maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVrouw (68) uit A'dam overleden na ernstige mishandeling door jongeman (20)

Vrouw (68) uit A’dam overleden na ernstige mishandeling door jongeman (20)

-

Does Travel - naar Suriname

Een team van rechercheurs doet uitgebreid onderzoek naar een zware mishandeling in Amsterdam op zondagavond 21 april. Die avond werd op het Geervliet de 68-jarige Rinia Carlien Hazra Chitanie ernstig toegetakeld door een 20-jarige jongeman. Het slachtoffer van Surinaamse afkomst werd met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Ze heeft wekenlang in coma gelegen en is recent overleden.

Het slachtoffer was zo zwaar mishandeld, dat haar familie haar niet meer herkende. Doordat agenten direct toesnelden vanuit een nabijgelegen politiebureau, hebben zij een 20-jarige verdachte kunnen aanhouden. Hij heeft inmiddels bekend dat hij de vrouw inderdaad heeft mishandeld, maar ook dat hij seks met haar heeft gehad. Het onderzoek naar een zedenmisdrijf loopt nog meldt de politie.

Het is onduidelijk waar en hoe hij de vrouw is tegengekomen. Het is belangrijk voor het proces, maar zeker voor de nabestaanden, om hierover meer te weten te komen. De politie wil daarom weten:

 • Wie was er zondagavond 21 april in de omgeving van het Geervliet in Amsterdam?
 • Wie heeft de verdachte of het slachtoffer op zondagavond 21 april ergens gezien of gesproken?
 • De aangehouden verdachte heeft voorafgaand aan het incident met meerdere mensen gesproken. Weet u wie dat zijn? Of was u dit zelf? Neem contact op met de politie op 0800-7000. Bekijk ook het filmpje:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Jammer voor die mevrouw hoor en heel veel sterkte toegewenst aan de nabestaanden. Hopelijk krijgt de dader de gepaste straf.

  Toch moet ik dit even zeggen hoor: als dit in Su was gebeurt, zou je de reacties zien aanstormen!! Dan zou je weer lezen hoe geweldig Nederland is baya!
  Ma goed….ik zie hoe geweldig Nederland is en Nederlanders zijn….


  Maak melding
 2. Nina wat een waardeloos mens en reactie. Kijk met je blinde darm wat in suriname gebeurt voor je zeikt over Holland, alsof Surinamers goed bezig zijn. Kijk naar misbruik in Suriname,of roof en moord.


  Maak melding
 3. @Nina
  Ik ken deze vrouw die zo mishandeld is. De politie heeft de identiteit van de dader nog niet vrijgegeven.
  Het is al erg genoeg dat dit deze arts is overkomen. Gelukkig is de dader opgepakt, hij krijgt zeker een flinke straf en zal ook niet makkelijk vrij komen. 15 tot 20 jaar de bak in zonder vervroegde vrijlating.Het heeft niets te maken met Suriname. De mishandeling van deze vrouw met de dood tot gevolg heeft in Nederland plaatsgevonden. Dus in Nederland wordt het afgehandeld. Geen appels met peren gaan vergelijken is al erg genoeg voor de familie dat dit heeft plaatsgevonden.

  R.I.P. Mw Chitanie

  Fam sterkte met het verlies van jullie dierbare.


  Maak melding
 4. RIP en mi e winsi den famiri nanga bun kompe krakti.K hoop dat men in SWITI Sranan nu gaat begrijpen dat criminaliteit overal in de wereld plaats vind.Dus ook in tata nanga amerkan kondre.
  Dus niet steeds met het vingertje wijzen naar SWITI sranan.


  Maak melding
 5. Ja Nina. “Jammer voor die mevrouw hoor”. Zoiets zeg je niet. Totaal respectloos en een domme vergelijking. Hersenloos mens je moet je dood schamen!


  Maak melding
 6. Ik wens die loopse juffer Nina niet hetzelfde toe maar zou er geen traan om laten indien hetzelfde haar overkomt. Nina is het schoolvoorbeeld van de egoïstische man/vrouw die het zogenaamd jammer vindt maar diep in haar hart de daad goedpraat. Waardeloos mens dat totaal geen respect bij mij verdient. Ga heen mat je l*lpraat.


  Maak melding
 7. Ook ik heb mevrouw Chitanie gekend van de tijd dat zij nog in Amsterdam Zuidoost heeft gewoond. Ik was toen nog klein en heb haar gekend als lieve warme vrouw. Zij was de vriendin van mijn moeder. Toon wat respect en gevoel in uw reactie.

  Ik wens de nabestaanden veel sterkte met het verlies van hun dierbare.


  Maak melding
 8. @redskin
  @jochen;

  Ik heb nog de tijd genomen om m’n medeleven te tonen. Jullie hebben nieteens de tijd en moeite daarvoor genomen. Het enige wat jullie gedaan hebben is op mijn reactie reageren als bloeddorstige honden en niets over het artikel zelf. Eerst naar jezelf kijken hoe blind jij in je hersenen bent, alvorens vingers te wijzen.

  @@boeboe bit sjorie;;

  Dank u . Ik merk tenminste aan uw reactie dat ik met een volwassene te maken heb.


  Maak melding
 9. @ Nina

  Waar mensen wonen zal er altijd moord en geweld plaats vinden, dus wat dat betreft heeft niemand het recht om te zeggen, dat het in haar / zijn land beter is ! Wat mij betreft mogen ze deze jongen standrechterlijk ter plekke ook dood schoppen ! Als het mijn moeder was, hoeven ze hem niet te straffen, dat doe ik zelf wel, saka saka.
  Ik wens de familie heel veel sterkte !!!!!!!
  sari tori
  Jacko


  Maak melding
 10. Ik kende haar goed. De dader was beslist geen bekende van haar. Zij was heel erg op zichzelf. Ik vind het verschrikkelijk wat hij gedaan heeft. Zij was een hele lieve integere vrouw. Ze sprak trouwens goed Engels. Ze was arts en heel intelligent. Ze heeft dit beslist niet verdiend. Ik wens de nabestaanden heel veel sterkte toe.


  Maak melding
 11. De 20-jarige man, die wordt verdacht van de fatale mishandeling van een 68-jarige vrouw in Buitenveldert, verkeerde mogelijk in een psychose. Dat zegt zijn advocaat tegen AT5.

  Volgens de raadsman gaat het om een statushouder. Hij zou hier al een aantal jaar wonen. Verdere details wil hij niet kwijt. Ook de politie wil niet ingaan op de achtergrond van de verdachte.

  ‘Verward aangetroffen’
  De 68-jarige Rinia Chitanie, die op 21 april werd mishandeld, is afgelopen maandag overleden. De verdachte heeft aangegeven dat hij op de bewuste avond ook seksueel contact met haar heeft gehad. Rinia was zo zwaar mishandeld, dat haar familie haar niet meer herkende.

  De verdachte werd volgens zijn advocaat in verwarde toestand aangetroffen direct na het incident. Momenteel wordt de man psychisch onderzocht. Het lijkt erop dat de verdachte en het slachtoffer elkaar niet kenden. ‘Ik geloof niet dat er een relatie is tussen die twee’, vertelt de raadsman.

  Lees ook: Politie op zoek naar getuigen dodelijke mishandeling Buitenveldert

  Volgens de advocaat had de man niet veel op zijn kerfstok. ‘Hij was ooit verdachte van een diefstal, maar is vanwege weinig bewijs vrijgesproken’, aldus de raadsman.


  Maak melding
 12. R.I.P. sterkte aan de familie. Deze soort misselijkmakende moorden gebeuren geregeld in Nederland, dus doe niet als een stelletje debielen alsof het niet regelmatig gebeurt in Nederland. Kijk maar geregeld naar opsporing verzocht de ouderen worden vaak beroofd mishandeld en vermoord en verkracht. Deze gasten worden vaak in mekaar geslagen als ze in de gevangenis belanden daar moeten de andere gedetineerden niets van mensen hebben die ouderen in elkaar slaan of vermoorden of van pedofiele gasten. En ik heb er schijt aan ze mogen ze in mekaar timmeren ik heb niets gezien.


  Maak melding
 13. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Vrouw (68) uit A’dam overleden na ernstige mishandeling door jongeman (20).
  Triest en droevig.
  Echt Sari Tori.
  Mevrouw Rinia Carlien Hazra Chitanie, R.I.P. Ook sterkte aan de familieleden en vrienden.

  Maar vandaag 13-06-2019 verscheen een aanvullend onderzoek en een verhaal over de dader.

  Spoeddebat na fatale mishandeling door statushouder. (telegraaf.nl)

  AMSTERDAM – Raadsleden in Amsterdam gaan een spoeddebat aanvragen nu blijkt dat een 20-jarige statushouder verdacht wordt van de fatale mishandeling van de 68-jarige Rinia Chitanie in Buitenveldert. Rinia werd op eerste paasdag zo ernstig mishandeld, dat zij bijna twee maanden later aan de complicaties overleed.

  Diverse partijen steunen het spoeddebat dat geïnitieerd is door de Partij van de Ouderen.
  „Wij willen de onderste steen boven hebben over de fatale mishandeling van een weerloze vrouw en alle andere ’incidenten’.
  De gemeente moet volledige openheid van zaken geven en de Amsterdammer moet zich honderd procent veilig voelen.
  Tot die tijd gaat er wat ons betreft geen enkele opvanglocatie voor ongedocumenteerden meer open”, stelt de Partij van de Ouderen.

  In Buitenveldert zijn veel buurtbewoners geschokt door het geweldsincident.
  In de wijk leven al veel zorgen nu het linkse college besloten heeft daar een opvanglocatie voor zo’n zeventig illegalen te willen openen.
  Afgelopen maanden werd er niets gecommuniceerd over het geweldsincident en de ’Amsterdammer’ die vlak daarna was opgepakt.
  Buurtbewoners verwijten de autoriteiten nu dat zij de achtergrond van de verdachte hebben verhuld.
  Pas gisteren werd bekend dat de opgepakte man een statushouder is.

  Het artikel is verder te lezen via Bron: telegraaf.nl.

  Dus wederom heeft Justitie BEWUST geen informatie over de DADER willen verstrekken in het programma Opsporing Verzocht aan de burgers.

  Het artikel doet mij ook even denken aan een VVD Staatssecretaris die moest aftreden.
  Afgetreden staatssecretaris Mark Harbers terug in Tweede Kamer
  Mark Harbers keert vanmiddag terug in de Tweede Kamer. De VVD’er was, voor hij tot het kabinet toetrad om zich over vreemdelingenzaken te ontfermen, ook al Kamerlid.

  De politicus trad 21 mei af als staatssecretaris van Justitie en Veiligheid.
  Hij vond dat hij niet langer kon aanblijven omdat de Tweede Kamer onder zijn verantwoordelijkheid verkeerd was geïnformeerd over ernstige misdrijven waarbij asielzoekers betrokken waren.


  Maak melding
 14. Natuurlijk is er in Nederland ook criminaliteit. DADERS
  worden er gestraft !

  In Sranan trachten politici de Rechterlijke Macht te saboteren
  waardoor vervolging van bijv MASSA-moordenaars wordt bemoeilijkt.

  Sranan is een klein land, doch door een zeer Corrupt bewind, rijst
  de Dagelijkse Zware Criminaliteit tegen het gewone volk, de pan uit !

  Door het Paarse wanbeleid is de situatie van vele jongeren totaal
  uitzichtloos.

  Het regiem heeft al jaren veel teveel uitgegeven en heeft waar het
  kon tientallen miljoenen-leningen afgesloten, waardoor de staat Sranan
  nagenoeg FAILLIET is ! Productie is zowat nul !

  Grote delen van de jeugd zijn om die redenen op drift geraakt, waardoor
  veel gezinnen worden getroffen door zware criminaliteit !


  Maak melding
 15. Dat ze deze mensen vrij kunnen laten rondlopen want zo iemand is ziek. Er lopen steeds meer verwarde mensen rond die vroeger eerder zouden zijn gesignaleerd. Schizofrenie met stemmen en wanen getraumatiseerd en psychosen verslaafden psychosegevoelig persoonlijkheidstoornissen en de maatschappij weet er geen raad mee. Het is onbegrijpelijk. Het klinkt wat victimblamerig maar mevrouw nam een groot risico om daar alleen te kopen. Het is daar afgelegen en onguur. Ze zeiden dat ze leger arts was geweest en niet zo snel bang was maar dit klinkt wat thrillseekerig en unheimisch. Het is en blijft verschrikkelijk. Hoop dat het de dader wordt vergolden en blijft verantwoordelijk/ Dat zo:n onschuldig en sympathiek persoon het moest ontgelden. Er zijn geen woorden voor. .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES