donderdag, februari 22, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSlordige tahoezaak per direct gesloten

Slordige tahoezaak per direct gesloten

-

Does Travel & Cadushi Tours

Bestuursambtenaren van de afdeling Milieu en Gezondheidsdienst van het Commissariaat Paramaribo-Noordoost in Suriname, hebben in samenwerking met BOG de productieactiviteiten van een tahoe (tofu) producent stopgezet.

Uit onderzoek op dinsdag 11 juni is geconstateerd dat de producent niet beschikt over een productievergunning en de bereiding van het product op zeer onhygiënische wijze
(in verroeste machines, potten) plaatsvindt.

Betrokkene moet zich op het districtscommissariaat aanmelden voor verdere instructies, meldt het commissariaat.

https://www.facebook.com/301995390235262/posts/716955285405935/

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

12 REACTIES
 1. Chinezen zijn uit zichzelf niet hygiënisch, en gaan met de gezondheid van anderen zeer onmenselijk om. Surinamers zijn dol op chinese troep en zijn daarom altijd ziek, misselijk en lamlendig.


  Maak melding
 2. Het blijft een treurige zaak dat producenten het niet zo nauw nemen met de wijze waarop er wordt geproduceerd waardoor de voksgezondheid in gevaar wordt gebracht.


  Maak melding
 3. DING DAGOE JAMPA NANGA SNESI LOBI MONEY, IF DING MANG KIRI SMA NOMO NANGA DING VERGIFTIG NJANG. ME VADER, OOMS EN TANTE ZIJN TUSSEN ZE OPGEGROEID EN HEBBEN ONS ALTIJD GEWAARSCHUWD. NO NJANG JAMPA NANGA SNESI MORSERIJ EN DAT BLIJKT NA 60JAREN NOG ZO TE ZIJN OOK. ZE ZIJN VAN GENERATIE OP GENERATIE GEGAAN ZO WILLEN ZE ZICH VERRIJKEN FOE BAY GRONGTAPOE GUDU. SARI TORI NA INI SRANANG.


  Maak melding
 4. Het zijn niet alleen de Chinezen die onhygienisch voedsel voorbereiden voor consumptie. Vergeet de Javanen niet met hun Tahoe/Tofu. De Creolen hebben er ook flink een handje van. Hindoestanen idem. Wanneer mensen niet je juiste scholing hebben genoten, dus niet weten wat voedselhygiene inhoudt, krijg je dit soort toestanden. In onze bananen republiek is alles mogelijk. Sommige handelaren gaan letterlijk over lijken om inkomsten te werven. Het beste is zelf te koken en goed op letten welke producten je koopt en gebruik.
  Met gif bespoten groenten en fruit die wij allemaal zo lekker vinden. Weet wat je eet. Chromosoom die veelvuldig wordt gebruikt en andere verdelgingsmiddelen die kankerverwekkend zijn hiervan wordt rijkelijk gebruik van gemaakt. Ons voedsel en onze gezondheid gaat er aan. Hopelijk worden er meer onhygienische ratten gevangen, die onze bevolking naar de geesten wereld helpen. Zulke mensen mogen nooit meer een zaak beginnen zonder dat zij de nodige diploma’s hebben behaald. De overheid hoort strengere controles it te voeren. Het volk moet zeker melding maken van wantoestanden in restaurants en andere verkoper.

  Sarie Torie.


  Maak melding
 5. Omdat Men Chin die werkzaamheden voor EBS doet vriendjes is met de mensen op de Commissariaten. Ze krijgen geld.
  Ik ken een chinees in zuid die zijn drinken in toilet ( vieze) opbergt. Hij heeft geen afvoer, verstopt.
  Kapt zijn eigen vlees tussen bier en soft opslag. Em die gasten sluiten de winkel (bog was erbij ) maar de chinees maakt het gewoon weer open. Ze vertellen dat ze betaald hebben. Strijk en die hoertjes van hem hebben geld gehad,
  Dus deze chinees gaat gewoon weer open.


  Maak melding
 6. De verkoper denkt: zo lang ze bij me kopen en het vreten is het in orde.
  Tja, het zei zo.
  Maar ik zie ook het cijfer dat deze producent krijgt: + 10.
  Dit had natuurlijk een 10+ moeten zijn.


  Maak melding
 7. @ Wendy.
  Je schrijft: “Ik ken een chinees in zuid die zijn drinken in toilet ( vieze) opbergt. Hij heeft geen afvoer, verstopt”
  Nu snap ik het helemaal niet meer. De DC heft toch gezegd dat hij geen poepejantje was/is

  @ John
  Nog bedankt voor je uitleg over de herkomst van het woord poepejantje
  Ik heb het etymologisch woordenboek erbij gepakt en ik kreeg als melding: geen zoekresultaten gevonden.
  Des te knapper dat jij wel wat vond


  Maak melding
 8. Baat het niet , dan schaadt het niet. De gemiddelde Surinaamse maag moet onderhand wel oersterk en bestendig zijn. Zaken worden gesloten maar niemand komt te overlijden door al deze onhygiënische toestanden. Zelfs over voedselvergiftiging wordt er niet gerept. Dit moet dan ook onder de noemer van voedingssupplementen geplaatst worden. Met andere woorden; hoe viezer, hoe meer resistentie men opbouwt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES