zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVisser vermist na duw uit boot, verdachte aangehouden

Visser vermist na duw uit boot, verdachte aangehouden

-

Does Travel - naar Suriname

Een 25-jarige Guyanese visser in Suriname wordt momenteel vermist na een duw uit een boot. Zijn familie vreest voor zijn leven. De visser Shawn S. kreeg eerder deze week ruzie met Winod G. alias Booka, op een boot bij de monding van de Marowijne rivier waar zij zich bevonden met drie andere vissers. Op een bepaald moment moet de spanning zo hoog zijn opgelopen waarbij Shawn met een ijzeren balk is geslagen en uit de boot werd geduwd voor Winod. Shawn raakte daarbij vermist en is tot heden nog niet terecht.

Nadat Shawn in het water is geduwd sprong een van zijn collega’s in het water om hulp te bieden, maar dat mocht niet baten. Winod werd vervolgens in de boot vastgebonden en aan de politie van Nieuw-Amsterdam overgedragen, waar hij meteen aangehouden werd en vervolgens in verzekering is gesteld.

Bij de politie van Nieuw-Amsterdam is aangifte van zijn vermissing gedaan door de eigenaar van de vissersboot. De zus van het slachtoffer verteld dat haar broer niet kan zwemmen. Zij vindt ook dat de Surinaamse politie een lakse houding vertoont op zoek naar haar broer. Gevreesd wordt dat Shawn is verdronken en zijn lijk ergens rond drijft.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Guyanezen kan vergeleken worden mt de marrons vn sur. Ze hebn ook n bandeloos levensstyl n denken dat ze boven wet n recht staan n zyn zeer brutaal n vechtlustig


  Maak melding
 2. Vissers zwemvesten dragen? Jawel. De slachtoffer zou blijven drijven en niet in de diepte verdwijnen. Een zwemvest is wel een handicap voor een werkende visser. Het is bulky en beweging belemmerend.


  Maak melding
 3. Een visser die niet kan zwemmen? Wat doe je op zee? Hij is wel met een hard voorwerp geslagen en daardoor misschien buiten bewustzijn geraakt. Of gedeeltelijk. Dus ook al zou hij over zwemvaardigheden beschikken, zou dat hem niet geholpen hebben. Op die manier heb je geen lange weg te gaan. Een collega heeft nog zijn best gedaan door ook in het water te springen op zoek naar deze visser. Je hebt (onder) stromingen en zijn lijk zal op een gegeven moment naar boven komen drijven en zal hij gevonden worden. De politie moet wel op zoek naar de visser. Helikopters helpen hierbij. Maar dat de visser overleden is, staat als een paal boven water. Nu moet de dader verantwoording afleggen. Het is een vorm van moord.


  Maak melding
 4. @ pakiratigri

  Het is een vorm van moord :

  Nee het is moord met voorbedachte rade, het feit dat je iemand met een voorwerp (ijzer ) slaat, en nog eens uit de boot duwt, is sprake van moord !!!

  sari tori

  Jacko.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES