zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieFrans-Guyana verscherpt controle op drugsinvoer vanuit Suriname

Frans-Guyana verscherpt controle op drugsinvoer vanuit Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De grens tussen Suriname en Frans-Guyana bij de marowijnerivier gaat nu meer dan voorheen strenger worden bewaakt door politie en legereenheden uit Frans-Guyana. Dit zullen de Fransen doen, om zodoende drugsinvoer vanuit Suriname een halt toe te roepen, meldt radio 10 nieuws op haar website.

De Surinaamse justitiële autoriteiten bekijken samen met justitie in buurland Frans-Guyana hoe de toename van het aantal grensoverschrijdende misdaadgevallen in te dammen. De Fransen hebben besloten om op Saint Laurent faciliteiten op te zetten om drugssmokkelaars te testen op eventuele drugs in het lichaam.

De Frans-Guyanese politie heeft de afgelopen maanden al meerdere keren alarm geslagen over wat ze noemt ‘het zorgwekkende beeld van drugskoeriers’, die via de oostgrens in Albina, het Franse overzeese gebied aandoen.

Het medium laat verder weten dat er een streng beleid geïmplementeerd is vanuit Frankrijk met betrekking tot de toenemende criminaliteit in de omgeving van het grensgebied tussen Suriname en Frans-Guyana. Stuart Getrouw, de minister van Justitie en Politie zegt aan Radio 10 dat de Staat er alles aan doet de problematiek daar aan banden te leggen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. De minister van justitie van Suriname Getrouw beweerd dat de staat alles eraan doet om de problematiek aan banden te leggen . Ik pis in mijn broek , wat een grapjas zeg !!!! Sinds wanneer is de overheid bezig met actieve bestrijding van de drugshandel . Indien dat het geval was dan had men de president en zijn trawanten reeds moeten inrekenen. Niemand gaat mij wijsmaken dat grote hoeveelheden coke die de laatste tijden in het buitenland zijn onderschept afkomstig uit Suriname het werk is van kleine jongens. Goed dat de Fransen de duimschroeven strakker gaan aandraaien aan de grens.


  Maak melding
 2. Deng wettelozen aw ka now.als de situatie te nypend word vr deze beesten die denken dat ze boven wet n recht staan gaan ze n oorlog voeren daar mt de fransen oerdom dat ze zyn.in alle uithoeken vn sur heerst er bandeloosheid n illegaliteit.


  Maak melding
 3. Als buurland van Su moet Frans Guyana de route naar Europa vrij houden van drugs.Dat is van kleine entrepreneurs en de grote transit handel. Echter de grote transit handel maakt gebruik van schipping containers. De controle door de verzenders is meer direct. Als ze voor de drugs betalen dan is de risico voor hun en verliezen ze geld als het onderschept wordt.Ergens moet de transacties zichtbaar zijn. Miljoenen usd moet on de move zijn.


  Maak melding
 4. @ Freddyyy,
  Je zal wel veel moeten pissen in je broek als je al die “verhaaltjes” van Getrouw hoort.
  Deze lummel verklaarde onlangs dat de criminaliteit is gedaald!!! Er is ook geen verruwing bij de misdaad bij berovingen en roof overvallen !!!Dit wordt allemaal voor zoete koek aangenomen !!Ik denk dat de komende Regering met SOMO een Javaan op J&P moet benoemen om de misdaad een halt toe te roepen.Hij is al
  begonnen met een eenheidsgedachte: alle Javanen bij elkaar zoals Lonnie en Rusland dat ook doen !!


  Maak melding
 5. Eindelijk….
  Goed gezien door die frans guyanezen.
  Roof…moord…drugs.
  luie doorsnee surinaamse drugsdealers hier het begin van een tijdperk dat zal eindigen.


  Maak melding
 6. En zelf leveren Frankrijk,Amerika enz enz wapens aan Saudi Arabie.Duitsland aan Indonesie.Ook hebben een aantal warlords in Afghanistan toestemming van de Amerikanen om drugs uit te voeren.
  Sranamans dit heet politiek.


  Maak melding
 7. Schande voor Suriname.Overal in de wereld houden ze Suriname scherp in de gaten .En dat is geen goed ding.Als Suriname een lijder heeft als bouta escobar dan kan je ze het niet kwalijk nemen dat ze extra streng zijn en de surinamers niet vertrouwen.


  Maak melding
 8. met zo’n president als de huidige is het dweilen met de kraan open. Alles dat met drugs te maken heeft is Suriname heeft een grondslag dat in relatie is met de interesse van de president


  Maak melding
 9. Allemaal kletspraatjes van Frankrijk die sommige Surinamers veel te serieus nemen.

  Allereerst ligt Frans Guyana in Zuid-Amerika en niet in Europa met goed georganiseerde beveilige landen om elkaar heen die een hoge welvaart genieten. Verder is de grens Suriname-Frans Guyana meer dan 500 km lang met veelal oerbossen aan beide weerszijde waar meerdere grenspassages mogelijk zijn. Dan is er nog de Marron gemeenschap die feitelijk allemaal Surinamers zijn maar woonachtig is aan beide kanten van de grens met diepe familiebanden. Hoe gaat Frankrijk zo’n grens ooit volledig controleren, laat staan beveiligen? Frankrijk investeerd nauwelijks in rigoreuze veiligheidsmaatregelen voor Frans Guyana en de huidige zijn een schijntje tot de maatregelen die men in continenaal Frankrijk neemt. De veiligheidsmaatregelen zijn dan ook eerder afschrikwekkende maatregelen om kritische politici in de Assemblée Nationale in Parijs zoet te houden terwijl de niet te stoppen drugs instroom de grenzen dag en nacht op alle mogelijke manieren via legale en illegale overgangen passeert.

  De enige manier hoe Frankrijk de drugsinvoer ooit kan stoppen vanuit hun verlieslatende post Frans Guyana is het land definitief verlaten.


  Maak melding
 10. De enige oplossing om een halt aan de drugsexport toe te roepen is Suriname gewoon platgooien en de Fransen kunnen het als geen ander. Als Suriname weigert om de drugshandel te bestrijden dan moet Frankrijk het voortouw nemen om Suriname plat te gooien.


  Maak melding
 11. Ja zelfs Frans Guyana gaat elke Surinamer als potentiële drugshandelaar behandelen. Een Surinamer heeft geen goede naam meer in het buitenland. Dank je well klootzak Bouterse.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES