dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameStichting Tulong Rayat helpt mee aan de gezonde toekomst van morgen

Stichting Tulong Rayat helpt mee aan de gezonde toekomst van morgen

-

Does Travel - naar Suriname

Op dinsdag 11 juni 2019 plantte de voorzitter van Stichting Tulong Rayat, Mike Noersalim de eerste kersenboom op de O.S.1 Geyersvlijt aan de Barronstraat (foto). Hiermee is een start gemaakt met het kersenbomen project in Suriname, waarbij op verschillende scholen kersenbomen geplant zullen worden. De voorzitter, die in het dagelijks leven ook de Minister van Binnenlandse Zaken is, voelt zich mede verantwoordelijk voor de gezonde groei van onze jongeren en draagt dit project een warm hart toe. Hij heeft in zijn jonge jaren de O.S.1 Geyersvlijt bezocht, vandaar dat hij deze symbolische handeling op deze school heeft verricht. Hierna zullen nog vijftien scholen in Paramaribo beplant worden met de Acerola kersenbomen.

Stichting Tulong Rayat heeft als doel het helpen van de gemeenschap en probeert met verschillende gemeenschapsprojecten die tools aan te reiken voor een gezonde ontwikkeling van de samenleving. Enkele uitgevoerde projecten zijn de Hydroponic trainingen en de ICT trainingen, waarbij niet alleen computervaardigheden worden bijgebracht maar ook hoe de computer te repareren. Het kersenbomen project wordt gedaan op verschillende scholen, omdat de jongeren de vruchten zullen nuttigen. Dit zal hun van de nodige vitaminen en bijdragen aan een gezonde groei van de kinderen.

De kersenbomen die geplant worden zijn de Acerola kersenbomen. Acerola, ook wel de West- Indische kers genoemd, behoort tot de meest gezonde fruitsoorten. Het bevat heel veel vitamine C en heeft medicinale eigenschappen tegen o.a. kanker en diabetes, en vers vruchtensap wordt in Suriname gebruikt tegen keelontsteking.

Tot slot gaf de Minister aan dat er voor elk probleem een oplossing is en dat wij de normen en waarden van de opvoeding ons eigen moeten maken. Onderwijs is belangrijk en daarvoor moeten wij gezond en sterk zijn. Als voorzitter van Tulong Rayat gaf hij aan dat er meerdere gemeenschapsprojecten zullen volgen om zo mee te helpen aan verbetering van leefsituaties. Dit  scholenproject in Paramaribo eindigt op donderdag 20 juni.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Ach, een politieke stunt.
  Waar was je stichting al die jaren dan?
  Gewoon een verkiezingsstunt, niets meer. Na de verkiezing is weer noch geluid, noch beeld van jullie.
  Alhoewel het een goed initiatief is, blijft het een verkiezingsstunt.


  Maak melding
 2. Een zoete kers, een zoete ndp herinnering. Je wordt met je eigen belasting geld verneukt.
  Waarom kan LVV de boeren een paar hectaren grond grond geven om kersen te planten? We hebben dan naast sinaas appelen een andere vrucht met vitaminen C voor de kinderen.Grond is duur tegenwoordig.Domein grond kan dan gratis of tegen een zachtige prijd verkocht worden. Dat is dan andere koek dan aan verkavelaars de domein grond verkopen met een kick back.


  Maak melding
 3. Het regiem waar hij deel van uitmaakt is de werkelijke wortel van het vele kwaad dat land en volk teisteren, alsook de gezondheid van het volk. Geestelijk ongezond zijn in werkelijkheid aolle ndper’ s, van misleider tot paars verworden straatzwerver en junk, want het onrecht en de leugen is het paarse vaandel waarmee ze pronken. Net als drugsverslaafden kan het hen geen ene moer schelen normen en waarden te na te leven, zolang ze paars gedrogeerd worden met macht, geld en voor de dwaze oerdomme ndp paria’ s, maandelijks een ehbo voedselpakket. Oma taki, alleen als je kijkt al naar zijn baas en roversbende, ogen ze ongezond, van geest en lichaam. Ai opa taki, moet je dan die ndp paria’ s zien rond doelen op zoek naar etensresten op de vuilnisbelten.


  Maak melding
 4. De regering werkt. Wanneer je niet werkt eet je niet. Daarom gaan we weer voor 5 voor meer zelfs. Iedereen moet werken en bijdragen aan opbouw van het land. De tijd van handen open houden en alles gratis is voorbij, a keba!!! Bouta voor pres, NDP na beste!!! Allamalla san habi bigi dyari nanga oso wo pai moro belasting, Bouta de beste!


  Maak melding
 5. Mooi project. Een gezonde leefstijl promoten is een goed voorbeeld voor kinderen van zowel de basisschool als de middelbare school en het hoger onderwijs. Prima initiatief. Ga zo door minister Noersalim.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES