vrijdag, juni 21, 2024
HomeOnderwerpenEconomieKustwacht en LVV houden Chinese trawlers in de gaten

Kustwacht en LVV houden Chinese trawlers in de gaten

-

Does Travel - naar Suriname

De Kustwacht en het Ministerie van Landbouw Veeteelt & Visserij (LVV) houden de zes Chinese trawlers in de gaten om erop toe te zien dat er niet gevist wordt. Dit laat minister Mike Noersaliem van Binnenlandse Zaken, onder wie de Kustwacht valt weten tegenover ABC nieuws.

De schepen zijn nog steeds in de Surinaamse wateren omdat Ros National Fishery aan wie de trawlers toebehoort een kortgeding heeft aangespannen tegen de Staat. Dit nadat de Staat het bedrijf een ultimatum had opgelegd waarbij de trawlers moesten verwijderen uit de Surinaamse wateren.

De rechter heeft de Staat gevraagd om geen maatregelen te treffen om de trawlers te verwijderen totdat er een uitspraakt komt. De Kustwacht heeft hiervoor ingestemd. Volgens Noersalim vormen de trawlers op dit moment geen gevaar voor de visserijsector, omdat er niet gevist wordt. De Staat is nu wachtende op de uitspraak van de rechter zodat er verder besloten kan worden over de trawlers.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. Algoe, Soerdjan, Parmessar en de holle pramissie pleesident samen met de eigenaar van de visfabrieken begrijpen alleen waarom deze trawlers nog niet uit de wateren van Suriname vertrokken zijn. Het volk is deze kwestie al zat en men slaapt rustig door. Een regelrechte belediging aan het volk. Kies nog 5 en schijt daarna paarse peentjes.


  Maak melding
 2. Zolang de vissers de haven niet gaan blokkeren gaat niets gebeuren. bouta heeft de steekpenningen ontvangen in valuta, dus ze zijn nu aan het wachten om hun slag te slaan en de kust te rampaneren. Ros national fishery is een familie bouta nv.


  Maak melding
 3. Geloof me er komt een uitspraak wat juridisch toch een vergunning gegeven zal worden. Er wordt een list bedacht zodat het domme volk van su er toch in trapt.


  Maak melding
 4. Zeer onsmakelijke kwestie is dit geval. Een opeenstapeling van de ene blunder na de andere. Het begon op LVV waarbij er vergunningen verstrekt werden die niet verstrekt mochten worden. Corruptie dus. Deze zaak trekt de aandacht van de president en die belooft de zaak zo spoedig mogelijk op te lossen. Dus niet, want de zaak is nu voor de rechter. Wat heeft een president dan aan zijn juridische, economische en politieke adviseurs? Hoe je het draait of keert, iedere blunder die je maakt, wordt politiek vertaald. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het kwartje van Kok of de beloften van Rutte. In Suriname worden er ook beloften gedaan, terwijl men op voorhand niet weet of die wel ingelost kunnen worden. De politieke opponenten kunnen gretig gebruik maken van dit gratis voer.


  Maak melding
 5. Probeer die documentaire te zien te krijgen wat die Chinezen met de Ghanezen doen. Ze vissen alle wateren leeg en verkopen de illegaal gevangen vis aan de Ghanezen als zoethoudertje..Hoewel buitenlanders niet in Ghana mogen opereren, schijnen ze daar onschendbaar te zijn omdat ze hun trawlers en hun bedrijfsvoering geregistreerd hebben op naam van Ghanezen. Dat hebben ze in Suriname ook gedaan met Ros National fisheries. Ze zijn nu in Suriname omdat de wateren van Ghana leeggevist zijn. Iets wat duidelijk naar voren kwam in de documentaire is dat winst maken voor de Chinezen belangrijker is dan het milieu. Mag ik de woorden van de Surinaamse mop over Chinezen citeren? Te pipi tranga, hati safoe, ma te pipi safoe, hati tranga. Dus Rechters, alvorens een uitspraak te doe zou ik eerst nagaan wat de Chinese Trawlers In Ghana hebben gedaan.Ik zal niet raar opkijken als blijkt dat de werkloze trawlers van Ghana naar Suriname zijn gestuurd.Door u is dus slechts één uitspraak mogelijk en dat is: Chinese Trawlers: weg uit Surinaamse wateren..


  Maak melding
 6. “De rechter heeft de Staat gevraagd om geen maatregelen te treffen om de trawlers te verwijderen totdat er een uitspraakt komt.”

  Volgens mij weet de rechter niet, dat de Surinaamse staat niet in staat is om de trawlers uit de Surinaamse wateren te verwijderen.


  Maak melding
 7. @ Pakiratigri: De hoogste baas is de eindverantwoordelijke voor alles wat er in zijn organisatie gebeurt. Wie is de hoogste baas in Suriname?
  Je spreekt over blunders. Hier is geen sprake van blunders. Suriname is gevangen in de houdgreep van China dank zij de incompetentie en de corruptie van Haar bestuurders. Nogmaals, wie is hier verantwoordelijk voor?
  Ook als ondergeschikten fouten maken ben jij als leider de verantwoordelijke persoon. Dan zijn dat jouw fouten.


  Maak melding
 8. Mijn god …zijn de surinamers niet moe..moe van de corrupte politieke bende.

  Moe van een eeuwig liegende president die ook nog een crimineel is ..
  Waarom pikt men deze bs al 30 jaar van een narcist egoist
  Ik kan het me niet voorstellen dat een groot deel vd bevolking dit nog steeds pikt!!!

  Ik geloof dat onze slaafse manier van denken nooit over is geweest…bouterse heeft jullie in de pocket!!!

  Wat gaan jullie doen als deze rat dood is …snappen jullie dan niet dat hij alleen maar ellende zal achterlaten.

  Jullie verdienen waar jullie op gestemd hebben…een moordende liegende corruptie president!


  Maak melding
 9. Forumers,
  Zolang de neef van Bouta, nl Getrouw de scepter zwaait op J&P zal er niks gebeuren met de trawlers.
  Jullie weten toch dat Getrouw een zoon is van de stiefvader (Getrouw)van Bouta !! Vraag maar aan de
  oudere bewoners en speelkameraden van Bouta van de buurt:Beekhuizen,Saron Kolonieweg,Bruynzeel en
  oude buurt van Livorno (van Alen )!!
  Dus Getrouw en Bouta zin i-pot nat en Boefie zit ook in de familie kring en Cinderela (tante van Ingrid).


  Maak melding
 10. De knechten van de paarse roverbende olv van de duivelse zoon didibri gaan neks, neks neks kunnen doen. Dit is typisch toezien hoe chinezen langzaam maar 100% zeker de voedselbronnen en natuurlijke hulpbronnen en vele hectaren aan maagdelijk bos innemen. Wat vreselijk dat zelfs een mier duizendenmalen slimmer is van nature dan deze geldzuchtige paars duivels gewetenloze meedogenloze criminele roversbende en hun debiele dwaze idiote oerdomme paars verpauperde aanhangers, de ndp paria’ s. Daarom zal de hele werled lachen als deze paarse ndper’ s oerdom in 2020 wederom voor 3x is scheepsrecht vol moord, drugs, roof en armoede op ddb en bende drugscriminelen die het land in hun greep hebben, gaat stemmen. Geen genade voor de verdere paars misdadige verloedering, kommer en kwel, noch hulp aan alle ndp verworden paria’s. Het land gaat richtig Haiti waar slechts een handjevol corrupte misdadige riminelen land en volk regeren onder het mom van nationalisme, hun eigen volk dom houdend en slaafs makend. In Haiti heeft minder dan 10% van de dwaze bevolking het matereieel goed, de rest schijten en pissen als honden op de vuilnisbelten, wroetend als stinkende varkens op en in de vele vuilnisbeten (Ghetto’s). Wacht maar af, zie en stem moedwillig paarsdom, op de na dagoepoepe partij, want na dati wo tjies foe njang. Waar onrecht en bedrog heersen dankzij een oerdom volk, zal de misdaad in al haar vormen land en volk verderven en verdelgen.


  Maak melding
 11. Als ze buiten gaats zijn kun je er zeker van zijn dat ze vissen. Desnoods in de nacht.
  Alleen als de schepen straks, voor het definitieve vertrek, grondig gecontroleerd worden is er zekerheid.
  zowie zo is het heel vreemd dat schepen die per dag 10.000 USD kosten gewoon maanden lang werkeloos in de wateren van SR verblijven. Dat is totaal onlogisch dus er is veel meer aan de hand dan men ons wil laten geloven.


  Maak melding
 12. Hé Surinamer. ik heb bij Vabi gewoond op Bethesda en ook op Livorno, maar ik kan mij Bouterse niet herinneren, Wel Laurence Neede alias Lover en Baltus Berrenstein, Chas Mijnals. Ramon Abrahams en Sjinnie Bobbelgum en al die jongens van Bethesda en de Toekomstweg zoals onze wereldkampioen karate John Reeberg., ooit keeper van de voetbalvereniging stormvogels en niet te vergeten Leslie Demon, die ik nog de nodige voetbaltechnieken heb onderwezen en Wimpie van Orchestra Tropical.. Deze jongens heb ik ook vermeld in mijn nog te publiceren memoires. Om verder in details te treden: ik was ooit de beste sjoelbakker ten huize van de voetballer Griffith. ik denk dat de vrouw, die mij goed heeft keren sjoelbakken, tant Dina, zijn schoonmoeder was, zijn vrouw kon prachtig zingen Sue Thompson en ik kreeg kippenvel als zij zong en hij is de vader van onze gewezen politica. Je ziet het: ik weet veel over die buurt..
  Misschien heb ik opzettelijk Bouterse uit mijn herinneringen uitgebannen, maar een heleboel mensen beweren dat ik Bouterse heel goed moet kennen. Kan je wat meer vertellen om mijn geheugen misschien op te frissen?.
  reden: het zou zonde zijn om hem niet in mijn boek te vermelden als ik hem ken.


  Maak melding
 13. Men zit gewoon keihard te liegen. Die chinesen zitten gewoon te vissen en de surinaamse autoriteiten durven niets daartegen te doen omdat men de chinese baas & geldschieter niet boos wilt maken. Met fake onderzoekjes en leugenachtige uitspraken wilt men de bevolking zand in de ogen strooien.


  Maak melding
 14. Ondertussen kunnen 90% ndp paria’ s geen vis kopen. Alleen als ze zelfs gaan vissen in de Surinaamse rivier. Na soso Djakkie, Koemakoema, kodokoe, soso gladdy’ s deng kang njang. Maar het gros der ndp paria’ s weet niet met een hengel if lijn om te gaan, ze zijn te lui en te ongeduldig om vis te vangen. Voor al die ndp paria’ s op dit forum, die geen vis meer kunnen kopen en zonder veel moeite gladvissen willen vangen, go na Abbatoirbroki met dagoeballen in de haken om te vissen of waar Bromberi hun ingezogen schijt dumpen,…..voor 100% vangst gladdies met of zonder net.


  Maak melding
 15. Geen boodschap aan dit soort onzin. Regeerders kunnen liever hun tijd besteden aan serieuze zaken, dan onzin over Chinese trawlers die zomaar hier kwamen, ineens werden er rechtzaken aanhangig gemaakt, vervolgens ultimatum gesteld, maar tegelijkertijd ging het het ook nog om boten van een bevriende natie! Dus indirect toegegeven dat het om Bouterse belangen gaat. En dan ook weer niet, want een particulier heeft de vergunning in handen. Na zoveel tijd dus!
  Nee. Geen tijd verspillen aan deze kotsmisselijke onzin. Wat denkt deze oude moordenaar wel?


  Maak melding
 16. Straks is het probleem voor een groot deel opgelost. Suriname zal zoals in Sri Lanka gebeurt is niet de schuld aan China terug betalen.

  De Chinezen hebben als genoegdoening voor 99 jaar de haven van Sri Lanka in handen gekregen en oefenen de toezicht op het inkomend en uitgaand verkeer. Gevolg vrijspel voor de Chinezen en de Sri lankaanse autoriteiten hebben het nakijken.


  Maak melding
 17. Die Surinaamse schijtbakken durven totaal niks te ondernemen. Zie Tigri-gebied. Altijd een grote bek maar op de vlucht met de staart tussen de poten als het er op aankomt. Laf volk .


  Maak melding
 18. Het land voor voor een appel en een ei verkocht aan China, en al die ndp paria’ skrijsen, neks no fout, we stemt weer voo veif.


  Maak melding
 19. De Chinezen zijn de nieuwe (economische) kolonisten. Overal ter wereld zitten minder ontwikkelde landen bij ze in de tang waarna ze worden uitgebuit.


  Maak melding
 20. Hé NDP bespotter. Je haalt oude verhalen bij mij weer naar boven. Ook ik heb bij de abattoirbrug op koema koema en Pasisie gevist. Ook bij de sluizen te Saramaccadoorsteek bij Vabi/ Bruynzeer, waar brombere zijn lading kwam lossen. Daarna wemelde het van de botro mantjies. Neen ze aten geen schijt, maar de wormen daarin. Ook op Suhoza heb ik gevist. dat waren geweldige tijden. In plaats van stelen en roven gingen we hosselen. Nu zijn de tijden door al die klote militairen en hun leiding totaal veranderd en niet in positieve zin. Laten we daarom de herinneringen aan die mooie tijden van weleer koesteren. Zij komen nooit meer terug.


  Maak melding
 21. Schandalig de rechters zijn onder tafel niets nutten kan tot nu toe geen oordeel vellen over de trawlers ik schaam me diep dat het kan in een recht staat ????????????.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES