zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTien cipiers vrij in zaak dode gedetineerde in Suriname

Tien cipiers vrij in zaak dode gedetineerde in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Tien penitentiaire ambtenaren (PA’s), die in verzekering gesteld waren in de zaak van de door zware mishandeling overleden gedetineerde Dion Griffith, zijn gisteren in vrijheid gesteld. Dit meldt Dagblad Suriname in haar papieren editie van vandaag.

In deze zaak waren in totaal achttien PA’s van strafinrichting Hazard in Nickerie opgesloten. Hieronder bevonden zich ook enkele officieren en de directeur, Carlo Palmtak. Bij toetsing van Palmtak zijn aanhouding werd hij echter meteen in vrijheid gesteld.

Eerst waren zes PA’s op basis van artikel 54A Wetboek van Strafvordering in vrijheidgesteld. Gisteren zijn nog eens 10 PA’s in vrijheid gesteld nadat hun raadslieden gebruik hebben gemaakt van artikel 61 van het Wetboek van Strafrecht. Momenteel zit nog één penitentiaire ambtenaar in voorarrest.

De zaak draait allemaal om de gedetineerde Griffith, die op 24 maart dood werd binnengebracht bij de Spoedeisende Hulp van het Mungra Medisch Centrum. Hij is op gruwelijke wijze mishandeld totdat hij het leven liet. De man was ontvlucht uit de gevangenis, maar werd dezelfde dag aangehouden. Het volledige artikel is in de krant van vandaag te lezen:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
  1. Laten we wel wezen mensen, crimineel van wat voor aard dan ook; wetsdienaren horen niet te vermoorden! Misschien dat de rest vanwege niet bewezen feiten ook mogen gaan. Alles is toch mogelijk? Denk maar aan de voerbal affaire; het filmpje op fb sprak boekdelen, maar niets werd bewezen geacht. Welnu, als ook onze rechtssprekers zover zijn gekomen dan stellen mensen zich terecht de vraag; ” is er nog recht voor burgers”?


    Maak melding
  2. Wat voor stronterij is dit nu weer. Er zit er nog maar 1 vast. Wat voor ka gebeurt er. Wel dan zal er wel niemand vervolg worden voor moord. Din mapimas.😠


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES