zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinamePlaatsen van vuilverbrandingsovens in dorpen Suriname verloopt vlot

Plaatsen van vuilverbrandingsovens in dorpen Suriname verloopt vlot

-

Does Travel - naar Suriname

Het milieuplan van president Desiré Bouterse, welk het plaatsen van vuilverbrandingsovens in dorpen omvat, verloopt vlot. Momenteel is de werkgroep die belast is met de uitvoering bezig voorbereidingen te treffen om de vierde verbrandingsoven in gebruik te nemen. Deze ingebruikname zal plaatsvinden in het dorp Atjoni in het district Brokopondo, in de omgeving van de locatie waar een mini-ziekenhuis zal worden opgezet. Deze informatie deelt Raoel Swedo, Chef Bureau Volksgezondheid met het Nationaal Informatie Instituut.

Swedo zegt dat het project voor vuilverwerking middels de verbrandingsovens vlot verloopt. “Het is een enorme opluchting voor de dorpen, omdat de bewoners hun vuil niet meer alla dol hoeven te dumpen, of in de kreken of in de rivieren of gewoon in het bos moeten verbranden met het gevaar van het ontstaan van bosbranden.” De verbrandingsovens zijn bestemd voor huisvuil en ook medisch afval wordt verwerkt. De veiligheid in en nabij de verbrandingsovens is op peil. “Het is een enorme opluchting voor dorpsbewoners die gebruik maken van de oven, omdat zij nu minder last hebben van vliegen en andere insecten.”

Het oorspronkelijk plan (pilotproject) omhelst 20 ovens die in verschillende dorpen geplaats zullen worden. Het pilotproject is nu reeds goed aangekomen, wat ertoe heeft geleid dat het staatshoofd de instructies heeft gegeven om nog 100 ovens aan te schaffen. Voorals zijn drie gebieden reeds voorzien van een verbrandingsoven. Het gaat om Wageningen, Kalebaskrees en Corneliskondre.

Het ligt in de planning om de vierde oven in Atjoni op 17 juni 2019 in gebruik te nemen. Vervolgens zal Marowijne worden voorzien. “Geloof mij het wordt een landelijk project”, aldus Swedo.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Wanner zal het project om de president van Suriname in de gevangenis te krijgen uitgevoerd worden? het wordt nu de hoogste tijd om hem voor de verkiezingen achter slot en grendel te krijgen. het volk is nu meer dan moe om al dit geleuter van hem te vernemen terwijl iedereen weet dat deze man een moordenaar en volks verlakker is.
  Het is gewoon misselijkmakend om in een fatsoenlijke samenleving als Suriname deze gek te zien pronken met productieve doelen waar het volk dringend behoefte aan heeft. terwijl hij doet alsof hij de geestesvader achter deze doelen is, Ondertussen is bij een ieder bekend wat hij allemaal uitvoert en wat hij op zijn kerfstok heeft


  Maak melding
 2. Ben eens met vuilverbrandingsovens. Ze kunnen ook een bakkery in plaatsen en de warmte is gratis.
  Plastiek smelten, stoelen en banken van maken.


  Maak melding
 3. Ben benieuwd of voor de verkiezingen de 100 ovens wel gehaald zullen worden. Het lijkt me niet haalbaar maar we blijven kritisch volgen. Lijkt meer op een verkiezingsstunt.

  En hoe zit met het onderhoud en vooral in de binnenlanden. Anders ligt de boel na een paar maanden weer stil.


  Maak melding
 4. Het was een mooie kans om de verbrandingsoven eerst uit te proberen met Bouta erin. Zijn urn kon dan ter plaatse worden uitgestrooid.


  Maak melding
 5. Misschien krijgt deze idioot met een tas op zijn rug stemmen in zijn hoofd die hem opdracht geven Bouta een kogel door zijn kop te jagen. Bouta bukt heel mooi voor ze, zodat ze zijn kont kunnen likken zoals zij gewend zijn.


  Maak melding
 6. Pas op dat hij niet in de oven valt!
  Zo mij een last minder en de staat een verlossing zijn!
  Maar jah….zoals ik altijd zeg….duivels leven lang


  Maak melding
 7. Kondremangs
  Waarom springt DiDiBri niet in zo’n oven. ..gevolgt door de moordenaars en drugsbende van hem…..
  Dan hebben ze ons land een grote dienst bewezen. ..
  TIME WILL TELL! ! !
  NOBRUYA


  Maak melding
 8. Het is echt onbegrijpelijk dat NDPstemmers niet willen inzien dat Bouterse hun boelt en naait.

  Gewoon met open ogen en oren toch je laten belazeren.

  Net een vrouw die mishandelt en vernedert wordt maar telkens weer terug gaat.

  Emancipatie bij de NDPstemmers is noodzakelijk.


  Maak melding
 9. Ik heb nergens gezien dat men hiervoor een eerlijke en openbare aanbesteding heeft gehouden. Dit zal dus ook de zoveelste paars corrupte njang makerij zijn.
  Wat mij betreft mogen ze bouta en die stomme hielenlikkers van hem in die verbrandingsovens flikkeren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES