zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidGedetineerden in Suriname krijgen voorlichting over soa's

Gedetineerden in Suriname krijgen voorlichting over soa’s

-

Does Travel - naar Suriname

Alle gedetineerden die in de diverse gevangenissen van Suriname zitten, zullen voorlichting krijgen over seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s). Het gaat om Huis van Bewaring, Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma, Penitentiaire Inrichting Duisburg, Jeugd Opvoedingsgesticht en Hazard waar de sessies zullen plaatsvinden. De sessies starten op 10 juli in de Centrale Penitentiaire Inrichting Santo Boma.

Lucretia Redan, directeur Operationele diensten van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol), heeft hiertoe afgelopen dinsdag een overeenkomst met de voorzitter van de stichting Double Positive, Ethel Pengel, getekend. Dit onder aanwezigheid van trekker voor de samenwerking, Brigitte Bhugwandas die tevens waarnemend onderdirecteur is van Forensische Zorg.

Redan gaf aan dat Juspol het belangrijk vindt dat gedetineerden die in de gevangenissen zitten, de nodige seksuele voorlichting krijgen over seksueel overdraagbare aandoeningen. Het ministerie heeft gekozen voor stichting Double Positive, vanwege het feit dat voorzitter Pengel al 38 jaren ervaring heeft op dit gebied.

opening
Fernandes Express
BODO Party

13 REACTIES
 1. Beter laat dan nooit.Seksuele contacten gedwongen of niet gedwongen komen ook voor in penitentiaire inrichtingen.Maar dat wil men vaak niet weten.


  Maak melding
 2. Vind ik persoonlijk veel te laat. Dit en meer moet op school beginnen om in jouw verdere leven meegenomen te worden. En kromdenkende mensen, die goede schoolboeken op dit gebied afkeuren moeten ook bijgeschoold worden.Ze lopen achter in hun denken. wij noemden ze vroeger “Plantagemensen””.
  Nu ik op mijn oudere dag en als rijpere man veel meer weet dan toen ik 18 was kan ik alleen nog maar zeggen. Sorry alle lieve vriendinnen, die ik in mijn leven heb gehad. Als ik meer geweten had zou ik jullie optimaal laten genieten, want jullie genot blijkt nu mijn genot te zijn. Dat ik daarin een beetje ben tekortgeschoten ligt niet aan mij, maar aan mijn onwetendheid. Wat zou ik jullie laten genieten als ik dit wist, maar de seksuele voorlichting was toen soep met balletjes.
  Deze gevangenen zullen net als ik opkijken en vragen: “Waarom weet ik dit nu pas?”

  Een Indiase professor had toch een onderzoek gedaan naar het seksueel gedrag van de Caribische man. Resultaat van zijn onderzoek: de Caribische man is geweldig, maar hij moet gaan leren hoe een vrouw in elkaar zit. Ik laat nu uw fantasievermogen aan het werk. Jammer wat wij Surinaamse mannen door onze onwetendheid onze vrouwen van dit genot onthouden. Sorry , Ik ga niet in details treden, maar een goed verstaander heeft slechts een half woord nodig..


  Maak melding
 3. @ percival

  Inderdaad liever te laat dan nooit, deze gasten moeten dat ze gelijk voorlichten bij binnenkomst in de bajes door hun boeken en tijdschriften te laten lezen ! Of gewoon door de Arts laten mededelen dat boelen niet goed is.

  @ John

  John je bent nu een volwassen man dus zeg het gewoon, dat je nu pas weet wat beffen is.
  Dus je maakt nu op je leeftijd overuren goed zo John, maar ook goed opletten wie je b..ft hoor !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 4. @ John,
  Er is ook een stichting LOBI die voorlichting geeft waar een ieder terecht kan voor voorlichting.
  In mijn optiek is voorlichting geven nooit te laat er zijn altijd “nieuwe inzichten en ontwikkelingen”op dit gebied.
  Nadat men jaren alleen meisjes vaccineerde tegen het Humaan Papillomavirus, is met nu erachter dat dit vaccin ook voor jongens vanaf 9 jaar nodig/noodzakelijk is.


  Maak melding
 5. Hier mag alles van NijHOF OF JE SOA EN ZIEKTE KRIJGT MAG NIET UIT ,DAAR OM MOETEN WIJ BUITEN LOPEN VOOR SEX
  ALLEMAAL AFKOMSTEN VAN INTERNET WEDSTRIJD GROEP vrouw VS AS DE GRAAF
  WIJ KENNEN AL STICHTING MI LOBI BOI OOK HEEL GOED GEDAAN


  Maak melding
 6. @ mixed chik.

  Het zou je sieren nIet de verantwoordelijkheid van kinderen opvoeden aan de donkere man te laten afhangen. Vrouwen van jou kaliber denken dat ze door hun vinger zwanger worden. Dus twee verantwoordelijk. Ik ken zat creoolse mannen die hun verantwoordelijkheid willen nemen maar zat vrouwen weigeren. Ze zijn al lang blij met de toeslagen kgb enzv dat en de creoolse man niet meer nodig is. Als door rechtzaken hij verliest word het kind vaak voor gelogen dat papa nooit heeft omgekeken terwijl vader 1000den euro betaald aan gerechtskosten voor erkening en of omgang. Vele van deze vrouwen willen na de bevruchting niks met de man te maken hebben. Dat soort vrouwen noem ik zwarte weduwes. Geen ander land als suriname hebben de kinderen niet vaders achternaam rara hoe kan dat. Voor het erkennen van je kind heb je een bewijs van je vrouw nodig paspoort of id.. 3 keer raden wie geen toestemming geeft om te erkennen. Ja de Vrouw.


  Maak melding
 7. Goede zaak, kost minder bezoeken naar de arts. Hopelijk leren de vele bauxiet diggers in Santo Boma en de andere inrichring dat save sex zeker scheelt.


  Maak melding
 8. Het is verkwisting van geld, en werken als een kip zonder kop. Ga eerst onderzoeken of soa een probleem is onder gedetineerden.

  Straks krijgen gedetineerden ook allemaal een laptop met wifi verbinding.


  Maak melding
 9. here, Ik wilde uitdrukkelijk niet in details treden. maar nu jullie zijn begonnen het volgende: Ik had beffen niet in gedachten, maar als 20 jarige wist ik niet eens dat vrouwen ook konden klaarkomen en dat je vrouwen hebt die zelfs 40 keer een orgasme kunnen krijgen. Die dingen waren niet in de boekjes Jongens vragen en Meisjes vragen vermeld. Waarom?/? omdat deze boeken door mannen waren geschreven. De beste seksuele voorlichting heb ik van vrouwen gehad. Sorry, ik wilde niet in details treden.


  Maak melding
 10. J.z. je doet me denken aan het onderwijs aan slavenkinderen. Die mochten wel leren lezen maar niet leren schrijven.
  Reden: de witten waren bang voor gekonkel. Mijn probleem is natuurlijk: hoe kan je leren lezen als jou het schrijven niet wordt aangeleerd.
  Nu zadel je mij met een soortgelijk probleem op: hoe kan je praten over SOA zonder te praten over seksuele voorlichting.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES