donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWoningen in Nickerie getroffen door rukwinden

Woningen in Nickerie getroffen door rukwinden

-

Does Travel & Cadushi Tours

In het district Nickerie zijn enkele woningen getroffen door hevige rukwinden. De winden waren zo sterk dat bij één van de woningen bijna het hele dak eraf werd geblazen. Op foto’s die de Surinaamse site Action Nieuws heeft gedeeld, is te zien hoe de zinkplaten en delen van de houten constructie op het erf van die woning liggen.

Volgens Action Nieuws zijn de families Kisoensingh en Pawirowijoto van de Bastiweg te Clarapolder Nickerie getroffen door rukwinden. De schade aan hun onroerend goed is aanzienlijk. Eenheden van het Korps Brandweer Suriname, de politie, de RO, EBS en ook buurtbewoners verleenden hun medewerking om de families te assisteren.

De foto zijn hieronder te zien:

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

7 REACTIES
 1. het is een jaarlijks terug kerend fenomeen, dus mensen ga je huis wat zo dierbaar is verzekeren tegen storm schade..

  het is jou eigen belang, lanti gaat niks voor je doen.. en de buren ook niet. wees niet koppig, maar doe het .. in je eigen belang.., het kost wat, maar , dan ben je ook verzekerd..


  Maak melding
 2. Een goede maatregel is zinkplaten niet met spijkers vast te maken maar deze vast te schroeven. Spijkers worden met gemak uit de houten dakspanten getrokken bij rukwinden.


  Maak melding
 3. Doet me denken aan het verhaal van de drie biggetjes en de grote boze wolf.
  Het eerste biggetje bouwde zijn huis van stro, het tweede van hout en het derde biggetje deed meer moeite en bouwde een huis van steen.

  Een sprookje met een wijze les.

  M.a.w.

  Doe meer moeite, wees verstandiger dan heb je meer en langer profijt 😉


  Maak melding
 4. Heel triest vr fam kisoe n pawiro.k zou gebruik makn vn d verkiezingspropogandamachine om alles netjes weer op te laten zetten door d regering.


  Maak melding
 5. Tijden veranderen. Overal. Weet je dat ik dit type woning prachtig vond en dat ik graag zo een type woning wilde bouwen. Nu niet meer. Deze woningen blijken niet stormbestendig te zijn. Even voor de duidelijkheid: het ligt niet aan de woning, maar aan de verandering van het klimaat. Ook in Nederland is er veel veranderd. In de jaren 60 en 70 had je in Nederland va die miezerige buien, die soms dagenlang konden duren. Nu heb je ware sibi boesi’s. Het afvoersysteem is niet aangepast aan deze grote hoeveelheden water met als gevolg: overstromingen. Dit wil niet zeggen dat het afwateringssysteem van Nederland niet deugd. Het klimaat is veranderd. Suriname moet dus A la Florida storm- en orkaanbestendige huizen gaan bouwen om deze calamiteiten in de toekomst te voorkomen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES