donderdag, mei 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieChauffeur die met PL bus over fietspad Indira Gandhiweg reed vast

Chauffeur die met PL bus over fietspad Indira Gandhiweg reed vast

-

Does Travel - naar Suriname

Het leidt tot grote ergernis bij weggebruikers: buschauffeurs in Suriname die met hun voertuig over het fietspad langs de Indira Gandhiweg scheuren, om andere auto’s in de file in te halen. Maar de politie pakt overtreders zo nu en dan aan. Zo werd een 37-jarige chauffeur die zich vorige week in zijn PL bus hieraan schuldig maakte, door de Surinaamse politie in hechtenis genomen. Deze lijnbus chauffeur bleek in 2016 ook al bekeurd en veroordeeld te zijn voor exact dezelfde soort overtreding en had nog een boete hiervoor open staan.

Politieambtenaren van het politie bureau Latour hielden de man die de route Paramaribo – Lelydorp onderhoudt, op donderdag 6 juni staande. Tijdens het verbaliseren van de chauffeur is gebleken dat hij nog een openstaand verkeersvonnis op zijn naam had staan. Toen duidelijk werd dat hij de toen door de rechter opgelegde boete niet kon betalen, is hij door de politie aangehouden en vervolgens overgebracht naar het huis van bewaring aan de Duisburglaan. Daar moet hij zijn 10 dagen hechtenis uitzitten.

Deze actie van de politie zal op veel steun van de gemeenschap rekenen. Dagelijks maken met name bussen zich schuldig aan het misbruiken van het fietspad, als alternatief voor de drukke Indira Gandhiweg. Met hoge snelheid rijden zij over het pad en vormen daarbij een gevaar voor (brom)fietsers maar ook voetgangers.

Bekijk ook dit filmpje waarin een soortgelijke overtreding te zien is:

https://www.facebook.com/watdoe.jijvoorsuriname/videos/1687435324807603/

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

18 REACTIES
 1. Verschrikkelijk!!! Deze pl bus chauffeurs moeten geen boete meer opgelegd krijgen, maar gewoon in hechtenis vastzitten. Ze rijden als gekken! En nog zetten ze andere verkeersdeelnemers in gevaar. Er zijn zoveel basisscholen langs de Indira Gandhiweg. Al deze voetgangers brengen ze ook in gevaar. Dus goed gedaan politie!
  Allemaal opsluiten!!
  Het mag ook gezegd worden, dat na de iets strengere controle van de politie, bepaalde bus chauffeurs wel aan hun attitude zijn gaan werken hoor. Ik merk wel een klein beetje orde.
  Maar ja, rotte appels hoef je dan ook niet te zoeken, die heb je overal.


  Maak melding
 2. Hosselen om passagiers en het verkeer in gevaar brengen. Levensgevaarlijk voor bromfietsers en voetgangers. Inderdaad in hrchtenis en wegnemen de winst met een boete.


  Maak melding
 3. Deze daggoe die al eerder veroordeeld is voor htzelfde feit wilt ht niet afleren.hy mkt gebruik vn d fietspad alsof ht n hoofdweg is kyk hoe hy constant erover heen rydt. Een hechtenis vn 6weken zou op zn plaats zyn.


  Maak melding
 4. Levensgevaarlijke situatie. Het was beter geweest een vangrail als scheiding te plaatsen. Hier is niet goed over nagedacht. Sommige Surinamers zijn hardleers. Al vallen er doden ze gaan toch dor met dit asociaal gedrag.
  Rijbewijs invorderen, flinke boete laten betalen en de gevangenis in. Bus naar de schroothoop. KPS doet zijn best. Het is goed als burgers dit soort taferelen vastleggen en doorspelen aan de politie als bewijs, bij gebrek aan camera’s.


  Maak melding
 5. @Ger
  Helemaal met je eens dat de Surinamer heropgevoed moet worden. En niet alleen in het verkeer.

  In dit specifiek probleem zou de beste oplossing zijn om de bus in beslag te nemen en verbeurd te verklaren. Het gedonder om over het fietspad te rijden zal onmiddellijk ophouden. Harde regels voor hen die hardleers zijn.


  Maak melding
 6. De benaming voor deze bussen te weten:”wilde bussen” is dus terecht. Wilder kan echt niet. De juiste straf is het inkomen van deze figuren aantasten door de bussen bij zulke overtreding een week lang in beslag te nemen door de politie. Vermindering van inkomsten is de beste leermeester zeg ik altijd.


  Maak melding
 7. Ja, overal zijn er van die bewuste spookrijders. Dit gedrag dient men zwaar te straffen. De beelden zijn het bewijs dat sommigen het niet zo serieus nemen met de regels.


  Maak melding
 8. @Bigi Sma,

  😂😂 Deze Rovers in de regering hadden zoveel belooft. Vandaar zo een reactie van mij. De luchtkastelen die gebouwd zijn door de (R)overheid, daar ziet de bevolking niks van, en toch blijven sommigen deze boeven steunen.


  Maak melding
 9. Het is bedenkelijk ‘verheugend’ te constateren dat deze zelfde toestanden zich in de jaren zeventig en tachtig ook afspeelden.
  Ai ai ,Srananman trangayesi sote. Mek’ a go sidon effe e luku san e psa.


  Maak melding
 10. Neks no fout mang, en dat is precies de mentaliteit die de moordenaar en veroordeelde drugscrimineel met Suriname had gemeend. Rij kierie, soet kierie en of een hele dorp met kinderen en zwangere vrouwen neer maaien. Uiteraard oefen je eerst met 15 vooraanstaande Surinamers in For Zeelandia, en daarna doe je alsof je net uit de baarmoeder gekropen bent.


  Maak melding
 11. @ RobG

  Een spookrijder rijdt tegen het verkeer in, maar als deze foto goed bekijkt is dat niet het geval.
  Deze chauffeur is gewoon een asociale klerelijer, die alleen aan zijn inkomen denkt door zijn klote gedrag. Ze moeten zijn rijbewijs invorderen en nooit meer achter het stuur van een auto laten plaats
  nemen ! Door het plaatsen van betonnen blokken cq vangrails is deze euvel ook verholpen denk ik zo.
  Maar ja hiervoor is er geen geld voor in Su ( infra structuur is gewoon waardeloos )

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 12. @j zwartmans: RoBG ziet overdag spoken en s’nachts hallucineert hij paars en overdag houdt hij zich bezig met rechtpraten wat krom is. Hij is zo’n type die Surinaamse jongeren kan adviseren om parachute te springen zonder een parachute. Ook dit kan hij goed praten bij de paarse schijtmassa.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES