vrijdag, december 8, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieHaïtianen aangehouden voor oplichting middels trucje

Haïtianen aangehouden voor oplichting middels trucje

-

Does Travel & Cadushi Tours

De Bikers Unit van de Algemene Surveillance Dienst van de politie in Suriname, heeft op aanwijzing van een benadeelde, drie Haïtianen in het stadscentrum aangehouden. Het gaat om een man en twee vrouwen die middels een trucje een ander hebben opgelicht.

Vorig jaar had het trio, de benadeelde in de stad gesproken en aanwijzingen gevraagd omtrent een advocatenkantoor. Daarbij kreeg de benadeelde Euro 50,- als beloning voor de gegeven informatie. Tijdens het gesprek haalde een van de Haïtianen een stuk papier te voorschijn en vertelde aan de benadeelde zijn levensloop.

Bij die gelegenheid werd de benadeelde gevraagd om zijn/ haar sieraden in het papier te wikkelen en in zijn/ haar tas op te bergen. Naar zeggen van de verdachte zou dit geluk brengen. Nadat de benadeelde dit alles gedaan had en van de plek vertrokken was, bleek bij nadere controle dat slechts enkele steentjes, in plaats van de sieraden, in het gewikkeld papier zaten.

Op basis van het gepleegd strafbaar feit heeft de politie het trio in verzekering gesteld. De politie van het ressort Centrum onderzoekt de zaak. Vermoedelijk hebben de verdachten hun trucje (modus operandi) op meerdere mensen toegepast en hun zodoende opgelicht en of benadeeld. De politie doet een beroep op de samenleving die eerder slachtoffer geworden is van deze groep, om zich bij de politie aan te melden voor een strafklacht, meldt Dagblad Suriname in haar editie van vandaag.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

14 REACTIES
 1. Dus Bouterse heeft deze stinkende illegalen verblijfsvergunningen gegeven om onze Surinamers te terroriseren en te criminaliseren , jeetje wat heeft die kale bejaarde in zijn achter hoofd toch !


  Maak melding

 2. Sommige afstammelingen van Afrika zijn geboren om te stele en te roven. Er heerst een vloek op deze mensen. Het krioelt hier van de illegalen.Minister van Buitenlandse zaken, vraag om meer toerisme. Waarom vangt zij deze mensen niet op in haar eigen huis??? Het wordt steeds erger hier in ons landje.
  Zoals deze hele regering aan het profiteren is en steelt, zo ook deze Haitianen.


  Maak melding

 3. @ Redskin

  Yo kirie mi dja man !!!!!!!!! Het zou kunnen want, er is weinig reactie´s van deze 3 baas verwenner !!!!
  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Mensen oppassen vr deze importcriminelen nr horen zeggen brengen ze hun voodoo rommel mee om ht land te terroriseren. Ze zyn n nieuwe vorm vn plaag net als de liba kwie die nu overal opduikt n razendsnel vermenigvuldigd. Ook dat er gevallen bekend zyn waarby zo’n haitiaanse arbeider middels voodoo de huisbaas eruit hft geschopt n nu heerst over zyn vrouw n bezitingen. Loekoe boeng jere als je n mooie vrouw in huis hbt n een vromroe haitiaan als buurman moet je haar 1×24u a/d ketting houden .


  Maak melding

 5. Surinamers worden steeds opgelicht door buitenlanders !! Hoe dom zijn de Surinamers geworden??
  In de koloniale tijd waren ze slimmer !!
  Zelfs” Cinderella Lilian” met een kinder-psychologie diploma, weet niet eens dat op alle middelbare scholen
  docenten met een hollandse MO_a en MO-B akte en IOL afgestudeerden met een MO-A cq MO-B akte
  de beste leelingen hebben opgeleid bij middelbaar onderwijs. De basis opleiding voor velen die op grond
  van hun opleiding zowel in het buitenland alsook in Suriname een academische graad hebben behaald !!
  Bij onerwijzer gold, dat als je niet verder konden studeren voor een academische graad je “liever psychologi cq pedagogiek kon gaan studeren!!!


  Maak melding

 6. En die 50 euro? Had de benadeelde die nog bij nader controle,en zo ja, was het echt of nep? Meer duidelijkheid graag waterkant nieuws..


  Maak melding

 7. Hahahaha, hoe stom moet je wel niet zijn om daarin te trappen. Het moet echt afgelopen zijn met de lakse controle van de grenzen van SU zodat er niet nog meer figuren als deze haitianen binnenkomen.
  Voor mijn part mogen die ‘slachtoffers’ ook opgesloten worden vanwege verregaande domheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES