zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBromfietser overleden na te zijn aangereden door dronken autobestuurder

Bromfietser overleden na te zijn aangereden door dronken autobestuurder

-

Does Travel - naar Suriname

De 47-jarige bromfietser Guillano, Biswane is na een aanrijding in Suriname komen te overlijden. Dit nadat hij in de late avond van zaterdag 15 juni door een dronken automobilist werd aangereden op de Oost-Westverbinding in het district Marowijne. Biswane (foto) was in leven pastor van de Gemeente Libie Watra. Zijn overlijden komt hard aan bij de gemeenschap aldaar.

De politie van het ressort Albina deed na de melding van de aanrijding de plek aan. Onderzoek wees uit dat beide verkeersdeelnemers op de Oost-Westverbinding reden. Beiden reden in de richting van Moengo. Ter hoogte van Alfonsdorp reed de 37-jarige automobilist Roël, B. de bromfietser aan. Door de aanrijding kwam Guillano van zijn voertuig te vallen op het wegdek en liep onder andere een zware verwonding op aan zijn hoofd.

Guillano werd afgevoerd naar de RGD poli te Albina om vervolgens overgebracht te worden naar een ziekenhuis te Frans-Guyana voor verdere medische behandeling. Op zondag 16 juni is het slachtoffer in het ziekenhuis overleden.

De autobestuurder Roël, B. was zwaar onder invloed van alcohol toen de aanrijding tussen hem en Guillano plaats vond. Roël klaagde van lichaamspijnen en werd voor medische behandeling overgebracht naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij bleek geen noemenswaardige letsels opgelopen hebben en werd ter ontnuchtering overgebracht naar het politie bureau.

Na te zijn ontnuchterd werd Roël voorgeleid bij een hulpofficier van justitie. Daarnaar gevraagd verklaarde hij dat hij met zijn auto tegen iets was aangekomen maar dat hij niet wist wat dat was. Na overleg met het Openbaar Ministerie is Roël in verzekering gesteld door de politie van Albina. Zijn auto is hangende het onderzoek in beslag genomen. Guillano is de 32 ste verkeersdode voor dit jaar.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Hij zegt hij is tegen.iets aangereden wat een dwaas. Een flinke straf en de begrafenis laten betalen.
  R.I.P jongeman.
  Familie sterkte.


  Maak melding
 2. Voor zulke dronken automobilisten is er maar 1 straf, rijbewijs invorderen nooit meer achter het plaats nemen, en de zwaarste levens lang financiele schade aan de familie van de slacht offer betalen !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 3. Merkwaardig. Wat is het doel van de (dronken) bestuurders die arme
  mensen vermoorden ?. Zijn de bestuurders van het land soms dronken ?.


  Maak melding
 4. Is het een trend???!?! en deze gaat gewoon door met zn leven alsof er niets aan de hand is, volgens hem heeft hij een dier aangereden, al was het ook een dier! Triest hoor! Sterkte aan de familie.


  Maak melding
 5. Helaas is in de wet onvoldoende geregeld dat een financiele compensatie moet worden betaald door dader aan de nabestaanden van het slachtoffer.
  Komt er op neer dat de nabestaanden het verder zelf maar moeten uitzoeken.
  Gelet op de vele aanrijdingen veroorzaakt door dronkenlappen, is het hoogtijd dat de wet wordt asngepast zodat daders worden verplicht om hun slachtoffers en/of nabestaanden te compenseren.


  Maak melding
 6. Meestal is het in dit soort gevallen zo, dat je van een kale kip geen veren kunt plukken.
  Hoe dat qua motorrijtuigenverzekering in Suriname is geregeld, weet ik niet maar hier in Nederland zou de W.A.M.-verzekeraar de schade moeten betalen. Deze verplichting vloeit voort uit de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorvoertuigen (W.A.M.).
  In de autopolis zal wel een uitsluiting zijn opgenomen ter zake van het onder invloed besturen van
  een motorvoertuig. Er is op de polis dan geen dekking.
  Maar omdat de W.A.M. de verzekeraar verplicht de benadeelde schadeloos te stellen, zal de verzekeraar vervolgens de schade gaan verhalen op de verzekerde bestuurder.
  De benadeelde blijft dan niet met de brokken zitten.


  Maak melding
 7. Nog iets.
  Bij een W.A.M-verzekering kan de benadeelde de verzekeraar van het motorvoertuig rechtstreeks aansprakelijk stellen. Men is dus niet afhankelijk van de bereidheid van de schadeveroorzaker om mee te werken. Uiteraard moet de betrokkenheid van de veroorzaker bij het ongeval worden aangetoond.
  Ik hoop dat deze regel ook in Suriname van toepassing is.


  Maak melding
 8. was hij wel verzekerd, had hij wel een rijbewijs?? Dat zijn heel twijfelachtige zaken.Dus je kan het op niemand verhalen, dan op de bestuurder zelf, en meestal hebben deze losers nog geen dubbeltje te spenderen. Maar zoals bekend wie in Suriname de weg opgaat, heeft zelf moord neigingen, in het verkeer gelden wie het hards kan en lak aan de regels heeft die hebben de macht, hard..harder…hards.
  Op de weg zijn er meestal doodrijders en 🏴😈
  Lekker zo doorgaan ruimt wel op.


  Maak melding
 9. @Get a life de verzekeraar keert de schade van de bromfiets (berekend o.b.v. de dagwaarde) uit en medische kosten i.v.m. letselschade (helaas geen dood/begraveniskosten) en helaas is dat niets… misschien een SRD 1.500 of zelfs minder. De familie kan wel naar de rechter stappen en deze kan eisen dat de veroorzaker tot een bepaalde periode inkomt voor het gezin, want de kostwinner is komen wet te vallen door roekeloos rijgedrag van de veroorzaker. Als de familie geen zaak van maakt, zal de rechter ook niets beslissen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES