vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieMan die 68-jarige Rinia Chitanie mishandelde is voormalig asielzoeker

Man die 68-jarige Rinia Chitanie mishandelde is voormalig asielzoeker

-

Does Travel - naar Suriname

De 20-jarige man die de onlangs overleden 68-jarige Surinaams-Nederlandse Rinia Chitanie in Amsterdam ernstig heeft mishandeld en verkracht is een voormalig asielzoeker die na zijn asiel aanvraag een verblijfsvergunning heeft gekregen. De man, een zogenoemde ‘statushouder’, verblijft al een jaar of vijf in Nederland en is nooit eerder met justitie in aanraking gekomen, aldus het Openbaar Ministerie.

De verdachte statushouder heeft psychiatrische problemen, zegt zijn advocaat. De rechter heeft besloten dat de 20-jarige, die momenteel vastzit in Scheveningen, door een psychiater moet worden onderzocht. Het psychiatrisch onderzoek en de rapportage over de man zullen naar verwachting rond half juli zijn afgerond.

De vrouw was zo zwaar mishandeld dat familieleden haar in het ziekenhuis niet herkenden. „De botten in het gezicht waren gebroken. De ribben waren gebroken. En ze had een heel groot hersenletsel”, vertelde een naaste eerder aan Opsporing Verzocht.

Een buurman, die ter plaatse was, werd ook door de 20-jarige verdachte aangevallen. Hij vertelde aan De Telegraaf al dat de jongeman geen Nederlands sprak, maar gebrekkig Engels. Uit welk land de man afkomstig is, is niet bekend.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

8 REACTIES
 1. Wat zullen de reacties nu zijn. Het is een asielzoeker, en idd IK was ook benieuwd wie de dader zou zijn. Een a d ie zoeker staat vast , hoop dat de gemeenschap ook begrip zal tonen voor de blanke Nederlanders die hun gal zullen spugen over de overige eerlijke buitenlanders. Ben benieuwd of deze man zijn status mag houden. Ik zeg n u ook, wilders en beaudet, kom maar in actie. Stuur hem terug vanwaar hij komt.!! Laat het een zijn voor de anderen.


  Maak melding
 2. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.
  Betreft mijn vorige reactie op bovengenoemd artikel.

  Vrouw (68) uit A’dam overleden na ernstige mishandeling door jongeman (20).
  Triest en droevig.
  Echt Sari Tori.
  Mevrouw Rinia Carlien Hazra Chitanie, R.I.P. Ook sterkte aan de familieleden en vrienden.

  Maar vandaag 13-06-2019 verscheen een aanvullend onderzoek en een verhaal over de dader.

  Spoeddebat na fatale mishandeling door statushouder. (telegraaf.nl)

  AMSTERDAM – Raadsleden in Amsterdam gaan een spoeddebat aanvragen nu blijkt dat een 20-jarige statushouder verdacht wordt van de fatale mishandeling van de 68-jarige Rinia Chitanie in Buitenveldert. Rinia werd op eerste paasdag zo ernstig mishandeld, dat zij bijna twee maanden later aan de complicaties overleed.

  Diverse partijen steunen het spoeddebat dat geïnitieerd is door de Partij van de Ouderen.
  „Wij willen de onderste steen boven hebben over de fatale mishandeling van een weerloze vrouw en alle andere ’incidenten’.
  De gemeente moet volledige openheid van zaken geven en de Amsterdammer moet zich honderd procent veilig voelen.
  Tot die tijd gaat er wat ons betreft geen enkele opvanglocatie voor ongedocumenteerden meer open”, stelt de Partij van de Ouderen.

  In Buitenveldert zijn veel buurtbewoners geschokt door het geweldsincident.
  In de wijk leven al veel zorgen nu het linkse college besloten heeft daar een opvanglocatie voor zo’n zeventig illegalen te willen openen.
  Afgelopen maanden werd er niets gecommuniceerd over het geweldsincident en de ’Amsterdammer’ die vlak daarna was opgepakt.
  Buurtbewoners verwijten de autoriteiten nu dat zij de achtergrond van de verdachte hebben verhuld.
  Pas gisteren werd bekend dat de opgepakte man een statushouder is.

  Het artikel is verder te lezen via Bron: telegraaf.nl.

  Dus wederom heeft Justitie BEWUST geen informatie over de DADER willen verstrekken in het programma Opsporing Verzocht aan de burgers.

  Het artikel doet mij ook even denken aan een VVD Staatssecretaris die moest aftreden.
  Afgetreden staatssecretaris Mark Harbers terug in Tweede Kamer
  Mark Harbers keert vanmiddag terug in de Tweede Kamer. De VVD’er was, voor hij tot het kabinet toetrad om zich over vreemdelingenzaken te ontfermen, ook al Kamerlid.

  De politicus trad 21 mei af als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.
  Hij vond dat hij niet langer kon aanblijven omdat de Tweede Kamer onder zijn verantwoordelijkheid verkeerd was geïnformeerd over ernstige misdrijven waarbij asielzoekers betrokken waren.

  Na zijn veroordeling en het uitzitten van de gevangenisstraf, dient hij daarna OVR te worden verklaard.


  Maak melding
 3. Ja mijn menselijkheid verbiedt mij kwaadaardig te zijn, maar gebleken is dat de meeste asielzoekers trauma-onderhevig zijn.Wat te doen? Asielzoekers aan een psychologische test aan de grens onderwerpen voordat ze Nederland mogen binnenkomen of de grenzen voor deze figuren definitief sluiten, zoals de heer Wilders dat wilt?Ik weet niet wat de oplossing is , maar voor deze IS strijders e IS slachtoffers moet je verdraaid voorzichtig zijn.. In ieder geval RIP aan de overledene en sterkte aan familie en bekenden..


  Maak melding
 4. Als ik het bericht goed geïnterpreteerd heb, staat de nationaliteit en achtergrond van de dader niet vermeld. Je kunt dus ook geen link doortrekken naar ISIS bijvoorbeeld. Ligt wel voor de hand, maar goed. Wat wel naar voren komt, is zijn psychiatrie als problematiek. Op zich hoef je het probleem niet te verbinden aan asielzoekers. In Nederland gebeuren er genoeg van dit soort wantoestanden waarbij asielzoekers helemaal niets mee te maken hebben. Vandaar dat Justitie dat niet gelijk vermeldt. Men wil namelijk geen olie op het vuur gooien omdat asielzoekers vaak het doelwit zijn van kwaadaardige acties. Het gevolg zal namelijk zijn dat asielzoekers weer terugslaan met alle nare gevolgen vandien. Dus de politiek van Justitie (de overheid) is ook preventief gericht. Op een gegeven moment loopt de druppel echter over omdat de emmer vol zit. Toch wil ik erop wijzen dat deze vreselijke misdaad geen typische asielzoekersdaad is. Als je ziek in je hoofd bent, valt dat niet te herleiden naar je afkomst. Je socialisatie kan wel je daden verklaren. En jouw socialisatie is niet per se aan een speciaal land verbonden.


  Maak melding
 5. Dus er waren meer mensen die het zagen gebeuren en niet ingrepen, stelletje laffe honden die bang zijn voor klappen. Als ik zie dat een oudere en zeker van surinaamse afkomst creool of hindustaan dan laat ik dat niet zomaar gebeuren. Tegenwoordig is iedereen te laf en bang om klappen te krijgen. Ik zou alleen bij oude mensen ingrijpen want die kunnen zich niet verdedigen tegen zo een klootzak, ik gelukkig wel. RUST ZACHT MOEDERTJE.❤.


  Maak melding
 6. Valt me nog mee dat Bouta niet weer de schuld hiervan krijgt, nu het om een asielzoeker gaat.
  De meeste asielzoekers zijn hoog opgeleide mensen die ver onder hun niveau presteren in een moderne Europese maatschappij. Er is geen verbinding. Dat brengt frustraties met zich mee. Daarbij komt ook nog dat veel asielzoekers een oorlogstrauma hebben, wat hen ook opbreekt. Heel jammer dat deze mevrouw daarvan het slachtoffer is geworden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES