maandag, juni 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameJonge topsporters krijgen baan op ministerie van Sport in Suriname

Jonge topsporters krijgen baan op ministerie van Sport in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken in Suriname heeft onlangs enkele jonge Surinaamse topsporters zoals Miquel van Assen en Ilsida Toemere een baan aangeboden op het departement. Binnenkort zal Tosh van Dijk ook werkzaam zijn op het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Wat ze precies gaan doen is niet duidelijk.

In een persbericht zegt het ministerie zich op sportgebied te focussen op de ontwikkeling van topsport, jeugdsport, schoolsport en de breedtesport (bewegingsrecreatie en recreatiesport). Tegelijkertijd zullen ook onderzoek, deskundigheidsbevordering en de informatie voorziening ter hand worden genomen. Ter versterking van het ministerie zijn deze jonge sporters daarom aangenomen.

Volgens het ministerie wordt op deze manier de gelegenheid geboden aan de jonge topsporters om hun expertise verder te benutten ter ontwikkeling van het sportgebeuren in Suriname. De nadruk zal gelegd worden op meer bewegen voor de totale samenleving, met prioriteit voor jongeren die zich moeten ontwikkelen ten behoeve van de topsport.

Miquel van Assen heeft zich sterk gemaakt voor de atletiek waarbij hij met succes tijdens verschillende nationale- en internationale meetmomenten gouden, zilveren en bronzen medailles heeft behaald. De taekwondoka Tosh van Dijk heeft recent nog tijdens een internationaal toernooi in de USA, New Jersey, de gouden medaille kunnen bemachtigen en zich kunnen kwalificeren voor verschillende internationale spelen. Top atleet Ilsida Toemere, die 1 van de beste is op het onderdeel hardlopen, heeft ook succesvol een studie afgerond aan de Russian International Olympic University in Sochi.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Welke schoolopleiding hebben zij gerond en een diploma opzak? Universiteit??? Is wel belangrijk, want ooit houdt het sporten op. Zijn ze te oud hiervoor. Het zou nog leuker zijn om degene met de hoogste schoolopleiding als minister van sport aan te bevelen. Dan weet het volk waarover er gepraat wordt. Want die zogenaamde snotaap die nu de functie van minister van sport vervult, is een zakkenvullen. Heeft geen kaas van geen enkele sport gegeten, Een balletje schoppen met hoge hakken aan kunnen alle dames.


  Maak melding
 2. Heel leuk voor de Topsporters!
  Maar! Wat dacht u van “Wat zij precies gaan doen ….”
  Kijk! Daar wringt nu de schoen.

  Over beleid is nagedacht. Dit lijkt op hap snap beleid dit de koker van ene onzekere mijnheer uit Groningen Nederland


  Maak melding
 3. Het is meer propaganda dan een toegevoegde waarde voor het ministerie. Zo was het en is altijd zo gegaan, vandaar dat de overheidspersoneelsbestand in de afgelopen tientallen jaren alleen maar is blijven groeien. Op een bevolking van 550.000 heb je maar liefst 80.000 ambtenaren. Dit is ook mede de oorzaak dat het land in een crisis situatie verkeert. Er zijn tientallen duizenden ambtenaren die voor niets doen iedere maand salaris gestort krijgen. LANG LEVE DE LOL.

  En wat nog belangrijker is dat de cariëre van deze sporters hiermee ook is beëindigd. Is dit de bedoeling voor de vooruitgang van de sporters? Dacht van niet. Maar helaas hebben wij een blinde regering.


  Maak melding
 4. volgens ene adhin, die v p die, zijn er nu al 83000 lantiman oema, dus binnen kort hebben we minstens 99 duizend zielen die lanti moet betalen maandelijks plus de pakketten nog..


  Maak melding
 5. lang niet zo slecht om top sporters by het ministerie van sport te acomoderen ,het geeft een Boost aan sporters en men weet dan ook waar men het over heefd,want doorgaans hebben sporters ook nog een opleiding genoten. ik begryp ook de wy een ambtenaren overschot hebben, zyn meestal mensen op middelbare leeftydt en het grootste gedeelte gaat spoedig met pensioen. men moet nu er voor waken niet de zelfde fout temaken opnieuw de plekken die dan vrykomen op tevullen met nieuwe ambtenaren


  Maak melding
 6. Er zit ook wel een voordeel aan. In andere landen hebben sporters een sponsor waardoor ze zich volledig op hun sport kunnen concentreren en betere prestaties kunnen leveren. In Suriname zullen er op dat gebied minder mogelijkheden zijn. Door ze een aanstelling bij de overheid te geven hoeven ze zich geen zorgen te maken om geld en kunnen ze full time werken aan het verbeteren van hun prestaties.

  Persoonlijk interesseert sport mij totaal niets. Proberen harder te lopen, verder te springen, sneller te zwemmen of mensen tegen de grond te meppen, ach als je dat leuk vindt, ga je gang. Maar veel mensen vinden dat wel leuk om te zien, en het geeft mensen een goed gevoel als een landgenoot ergens kampioen in wordt, dus is het geld goed besteed.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES