dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politiePolitie naar binnenland vanwege dood jongetje; gezag wil lijk niet afstaan

Politie naar binnenland vanwege dood jongetje; gezag wil lijk niet afstaan

-

Does Travel - naar Suriname

Leden van het Korps Politie Suriname en districtscommissaris Humphry Jeroe van Boven-Suriname zijn gisteren naar het dorp Gujaba te Boven-Suriname vertrokken. Daar zou afgelopen zaterdag een jongetje vermoedelijk na mishandeling om het leven zijn gekomen. Echter weigert het traditioneel gezag zijn lijk af te staan aan de politie voor onderzoek, meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd (DWT) vandaag.

Volgens geruchten in het dorp is de jongen mishandeld door een of meerdere bloedverwanten. “Misschien zijn de gezagdragers bang dat mensen opgesloten zullen worden. De mannen denken ouderwets”, zegt een ingewijde van het gebied aan de krant.

De krant laat verder weten dat het zou gaan om een familie die mentaal niet gezond is. Ook het jongetje, dat niet ouder was dan tien jaar, zou een psychische aandoening hebben gehad. “Er wordt gezegd dat de jongen vaker werd geslagen, omdat de mensen geen raad wisten met hem vanwege zijn ziekte”, vertelt de bron aan DWT. Volgens hem is het lijk nog niet gebalsemd. 

De politie en districtscommissaris Humphry Jeroe zijn momenteel in Gujaba om met de dignitarissen te praten. Echter hebben die geen groen licht gekregen om het stoffelijk overschot mee te nemen. Volgens de ingewijde van DWT hebben de mensen geen toestemming om de jongen te begraven. Mogelijk komt er spoedig een arts naar het dorp om het lijk te onderzoeken.

De familie van het slachtoffer is afkomstig uit Pikin Slee, maar woont al een tijd in Gujaba. De ingewijde merkt op dat blijkbaar het traditioneel gezag van Pikin Slee geraadpleegd zal worden. Hij zegt dat de dignitarissen van daar anders denken en zullen meewerken om het lichaam af te staan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

13 REACTIES
 1. Opdoeken het hele traditioneel gezag gedoe!
  Politie doe je werk en maak duidelijk aan de bewoners aldaar dat de politie het bevoegd gezag van het land is waaraan een ieder zich houden moet.
  Wij eisen gerechtigheid voor de slachtoffer!


  Maak melding
 2. Hele dorp hermetisch afsluiten en de verantwoordelijken meenemen voor onderzoek en dat hele traditioneel gezag kan de boom in. We leven toch niet meer in de achterlijke middeleeuwen ?


  Maak melding
 3. Het is goed en het is mooi en het is waar. Geen enkel gezag anders dan het wettelijke treedt op. Geen enkele boslandbewoner moet zich hoger achter dan het gezag van Paramaribo.De waarheid omtrent dit jongetje moet naar voren komen. Het gedrag van de ouderen en degenen die zich hebben ontfermd over dit jongetje al dan niet zijdelings, dat moet naar voren komen. Aan de hand daarvan moeten er handelingen plaatsvinden.


  Maak melding
 4. @Ray…..heel mooi gezegd geen gedoe de politie is t gezag van t land misschien weten ze dat niet of de PG bepaald zij hebben niets te zeggen als hij naar de stad moet voor obductie dan dat maar


  Maak melding
 5. RIP kleine man !

  Onderzoek moet er komen naar doodsoorzaak !

  OOK Traditioneel Gezag dient zich aan Wet en Grondwet te houden !

  KOMT ERVAN ALS DE LEIDER VAN HET LAND DE GRONDWET AAN
  ZIJN LAARS LAPT met Ongrondwettige Amnestiewet en ook nog
  de Procureur-Generaal BEDREIGT met ONTSLAG !

  Terwijl hij die BEVOEGDHEID TOTAAL NIET BEZIT !

  VOLK VAN SRANAN, ZET DE RECHTSSTAAT TERUG, HERSTEL WET
  EN RECHT IN SRANAN !

  VERJAAG ALLE CORRUPTE POLITICI EN HUN HANDLANGERS !


  Maak melding
 6. Gezegd gezegd gezegd…. Feiten a.u.b. en dan praten we verder.
  Commentaar op de tradities?! Jaaa, want in de stad is alles goed geregeld door politie en justitie toch?


  Maak melding
 7. Gewoon doen wat je moet doen politie. Geen enkel gedonder met traditie. Traditie apart en wet en regelgeving van het land apart. Moesten de daders nagedacht hebben alvorens de daad gepleegd te hebben. En nu schuilen ze. Oppakken allemaal!!!
  De pg zal wel zijn toestemming gegeven hebben. Anders was de politie niet daar.


  Maak melding
 8. @Parameid.
  Precies.
  In Suriname denken een ieder eigen rechten en wetten te hebben.Helemaal mee eens dat de politie het gezag van het land is.


  Maak melding
 9. We leven in de eenenentwintigste eeuw,en dit soort bantu toestanden gebeuren nog steeds in Suriname,wanneer houdt dit soort morserij op,wie zijn deze gasten,die nog steeds denken dat ze boven de wet staan met hun gebruiken die dateren van het jaar nul


  Maak melding
 10. dit zyn nou net de dingen die niet meer passen in onze democratie ,er is een staats wet geving voor alle SURINAMER, en een ieder diend zich aan te houden, mensen die na honderdvyftig jaar nog het cuturele van de voorouders willen behouden moeten naar het landt van herkomst terug, de kolonisator is ook al vertrokken
  dit geldt voor de azieaten als voor africanen ,wat over blyft moet zich compromiteren aan het SURINAMER zyn
  alleen dan zal er een volk ontstaan dat zich de echte SURINAMER kan noemen,zoals de mensen met een gemengd achtergrond,maar voorals nog zyn dat de INHEEMSEN


  Maak melding
 11. Pleur maar op met dat zogenaamde traditioneel gezag v.h. binnenland. Laten ze maar opdonderen terug naar Afrika waar ze thuishoren. Dan kunnen ze daar kunta kente spelen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES