dinsdag, februari 27, 2024
HomeOnderwerpenNatuurMcDonald’s Suriname stopt met automatisch rietjes meegeven

McDonald’s Suriname stopt met automatisch rietjes meegeven

-

Does Travel & Cadushi Tours

Vanaf gisteren geeft McDonald’s Suriname niet meer automatisch rietjes af bij het kopen van softdrinks in het restaurant, bij de Drive-Thru en bij McDelivery. Dit omdat plastic rietjes een significante negatieve bijdrage leveren aan het milieu. Dat laat het bedrijf weten in een persbericht. McDonald’s oogt erop, om in 2025 volledig te zijn overgestapt op 100% gerecycled verpakkingsmateriaal.

Er is bewust gekozen om met dit initiatief te starten op 8 juni 2019, Wereld Oceaandag. Op deze dag wordt er stilgestaan bij al het moois dat de oceaan te bieden heeft en wordt er gevraagd om bescherming hiervan. Dit initiatief is tot stand gekomen met behulp van Green Heritage Fund Suriname (GHFS). Zij streven ernaar om een maatschappij te creëren waarin er bewust wordt gewerkt aan de verbetering van het milieu en aan een groen, schoon en gezond Suriname. 

De rietjes zullen beschikbaar blijven voor klanten die dit nog wel wensen. Wel vraagt McDonald’s Suriname aan de Surinaamse gemeenschap om (actief) deel te nemen aan dit initiatief om samen te zorgen voor een schoner Suriname. 

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

16 REACTIES
 1. Weer zo’n dubbele nietszeggende aktie.
  Gaat Mac Donald er echt voor of niet.?
  Het is nu een go no go kwestie. Plastic helpt het milieu naar de knoppen dus stop er helemaal mee. Mac Donald moet zich diep schamen om met dit persbericht te komen. Het is alles of niets.
  Dit bericht komt ongeloofwaardig over en zal ook.niet serieus genomen worden.
  .


  Maak melding
 2. @ pataka

  Dat zou je willen een glas, dan zou je huis nu vol glazen zijn ; niet bij jou alleen neem ik aan !
  Wereldwijd moeten ze bekers die recyclebaar zijn gebruiken, en na het gebruik netjes verzamelen.

  bun tori

  Jacko


  Maak melding
 3. ac zegt toch dat ze overschakelen tot recycled verpakkings materiaal bij 2025? Het duurt een poos voordat de papieren strooitjes en drinkbekertjes gemaakt worden door nieuwe fabrieken en geleverd worden aan de restaurands wereld wijd.
  Ondertussen moeten de klanten geaccomodeerd blijven. Ik heb geen aandelen van Mac hoor.


  Maak melding
 4. Surinamers zijn zo asociaal. Waar ze lopen ,rijden ,varen enzenz laten ze hun afval.waar je ook komt zie je troep.maarja als je uit week ander land komt dan moet je je mond houden .


  Maak melding
 5. Toen plastic voor het eerst werd uitgevonden zeiden ze dat er generaties lang van genoten kan worden, we weten nu wel beter.


  Maak melding
 6. Bounty 9 juni 2019 at 10:57
  Surinamers zijn zo asociaal. Waar ze lopen ,rijden ,varen enzenz laten ze hun afval.waar je ook komt zie je troep.maarja als je uit week ander land komt dan moet je je mond houden .

  Helaas zijn niet alleen Surinamers asociaal, maar iedereen. Ga maar na afloop van een willekeurig zomerfestival in NL of VS kijken hoeveel troep er ligt op het festivalterrein. Schaamteloos zijn sommige mensen zeg om overal troep achter te laten. Bah, echt super smerig zeg.


  Maak melding
 7. Aan de ene kant kan ik dit wel begrijpen in de strijd tegen plastic afval aan de andere kant komt deze maatregel wel een beetje cheap over.


  Maak melding
 8. @ Bounty

  Asociaal is gebonden aan land van herkomst, asociaal gedrag is een kwestie van overal schijt aan hebben ! Ik weet waar je woont, maar in NL is het ook een tering bende waar veel buitenlanders wonen, zoals : Turken Marokkanen Surinamers Antillianen nu bijgekomen Somaliërs Polen Bulgaren Hongaren. Deze mensen maken er gewoon een bende van ! Alle door mij genoemde mensen zijn gewoon te smerig en een stelletje asocialen !!( Goede daar gelaten ) Maar vlak de blanke Nederlanders niet, onder hen zijn er ook een stelletje asocialen te vinden. Kort samengevat het komt voort uit alle rassen.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 9. Rectificatie
  Asociaal gedrag is niet gebonden aan het land van herkomst.
  Ik weet waar je woont moet zijn ” ik weet niet waar je woont”

  jacko


  Maak melding
 10. Tunggak , die fabricage van Kartonnen/ papieren bekertjes etc.en andere alternatieven bestaat allang hoor, allang daar hangt een prijskaartje aan, die doorberekent zal moeten worden aan de consument, en helaas hebben de meeste consumenten daar ernstige problemen mee, betalen voor een betere en schonere wereld.


  Maak melding
 11. Mc Donald uw verzoek aan de surinamers is ‘las ting’ tijd verlies.

  Want het zijn asociale varkens. Die niet aan het milieu denken en niet van hun land houden!!!

  Heb ik zelf ondervonden tijdens mijn vakantie in Su. Op een zondagochtend liep ik langs de waterkant. Alles lag op de grond of aan de rand van het water.
  En de TONNEN, zoals ze dat daar noemen waren LEEG.

  Gewoon schandalig!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES