dinsdag, februari 27, 2024
HomeFotoVice-president Suriname trapt balletje mee na opening kunstgrasveld

Vice-president Suriname trapt balletje mee na opening kunstgrasveld

-

Does Travel & Cadushi Tours

Afgelopen zondag vond de opening plaats van het midsize multipurpose kunstgrasveld op het terrein van het Willebrord Axwijk sportcomplex meer bekend als SOSIS. Het kunstgrasveld is de eerste aanzet van de rehabilitatie van het sportcomplex en de aanleg is uitgevoerd door de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). De vice-president van Suriname trapte een balletje mee na opening van het veld (foto).

Volgens Johan van Geyn, die namens de KNVB het woord voerde, was SOSIS in eerste instantie niet in de planning voor het aanleggen van een kunstgrasveld. De KNVB heeft verder ook haar medewerking verleend om 52 worldcoaches op te leiden die op een deskundige wijze en zinvol met de aanwezige jeugd in de middaguren kunnen werken. Deze kunnen met de kracht van voetbal zichzelf ontwikkelen op voetbalgebied maar vooral ook op persoonlijk en sociaal vlak.

Minister Lalinie Gopal van sport en jeugdzaken deed de aftrap. Ze vertegenwoordigde de president van de Republiek Suriname en gaf in haar felicitatie boodschap aan dat de oplevering van het kunstgrasveld geheel past binnen de visie om de ontwikkeling van de sport in algemene zin, zeker ook de voetbalsport, beter ter hand te nemen. Het ministerie heeft gemeend om hoge prioriteiten te geven aan het verruimen van de sportfaciliteiten en speeltuinen en om deze dichterbij het volk te brengen om zo te werken aan een gezond Suriname en een gezonde leefstijl en bewegen te stimuleren.

Minister Lalinie Gopal van sport en jeugdzaken deed de aftrap. Links minister Dikan.

Na het formeel gedeelte hebben vriendschappelijke wedstrijden plaatsgevonden tussen het ministerie van Sport- en Jeugdzaken tegen het ministerie van Binnenlandse Zaken en als tweede wedstrijd de leden van De Nationale Assemblee en de Raad van Ministers tegen een selectie van de veteranen. Na 2 sportieve wedstrijden zijn het ministerie van Sport- en Jeugdzaken en de veteranen selectie de kampioenen geworden.

De avond werd afgesloten met een wedstrijd van de veteranen competitie.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

25 REACTIES
 1. Hahaha stoer doen en geen Nederlandse ambassadeur toelaten, maar wel de cadeautjes van de KNVB accepteren. Stelletje hypocrieten !!!!!!


  Maak melding
 2. Onze vp is vandaag toevallig jarig, zag dat net op de tv. Ja, onder het mom van meer bewegen voor de Surinamers is dit positief. Politiek wordt hier vaak vergeleken met voetbal meer kan ik niet zeggen.


  Maak melding
 3. Champagne and caviar time. Pressure is rising on the double. It’s mad!

  So many crying when there’s so much fun, how can you sit there and say you care. When so much pain and sorrows everywhere.


  Maak melding
 4. Het ministerie heeft gemeend om hoge prioriteiten te geven aan het verruimen van de sportfaciliteiten en speeltuinen en om deze dichterbij het volk te brengen om zo te werken aan een gezond Suriname en een gezonde leefstijl en bewegen te stimuleren.

  Maar de KNVB heeft hiervoor betaald?

  Geen wonder dat onze trotse Pres niet hierbij wou zijn.

  Ai baja


  Maak melding
 5. Mooi initiatief. Hopelijk maakt men er een prioriteit van om in elke volksbuurt een buurthuis te installeren voorzien van allerlei accommodaties om de jeugd daarmee op te vangen. Scheelt een slok op een borrel en werkt tevens preventief richting jeugd die ontspoord dreigt te geraken. Kan de vicepresident wel voetballen? Is dat Graanoogst daar in het groen-wit? Lijkt op een ontsnapte gevangene. A man bere kon bigi yere. Bun libi.


  Maak melding
 6. Nederland Ooh Nederland jij bent de kampioen, wij houden van oranje om zijn daden en zijn doen.
  Wij houden van oranje is de ware kampioen.

  Wie kent een mooi paars liedje??????
  Het lijkt erop dat onze blanke broeders meer kennis van zaken hebben om ons land naar een grotere hoogte te tillen. Zelfs met kunstgras om op te spelen.


  Maak melding
 7. LATEN ZE MAAR PLEZIER MAKEN ZOLANG ALS HET KAN,VP,DNA LEDEN,MINISTERS EN HUN FAMILIELEDEN,WANT GEEN ENE LEGER O FG WAT DAN OOK ZAL ZE KUNNEN BESCHERMEN ALS DE DAG DES OORDEELS DAAR IS. ALS KIPPEN ZULLEN ZE WORDEN AFG…..T. HELE FAMILIES ZULLEN U IUT DE ANALEN VAN SI VERDWIJN E N.


  Maak melding
 8. Oooooooo Neeeeeeee! Waarom kunstgras? Plastiek van nu heel slecht en breek na aantal jaren.
  Dat weten jullie toch van de chinese plastiek produkten? Laat je plastiek in de vriezer en dan is het na een paar maanden stuk.


  Maak melding
 9. Nederland uitschelden maar zij doen het meest voor Suriname en niet al die landen die hier komen
  en de belasting betaler alles voor ze moet betalen.


  Maak melding
 10. @Fredy

  Die KNVB pakken ons beste surinaamse voetballers voor NLse elftal, hun moeten blij zijn dat Suriname voetbalbond achterloopt met dubbele nationaliteiten.


  Maak melding
 11. Ahaa vieze President. EEn potje voetballen. Als je nog positief bezig zou zijn voor het volk,dan konden velen en ik nog juichen. Nog enkele maanden om te dribbelen, en dan hopen wij het allerbeste voor jou. We zullen zien meneer Adhin. Volgens mij is het Surinaamse volk niet blij met jou reilen en zeilen. Time will Tell.


  Maak melding
 12. Geef de bevolking toegang tot gratis medische zorg en medicijnen.We hebben dokters,specialisten.,medisch apparaten en materiaal nodig,we hebben loonsverhoging nodig en subsidies om instanties draaiende te houden.We willen eten en geen voetbal .Voetbal in Suriname is een hobbie en geen prof voetbal.We verdienen niks aan voetbal.Ga de straten herstellen want de surinamers hebben miljoenen aan rij en wegen belastingen betaald.Mamapiema ndp regering…donder op!!Meer dan de helft van de surinamers zijn zijn ziek en er is geen hulp ,en driekwart leeft in armoede..en de criminele ndp regering wil voetballen?!!
  Surinamers stem de ndp regering weg bij de komende verkiezing, gebruiken jullie je verstand voor 1 keer.!


  Maak melding
 13. Badman de jongens die voor Nederland spelen zijn allemaal Nederlanders pfff zoek geen rede dankzij Nederland is dit project gerealiseerd daarom was jouw president niet aanwezig.


  Maak melding
 14. Wanneer de vice president een potje gaat voerballen, dan heeft hij geen betekenis meer voor het land. SU is toch al bankroet en beleid is ver te zoeken. Dit overtuigt ook de ware faillite State.

  JAMMER!!!!! JAMMER!!!!!


  Maak melding
 15. i.p.v.de in vervallen sportaccomadities te restaureren(overal te vinden) stopt men geld in weer zo een show projekt.Met zo een beleid zal je altijd achter de feiten blijven hollen.


  Maak melding
 16. .Mamapiema ndp regering…donder op!!Ray jou tijd is rijp om naar de hel te gaan. zoniet wordt je op gedonderd naar de hel.

  Lang leve de NDP regering en gaan nog voor 5 proficiat


  Maak melding
 17. Forumleden/Reageerders,Odi Odi.

  Vice-president Suriname trapt balletje mee na opening kunstgrasveld.
  Dus Groene Kunstgrasveld uit Nederland. Dankzij de KNVB.

  Maar er is toch een MAAR in deze. Stof tot nadenken.
  Dit n.a.v. het volgende artikel over Kunstgras en een uitzending hierover op de Nederlandse TV door Nova ZEMBLA.
  Raadpleeg eventueel Uitzending Gemist van Nova Zembla.
  ZEMBLA onthult: recyclingbedrijven kunstgras overtreden structureel (12-09-2018)

  Nederland is een kunstgrasland.
  Nergens anders ter wereld is er per hoofd van de bevolking zoveel kunstgras als in ons land.
  Afgelopen zomer werden in Nederland ruim 150 van die velden vervangen.
  Maar liefst één miljoen vierkante meter kunstgras moest worden verwijderd.
  Dat is allemaal afval dat niet gestort mag worden.
  Waar blijven de oude velden? Waar blijft al dat plastic en al het milieuverontreinigende rubber dat erin zit? Verwerkingsbedrijven beloven het keurig te scheiden en te recyclen.
  Gemeenten betalen daar ook fors voor.
  Maar hoe gaat dat in de praktijk? Betrokkenen noemen dat ‘het bestbewaarde geheim van de markt’. Zembla volgt het spoor van enkele transporten en komt terecht in een wereld van handelaren, frauderende kunstgrasverwerkers, afwezige toezichthouders en een groeiende kunstgrasberg.

  Bron: NPS


  Maak melding
 18. @love suriname
  ik zie van waar j komt.
  eens een pakketje levensmidelen krijgen en dan voor ndp te praten.
  al ga jij zelf dood in dit armoede.


  Maak melding
 19. er is geen enkel regering ooit geweest in SURINAME die de belangen van de surinaamse bevolking centraal steld,veelal worden de belangen van multy nationals bedient, als zelfs deze regering dat doet dan is de souvereine Staat niet zo onafhankelyk als dat het lykt, het is inderdaad moeilyk om in deze verziekte ideologische politiek een gepast sociaal democratisch politieke Samenleving te implimenteren


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES