donderdag, mei 30, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidRegering bouwt hulpapotheken voor polder bewoners Nickerie

Regering bouwt hulpapotheken voor polder bewoners Nickerie

-

Does Travel - naar Suriname

Om de burgers van de westelijke- en oostelijke polders in het district Nickerie, die medicijnen moeten afnemen tegemoet te komen, gaat de Surinaamse regering hulpapotheken opzetten. Met de bouw daarvan wenst zij de dienstverlening naar de samenleving te verbeteren. Dit meldt het Ministerie van Volksgezondheid via het Nationaal Informatief Instituut.

Aan de Gemaalweg, nabij de muloschool, is er een terrein vrij die het Ministerie van Volksgezondheid heeft aangevraagd. Binnenkort zal minister Lekram Soerdjan van Ruimtelijke Ordening Grond- en Bosbeheer de beschikking overdragen, waarna er een start wordt gemaakt met de bouw van een hulpapotheek. Ook in de oostelijke polders heeft het Ministerie van Volksgezondheid twee terreinen geïdentificeerd. “Zo gauw het op naam is van Volksgezondheid, gaan wij daar hulpapotheken opzetten”, aldus minister Antoine Elias.

De overheid zal de apotheken opzetten, zodat de burgers uit de polders geen hoge onkosten hoeven te maken om naar het centrum van Nickerie af te reizen voor hun medicatie. Met de komst van de hulpapotheken zullen burgers ter plekke en sneller over hun medicijnen kunnen beschikken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

30 REACTIES
 1. Nu pas?????. Nickerianen: Dit is toch veel te laat. Laat u niet belazeren door een president die niet meer dan uw stem wilt hebben. Na de verkiezing is het rijstdistrict Nickerie 5 jaar vergeten. U wordt als dom stemvee gebruikt.


  Maak melding
 2. Ai baya. De NDP is gelijk aan het Stockholmsyndroom. We hebben een situatie gekregen waarbij de gegijzelde een ontzettende sympathie ontwikkelt voor de gijzelaar. De gijzelaar voorziet de gegijzelde namelijk van de basisbehoeften. Hiervan is reeds sprake gedurende negen jaar. De gegijzelde voelt zich niet meer gevangengenomen en werkt samen met de gijzelaar. Er is geen sprake meer van dat de gegijzelde vrijheid wenst, aangezien ze dat gevonden heeft bij de gijzelaar in de vorm van de NDP. Over ongeveer een jaartje weet de gegijzelde die zich reeds bevrijd voelt, op wie ze gaat stemmen.


  Maak melding
 3. @ Pakiratigri: Je hebt het over Nederland zeker? Nederland verzorgde jarenlang de basisbehoeften van Suriname waardoor men zich innig verbonden ging voelen met Nederland. Plotseling werd men vrijgelaten en was het voorbij. Honderdduizenden vertrokken naar Nederland, waaronder Pakiratigri, en nog steeds kijken vele achterblijvers verlangend naar het paradijs aan de Noordzee.

  Helaas het is voorbij, voorgoed voorbij, nu moet men voor zichzelf zorgen. Gelukkig is daar China dat geleidelijk de plaats van Nederland inneemt, maar het is toch niet helemaal hetzelfde.
  Sommige ex-Surinamers in Nederland zijn nu als een dokter die de patiënt probeert wijs te maken dat het best fijn is een terminale ziekte te hebben. Zij verkondigen dat Bouterse de beste leider is die Suriname ooit heeft gehad. Hun probleem is hij niet want zij wonen toch fijn in verzorgingsstaat Nederland.


  Maak melding
 4. Deze bejaarde idioot probeert weer zieltjes te winnen met zogenaamde hulpapotheken, terwijl er definitief apotheken daar horen te zijn. Het is een must. Na de verkiezingen zullen deze zogenaamde hulpapotheken als sneeuw voor de zon verdwijnen weer verdwijnen.


  Maak melding
 5. Mensen, wees blij dat er nu geregeld wordt. Na de verkiezing heb je weinig kans dat er iets gedaan gaat worden. Dus neem alles wat je krijgen kan. Na 2020 moeten we het tocht terug betalen:
  1. BTW wet wordt ingevoerd;( wet goedgekeurd)
  2.Grondhuurverhoging wordt ingevoerd ( wet goedgekeurd)
  3.Belastingstelsel wordt herzien. Dus je gaat meer belasting moeten betalen.

  Mijn neef wacht al 20 jaar op een beschikking. Minister ROGB gaat binnenkort een beschikking uitreiken waarvan de aanvraag amper een week oud is. Zo gaan ze om met het volk van Suri.


  Maak melding
 6. Daar heb je ze weer, die relnichten. Alle negatieve commentaren zijn afkomstig van de mannen met een teveel aan vrouwelijke hormomen. Ze gebruiken machotaal maar het zijn allemaal lady boys, mietjes die het altijd beter weten. De maatregelen die de regering treft zijn goed. De gezondheidszorg wordt naar een hoger niveau gebracht. Dit is natuurlijk tegen het zere been van de mietjes van de oppositie.


  Maak melding
 7. @john, ter zake het “hulp-apotheken” project van de regering Bouterse/Adhin: tja, de regering venichan had dat in 2005 al moeten doen, toch?!


  Maak melding
 8. Verkiezingsstunt.
  @j.bakra
  Zo die van de hulp apotheken..waarom in 2019 ,waarom niet gelijk in 2015 na venetiaan?!
  Nickerianen laat je niet omkopen door loze beloften.Als nickerie een hospitaal heeft moet het ook medicijnen hebben voor patienten.Apotheken hier en daar bouwen gaat niet helpen als de medicijnen schaars zijn!


  Maak melding
 9. Land is FAILLIET gemaakt door Corruptie en
  uitgaven tbv onproductieve zaken en overheidsdiensten,
  er zijn grote FINANCIELE TEKORTEN in de volksgezond-
  heidssector !

  Veel medicijnen en vaccinaties zijn niet te verkrijgen,
  en DUS gaat de Paarse Clan HULPAPOTHEKEN oprichten om
  in DIE NIEUWE apotheken WEL voldoende medicijnen neer te
  leggen !

  Wie gelooft deze Paarse ONZIN nog ?????

  PS : GRATIS BASISZORG VOOR ALLE SRANANMANS KOMT
  BINNENKORT PER CHINEES MOTORSCHIP, AAN IN SRANAN !!!
  A BOTO DE NA PASSI !

  WIJ van Paars, hebben een SLUITENDE STAATSBEGROTING,
  ER ZIJN HIEROP MILJOENEN GERESERVEERD VOOR DE
  AANSCHAF VAN MEDICIJNEN VOOR HET VOLK !

  GUDU-PA E BESTAN !!!


  Maak melding
 10. Ah kijk,de robg’s en de pakiratigris…de kampioenen voor het promoten van loze beloften in Suriname.
  En de flyovers,de 4 banenweg,de weg naar Brazilie is er al in hun dromen,de trein rijdt en blah…blah…


  Maak melding
 11. Suriname is een peuter van 45 jaar, die nog onzindelijk doelloos aan het rondkruipen is, zoekend naar hulp om zelfstandig op eigen benen te leren staan.


  Maak melding
 12. Laat die 73 jarige demente imbeciel ddb..met pensioen gaan hoor.
  Hij heeft 10 jaar gehad om met z’n ndp iets van Suriname te maken en gefaald.
  De ndp is niets meer.. dan een partij voor de elite ..de voor Surinaamse begrippen welgestelden onder ons.
  Nog 5 jaren zou desastreus zijn voor Suriname…en het volk.


  Maak melding
 13. Poppenkast en het volk zand in de ogen willen strooien, nu de Algemene Verkiezingen voor de DNA van 25 mei 2020 aankomen. Wel heel erg laat, ja toch? 9 jaren niets gedaan, het is de hoogste tijd om naar huis te gaan. ddb opzouten!

  ddb trekt jouw pyjama aan en ga tomaten planten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 14. Hulpapotheken waar alleen maar Paracethamol en vieze hoestdroank gratis te krijgen is. Wie herinneren zich de jaren tachtig niet toen er schaarste was van a-z arikelen. Winkels, supermarkten, apotheken, bouwbedrijven op kledingzaken na beng legi bijna. Maar de paarse verpaupers vinden alle paars beschimmelde kruimels van baas en roversbende goed. A wiens na dagoebal met allatavlees deng moes njang, soso lobi a moro takroe didibri partij pe wang echte didibriboi e tjies en verdelg kondre nanga volk. Ai tang sten 2020 gi moro lee nanga misdaad.


  Maak melding
 15. @de droevige Ray, de knecht van de floppositie: hihihi, een vraag met een wedervraag beantwoorden getuigt niet van intelligentie; jij bent dus ook zo’n sabiso ‘lady boi mietje’! 🙂

  En wat dat “waarom niet gelijk in 2015 na venetiaan?!” betreft: de frontkliek van ‘el Vene’ werd in 2010 en zeker in 2015 door een ruime meerderheid van de kiesgerechtigde Surinaamse bevolking aan de kant gezet, jij dombo!

  En wat mei 2020 betreft: dan is die kiezer met stemrecht weer aan de beurt; nedersuri’s in bakrakondre mogen dan, achteraf, weer gaan jeremiëren.


  Maak melding
 16. @j.bakra
  Hoe oud ben je @j.bakra?!
  Als je intussen wat opgegroeid bent en de tragische geschiedenis van Suriname ,geschreven door je baasje vanaf 1980 tot heden,enigzins kent,dan.gaan we verder in discussie treden.Voor nu,ga terug bij je mama…


  Maak melding
 17. de bende is druk doende om zijn naam en faam uit het slijk te halen de komende maanden die er rest voor de z.g..n. verkiezingen..

  want de verkiezing moeten wat er ook gebeurt gewonnen moet worden.., zo niet wacht santo op veel van deze figuranten van de bende n d p ..zowel in s me als in het buitenland Nederland als wel Amerika staat te popelen om deze mensen op te wachten..
  2020 belooft wel heel veel..
  we gaan het beleven..


  Maak melding
 18. Waar waren ze al die tijd ??? Omdat de verkiezingen eraan komen is men opeens wakker en actief geworden en komt men met allerlei showprojecten en politieke stunts om de mensen weer voor de gek tr houden maar heel wat mensen hebben.de ndp inmiddels aldoor. Alleen de imbeciele hersenlozen, luie bedelaars en de corrupte staatskasrovers huppelen nog achter de ndp aan. De rest doet dat allang niet meer.


  Maak melding
 19. Vertel eens, Ray – die in de veronderstelling is dat Venetiaan tot 2015 aan de macht was – hoe jong ben jij eigenlijk?

  Ik ben 74, was in 1964 voor het eerst een paar maanden bij een [Nederlands] familielid te Leonsberg op vakantie en heb tussen 1995 en 2004 [af en aan] in Suriname gewoond en gewerkt.

  En jij, betweterige kapsones blakabakra, wil met mij een discussie aangaan over het wel en wee van Suriname en haar al dan niet recente geschiedenis – bijvoorbeeld die van vóór 1975, de [neokoloniale] jaren tussen ’75 en ‘80 en de de-koloniale tijd daarna?

  Wel boi, kom maar op!


  Maak melding
 20. In werklijkheid is elke ndper een aanhanger van de misdaad, het onrecht, de leugen en de armoede, want willens en wetens volharden ze in hun dwaasheid om anno 2019, negen jaren van onrechtvaardig corrupt misdadig crimineel wanbeleid, ondanks reshuffeling op reshuffeling, loze beloften, vernieting van de natuur, vervuilen en vergiftigen van kreken, rivieren en dieren en mensen, drugssmokkel en handel, bankleningen, staatskas legen, Verkoop en land als onderpand aan China voor megsleningen, geestelijk en moreel verval, ook onder twee paars verworden voorgangers en sekteleden, devaluatie van de srd, diefstallen, berovingen, fraude, brandstichtingen, verwaarloosde paarsdomme jeugd etc., blijven debiele, idiote, dwaze oerdomme ndp paria’ s nog vertrouwen en hopen dat hun allergrootste onberechte misdadiger, moordenaar, leugenaar en rover zijn beloften zal waarmaken. Oma taki, soso lobi didibri foe kondre straks veertig jaren van achteruitgang op elk vlak en gebied. Opa taki, ach no teki deng na don partij burikies kwalijk deng IQ na 60.


  Maak melding
 21. Het is ook nooit goed. Doet de regering zoveel mogelijk haar best, is het ook weer een doorn in het oog van de opposanten. Mag er dan geen ontwikkeling c.q. vooruitgang komen in Suriname? Moet het land achterblijven?

  Met de vrijgekomen leningen worden veel projecten tot stand gebracht. Dat is waar het geld naartoe gaat.
  Moet de regering dan achterover leunen en maar toekijken? Suriname is een supergroot land, ga daar maar tegenaan staan. Het is geen eenvoudige taak om overal in het land ontwikkeling te brengen. Wie het beter weet mag het zeggen/doen.


  Maak melding
 22. De NDP bestaat alleen uit loosers en uitschot. Deze figuren hebben totaal geen overzicht en komen alleen met ondoordachte ideeen, die niet eens grondig zijn uitgewerkt.

  Sukkels op ministers posten. En maar blijven reshuffelen, een sufferd vervangen door een sukkel en die weer vervangen door een dombo en die weer vervangen door een dwaas.

  Failed plan => failed state


  Maak melding
 23. Het is lachwekkend te zien hoe hier bij elke goede daad van deze regering men in blinde paniek raakt en los gaat met negatieve campagnevoering. In de 60 jaren dat ik op deze aarde vertoef hebben de oppositionele partijen nooit de durf, nog het inzicht en zeker niet de wil gehad dit soort zaken voor het volk in orde te maken. Nu deze regering, die ze al een keer heeft verpletterd, het goede voorbeeld geeft, zien ze de bui nog duidelijker hangen en zijn er niet genoeg pampers en Norit aan te slepen om de ontstane diarree bij met name de VHP op te vangen.


  Maak melding
 24. Alle ndper’ s zijn terecht oerdomme blinde knettergekke aanbidders van de misdadigers die land en volk sinds 1980 tot de armoede hebben verdoemd. Zelfs zijn deze onberchte misdadigers en wetverachters samen met de gewetenloze bende die hen aan de macht houden koste wat kost zelfs stinkend rijk. Zij bepalen en mogen alles, dankzij oerdomme ndp paria’ s die op hen stemden. We go kaa wee voo veif in 2020.


  Maak melding
 25. Het is lachwekkend dat de gehele NDP van leider tot aanhang bang is voor de VHP.

  Er zijn zoveel andere partijen maar de NDP vreest VHP.

  Waarom ?
  Omdat de VHP wel een partij is van recht en wet ?
  omdat de VHP wel een eerlijk partij is ?
  omdat VHP wel over kennis kunde en discipline beschikt ?
  Is de NDP bang dat indien VHP aan de macht komt corruptie wel wordt aangepakt ?
  Waarom is de NDP zo bang voor VHP ?


  Maak melding
 26. @@@Luciën😆😆😆
  Jou opmerking is terecht.

  Anderzijds vraag ik mij af, een onsbelang neerzetten zonder degelijke voorraad van medicijnen, wat voor toegevoegde waarde heeft dat dan nog voor Nickerie. En hoe verder na de verkiezingen van mei 2020.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES