Nederlanders in Suriname aangehouden met vloeibare cocaïne

19

De politie in Suriname heeft gisteren bij haar controlepost te Stolkerstijver vier personen aangehouden met cocaïne in hun bezit. Het gaat om drie Nederlanders, waarvan twee mannen en een vrouw en een Surinaamse vrouw. Het viertal is aangehouden nadat bij controle vloeibare cocaïne in een plastic zak is onderschept in de dubbele bodem van de koffer van de Nederlandse vrouw. Dat meldt Times of Suriname vandaag op haar voorpagina.

Volgens de krant kwam het viertal vanuit Paramaribo en reed richting Albina. De chauffeur zou de Nederlanders afzetten in Albina. Vervolgens zouden zij de oversteek maken naar Frans-Guyana om zodoende via Cayenne naar Parijs te reizen. De verdachten zijn allemaal aangehouden en overgedragen aan de Narcoticabrigade.

De drugs en het voertuig zijn hangende het onderzoek in beslag genomen. De route naar Frans-Guyana wordt vaker voor smokkel gebruikt. Eerder werd ook bekend dat de Fransen een drugsscanner op die weg willen plaatsen.

19 REACTIES

 1. Goed zo Fransen. de Surinamers isoleren is de beste straf die je kan bedenken. Het houdt niet op. overigens zou ik graag willen weten of dit witte of Surinaamse Nederlanders betreft. Nieuwsgierig om vast te stellen of de inktvlek van de drugskoerier zich aan het uitbreiden is tot mensen die geen Surinaamse roots hebben..


  Maak melding

 2. Hebben ze het nieuws gemist dat de controles door de Fransen is opgevoerd??
  Ik ben blij dat ze hun verderfelijk spul niet op de markt hebben kunnen brengen.

  @ John,
  Je hebt je “nieuwsgierigheid” mooi omschreven, 🙂


  Maak melding

 3. Goed zo dat deze gasten gepakt zijn. Het zijn 3 jonge creoolse figuren. Die dame lichter vol tatoe.
  In feite moesten ze uit een bootje gegooit worden..
  Overal is hun foto te zien.
  Ik wil zwaardere straffen voor drugs. 15/20 jaar


  Maak melding

 4. Het is wel goed dat de drugs onderschept zijn. Bad stuff. De oost\west weg is niet de oplossing. Frans Guyana heeft ook zijn hindernissen.


  Maak melding

 5. Bouta lasie wang jang dja baka.
  Per schip, KLM, SLM, containers, de anus methode en andere lichaams holten wilde het niet lukken. Er was al voor gewaarschuwd geen euro’s via Saint Laurent Du Maroni wit te wassen maar ook geen drugs via deze route te smokkelen. Maar er lopen genoeg koeien en drolkoppen rond die zich laten overhalen het toch te proberen. Of waren het gewoon een stelletje dommerds die dachten de controles te kunnen omzeilen? Dan hoopten ze zeker ook die van Parijs en Schiphol te kunnen omzeilen. Ik vernam ook dat het een proefballon projekt van Bouterse is.
  Mooi resultaat hoor tingie Desiree. Bij de eerste poging al helemaal afgeschoten. Ha ha ha ha ha prrrrtttttt
  Bigie puf. Peh a monie deh ???


  Maak melding

 6. Sammy
  21 juni 2019 at 18:13

  Straffen zoals, Singapore, Maleisië, Indonesië..en drugsmisbruik wordt gereduceerd tot nul.

  ===========================

  200% mee eens !! Suriname moet de doodstraf herinvoeren en uitvoeren. Meer dan 1 gram harddrugs in bezit is einde oefening. Bezit softdrugs zouden afhankelijk van hoeveelheid minimum
  straffen van 10 jaar of meer moeten invoeren. Eerst was het coke, toen xtc en nu is het lachgas. Neem van mij aan straks zitten de kids aan de GHB. Het houd niet op in Suriname.


  Maak melding

 7. Jullie lullen met pp in su zijn de grootste drug criminelen die wel weg komen met drug en de kleintjes worden zo genaamt op gepakt iedereen die hier commentaar geeft heeft vast wel een fam of broer die het ook doet dus laten jullie die mensen met rust koulo haters


  Maak melding

 8. Ja Monique, lat de kleintjes voor de fouten van de groten opdraaien. Dat is normaal. En vaak worden kleintjes gebruikt als afleidingsmanoeuvre. De kleine man mag gepakt worden als de grote lading maar lukt. En als het mislukt worden de domme jongens simpelweg geliquideerd. zeker is dat 90 % van de liquidaties in Suriname drugsgerelateerd zijn.


  Maak melding

 9. Stop nu maar met via Frans-Guyana reizen. Drugs transporteren vereist wel een hele goede onderbouwing. Het is bijna wiskunde. Als jij een groentje bent wordt je geheid gepakt. Vroeg of laat. Jouw gedrag wordt namelijk vastgelegd. Leuk en aardig dat je hiermee wat geld wilt verdienen op individuele basis. Maar het is niet zo leuk als je gepakt wordt.


  Maak melding

 10. @ pakiratigri,
  ik dacht de je mensen zou adviseren om te stoppen met drugstransporten.

  Teleurstellend is dat je ze alleen maar adviseert om te stoppen met via Frans Guyana te reizen.

  Houdt dat in dat je geen bezwaar hebt dat ze drugs transporteren??


  Maak melding

 11. oerdomme dwaze deiele idioten vereren drugscriminelen en verdienen het om slachtoffers te worden van deze drugscrimineel, wanted by Interpol. Veel ndper’ s zijn drugshandelaren, drugsverslaafden, drugszwervens, drugssmokkelaars, bolletjes slikkers, financierders van drugs en drugstelers. korton ndp staat letterlijk en figuurlijk voor nationale DRUGS partij. Stichter en zoon zijn drugscriminelen, fa dang?


  Maak melding

 12. @NDP bespotter….ik ben moe van jou commentaar; behalve seniele opmerkingen en grijsgedraaide gramafoon, kom je niet.

  Blijf vooral zo doorgaan, dan kan je nog 5yr “jouw nier opeten”, als het tzt nog niet op is😝

  Debiele idioot!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.