Seedorf reageert op verspreiden privé gesprek met Wijnaldum

71
Stadion Clarence Seedorf in Suriname te koop aangeboden
Archieffoto: in 2014 kreeg Seedorf ook een presidentiële onderscheiding van president Bouterse

Vrijdagavond werd een gesprek tussen Clarence Seedorf en Georginio Wijnaldum massaal via social media gedeeld. In het gesprek vroeg Wijnaldum de mening van Seedorf met betrekking tot de geplande onderscheiding van Wijnaldum zondag in Coronie door president Bouterse. Seedorf, die eerder ook een onderscheiding van Bouterse ontving (foto), keurt het verspreiden van het privé gesprek via sociale media af en heeft zelf onderstaand persbericht naar buiten gebracht:

“…Met grote verbazing en teleurstelling heb ik kennis mogen nemen van een privé gesprek, welk ik met Georginio Wijnaldum heb gehad en welk via verschillende sociale media wordt verspreid. In dit gesprek vroeg Georgino mij om advies m.b.t. een op handen zijnde huldiging welke naar zijn zeggen in een partij politieke sfeer werd getrokken.

Ik huldig de mening dat een sporter te allen tijde een neutrale opstelling dient te hebben en als sporter moet vermijden onderdeel te zijn van welke partijpolitiek programma dan ook. In dit licht werd aan Georginio ook het advies gegeven. Het is ook mede om het thans heersende partij politieke klimaat en natuurlijk mijn persoonlijke schema, dat ik mijn bezoek aan mijn geboorteland heb uitgesteld.

Ik betreur het ten zeerste dat een privé geacht gesprek op dergelijke manier buiten mij om in openbaarheid wordt gebracht en doe een dringend beroep op  een ieder om geen deel te zijn van deze verwerpelijke handeling. Ook wens ik te benadrukken dat het advies aan Georginio een persoonlijke is en geen enkele politieke motief ten grondslag heeft.

Derhalve spreek ik de hoop uit dat niemand dit in prive gevoerde gesprek voor politieke doeleinden misbruikt zal worden. Ik ben sporter in hart en nieren en heb geen enkel ander doel dan het sportmanschap zuiver te houden en de sport in al haar facetten naar een hoger niveau te brengen.

Suriname heeft en zal altijd een warme plek hebben in mijn hart…”

Clarence Seedorf

71 REACTIES

 1. Zo ken ik Clarence sls van ouds; het kwaads is echter geschied…hij heeft zich in de valkuil van natuurlijke leider laten maneuvreren. Hij heeft zich altijd als een sporyman gedragen, zonder voorkeur voor welke politieke mensen danook.

  Ook nu had hij van elk advies moeten onthouden; ook onder prive omstandigheden.

  Degene die niet zijn werk heeft gedaan is de zaakwaarnemer. Hij had ruim van te voren alle verzoeken en plannen moeten screenen; zelfs een negatief reisadvies had hij kunnen geven.

  Nu is zowel Wijnalsum als de surinaamse regering, maar ook Seedorf beschadigd…ongewild is hij nu speelbal van politieke groepen, terwijl de wens om hem te decoreren oprecht is geweest.


  Maak melding

 2. Mooi en waar Seedorf. Hoe privé was het gesprek sinds het uitgelekt is? Besef je wel dat het ging om de huldiging van Wijnaldum en niet per definitie een NDP-programma, al heeft het de schijn ervan? Waarom moet Wijnaldum überhaupt advies aan je vragen? Weet jij het zoveel beter? Is Wijnaldum zo onnozel? Verdiep je eens in Mohammad Ali als jij het een en ander wilt weten. Sport en politiek gaan dus zogenaamd niet samen. Maar door de sport heb je wel miljoenen verdiend. Dat gaat wel samen? Het is ook de politiek die daarvoor gezorgd heeft. Je baseert je erop geen politiek te bedrijven terwijl je op dit moment, juist politiek aan het uitoefenen bent.

  Ja toch? Je praat over de huidige politieke sfeer en dat soort toestanden. Jij bent geen Surinamer meneer Seedorf. Wijnaldum ook niet. Je hebt wel iets moois betekend voor Suriname. Daarop zal je afgerekend worden. Meer niet. Dus niet dit zogenaamde advies aan Wijnaldum in een zogenaamde privésfeer die uitgelekt is en zogenaamd wars was van politiek. Je bent een en al politiek.


  Maak melding

 3. @Pakiratigri….correct gezegd; waarschijnlijk speelt bij Seedoef een zekere teleurstelling, dan wel rancune sinds zijn stadion op hapen, gapen ligt. Ik las ergens dat hij verwachte dat de surinaamse regering de exploitatiekosten op zich zou nemen! Nou, de regering heeft het al moeilijk zat m belangrijkere zaken (scholen, gezondheidszorg, etc.).


  Maak melding

 4. Wat is het opvallend dat jullie de NDP misser proberen goed te praten. Wat heeft de dief die het gesprek in de openbaarheid heeft gebracht proberen te bereiken? Wat dacht de NDP te bereiken door de flyer zo op te stellen. Wijnaldum is gewoon een Nederlander die jullie wilden misbruiken en dat nu niet gelukt. Dat de regering nu voor lul staat is terecht. De huldiging op maandag doen had ook gekund.
  Dit geeft weer eens de dubbele bodem aan van kortzichtige lieden en wie de sporters kent zou weten dat die meer zuiverheid in hun lijf hebben dat de mensen die deze mannen wilden misbruiken.

  Over het stadion kunnen we kort zijn. Dat is net als de totale sportondersteuning een foutenvestival.De lokatie is verkeerd, de voetbalbond laat het afweten. Hoe noemde die minister Blok ook alweer wat Suriname was? Dit is weer een duidelijk voorbeeld ervan


  Maak melding

 5. Seedorf probeert nu over te komen als de bruggenbouwer terwijl hij zelf in zijn periode bij Ajax en bij Oranje steeds politieke issues aanhaalde voor een betere positie voor de donkere spelers. Hij zal vast en zeker zijn rebelle houding tegenover D. Advocaat en Van Basten nog goed herinneren. Hen werd een koloniale houding verweten dus kom hier nu niet dien alsof je in hart en nieren een topsporter bent. Je bent geen Muhammed Ali of Pelé .


  Maak melding

 6. Wijnaldum; het is JOUW prestatie en die van JOUW club. Wel of geen huldiging door Bouterse bepaal je dus lekker zelf.
  Ik sta achter jouw keuze wat deze ook moge zijn. Want eindstand is het JOUW carrière!
  Ik ben nog steeds even trots op jou en vele Surinamers met mij!
  En top dat je Seedorf om advies vraagt als broeders onder elkaar! SoSo Lobi!


  Maak melding

 7. Dat hypocriete ouwe wijf Seedorf heeft zelf schaamteloos de met bloed besmeurde klauwen van het “Monster van Bastion Veere” geschut voor een populistisch lintje. Misselijkmakend zootje ongeregeld.


  Maak melding

 8. Triest om te zien hoe firma ” list en bedrog” keer op keer rechtgeaarde mensen op een sluwe manier probeert te strikken voor propoganda doeleinden. Kunnen de paarse ratten Mariba, Dino en de overige misbaksels van de ” lijder” van paars niet gebruiken voor propoganda doeleinden? Op de flyer met de foto van Meriba zou moeten komen te staan” twee keer gemoord, drie keer betrokken bij zware misdrijf , een keer amnestie gekregen, snuift, rookt, drinkt en stemt op paars. Stem op hem en hij wordt uw gids in het donkermanen van uw bezittingen, land en volk. Bij Dino, kan uitstekend amerikaans engels, is 16 jaar niet buiten geweest, heeft contacten met Hezbolla, verkoopt puur coke, rooft munitie depo’s, heeft goudconsssies en 14 kinderen bij 14 verschilende vrouwen. Stem op hem en u krijgt een van zijn vrouwen en het kind gratis erbij. Van Debb, van kassiere bij blokker tot adviseur van de pleesident, eigenaar van zes vistrawlers, houdt van snuiven, drinken, roken en pijpen. Stem op haar en u krijgt een blowjob van uw leven.


  Maak melding

 9. @pakiratigri
  De druiven zijn zuur zou Bouva zegen.
  Wijnaldum en Seedorf zijn topsporters die zich bewezen hebben op wereld niveau. Zij zijn Nederlanders met Surinaamse roots.
  Beide zijn krijgers die overwinnaars zijn. Seedorf is ook nog eens een karaktermens van top niveau die duidelijk teleurgesteld is in Bouterse naar zoveel heer is dat hij dat privé wil houden.
  Dat Wijnaldum een voorbeeld figuur in zijn sport en gemeenschap om advies vraagt in deze zaak geeft aan dat hij verstandig is en bereid is te corrigeren waar zijn zaakwaarnemer te kort geschoten is.
  Seedorf heeft ervaren dat de president misbruik maakt van Bekende mensen en heeft dat netjes uitgedrukt.
  Jammer voor de president die zijn achterban in de kou laat staan.


  Maak melding

 10. pakiratigri en Gabriel
  Wat pakiratigrie aangeeft is zijn mening die jij wel deelt doch wel erg makkelijk praten is en wat zo dommig overkomt gelijk Seedorf trachten in een kwaad daglicht te stellen.
  Om de Nederlanders met Surinaamse roots (heel of half) te wijzen op hun NIET Surinaams nationaliteit is jullie goed recht.
  Maak dan wel dezelfde opmerking richting de Surinaamse mentaliteit en regering en het volk duidelijk dat zij deze Nederlanders niet als vertegenwoordiger neer te zetten voor Suriname.
  Dan denk ik aan de zwemster Naomi en dan denk ik aan Seedorf en dan denk ik aan Wijnaldum en dan denk ik aan zovele sporters die voor zichzzelf en door eigen inzet en opoffering iets hebben bereikt in hun tak van sport.
  Dit heeft geen ene moer te maken met hetgeen jullie in de lucht proberen te brengen.
  Seedorf geeft juist aan om jezelf als sporter voor iedereen ovcer de hele wereld niet voor de politiek te laten misbruiken.
  Dat mensen degene die iets in hun leven hebben bereikt willen misbruiken voor eigen gewin is een slechte zaak.
  Als mensen hen willen gebruiken voor meewerken aan een goede zaak in het algemeen belang (fundraising voor een zieke etc) is te waarderen.
  Maar dat jullie beiden dit neerzetten alsof Seedorf verkeerd bezig is is bij de beesten af.
  Pakiratigri mijn vraag een jou en de medehanger is
  Wat hebben jullie kunnen betekenen voor Suriname?
  Dat deze sporters Suriname een warm hart toedragen is niets anders dan een goede daad en dat LULLEN jullie in een daglicht waarin ik mij niet zal begeven


  Maak melding

 11. praserie
  15 juni 2019 at 09:23

  De vhp doet er alles aan om niet nog 5 jaren in de oppositie te belanden .ze gaan desnoods over lijken

  ==============================

  Dat lijkt me een goede. Er is dus hoop voor Suriname na jaren van paarse terreur.


  Maak melding

 12. Al die NDP sympathisanten op dit forum die Seedorf als de boosdoener zien zou ik willen aanraden even kritisch en nuchter de feiten te bekijken . Het was zo doorzichtig dat de NDP de huldiging wilde misbruiken voor politieke doeleinden. Als men echt zo oprecht was had de huldiging ook op een andere dag kunnen plaatsvinden op bijvoorbeeld het presidentieel paleis. Het Advies van Seedorf aan Wijnaldum is meer dan terecht . Laat je niet voor het NDP karretje spannen punt uit . En al die feest geile NDP ers moeten het zondag maar doen met hun veroordeelde , mislukte zogenaamde president en maar genieten van de gratis aangeboden BB met R.


  Maak melding

 13. Respect voor Seedorf en Wijnaldum !

  Zij laten zich niet misbruiken.
  Zij zijn eerlijk en rechtvaardig.

  Heel verstandig van Wijnaldum om eerst advies te vragen en hij heeft een heel verstandig advies gekregen.

  Sommige NDPers zijn daarentegen erg laf.

  Waarom zijn Seedorf en Wijnaldum ineens slecht ?
  Zij houden meer van hun talent en van hun land.

  Het is heel laf van de NDPers om Wijnaldum en Seedorf nu uit te schelden.


  Maak melding

 14. Dus omdat je niet van Bouterse houdt ben je geen Surinamer ?!

  Wat voor KA is dat !

  Een echte Surinamer heeft respect !
  Een echte Surinamer is eerlijk en oprecht!
  Een echte Surinamer is een harde werker ! Kijk maar naar onze voor ouders.
  Kijk maar naar Wijnaldum en Seedorf !

  Wie van Suriname houdt laat Bouterse links liggen !

  Bouterse is de vloek voor Suriname !


  Maak melding

 15. Seedorf moet zijn mondje dichthouden. Als hij een politieke maagd is ,moet hij Wijnaldum adviseren het zelf maar uit te zoeken. We praten over een nationale huldiging. Voor Wijnaldum en ook Suriname. Dit zijn de momenten waarop je Suriname in de kijker plaatst op een positieve wijze. Ongeacht wie aan het bewind zit. Het is nu eenmaal zo dat het merendeel van de bevolking voor de wettelijk gekozen president en de NDP gekozen heeft. Zij vertegenwoordigen Suriname op dit moment. Schik je daarnaar ,accepteer het tot er andere tijden volgen. In the meantime ,go with the flow.


  Maak melding

 16. @para expres…daarom is hij gekozen, want advies volgt toch niemand hier op!
  @Johan…tav die stadion, het was zijn keuze, zijn business plan op zijn eigen grond! !
  Waarom dan verwachten dat de overheid gaat subsidieren?!!
  Hij dacht eeuwige roem te verkeijgen door zo’n speeltje neer te zetten, maar vergat een goede rekensommetje te (laten) maken….ik hoop dat hij andere investeringen beter aanpakt; volgens mij deed ie ook iets in motoren of zoiets…anders eindigd hij als Cruijff met zijn varkensproject in Spanje!


  Maak melding

 17. @pakiratigri,

  Seedorf spreekt uit ervaring, hij was ooit een beetje dom door met Kluivert op een
  podium te gaan staan met Mugabe te gaan staan. Ze hebben daar heel veel ellende en
  kritiek gehad, dat ze zich hebben laten misbruiken voor politieke doeleinden. Nu wil hij
  zijn vriend Wijnaldum waarschuwen om niet in een zelfde soort situatie te komen.
  pakiratigri jouw reactie is een beetje als een klein kind die stout is geweest en een tik
  op de vingers krijgt en dan luid begint te jammeren!!


  Maak melding

 18. Waarom is hij eigenlijk naar Suriname gekomen voor een huldiging?
  De Surinamers in Nederland konden hem toch ook huldigen op het Kwakoe festival in de Bijlmer.

  Nooit op de foto gaan met criminelen c.q. deze moordenaar en drugscrimineel die reeds lang achter
  tralies zou moeten zitten.

  Jammer hoor Wijnaldum, dit incident gaat je je hele leven achtervolgen.
  Hij was een beetje dom.🤣🤣


  Maak melding

 19. Zeer verstandige beslissing van Wijnaldum op advies van Seedorff.

  Een foto van Wijnaldum met couppleger, moordenaar en drugsdealer Bouterse zal hem de rest van zijn carrière achtervolgen.
  Niemand wil geassocieerd worden met deze vernietiger van Suriname.

  En het echt ongelofelijk dat nog zoveel domme Paarse Afro analfabeten achter deze moordenaar blijven staan.


  Maak melding

 20. Je kunt deze Topper huldigen en decoreren, op neutrale
  Sranan wijze, in het Paleis ,op het Onafhankelijkheidsplein
  of op jouw extra kantoor, het Kabinet van de president !

  Het is ONBESCHAAFD de Topper te willen misbruiken voor
  uw Paarse politieke gewin !

  Terecht zeggen adviseurs aan de Topper, zich terug te trekken !

  Het lekken van gesprekken kan in een dictatuur heel nare gevolgen
  hebben. De betrokkenen realiseren zich dat helaas niet.

  Kijk maar naar het in het geheim drukken en uitgeven van ruim
  drie miljard SRD, kijk naar de illegaal vissende Vishektrawlers, kijk
  naar ons Hout dat illegaal wordt weggesleept, kijk naar de alles
  vernietigende Scalians die met toestemming nog opereren in
  onze wateren, kijk naar het LEEGETEN van onze staats- en
  commerciele banken, kijk naar onze staatsbegroting die meer
  uit gat dan uit dekkingen bestaat, kijk naar de abominabel hoge
  staatsschuld, terwijl de productie van ons land, niet op gang is gebracht !

  Dat alles moet doorgaan als uitkomst van een democratisch proces met
  wettelijke normen en waarden, waarbij de toezichthoudende instanties hun
  taken op eerlijke en onafhankelijke manier vervullen !

  PS : Er is niet eens duidelijkheid over de GROOTTE van onze abominabel
  hoge staatsschuld !

  De Democratische RECHTSSTAAT Suriname zal weer HERRIJZEN !!!


  Maak melding

 21. Ja, ik heb mijn mening gegeven. Iedereen die het de moeite waard vond, heeft zijn mening gegeven. Vervolgens gaan we over tot de orde van de dag. Laat Wijnaldum datgene doen waar hij het best in is , idem dito Seedorf. Laat Wijnaldum genieten van zijn verblijf in Su en laat Seedorf Kameroen coachen. Hij was in geen geen velden en wegen te bekennen toen er een beroep op hem gedaan werd door de vrouwen van het Nationale elftal. Ik vind beide lummels. Ze hebben wel het geluk dat ze kunnen voetballen. Het zijn niet eens mijn favoriete voetballers. Maar dan nog gun je het ze omdat ze Surinaamse roots hebben. Van Seedorf vind ik wel dat hij een beetje verstandig is vergeleken met andere voetballers. Maar, er is een grens. Laat hij gewoon Kameroen coachen op hoop van zegen. En Wijnaldum? Een Bobo Jantje is dat.


  Maak melding

 22. Lol
  NDPers klagen wat af.
  Op een achterbakse manier misbruik maken van een succesvolle sporter met Surinaamse roots is faliekant mislukt. Seedorf en Wijnaldum zijn succesvolle sporters die trots zijn op hun Surinaamse roots. Daar misbruik van maken is beneden peil.
  De paarse boerikies denken dat ze iedereen met een huldiging, pakket en perceel kunnen omkopen.
  Zo simpel en doorzichtig. Niet vreemd het zijn boerikies. Lol


  Maak melding

 23. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Seedorf reageert op verspreiden privé gesprek met Wijnaldum.
  Heel goed en verstandig advies van Clarence Seedorf aan Georginio Wijnaldum.
  En het verspreiden van een persoonlijk privé gesprek is ‘not done’.

  Dus die Paarse aanhangers dachten met de aan hun GRATIS verstrekte BB met R, het dansen en feesten, een munt te slaan met een REPLICA uit Groot-Brittannië.


  Maak melding

 24. De merendeel van de bevolking heeft NIET voor Bouterse als president gekozen !

  De merendeel van de bevolking heeft niet eens gestemd !

  Bouterse is met list en bedrog president geworden !


  Maak melding

 25. De politiek houdt zich met alles bezig in een land, ook met de sport, die een onderdeel is van de maatschappij van iedere land.

  ddb is iemand waarvan ik niets moet hebben, maar feit is dat die man de president is van Suriname. ddb is niet de persoon, waar Surinamers die iets bereikt hebben, heel voorzichtig mee om moeten gaan. Het (inter)nationaal belang van Suriname of het eigen belang van ddb en de vervloekte paarse kleur.

  CS kan stellen, Ik ben sporter in hart en nieren en heb geen enkel ander doel dan het sportmanschap zuiver te houden en de sport in al haar facetten naar een hoger niveau te brengen.
  Maar zie zijn contact met Nelson Mandela en zie dat hij ook een gouden bal aan hem opdroeg. CS was bekend en er was sprake van apartheid in Zuid-Afrika en hij heeft ook hoe je het keert of draait daar iets aan willen veranderen o/o aangeven dat het niet kan.

  Beroemde en grote sporters, bekende mensen, zoals filmsterren, zangers en hebben het gedaan en er is niets mee. CS had er toen hij in Suriname was ook kunnen aangeven tijd, dat hij niets met ddb, een moordenaar te maken wilde hebben en niet bij hem langs te gaan. Daar had hij ook genoeg kennis en ervaring mee.

  Keuzes kan je maken, goed of slecht. Rationeel zijn, kritisch zijn, logisch zijn en de juiste beslissing nemen. Het algemeen belang, Surinaams belang is vele malen groter dan enge belang van ddb, vervloekte paarse kakkerlakken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 26. correctie:
  ddb is de persoon, waar Surinamers die iets bereikt hebben, heel voorzichtig mee om moeten gaan. Het (inter)nationaal belang van Suriname is vele malen groter en belangrijker dan of het eigen belang van ddb en de vervloekte paarse kleur of vervloekte partlij beland van de ndp.

  Het blijkt nu weer dat ddb niet de persoon is die Suriname als president kan hebben, alleen maar schadelijk voor Suriname en de Surinamers. Een president hoort van onbesproken gedrag te zijn. ddb is dat niet en moet daarom liever vandaag dan op 25 mei 2020 worden weggestemd. Deze man houdt de ontwikkeling van de Surinamers en de republiek Suriname achter.

  ddb opzouten! hoepel op, wat heb je Suriname sinds 25 februari 1980 gebracht? Ja alleen maar heel grote ellende en heel grote armoede.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 27. Nu heb ik ook bewondering gekregen voor de persoon Wijnaldum.Een klote streek van de persoon die het gesprek tussen hem en Seedorf heeft doen uitlekken.Shame on him or her.


  Maak melding

 28. pakiratigri
  Maar dan nog gun je het ze omdat ze Surinaamse roots hebben.

  Wat een uitspraak van pakiratigri. Dit getuigd van weimig realiteitzin.
  Je gunt een ander die zijn vak met volle inzet beoefent het beste toe en als deze een prijs pakt dan gun jij hem dat.
  Dus niet omdat hij Surinaamse roots heeft maar omdat hij inzet beloond ziet worden voor een sporter die alles over heeft voor zijn / haar sport.

  Moet ik bijvoorbeeld zeggen “omdat pakiratigri een Surinamer is” wens ik hem verdoemenis?
  Ja dan zou ik heel slecht zijn. Niet omdat je Surinamer bent wens ik je verdoemenis maar ik wens je verdoemenis omdat je pakiratigrie bent.

  Snap je het nu?


  Maak melding

 29. Seedorf heeft Wijnaldum het juiste advies gegeven. Laat Wijnaldum maar snel teruggaan naar Holland waar hij thuis hoort. Dit was geen goede actie van hem de beker mee te nemen. Ik ieder geval is dit een les voor de Nederlanders om ver weg te blíjven van Suriname. Europa is groot genoeg om te kunnen relaxen en te genieten van je kampioenschap.
  Dat Seedorf zijn advies is doorgelekt, maakt niets uit. Seedorf hoeft zich hierover ook niet schuldig te voelen. Hij heeft het hart op de juiste plaats. Goed advies gegeven Seedorf. Sport is sport. Niet meedoen aan de vieze politieke spelletjes in Suriname lijkt mij totaal geen goed plan.
  Wijnaldum je ben al gekroond in je geboorteland dit is al ruimvoldoende.
  Wat deze hele fuck regering doet is mee profiteren van iets wat zij zelf nooit voor elkaar hebben gekregen. Dit heet meeliften met roem van een ander en ook met de eer gaan strijken. Gezien deze bedelende regering niet de eer aan zichzelf kan houden en een grote smet op hun rust in eigen land en het buitenland, zou ik zeggen
  Seedorf heeft groot gelijk. Wijnaldum leen je niet voor de vieze spelletjes van deze regering. Trouwens deze nietszeggende minister van sport heeft ook nimmer een sport beoefend of een beker voor Suriname gewonnen. Niet in eigen land of buitenland.
  Zij is ook niet droog achter haar oren. Totaal geen sport ervaring. Is een loop kleutertje van Bouta. Zij heeft niet door dat zij gebruikt wordt.

  Sarie Torie.


  Maak melding

 30. Altijd kritiek op Surineds behalve wanneer er misbruik wordt gemaakt van hun positie zijn ze wel goed? Begin aan jullie regering te vragen waarom burgers van sommige landen die geen binding hebben met Suriname visumvrij mogen reizen naar Suriname terwijl de Surineds moeten neertellen voor een visum. Wat een stelletje huichelaars…Hahahaha…


  Maak melding

 31. Ik snap niet wat het probleem is. Het gaat om zijn sportkwaliteiten en heeft niets met politiek te maken. Dat de president van zijn geboorteland hem laat zien dat hij trots is op hem daar is niets mis mee. Daar moeten wij trots op zijn. Nogmaals daar staat politiek niet centraal. De waardering krijgt hij nu. Dat is toch geweldig.


  Maak melding

 32. Ik was van plan om wat selfies te maken met Wijnaldum, maar zie toch maar van af….dat is dan een politieke statement, want als meerderheid die gestemd heeft op deze president voel ik me gedesavoueerd. Die arrogante ballen….voor wie het vergeet, in 2014 was deze president goed genoeg voor Seedorf. Wat een stelletje huichelaars! Oprotten naar Noordzee…


  Maak melding

 33. Ik ga ook mijn mening geven in de hoop dat die geplaatst wordt. Als men het niet erg vindt dat Wijnaldum de hand van een massamoordenaar schudt en het niet erg vindt dat Suriname door de huidige president wordt leeggeplunderd dan vraag ik mij af waarom dezelfde mensen zoveel haat tegenover Piet Heijn hebben. Dan wordt dus met twee maten gemeten.


  Maak melding

 34. Iedereen heeft recht op een mening maar ik moet wel enorm lachen om de postings van mijn “grote vriend” pakiratigri en overige Bouterse junkies .Niks is fout aan de NDP en Bouterse. Een beetje zelfreflectie kan echt geen kwaad hoor. Wat je Pakiratigri wel kan meegeven is dat hij standvastig blijft in zijn liefde voor Bouterse ondanks het feit dat hij diep in zijn hart ook zal weten dat het beleid voor geen meter klopt. Doet mij denken aan die militaire woordvoerder van Sadam Hoesein ten tijde van de Amerikaanse invasie . Terwijl het land onder de voet werd gelopen en plat werd gebombardeerd stond hij toch vrolijk en overtuigd te beweren hoe het Iraakse leger de Amerikanen aan het vernietigen was. Ook al zullen we het nooit eens worden wens ik jou een goed weekend toe hoor pakiratigri.


  Maak melding

 35. De paarse ratten & koeparies hadden duidelijk geprobeerd om de huldiging van Wijnaldum te misbruiken voor partijpropagandistische doeleinden en om hem te spannen voor de NDP partijpropaganda karretje. Wijnaldum heeft daarvoor terecht bedankt en nu zijn de druiven bij paars behoorlijk verzuurd 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 36. @ Gabriel, de meerderheid van het electoraat heeft echt NIET gestemd op de ndp & bouterse. De cijfers zijn bekend en van de mensen die een geldige stem hebben uitgebracht heeft bij de laatste verkiezingen ongeveer 45% gestemd op de ndp. Dat is beslist GEEN meerderheid. Je zit dus gewoon te lullen uit je nek als een leugenachtige paarse dombo.


  Maak melding

 37. Ik begrijp het Hoe seedorf zich voelt .weet je wat een rat allemaal jan veroorzaken door privegesprekken op te nemen.
  Ik heb het aan Den lijve ondervonden.
  Nu is iedereen in rep en roer.


  Maak melding

 38. @Pakira-Papira-tigri

  “ik vind beide lummels”, achterlijk doen tegen Srananmans
  die presteren, is een van de eigenschappen van de Paarse
  futuboys, zoals u.

  Paars moet gewoon haar propaganda maken met de 16.666
  Paarse Volkswoningen die nog moeten aankomen in Sranan.
  Het Chinese schip met de woningen vaart bijzonder langzaam !

  Zelfs de asfaltering van een klein weggetje,misbruikt het
  Paarse regiem om indruk te maken ! Onderhoud wegen is een
  doodnormale zaak in een goed bestuurd land !

  Een president hoort neutraal te zijn indien hij staatstaken
  uitvoert ! Meneer vervult tijdelijk deze functie, dient zich dan
  ook te gedragen, moet vaak boven de politiek kunnen staan !

  Paarse clan, laat aub topsporters buiten uw politieke gerommel,
  ga aub een echte staatsbegroting maken en bezuinig aanzienlijk
  op de staatsuitgaven tbv onnodige ambtenaren !
  Pak alle corrupte politieke toppers aan en ga alle geroofde geld en
  goederen terugvorderen !

  PS : Laat de Rechterlijke Macht met Rust, die moet onafhankelijk
  functioneren ! Versterk opsporing fraude en witwassen !
  Stop het ISOLEREN van Sranan en het Sranan-VOLK door uw
  FINANCIELE WANBELEID !

  LEVE ALLE SURINAAMSE SPORTHELDEN !

  WEG MET ALLE DOMME PAARSE FUTU-BOYS !!!!!


  Maak melding

 39. NDP ers laten nu hun ware gezichten zien.

  Door deze mensen worden Surinamers dkm en lui genoemd. Inderdaad een hele grote groep.
  Door deze mensen krijgt Suriname een slechte reputatie.


  Maak melding

 40. Als een Nederlander met Surinaamse Roots het voetlicht krijgt is hij vrijwel direct Surinamer. Als ze daar na een verstandige beslissing nemen en niet mee te doen aan politieke poppenkast dan worden ze verkettert.

  Volgens mij hebben veel NDP sprekers last van Borderline syndroom.


  Maak melding

 41. Grote vraag is natuurlijk wie het gesprek tussen Seedorf en Wijnaldum heeft opgenomen en verspreid.
  De voornaamste kandidaat is natuurlijk de veiligheidsdienst die geheel te dienste staat van Bouterse. Het ligt voor de hand dat massaal wordt afgeluisterd in Suriname.
  Cocabazen vangen ze er ( waarschijnlijk bewust) niet mee , maar ze gebruiken de mogelijkheden tot afluisteren om mensen aan de schandpaal te nagelen die zich niet door de NDP laten misbruiken. Dat voorspelt niet veel goeds voor de aanstaande verkiezingen.


  Maak melding

 42. Als Ik zo de reacties zie kan ik mij voorstellen dat zoiets heel hard aankomt bij de paarse ratten.
  Het wordt tijd voor een nieuwe en frisse wind in Suriname.


  Maak melding

 43. @Jay….als 26 zetels + 2 geen meederheid vh electoraat is, dan moet ik mijn studie weer oppaken….of moet jij een scholing over ons staatsbestel bijwonen😉


  Maak melding

 44. @Aan de rest die niet in suriname wonen, dit land wordt tot mei 2020 geregeerd door de NDP en supporters……get use to it, or stay away!


  Maak melding

 45. @ Gabriel, ik kan duidelijk zien dat je een zielig geval bent die ook nog eens een domme paarse boerikie is. Die 26 NDP zetels vertegenwoordigen echt geen meerderheid v.h. electoraat. Je wilt me toch niet komen wijs maken dat de ongeveer 118.000 mensen die dom genoeg waren om in 2015 op de NDP te stemmen de meerderheid v.h. electoraat is. Dat de NDP 26 zetels heeft behaald terwijl een minderheid v.h electoraat op die partij gestemd heeft is uitsluitend te danken aan een krom, discriminerend en onrechtvaardig kiesstelsel. Ga je onzin dus maar aan iemand anders verkopen en ga vooral door met het likken van de kont van je meester & afgod desi bouterse. Je bent duidelijk heel goed daarin en ik wens je veel succes daarmee 🙂 🙂 🙂


  Maak melding

 46. Sport is politiek en politiek is sport!
  Zonder tussenkomst van de politiek kan geen sport ontstaan.
  Wanneer de sporters naar Rutte of de Koning moeten gaan is dat ook politiek,
  En als je niet van Rutte houdt of de koning dan moet je weigeren maar dan ook geen subsidie meer,laat zij maar dan zelf maar gaan oplossen.
  Iedereen die in een land president of koning is dient gerespecteerd te worden je houdt van hem of niet.
  Seedorf is zelf gedecoreerd door Bouterse,en wel bekend is dat de familie van Seedorf allemaal NPS waren.


  Maak melding

 47. Er is helemaal niets mis met de gesprekken. Is goed dat we het mogen volgen. Wijnaldum is in Suriname voor ons allen. Gewoon op het onafhankelijkheidsplein iedereen uitnodigen. Kunnen we samen trots zijn. Geen samenkomsten in Coronie voor slechts een kleine groep. Daar kan veel bij mis gaan. Onze leiders zouden zich van grootheid hebben betuigd als ze een ieder de kans hadden gegeven samen met Wijnaldum trots te zijn wat onze nakomelingen hebben bereikt.


  Maak melding

 48. Dat sport in de maatschappij vele betekenissen kan hebben is met de prestaties van oa CS en GW nu duidelijk bewezen.

  We als wereldberoemde Surineds kunnen aangeven dat ddb niet een man is van onbesptoken gedrag en willen met zo’n duistere figuur in Suriname of elders in de wereld niets te maken hebben.

  Zie maar hoe mooi het zou zijn voor de republiek Suriname en de Surinamers om met een president van onbesproken gedrag samen op de foto te zijn.

  Zij geven duidelijk aan dat ze niets te maken willen hebben met een omstreden persoon.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 49. @ Gabriel ga maar weer effe studeren op hoe meerderheden in Suriname tot stand komen

  De NDP heeft 45% van de stemmen echter door het districten stelsel resulteert dat in 26 zetels in de DNA terwijl bij een landelijke verkiezing ze 22 tot 23 zetels gehaald zouden hebben. Als grootste hebben ze in vee; districten veel rest zetels opgehaald.
  Verder zij er 2 zetels van de BEP. Die Zetels zijn op de lijst van V7 gehaald in districten met een lage kiesdelen. Ik ben er vrijwel zeker van dat geen van de 2 BEP zetels zelfstandig de kiesdeler gehaald heeft,
  Verder was er een DOE zetel die wel ruim de kiesdrempel gehaald heeft in Paramaribo en zelfs 2 zetels gehaald zou hebben bij een landelijke kiesdeler.
  Verder zijn er de overlopers ChItan en Sapoen. Dit zijn stemmen van PL/V7 op personen die ook op geen stukken na de Kiesdrempel gehaald hebben.

  Een NDP zetel in Coronie vergt maar 700 – 800 stemmen ook omdat de overige [partijen erg verdeeld zijn.

  Verder zijn veel NDP stemmen van partijen die Bouterse door de jaren geassimileerd heeft in de NDP zoals BVD, KPTI, VVV (Wijdenbosch).

  Heel simpel gezegd Bouterse en zijn strategen hebben heel geduldig en listig het kiesstelsel gebruikt en de Anti houding van Venetiaan tegen hem laten werken.
  Bouterse heeft perfect de etnische kaart en de Jongeren (geen historisch besef) gebruikt.

  Hij heeft dank zij het kiesstelsel met een minderheid gewonnen. Om de schade te beperken wil hij nu pre-electorale combinaties verbieden omdat hij er zeker van is dat hij dan geen schijn van kans heeftr in 2020 (herhaling 2000). Hij hoopt nu op heel veel electoraal kannibalisme van partijen die de kiesdrempel niet halen.

  De 26 zetels zijn het product van geslepen handelen als populist. denk alleen al aan het aannemen van 5.000 ambtenaren (met gezinnen en familie) of alle grote manifestaties met staatsgeld zoals nu. Eind 2014 begon men te sociaal akoord, ziekte kostenverzekering, afschaffen schoolgeld etc. eerste steen ziekenhuis wanica (nog niet af), tram projecten (rijdt nog niet), woningbouw fabriek die jaarlijks 3.000 woningen zou produceren, etc.
  Helaas de rekening was te hoog en de munt is in gestort, de staatsschuld kost per jaar nu net zoveel als alle ambtenaren bij elkaar. Dat kwam niet door de crisis maar door dat de uitgaven op gepompt werden om kiezers te winnen.

  In 2008 had Ventiaan onder slechter omstandigheden ook een crisis,. Hij na maatregelen en een jaar later was alles weer onder controle alleen Venetiaan ging in de verkiezingen onderuit omdat hij geen dingen beloofde die niet konden worden waargemaakt


  Maak melding

 50. Electoraat betekent toch:
  IEDEREEN die mag kiezen ?

  Het aantal zetels wordt toch bepaalt door:
  Het totaal aantal uitgebrachte geldige stemmen ?

  Hier zit duidelijk een verschil !

  De opkomst was nooit 100 %

  Indien de opkomst 100 % zou zijn , dan ben ik er van overtuigd dat de NDP niet de grootste partij zou zijn.

  Jammer dat de grootste groep van het electoraat geen vertrouwen meer heeft in de politiek !
  Terwijl zij juist de toekomst van Suriname bepalen !


  Maak melding

 51. Seedorf had gedacht dat hij rijk zou worden in Suriname maar hij had het mis.
  Zijn stadion is naar de klote,en wil dat de overheid het moet overnemen nee hoor zo werkt het niet.
  Seedorf je krijgt nou iedereen tegen en dat is de domheid van jouw.
  Je bent boos omdat je jouw stadion niet kwijt kan,dat moet je zelf oplossen mie boi.
  Hier in Nederland heb je iedereen tegen jouw en wij komen maar voor jouw op,je hebt geen geweten hoor!


  Maak melding

 52. Het koningshuis vertegenwoordigd Nederland maar heeft geen politieke rol ook niet in de kabinetsformatie.
  Dus sporters die door de koning en de koningin worden ontvangen voor huldiging is niet politiek gerelateerd.


  Maak melding

 53. @jay, jojo e.a….kom niet met jouw kamergeleerde analyse van electoraat! Feit is 28 DNA leden staan achter deze president, joe moers#$@!.
  Je weet ook dat Trump president is, terwijl Hilary meer dan 1 mio stemmen had. Zo is het systeem. Punt.
  Tot mei 2020 zulleen jullie het daarmee moeten doen, MPP!
  Wie denken CS en RW dat ze zijn om Suriname de les voor te lezen; laten ze hun biezen pakken, incl hun suporters en oprotten naar NZ!


  Maak melding

 54. @ Gabriel
  het gaat om de claim dat velen beweren Bouterse de meerderheid van de bevolking achter zich heeft. Dat is onzin.
  Hij heeft in de DNA een applaus machine georganiseerd waar door hij daar een meerderheid heefy.

  Het is het gevolg van een systeem dat een beetje krom is.
  Het Ekectoraat zijn de stem gerechtigden als je daar van uit gaat vertegenwoordigd Bouterse maar i35% van het electoraat.
  De recente enquetes geven echter dramatische cijfers weer die alleen maar erger kunnen worden best Gabriel, Op 26 mei staan er heel wat NDPers op de hoek bij de andere partijen te bedelen om een transfer vergoeding.


  Maak melding

 55. @ Gabriel
  De zaakwaarnemer kun je hooguit verwijten dat hij naief was.
  De schuldigen moet je bij de NDP zoeken die dit lage plannetje bedacht hadden.


  Maak melding

 56. Aan een ieder die de zaakwaarnemer van Wijnaldum iets verwijten.
  Luisterend naar het gesprek van Wijnaldum met Seedorf geeft Wijnaldum duidelijk aan dat zijn zaakwaarnemer hem aangeeft dat zijn aanwezigheid op de NDP meeting geen goed idee is en dat NDP een flyer heeft gemaakt voor een lintje uitreiking.
  Seedorf gaf aan dat hij zich hier ver weg moet houden van de politie en dat hij Seedorf daarom reeds jaren niet meer naar Suriname gaat want dan zullen zij hem weer trachten met een lintje of benoeming politiek willen bedrijven met zijn aanwezigheid.
  Pakiratigri probeer eens het gesprek te beluisteren dan kun je je mening bijstellen


  Maak melding

 57. Objectief zijn is niet een natuurlijk gegeven. Dat Social media velen een platform geeft, maakt hen nog geen professionals. Prioriteit hebben en op orde, dus vingertjes wijzen is reeds achterhaald. Staart politiek is van oudsher het enige wat het is en wordt. Het is jammer te zien dat men taal schrijft en lees, maar de context niet begrijpt. De gevolgen niet kunnen inschatten, met als resultaat: alleen verliezers.


  Maak melding

 58. Heel mooi en belangrijk dat iedereen zijn mening mag/kan geven.
  Vroeger onder de douche na de sport keken we wie de langste lul had, tegenwoordig kijken voortdurend wie
  de langste tenen heeft.


  Maak melding

 59. Bij Pakiratigri is het , zo sw wind waatt , waait mijn rokje , ben je voor bouterse , zoals Seedorf eerder was, werd deze de hemel ingeprezen , nu hij een in de ogen van dat tijgertje een voor boutisten negatief advies aan een andere klasse voetballer heeft gegeven , worden ze weggezet als lummels en een bobo jantje, de hypocriet


  Maak melding

 60. Veno je bent een.jaloers persoon die geen moer heeft bereikt,jou woorden. Seedorf dacht rijk te worden jou genetishe mislukking hij had het ook hier aan de blanken vrouwen kunnen.geven.maar nee hij.zet een stadion.neer maar als hij mij had gevraafd zou ik.zeggen niet doen is de jaloerste volk van heel.caricom als je valt laten.ze jou alleen.voor opdraaien wie wil.nou niet rijk worden ,seder die bouw van die stadion dacht ik van.niet doen.en.ik.heb weer gelijk.mijn.afootje zou zeggen.a bubu disie ondankbaar hij dacht rijk te worden wie niet projectiel


  Maak melding

 61. We moeten de mening van Wijnaldum respecteren.
  Beter zou zijn als de huldiging op een andere dag was gepland.
  Wellicht kan dat nog worden aangepast.
  Alsnog moet het standpunt van Wijnaldum gerespecteerd worden.


  Maak melding

 62. @jojo
  ik ben het meestal 100% eens met wat u neer pent
  alleen uw visie waarom de kiezer voor ddb gekozen heeft ipv weer voor vene , deel ik niet.
  vene was een laf hondje als het om ddb gaat.
  blaffen deed vene wel , maar hij verzuimde , om daadwerkelijk maatregelen of juridische stappen te nemen tegen ddb.
  zelfs een simpele wet kon voorkomen dat personen die wanted zijn het hoogste ambt kunnen bekleden.
  vene greep elke kans te baat om zijn gal te spuwen over de jaren 80 onder ddb .
  het kiezersvolk heeft geen boodschap aan blaffende honden die niet bijten .
  een sterke leider spreekt meer aan dan een blaffende hond
  anno 2019 zitten we dankzij vene en de niet te onderschatten opportunistiche simplischthe schizofrene suri bevolking weer met dezelfde rovers uit de jaren 80 opgescheept
  althans zo zie ik het


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.