maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandVIDEO: ABOP helpt stoffelijke resten met vliegtuig vervoeren naar binnenland

VIDEO: ABOP helpt stoffelijke resten met vliegtuig vervoeren naar binnenland

-

Does Travel - naar Suriname

De Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP) heeft maandag 17 juni ervoor gezorgd dat de stoffelijke resten van twee personen per vliegtuig vervoerd zijn naar het binnenland van Suriname. Dit heeft de partij gedaan zodat de nabestaanden van de overleden personen ondanks de hoge vliegkosten hun dierbare alsnog naar hun laatste rustplaats in het binnenland konden brengen.

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP maakte een filmpje tijdens het inladen van de ontzielde lichamen in het vliegtuig op vliegveld Zorg en Hoop en plaatste dat vervolgens op zijn Facebook pagina. Daarbij geeft hij aan wat het verschil was toen ABOP wel en niet in de regering zat.

“Toen ABOP in de regering zat werd ervoor gezorgd dat de kosten om te reizen met het vliegtuig naar het binnenland gesubsidieerd werden door de overheid via het toenmalig ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme en Regionale Ontwikkelingen. Maar vandaag de dag zijn de kosten zo hoog dat de ABOP moet helpen betalen om mensen naar hun laatste rustplaats te brengen”.

De ABOP-voorman laat weten, dat veel mensen problemen hebben, maar dat de partij niet een ieder kan helpen. De situatie is volgens Brunswijk zeer triest om te zien. Bekijk het filmpje hier:

https://www.facebook.com/RonnieBrunswijk/videos/308430446701456/

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

29 REACTIES
 1. Ja allemaal zyn nu bezig met Propaganda na de verkiezing worden ze schuw en kennen hun achterban niet meer.ik hoop dat hy zyn verstandt gebruikt


  Maak melding
 2. Ai ai. Wan sani. Bun sani. De ABOP doet haar best. De vraag is of haar best wel goed genoeg is.Ook zij heeft nog een lange weg af te leggen. Vooralsnog is het een partij waarbij de etniciteit van de partij voor wel zeker 90 procent, gestoeld is op mensen van Marronse afkomst. In de DNA zie je dat terug doordat de volksvertegenwoordigers specifieke problemen aankaarten die gelden voor de binnenlandse bewoners. Terecht is dat, maar niet toereikend voor de rest van de bevolking van Suriname om zich daarmee te vereenzelvigen. What mine is mine and what yours is yours. De VHP is wat dat betreft gevorderder. Die probeert immers in de voetsporen te treden van de NDP. But still, still, the undisputed champion is NDP.


  Maak melding
 3. Als je eisen hebt waar je begraven wilt worden moet he ook het geld hebben. weet he hoeveel mensen in het buitenland sterven en daar begraven worden?? Het vervoeren kost veel. Dan doet Brunswijk iets met zn geld i.p.v. strooien als een gek dat anderen het oprapen.


  Maak melding
 4. Ik vind het jammer en tegelijkertijd goed.jammer, omdat dit soort gevallen misbruikt worden als verkiezingsstunt. En aan de andere kant goed, omdat de nabestaanden hun dierbare naar het binnenland hebben kunnen brengen.
  Maar als dit iets was dat altijd zou gebeuren, hoe mooi zou dat niet zijn. Want toch loopt brunsie altijd met geld te strooien.
  Het geval is puur alleen gebruikt voor propaganda, niets meer. Want het is opgenomen en gedeeld. Jammer hoor.

  Sterkte toegewenst aan de nabestaanden.


  Maak melding
 5. Moet dit zo kenbaar gemaakt worden, je doet het of je doet het niet, maar ga er niet mee zitten pronken, is al erg genoeg voor de nabestaande.
  RIP🙏


  Maak melding
 6. Ik woon in Nederland en wil na mijn dood in Suriname begraven worden. Daarom heb ik naast mijn uitvaartverzekering extra geld gereserveerd hiervoor. Ik kan niet van de overheid in Suriname of Nederland verwachten dat ze zoiets voor mij gaan subsidieren. Het voorstel van de ABOP om vluchten naar het binnenland te gaan subsidieren is absurd. Ronny Brunswijk moet leren dat elke burger ook eigen verantwoordelijkheid heeft. Zelf maakt hij meer dan 100 kinderen, maar verwacht dat de overheid voor zijn kinderen moet gaan zorgen. Ik ga ervan uit dat weldenkende mensen nooit op de ABOP zullen stemmen, omdat het land veel erger zal worden dan Haiti


  Maak melding
 7. Propaganda over lijken !

  Brunswijk is ook een corrupte drugscrimineel en speelt bij onderontwikkelde mensen “Robin Hood” !

  Brunswijk is een veroordeelde !

  Ik blijf er bij :

  Politiek Suriname crimineel vrij !

  Alleen mensen met “Goed Gedrag” in de politiek en regering !


  Maak melding
 8. Fam gecondoleerd.

  Lonnie geef ze advies om hun eigen begrafenisverzekering af te sluiten???
  Mensen leven van dag tot dag, kennen hun eigen waardigheid niet.

  Hou ze allemaal in het binnenland, kost dan geen geld en hoeft Lonnie geen propaganda te maken voor zijn politieke partij.

  R.I.P.


  Maak melding
 9. Baja tis me wat; men bedenkt allerlei capriolen om persoonlijk te scoren.
  De één probeert het te doen met Georginio Wijnaldum, de andere met een zwerver en Lonny doet het met 2 lijken.


  Maak melding
 10. Show time met Bokito in de hoofdrol. Doe goed en zie niet om . Als deze actie van Brunswijk oprecht was had het niet wereldkundig hoeven te worden gemaakt . Hoe doorzichtig en dom zijn Sommige Surinaamse politici


  Maak melding
 11. Beste Pakiratigri,
  Wat mij betreft is er niets mis met de ABOP en het aantal parlementariers in de DNA.
  Ze zijn door deze bevolkingsgroep gekozen, en als vertegenwoordiger van deze groep zou het gek zijn als
  ze onderwerp die aan b.v. de Javaanse bevolking gerelateerde groep zouden stellen?
  Vindt je niet?

  Het is inderdaad jammer dat er met het leed van anderen partij politiek wordt bedreven, helaas doen alle partijen het. Geen een uitgezonderd.

  Ik erger me aan het feit dat mensen de Situatie van Suriname met Nederland vergelijken.
  De vergelijkingen slaan als een tang op een varken.


  Maak melding
 12. Als ze niet naar de stad waren gekomen om te occuperen,zouden hun lijken niet naar het binnenland terug hoeven.Waren ze daar gestorven en gelijk begraven.
  En dat Lonnie het ook breed uithangt er mee,geeft het niveau van Sur.anno heden.


  Maak melding
 13. Ben je Moiwana broeder oorlog vergeten Brunsie?!
  Hoevelen hebben jij en je vriend nu en vijand toen ,bouta,vermoord en tot vluchtelingen gemaakt?
  En nu kom je de held hier uithangen!
  Al de personen die je een held vinden hier ,of ze lijden aan dementia of ze weten niks over de Moiwana tragedie veroorzaakt door jou en bouta.


  Maak melding
 14. Wat luguber ! Propaganda over lijken !

  Brunswijk is ook een veroordeelde drugscrimineel. En dan komt hij nu bij de onderontwikkelde Surinamers “Robin Hood” spelen !

  Ik blijf er bij :

  Geen criminelen in de politiek en regering !

  Een fatsoenlijke Surinamer met zelfrespect zal nooit een partij dat wordt geleid door een crimineel steunen !


  Maak melding
 15. Hahahahahahhaaaa Wendy…ja toch.. en net wat men zegt als je in Nederland gestorven bent en in SU begraven wilt worden poti ju moni na wang sei want anders word je gewoon hier begraven punt uit… maar ja Brunsi doe sang a mang dat is t gewoon omdat a habi moni niet een ieder kan iemand zo bijstaan


  Maak melding
 16. Beste Surinamers,

  De verkiezingen komen er aan !

  Het is nu jullie kans om schoonschip te maken !

  Kies voor een beter Suriname,
  Kies voor een “schoon” politiek,
  Kies voor een “schoon” regering !

  Laat geen criminelen onze mooie land Suriname leiden en vernederen !


  Maak melding
 17. boeng sani bravo . niet alleen in suriname zijn mensen corruptief bezig . Wie zonde vrij en altijd eerlijk is geweest het leven doorbrengt kierie bravo dan . Niemand is zonde vrij . Wie dat niet weet Surinamers dan weet je dat nu . Wat hij nu heeft gedaan om mensen hun dierbare in het binnenland te laten begraven vinden jullie ook corruptie ? Is het brunswijk die alles in het land zo duur laten worden ? Wel als het aan mij ligt zou ik eerder voor brunswijk stemmen dan voor bouterse .


  Maak melding
 18. nogmaals mijn reactie . De racisme die in suriname plaatsvind is niet mals . Wat is de reden dat een ieder zo afgeeft op bosland creolen . In Europa kennen buitenlanders Surinamers als gezellige mensen lekker eten , vriendelijkheid beschreven . Maar op het net zijn er veel meer duivel achtige uitspraken doen naar donkere broeders en zusters toe . Echt zielig dit wat jullie doen . vanwaar al die wreedheden we gaan toch ook op een dag dood ? en laten alles achter voor de komende generatie . Stop met het haat dragend gevoel van Sranan mang .


  Maak melding
 19. @ black boy,

  op het net zijn ze anoniem en dan komt hun ware aard naar boven.

  Het lijkt erop dat het gescheld en racisme een beetje minder is geworden maar je hebt gelijk.


  Maak melding
 20. Goede daden, groot of klein, al is het maar een oprecht compliment, moet iedereen doen !
  Maar verwacht niks terug. Je hebt het gedaan uit humaan zijnde.

  Maar Brunswijk doet dat om stemmen te winnen. En dat is misbruik maken van de situatie.

  Hetzelfde doet Bouterse. Hij start een project van 1 miljoen en steelt 10 miljoen.
  Nu ineens komt hij weer met zijn asfaltering om te laten zien dat hij iets doet.

  De meeste Surinamers geloven in een leider , zij kunnen niks zelf en doen alleen wat de leider zegt. En daar maken Brunswijk en Bouterse flink misbruik van met hun mooie woorden en populistische projecten.

  Over rascisme gesproken:
  bosland creolen laten zich leiden door een bosland creool ook al is hij een crimineel. Een bosland creool zal nooit op een Hindoestaan of een Chinees stemmen ook al is het bewezen dat hij/zij een goede staat van dienst heeft.

  En wat er in andere landen gebeurt is daar.

  Suriname kan laten zien dat, ondanks dat het een land is in ontwikkeling, het een land is met fatsoen en respect.

  Suriname kan laten zien dat het een land is zonder corruptie met een eerlijke en hard werkende bevolking.

  Alle ontwikkelde moderne landen verlangen naar cultuur, naar natuur, naar biologisch eten, etc. Dit alles heeft Suriname !
  Maar het wordt misbruikt omdat de bevolking zich laat leiden door criminelen / golddiggers met gladde praatjes


  Maak melding
 21. Is het nodig om op Facebook te zetten. Wat wil hij hiermee bereiken. Doe goed zonder het wereld kundig te maken. De wereld komt het heus wel te weten als dat noodzakelijk is.


  Maak melding
 22. Alle negatieve en positieve reacties ten spijt. Big up “ Bigi Bravo” jij hebt een prima optie bedacht en de families en nabestaanden zullen je dankbaar zijn en ik ook. Kraktie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES