maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijElfde editie van 'Sa Ndyuka Uma' contest op 26 juli in Suriname

Elfde editie van ‘Sa Ndyuka Uma’ contest op 26 juli in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Op 26 juli 2019 wordt het Sa Ndyuka Uma 2019 contest gehouden in de Anthony Nesty Sporthal in Suriname. Op zondag 9 juni vond de launch van het contest plaats in Courtyard by Marriott. Daar zijn de dames die meedingen naar de titel van Sa Ndyuka Uma gepresenteerd aan het publiek door middel van een sprankelende culturele dansopvoering.

Het laatste Sa Ndyuka Uma contest werd in 2007 gehouden. De organisatie ligt in handen van de Stichting Sa Ndyuka Uma. Met dit initiatief beoogt de stichting de culturele en maatschappelijke bewustwording onder Surinaamse jonge vrouwen in het algemeen en Marron jonge vrouwen in het bijzonder te vergroten.

Verder biedt het contest ook een platform om de waardigheid van de cultuur van de etnische groep positief voor het voetlicht te plaatsen, aldus de organisatie.

De dames die meedingen naar de titel Sa Ndyuka Uma:
1)Dinge Romaica
2)Misdjan Zuwena
3)Bow Kedischa
4)Engelhart Marcella
5)Misiedjan Sudeska
6)Goddet Odile
7)Kodjo Rachel
8)Djanie Livinia
9)Toto Vhy-Shelt

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
  1. Wat zijn het stuk voor stuk allemaal heel mooie vrouwen. Black is beautiful. Ze hebben volgens mij allen recht op de titel. Maar slechts een uit deze selectie van mooie vrouwen zal de overwinning binnenhalen.


    Maak melding
  2. Mijn kritische reactie richting Po is verwijderd.ik zal het niet herhalen.
    De Belg J.P Benoit, die tussen 1830 en 1840 in Suriname was heeft vele tekeningen van slavinnen gemaakt. Wat zag je? Mooie zwarte vrouwen in prachtige rokjes (panjies) en mooie blote borsten. Als je het topje van deze dames wegdenkt lijken ze verdraaid veel op de modellen van J.P. Benoit ( zie internet). Deze dames hebben dus niet alleen een esthetische maar ook een historische waarde in mijn ogen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES