Wielrenner Jaïr Tjon En Fa wint goud voor Suriname in de VS

10
Jaïr Tjon En Wielrenner Jaïr Tjon En Fa wint goud voor Suriname in de VS
Jaïr Tjon En Fa - Foto (c) Rob Voss

De 26-jarige talentvolle Surinaamse baanwielrenner, Jaïr Tjon En Fa heeft eergisteren een gouden medaille voor Suriname gewonnen. Deze won hij op de 200 meter van de ‘UCI Elite Men Sprint’ competitie in Trexlertown, Pennsylvania in de Verenigde Staten van Amerika.

Tjon En Fa wist hiervoor eerst te winnen in de kwartfinale van de talentvolle Amerikaan James Mellen die uitkomt voor Edge Cycling. In de finale maakte hij korte metten met de sterke Brit Ryan Owens, door hem met 10,582 seconden te verslaan.

Jaïr Tjon En Fa is een Surinaamse mannelijke baanwielrenner. Hij begon te fietsen op 13-jarige leeftijd in 2007 in zijn thuisland Suriname. Foto (c) Rob Voss.

10 REACTIES

 1. Hij kon niet wachten op de ontwikkelingssamenwerking van USA (Newmont Overseas/USA) met ddb, dus is hij het goud van Suriname terug gaan halen in USA.

  ddb wil 30 % van de Surinaamse aandelen in Newmont Suriname verkopen voor Newmont USA.

  Jaïr Tjon En Fa Gefeliciteed, je hebt Suriname weer op de wereldkaart geplaatst met (je) sport(prestatie.
  Ga zo door.

  Er moet meer in de breedte sport worden geïnvesteerd, waardoor de sport(talenten) van Suriname goed tot zijn recht kom(t)en en Suriname/rs er voordeel bij heeft, oa op een positieve manier bekend wordt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Gelukkig dat er nog Surinamers zijn die het tegendeel bewijzen van wat de president doet om Suriname in een kwaaddaglicht te brengen.
  Jair hopelijk wordt jouw voorbeeld gevolgd door velen


  Maak melding

 3. Ben supertrots op Jair. Heel goed man. Echt supergoed.
  Als ze allemaal van dansen houden en niet willen werken, lui zijn, crimineel zijn, dom zijn, rovers zijn, verkrachters zijn en nog meer ongein, hoe komt het dan dat de praktijk van elke dag weer een ander, realistisch beeld laat zien van alweer een afro die bijzonder goed presteert? Ik ben in ieder geval supertrots op deze Surinamer.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.