest, als die moordenaar niet naar nickerie was geweest..

  laat ik hopen, dat hij niet naar richting Commewijne gaat, over de suri rivier de brug die door bosje is gebouwd met een commissie van meer dan 40 miljoen euro onderling verdeeld,, anders vrees ik het ergste voor land en volk..
  maar er komende nog meer dingen los, let maar op..


  Maak melding

 20. RobGay,
  deskundig commentaar?????……zit je neus weer vol wit????. Oeverloos paars geleuter met uitsluitend aannames en verwijzen naar het buitenland. Dat land is 1 grote mislukte bende, na 44 jaar onafhankelijkheid zijn ze daar harder achteruit gehold dan een paard kan rennen. Dankzij 9 jaar paars, corrupt, crimineel wanbeleid o.l.v. een drugsveroordeelde meervoudig moordenaar. Kortom:…FAILED STATE met een kansloze bevolking.


  Maak melding

 21. Beste RobG als er iemand is die voor in genomen feiten en emoties door elkaar haalt en rookgordijnen creert bent u het wel. Ook nu construeert u uit het ongerijmde.

  Ik stel slechts dat de regering verantwoordelijk is voor het onderhoud. Indien de chauffeur een slecht onderhouden of een brug die niet geschikt is dan is hij de de schuldige.

  U beschuldigd onderzoekers van het MH 17 incident van voor ingenomenheid. U neemt nog al eenvoudige een standpunt van de belangrijkste verdachte over, wier bezwaren steeds ontkracht zijn.

  Er komt een verbodsbord met 2 ton in beeld , een weg die geen weg genoemd mag worden en u komt met de stelling dat de vrachtwagen wel 15 ton zou wegen. Beste RobG kijkt u eens naar de maat van de voorwielen en naar de weg.
  1 >> Het is een mini truckje en geen serieuze vrachtwagen.
  2 >> Indien met deze maat wielen dit vrachtwagentje 15 ton gewogen zou hebben was het nooit bij de brug gekomen maar zat hij tot z’n assen in de blubber.

  beste RobG ik ga niet stellen hoe zwaar dit vrachtwagentje was maar,. Ik heb even naar het Isuzu mini truck programma gekeken en schat in dat deze mini truck in de klasse tot6 maximaal 3,5 ton valt (vol beladen). U roept voor ingenomen maar iets zonder zelfs maar iets van de feiten integraal te verwerken.

  Wij weten niet of het truckje wel of niet geladen was of eventueel overladen.
  Wat ik wel weet is dat civiele constructies, ook deze en ook die van hout, berekend worden met een soort veiligeheidscoefficient. zodat de constructie aanzienlijk overbelast kan worden. In de tijd dat deze brug geconstrueerd zal zijn was de veiligheid coefficient nog 1,7. Op basis van onze hedendaagse constructieve rekenmogelijkheden kan vast gesteld worden dat constructies uit die tijd heel stevig overbelast kunnen worden. Indien dat niet het geval was dan waren er al veel meer bruggen in Suriname ingestort.

  Beste RobG ik stel slechts vast dat deze brug niet onderhouden is, de chauffeur ook al is het een minitruck een onverstandige beslissing genomen heeft en dat de regering (= Bouterse) verantwoordelijk is voor de staat van onderhoud. Dat is niet gebaseerd op enige vooringenomenheid maar een vaststelling.


  Maak melding

 22. Suriname weet niet wat wegenbelasting betekent. De Surinamers, gelukkig wel!
  Surinamers zijn vredelievende mensen. Zij zijn vindingrijk, waar een ander opgeeft, gaat een Surinamer door. En de regering kan (moet) ervoor zorgen dat de benodigdheden, beschikbaar zijn.
  En daar heeft de regering gefaald.

  De beloften wat nu gedaan worden, is de belasting van 16 mei 2020.
  Tot de ingang van het stembureau, weten ze precies wat de toekomst betekent, eenmaal in het hokje, verliezen ze hun verstand.

  De groeten, ik wens iedereen veel geluk en vrede.


  Maak melding

 23. Hoe achterlijk kun je nog zijn om over deze brug te rijden. Het is zelfs voor de blinde te zien dat deze brug zo krakkemikkig is om niet hierover te rijden.
  En je ziet wat de resultaat is.
  Het illustreerd alleen in de staat die het land verkeert.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.