woensdag, juni 19, 2024
HomeFotoEerste testgebieden voor 4G LTE op mobiel in Suriname nu in operatie

Eerste testgebieden voor 4G LTE op mobiel in Suriname nu in operatie

-

Does Travel - naar Suriname

Wij maken ons mobiel internet sneller! Na de 4G LTE aanpassingen op ons netwerk voor mobiel eerder dit jaar, zijn de eerste testgebieden te weten Paramaribo Noord en Paramaribo Centrum nu in operatie.” Volgens de trotse Telesur directeur, Mike Antonius, zal binnenkort ook Paramaribo Zuid worden toegevoegd op dit systeem voor versneld mobiel internet. 

“De komende tijd zullen onze engineers het mobiel netwerk verder optimaliseren. Onze klanten zullen in die testgebieden 4G LTE zien verschijnen op hun mobiele toestel en de versnelde mobiele breedbanddienst ervaren. Het upgraden van het mobiel netwerk is ook onderdeel van het Telesur Nationaal Breedband Project (TNBP). 4G LTE wordt ongeveer 10 keer sneller dan de huidige 3G. Het mag zo heten dat Suriname ietwat achterloopt op de mondiale digitale evolutie maar Telesur staat niet stil”, stelt Antonius

Met de 4G LTE upgrade op mobiel geeft Telesur invulling aan zijn rol als enabler van de e-Suriname visie. Telesur stemt al geruime tijd de bedrijfsactiviteiten af richting e-Suriname. Binnen deze visie worden voorbereidingen getroffen voor toepassingen voor diverse e-services, zoals online betalen. Telesur werkt samen met de gemeenschap continu aan zijn dienstverlening om de digitale toekomst van Suriname veilig te stellen.

Het bedrijf laat via haar afdeling Corporate Communication weten de samenleving regelmatig te zullen informeren over de gebieden die vervolgens zullen worden uitgebreid met 4G LTE. Voor meer informatie kan men terecht bij de helpdesk, op het nummer 152.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Met die 4G zal Telezuur weer meer vragen voor mobiel internet. 5G zal wel door China aangelegd worden met hulp van Huawei en co.


  Maak melding
 2. Gelukkig zit met smart op te wachten.
  Heb altijd slecht bereik, en lage downloadsnelheid vooral op drukke plaatsen.
  De huidige telefoons zijn niet geschikt voor 5g, dus men zal sowieso een nieuw model moeten aanschaffen.


  Maak melding
 3. In 2016 had Telesur een giga bedrag geleend voor modernisering van apparatuur. Lening Telesur kent een looptijd van 20 jaar. Na enkele jaren kan men weer moderniseren omdat de systemen hopenloos verouderd zijn. Je los dus af op oude apparatuur. Dit heet toch geen vooruitgang. 5G netwerk om maar iets te noemen is binnen 5 jaar operationeel. Moet men dan weer lenen ? Ziek beleid


  Maak melding
 4. 4G ten opzichte van 3G is natuurlijk een vooruitgang voor Su. De landelijke dekking moet daarbij verbeterd worden. Aan 5G hoeft Suriname niet eens aan te denken. Zelfs in Europa (volgens mij op Finland na), is men nog niet zover om het landelijk in te voeren. De komende jaren zal dit wel het geval zijn. Maar Suriname zal het toch een aantal jaren met 4G moeten doen. Het is niet lonend voor Telesur om te beginnen met 5G op dit moment. Gigantisch veel zou dat kosten en tegen de tijd dat men het rendement kan behalen, is men jaren verder. Ondertussen moeten de werknemers betaald worden en de leningen afgelost. Bovendien moeten de consumenten een telefoon aanschaffen die wel 5G aankan. Dus, is het logisch dat men eerst 4G installeert (brede dekking), en van daaruit zal er op een gegeven moment de upgrade gemaakt worden.


  Maak melding
 5. Oppassen met Chinese providers, ze hebben geheime software ingebouwd in hun apparatuur om al je data te volgen, niet in zee gaan met Chinese troep !!!


  Maak melding
 6. Weliswaar is 5G er al, maar nog niet in bepaalde regio’s.
  En als je kan investeren in 4G, waarom niet?
  Wordt dan alleen gemakkelijker om in de toekomst over te gaan naar een 6G netwerk, want 5G kun je dan overslaan.


  Maak melding
 7. @Pakiratigri, je slaat de plank volledig mis. 5G gaat verder dan alleen internetten op je smartphone. Meerdere slimme apparaten kunnen gekoppeld worden met het 5G netwerk. Dit netwerk kan veel meer dataverkeer verwerken. Denk oa aan het bedienen van een koelkast / wasmachine op afstand, software in auto’s, e-health hardware, boeren die met sensoren kunnen meten wannneer het land water nodig heeft en nog veel meer. Div afrikaanse landen hebben contracten met Huawei afgesloten voor de aanleg van een 5G netwerk. Ook zij zien de voordelen van een 5G netwerk. Landen die achterblijven zullen op het moeilijk krijgen. Ze missen aansluiting met landen die het wel goed voor elkaar hebben. Potentiele investeerders kijken ook naar dit soort dingen.


  Maak melding
 8. Ok @ Beste Koos ,nu mag je eens gaan vertellen hoeveel slimme apparaten er in Suriname zijn op dit moment? Ik heb niet ontkend dat 5G geen voordeel zal zijn. En die Afrikaanse landen waarover je het hebt, staan positioneel beter dan Suriname op dat gebied. Zelfs in Europa is 5G nog helemaal niet volledig geïntegreerd. 5G komt ongetwijfeld maar financieel is het niet te behappen op dit moment. Ik denk wel dat Telesur weet waarom ze testen met 4G en geen 5G. Zo onwetend zijn ze toch ook niet?


  Maak melding
 9. Elke ontwikkeling toe te juichen. Echter niet alle gebieden waar Telesur opereren hebben goede internet verbinding, er zijn gebieden waar abonnees moeite hebben om te internetten en te telefoneren. Laat Telesur die gebieden ook aanpakken. Er zijn gebieden als het regent valt de telefoon en internet verbinding laat Telesur ook naar die gebieden kijken. 4G is voor een kleine groep abonnees. 1G 2G 3G is nog niet optimaal.


  Maak melding
 10. Heel veel ndp paria’ s hebben oude toestellen te Abra Broki. Hun puber kinderen niet, die hebben zelfs de laatse modellen. Oma en opa kunnen ook niet zo goed onderweg met de hedendaagse technologie, ook zij hebben net als het gros der ndp paria’ s een simpel mobieltje. Men hoeft zich helemaal niet af te vragen hoe de ndp jeugd over nieuwe mobieltjes beschikken. Oma taki eeh, anno in 2015 baas beng lok deng foe stem nanga gratis mobieltje? Ieja opa taki, anno 2019 na gewoon roof en bij de ndp meisjes eeh een avondje uit met een stinkend rijke corrupte ndper.


  Maak melding
 11. Hi Mike antonius,

  Recentelijk was ik in su. Voor 21 dagen ben ik voor €48 genaaid. Als ik me bij jullie op kantoor meldt dat dit niet kan wordt ik afgepoeierd en krijg ik mijn geld niet terug. Ik vind dat ik door jou kit personeel bestolen bent. Zij vertelde een verhaal dat iemand in een dag €70 was genaaid. Wordt deze optie gefinancierd door diefstal van de nedsuri’s. Dus mijn 2 laden simkaart heb ik door tweeën geknipt en weggegooid.
  Neem een kpn only simkaart mee en bespaar ruim de helft waar ik door jou stelende bedrijf voor genaaid ben.

  Tjee


  Maak melding
 12. Ik zit ook in de omgeving van Tweede Rijweg.
  Na de glasvezelkabel werkte mijn oude modem niet meer. Ik ben heleboel keer a d Zonnebloemstraat geweest. Heb SRD 315 betaald en het probleem is NIET opgelost. Nu komen ze met een ander verhaal dat modem niet goed is. Heb een nieuwe gekocht SRD 380,–. Voor mijn part mocht Telesur de pot op. Mn kinderen hebben het overgenomen want ik ben klaar met ze. Ik gebruik niet eens meer mijn telesur nummer op mijn mobiel.
  Ze zullen het geld op hun verdoemenis vreten. Ik haat oplichters dus ik haat ze.
  Ik wil niets van ze. Als mijn mensen internet willen op hun mobiel stuur ik ze naar DIGICEL.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES