maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieGezin van zeven dakloos door felle brand in Suriname

Gezin van zeven dakloos door felle brand in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Een hoogbouwwoning aan de Fonteinlaan in Suriname is vanmorgen compleet afgebrand. Dit gebeurde op het moment dat de bewoners er niet waren. Toen leden van het Korps Brandweer Suriname arriveerden om het vuur te blussen, was de woning in lichterlaaie en al ingestort.

Het bovengedeelte van de woning was van hout en het onderste gedeelte van steen opgetrokken. Een gezin van zeven, waarvan vijf kinderen, is dakloos geworden door de brand. De eigenaar van het pand bevindt zich in het buitenland en heeft het pand in bruikleen gegeven aan het gezin.

Vrouw des huize Nikita Dewnarain, die werkzaam is bij firma B. Chotelal, zegt dat zij aan het werk was toen zij werd geattendeerd dat haar woning in brand stond. Ze haastte zich snel naar huis maar kon niets meer redden en kon alleen toekijken hoe alles verloren ging. Dewnarain vermoedt dat dat junkies het vuur hebben aangestoken, want die houden zich op in het pand naast haar woning en hadden eerder al bedreigd dat ze haar woning in brand zouden steken.

De vrouw is ten einde raad en vraagt de gemeenschap om hulp in welke vorm dan ook, omdat zij alles kwijt is door de brand. Zelfs haar spaargeld is verloren gegaan. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het huis was wel aangesloten op het elektriciteitsnet. Verder is het nog onduidelijk als de woning verzekerd was of niet. De politie heeft de zaak in onderzoek.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Ik denk niet dat er spaargeld gebrand is. Jammer dat jullie huis afgebrand is want tenminste hadden jullie een dak boven het hoofd. Verzekerd is dit gebouw 100 % niet want ht was zeer bouwvallig. Ze waren happy met hun gebouw. De vrouw van de overleden eigenaar weet waarschijnlijk niet eens hoe ht huis eruit zag


  Maak melding
 2. @ Wendy,
  Als jouw huis in brand staat zal je anders piepen !!!!
  Hopelijk dat Mieieka-bakka een kijkje neemt ter plaatse en hulp zal bieden !!!,en minder zal krijsen tijdens
  zijn opwekkingsdiensten !!


  Maak melding
 3. Dus dat, missikaba gaat helpen. Die man heeft Jesus nooit gezien laatstaan zijn naaste helpen. Ik zeg steek al die koloniale gebouwen in brand en maak mooiere gebouwen.


  Maak melding
 4. Het is reeds jaren bekend, dat de Suri’s een chronisch gebrek hebben aan bewustwording.
  Ze leven zo maar. Van dag tot dag. Zijn niet toekomst gericht. Houden van schreeuwen en opscheppen. Stelen en profiteren van anderen in plaats dat zij aan hun eigen algemene ontwikkeling gaan werken. Zelfs de jongere generatie doet hieraan mee. Mee liften over andermans rug. Het is jammer dat het zo moet.
  Hoop dat deze man zijn huis en haard heeft verzekerd, want als hij naar het buitenland kan reizen dan neem ik aan dat hij niet zo dom is zijn huis onverzekerd achter te laten. Reizen en geen enkele verzekeringen af te sluiten is een grove nalatigheid. Het heeft geen enkel nut om te schreeuwen dat mensen dan dakloos zijn. Mensen moet goed zorgen voor zichzelf en hun kroost en niet op anderen leunen en steunen, want dan krijg te dit soort taferelen.
  Hoop dat dit goed komt.


  Maak melding
 5. Laat deVHP of NDP deze vrouw nu helpen. Inplaats van hun politieke gelul om stemmen te winnen. Santoki waar ben je nu voor deze soort gevallen. Alleen maar slap gelul maar helpen nul komma nul.


  Maak melding
 6. We moeten niet oordelen over het spaargeld.ook al was het nog zo weinig geld in anderen hun ogen,voor haar was het een appeltje voor de dorst.en over de staat van de woning heb ik dit te zeggen..wat de waarde van uw villa voor u is betekent dit huis wat u noemt bouwvallig voor deze mensen evenveel als uw villa voor u betekend en laten we dus niet hebben over de staat van die woning.n.b. kan elk huis in welke staat het ook verkeerd verzekerd worden,omdat het van onschatbare waarde is voor hen die het bezitten.tenslotte is het doel van verzekeren dat we niet dakloos worden bij het eventueel tenietgaan van het pand.laten we elkaar helpen met wat binnen ons bereik is ipv kritiek te leveren waaraan het gezin niets heeft.


  Maak melding
 7. Eigenlijk zou elke rechtgeaarde Surinamer tien srd moetn geven om deze vrouw te helpen haar huisje te bouwen. Maar eeh, water naar zee dragen. Het gros der bewoners hebben de paarse mentaliteit der destructie en misdaad. Die junks zijn allemaal ndper’ s in hart en nieren geweest of nog steeds zijn. Ai opa taki er was in de jaren 1996 ook zo een junki aan Da Costalaan die samen met andere junks in een groot onafgebouwd zakenpand, waar nu Pensioenfonds is gevestigd, de buurt onveilig maakten. Het was broertje van Inke van baas.


  Maak melding
 8. Eigenlijk zou elke rechtgeaarde Surinamer 10 srd moeten geven, om deze vrouw te helpen een huisje te bouwen. Maar eeh, water naar zee dragen. Het gros der bewoners hebben de paarse mentaliteit der destructie en misdaad. Die junks zijn allemaal ndper’ s in hart en nieren geweest of zijn het nog steeds. Ai opa taki er was in de jaren 1996 ook zo een paars grote junk aan President Da Costalaan die samen met andere paarse junks in een groot onafgebouwd zakenpand snuifden en spuiten, t/o Pensioenfonds , en ook de gehele buurt onveilig maakten. Het was broertje van Inke van baas. Ene Abbetje.


  Maak melding
 9. Verzekeringsmaatschappij zou ht niet verzekeren. Ik ken dat huis waar deze guyanezen in woonden. Ik hield mn hart vast dat de kinderen niet door het balkon zouden zakken. De helft van de planken ontbraken.
  Chottelal kan dr eentje geven. Ze werkt daar


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES