dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieEieren 40 tot 60 procent duurder geworden in Suriname

Eieren 40 tot 60 procent duurder geworden in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De prijs van eieren in Suriname, is de laatste twee weken flink gestegen. Dit komt volgens de verschillende leveranciers doordat de prijzen van de grondstoffen waaronder rijst en slijpmeel verdubbeld zijn, meldt Times of Suriname in haar papieren editie van vandaag.

Twee weken geleden kon de klant een ei nog voor SRD 1,25 kopen, maar nu moet SRD 1,75 of zelfs SRD 2 bij sommige winkels betaald worden. De leveranciers laten verder weten dat de verhoogde ei prijs mogelijk ook te maken heeft met de recente uitbraak van een pluimvee ziekte in buurland Guyana.

Naast de ziekte uitbraak heeft de prijsverhoging volgens de leveranciers ook te maken met vraag en aanbod. Volgens hun hebben de afgelopen periode mensen veel meer eiren geconsumeerd wat door heeft gewerkt op de prijs.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

15 REACTIES
 1. Zo is het.Paars heeft geen enkele schuld aan dat de eieren duurder zijn geworden.Het is de kippen ziekte in Guyana en de crises in de wereld die de eieren duurder heeft gemaakt.En natuurlijk ook de schuld van Holland die de 19 miljoen in beslag heeft genomen.
  Maar geen nood.Boefie heeft de kasreserve al binnen hand bereik om eieren van Obiang te importeren.


  Maak melding
 2. Geen probleem Suriname heeft 200 miljard US $ ergens in de grond.

  Zodra Ashwin Adhin dat gevonden heeft gaat hij samen met Bouterse met hun trein, die nog gemaakt moet worden, gratis eieren uit delen.


  Maak melding
 3. elke poep suri kan zelf ook huis kippen kweken begin met 5 stuks alvast.. en heb je al gauw een paar honderd zelf gekweekte kip, hoef je niet te kopen ook..

  is dat zo moeilijk.. luilakken..
  door eigen kweek, heb je eieren, mest en vlees in huis.. je moet niet alles op eten.. werk met verstand..


  Maak melding
 4. Zijn er dan zoveel mensen die op de massameeting eiëren naar de NDP en mn de president willen gooien??
  Ik kan ze begrijpen, maar rotte tomaten en ander rot fruit kan ook.


  Maak melding
 5. Voor velen is de waarheid een reden om zich aangevallen te voelen zoals op de reactie van Deze laatste slaat de spijker op zijn kop door te wijzen naar de luie pop mentaliteit van Surinamers die weinig initiatieven ontwikkelen om zelfvoorzienend te zijn. De luie mentaliteit van Surinamers heeft 46 jaar na de onafhankelijkheid ervoor gezorgd dat in Suriname de bedelmentaliteit heerst; van hoog tot laag.


  Maak melding
 6. Surinaamse vrouwen leggen elke maand zelf al eieren, en nog gratis ook. dus waar maakt men zich druk over. en de mannen weten ze zeker te vinden. hoef je ook niet te stelen.


  Maak melding
 7. Als je wil eten dan moet je werken. Wie niet werkt die gaat niet eten, werk zat in Sranan. Bouta beste, NDP beste!!! Go wroko, go prani! Steek je handen uit de mouwen un lesi donder.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES