zondag, april 14, 2024
HomeNieuws uit NederlandOud profvoetballer Aron Winter ontmoet VHP leider Santokhi in Suriname

Oud profvoetballer Aron Winter ontmoet VHP leider Santokhi in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen weekend organiseerde de VHP Jongeren Paramaribo, in samenwerking met Frasura Sports, een Sranan Bal voetbal knock-out te Frasura Sports. Het sporttoernooi ontving een bijzondere gast namelijk Aron Winter, voormalige Nederlandse profvoetballer en trainer van Surinaamse afkomst. Uit handen van Winter, mocht VHP- voorzitter Chan Santokhi, een gesigneerde oranje voetbal in ontvangst nemen (foto).

De 52-jarige in Suriname geboren Aron Winter speelde negen seizoenen voor Ajax, waarmee hij onder meer de UEFA Cup en de Europacup II won. Winter speelde 84 interlands en maakte ook deel uit van de Nederlandse selectie die het EK van 1988 won.

Santokhi deed zelf ook mee aan een penalty shoot-out. De gedachtegang van deze voetbal knock-out was het stimuleren en bevorderen van de sport. Met deze activiteit heeft de jongeren afdeling van de partij bewezen dat ze de sport een warm hart toedraagt. 

opening
Fernandes Express
BODO Party

14 REACTIES
 1. Grote voetballer. Zijn beste internationale wedstrijd vond ik de kwartfinale in 1994 tegen Brazilië.
  Het zou leuk zijn een penalty-shoot-out te zien tussen de politici zoals Bouterse, Rusland, Brunswijk, Misiekaba, Breeveld, tigribarba en konsoorten. De vrouwen mogen ook meedoen. Jenny, van Dijk – Silos, Etnel enz. Kanhai wil ik ook tegen een bal zien trappen. Ben benieuwd wat ie te zeggen heeft als de bal er niet ingaat en hij de VAR moet overtuigen dat het toch een wettig doelpunt was.


  Maak melding
 2. Goede Ambassadeurs voor Nederland als Suriname. Sport verbroedert. Kameraadschap, respect, saamhorigheid, strijd, het doel nastreven, verdraagzaamheid. Voetbal is de grootste sociale netwerk

  Het draagt bij aan de maatschappelijke thema’s vorming, gezondheid en verbinding.’ Sport als heilzaam middel, een panacee voor maatschappelijke pijn.

  De sport zal in Suriname meer gebruikt moeten worden om Suriname/Surinaamse producten internationaal beter op de wereldkaart te zetten en bekendheid aan Suriname moeten geven.

  K1, Karate, Voetbal, Zwemmen, Atletiek, enz.

  Er zijn al vele sporters die het heel goed gedaan hebben en daarmee hun bijdrage voor Suriname geleverd hebben. Zie oa Nederlandse profvoetballers die hun roots niet vergeten zijn. Wordt hiermee weer bewezen.

  Er zal meer geïnvesteerd moeten worden in de sport in de breedte. Het zal zich dubbel terug betalen voor Surinamer, Suri(ned)s (inter)nationaal voetballers/ sporters doet dat om Nederland goed op de wereldkaart te houden en doen het nog steeds. Surinaamse ondernemers hebben hierin nog een achterstand in te lopen of nog aan de slag hierin te gaan.

  Leuk is het voor alle Surinamers, op school, werk, buurt, ondernemer, enz altijd de naam van bekende Surisporters te horen en naar te verwijzen en zeggen dat ze roots hebben met Suriname. Ondernemers die internationaal zaken doen moeten dat zeker ook doen om de naam van zo’n wereldberoemde/bekende sporter ook te noemen en naar de kwaliteit te verwijzen en hiermee hun voordeel mee doen. Daarom zouden Surinaamse ondernemers ook in de sport hun bijdragen moeten leveren. Beide hebben er voordeel bij/mee. Surinaamse ondernemers zouden ook hun merk van hun produkt ook internationaal door de sporters op hun sportkleding te plaatsen en hun ook te ondersteunen of te sponsoren. Het mes snijdt dan aan twee kanten.

  Merken zoals: Parbobier, Fernandes, Rijst, Surinaamse pikante pindakaas, Black Cat, enz. Er zijn genoeg Surineds professionele sporters, die hierin hun bijdragen zouden kunnen leveren. Net zo als erin Suriname genoeg sporters zijn, die het in het Caribischgebied enz zouden kunnen doen.

  Zie de bejaarde Surinaamse WK powerliften kampioen. Werk aan de winkel voor de Surinaamse ondernemers om de Surinaamse sporters in te zetten om hun producten te gaan promoten in het buitenland en daarna de hort op om uw produkten op die markten aan de man te brengen.

  Geslaagde Surinaamse sporters in oa Nederland kunnen heel veel voor Suriname betekenen. Alleen zal dat heel goed moeten worden aangepakt. Zie oa Suriprofs die dat al doen, maar het kan nog veel meer. Zo ver ik weet is er nog niet één Surinaamse voetballer van bekende ploegen in Suriname bij een profclub in Nederland nog onder prof-contract gesteld, ondanks zoveel contacten, netwerk, Suriprof, aanleg en bewezen talent bij de Surinaamse voetballers in Suriname.

  Wat de Vooruitstrevende HervormingsPartij (VHP) betreft wens ik de heer Chandrikaperkash Santokhi (CS) ook met deze stap het beste toe. Een heel mooie en goede insteek, dat de sport ook onderdeel is van de maatschappij en ook noodzakelijk is en betekenis heeft voor de mens: ontspanning, werken aan een goede gezondheid, doelen realiseren, vorming, winnen, enz

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) ook een merk die Surinaamse sporters zou kunnen sponsoren en hiermee ook hun naam aan te verbinden en zich zelf internationaal beter te gaan promoten en verkopen.


  Maak melding
 4. Recentelijk heeft “de sjoelbak” groep(Surinamers) van de Molenwijk uit Den Haag ,de 1ste,2e en 3e prijs bij
  het Europees kampioenschapi Duitsland, in de wacht gesleept !!
  Raar dat noch in Nederland noch in Suriname enige bekendheid hieraan is gegeven !!!
  Zeker zijn zij geen leden van de Nationale Dieven Partij in diaspora !!.
  Ook bij TV ,Rapar-connect in Nederland niets te zien !!


  Maak melding
 5. Tip vr Surinamer maak gebruik vn social media we leven tenslotte in de 21 eeuw.We weten allemaal dat de Sranamans die het gemaakt hebben in tata bang zijn om hun ware aard te laten zien vanwege tegen maatregelen vanuit Nederland.Kijk maar naar Mesut Ozil hij is tenminste een ECHTE TURK.Hij verloochend zijn achtegrond niet dit zouden meer Srananmans moeten doen.


  Maak melding
 6. Mundo, het is Suriname en de inwoners die Surineds niks gunnen. Die jongens zijn trots op hun afkomst maar niet op Su.En wat heeft die turk nou gedaan als de mensen die hem een opleiding hebben gegeven hem alles hebben gegeven en nu is het een gewone turk die een verrader is. Ga zelf wat doen in Su inplaats van pronken met de veren van de voetballers.


  Maak melding
 7. Zo hoort het.Een voetbal competitie tussen teams uit verschillende buurten onderling met ere gast Aron Winter als prof voetballer erbij.
  Prima werk van Santokhi overigens om sport en politiek gescheiden te houden van elkaar.


  Maak melding
 8. @ Mundo: Geef eens voorbeelden van ex-Surinamers in Nederland die in problemen zijn gekomen vanwege het “tonen van hun ware aard”. Wat is trouwens ware aard, homo zijn? Of Bouterse aanhanger?

  Je echte Turk Ozdil is aanhanger van een president die allerwegen als dictator, ruziezoeker, islamofascist en megalomaan wordt gezien die stiekem IS steunt. Wie het niet met hem eens is gaat de gevangenis in en als hij de verkiezing verliest moet die over gedaan worden tot hij wint.
  Een echte Turk is geen aanhanger van een idioot die verdeeldheid zaait, manipuleert, fraudeert, corrupt is en zijn land kapot maakt. Ozdil is gewoon een foute Turk en daarom krijgt hij kritiek, Terecht!

  Soms echter, zou ik willen dat Nederland optreedt tegen in Nederland wonende van een uitkering levende ex-Surinamers die Nederland en de Nederlanders haten en Bouterse verheerlijken, net zoals de Turken dat doen. Soms.

  Hoe zit het trouwens met de in Nederland geboren en opgegroeide kinderen van ex-Surinamers? Zijn dat ook Surinamers die “hun ware aard” moeten laten zien of mogen die Nederlanders zijn?


  Maak melding
 9. Je hebt de Nederlandse nationaliteit maar je bent geen Nederlander,je bent een allochtoon hier geboren of niet.
  Als je dat niet wil zien duik maar in een schijthuis.


  Maak melding
 10. Je zal in Nederland als iemand met Surinaamse roots nooit een echte Nederlander zijn voor die blanke Nederlanders. Vroeger was er een tekst Nederlanders en medelanders. Nu noemen ze ons allochtonen en voor diegene die mij niet geloven ga eens keer naar Urk of Staphorst die mensen daar laten je duidelijk zien dat je niet in Nederland thuis hoort al ben je in Nederland geboren in het Nederlandse leger heb gezeten en in bezit ben van een Nederlandse paspoort


  Maak melding
 11. De NDP is geen grote partij.

  Het probleem is dat te weinig Surinamers vertrouwen hebben in de politiek.
  Te weinig Surinamers beseffen dat ook hun stemmen het land besturen.
  Te weinig Surinamers doen actief mee met het opbouwen en ontwikkelen van hun land Suriname.
  Te weinig Surinamers beseffen wat de kracht is van het volk wanneer er eenheid is. Wij Surinamers !

  Een boodschap voor alle Surinamers:
  Jouw land is jouw eer !
  Geen criminelen in de politiek / regering !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES